pomale fulltext vyhladavanie v mysql

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pomale fulltext vyhladavanie v mysql

Príspevok od používateľa sINN3R »

zdravim,
zacal som riesit jednu chybu vo vyhladavani na mojom portali, no neskor som sa rozhodol ze by bolo lepsie ho cele prerobit. spravil som si skript ktory z nazvu a popisu vyselektuje vsetky slova vacsie/rovne ako 4 znaky a zaroven odstrani vsetky stopove slova (napr. alebo, pritom, ....). Takto upraveny string si ulozim s jednym ID do tabulky (cize tabulka ma strukturu ID (INT), TEXT (TEXT)) v ktorej je na stlpci TEXT spraveny fulltext index. Momentalne tam mam nakopirovanych asi cez 800tis zaznamov no narazam na strasne pomaly performance, tj. ked dam vyhladat slovo o ktorom nahodne viem ze sa tam velakrat nachadza vyhladanie trva aj niekolko sekund a cely portal stoji.
Neriesil niekto takyto problem? Vobec si neviem predstavit ako by mohlo fungovat vyhladavanie s napovedou na takto pomalom hladani :(
Dik za rady
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: pomale fulltext vyhladavanie v mysql

Príspevok od používateľa hwip »

to vyhladavanie spomaluje pocet tych zaznamov a aj kopec procesov a podmienok, ktore sa uskutocnia pred samotnym vyhladavanim. A ak mas este pomaleho poskytovatela alebo ak mas vlastny server, tak ked mas pomaly server, tak vyhladavanie nikdy nebude rychlejsie.

Skus si nejak zvysit rychlost servera
Osekaj podmienky, cykly, procesy

To su jedine riesenia, na ktore som teraz prisiel.
sorien
Medium Expert
Medium Expert

Re: pomale fulltext vyhladavanie v mysql

Príspevok od používateľa sorien »

by som skusil iny typ db, ak mas vlastny stroj tak mongobd s indexaciou vybranych klucovych slov
Napísať odpoveď