Ahojte... podal som na internet inzerát, kde predávam svoju kameru... ozval sa mi však niekto z Anglicka, že mi pošle peniaze na účet a ja mu mám poslať kameru.... kameru predávam za 800 €... on mi píše, že to chce poslať ako darček nejakému kamarátovi, či čo to... poslal mi však adresu do Nigérie, že to mám poslať tam... avšak mám obavy....
pýtal som sa ho, akú má záruku, že kameru pošlem, on mi odpísal, že keď mi prevedie peniaze a ja mu nepošlem kameru, tak to môže dať na interpol ... ale mám obavy, že mi poslal adresu do Nigérie... je to bezpečné posielať aj tam, aj keď ten, čo mi posiela peniaze býva niekde inde?
Alebo by bolo lepšie, aby mi dal svoju adresu a ja by som mu tú kameru poslal tam? Existuje aj vtedy spôsob, že by mohol tvrdiť, že som mu kameru neposlal, aj keď som poslal? Čím by som sa potom mohol obhájiť? Nejakým dokladom?
Prosím, pomôžte mi, poprípade mi napíšte, čo by bolo najlepšie urobiť... ďakujem
Prevod peňazí na účet zo zahraničia - obavy
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Re: Prevod peňazí na účet zo zahraničia - obavy
Skús pobehať nejaké odkazy z tejto stránky. Ja osobne by som to neriskoval, keďže dotyčnému poskytuješ až príliš dôverných informácii ako je meno, adresa, číslo účtu a pod. Na prvý pohľad možno neškodné, ale podvody z Nigérie sú dnes už pomerne známe.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Je to iba ďalší zo 419 Nigérijskeho scamu. Zagoogli si to a prvé, čo ti gúgl vyhodí, je odkaz na wiki s názvom Advanced-Fee Fraud - zďaleka obchádzaj hocičo a hocikoho, kto chce niečo dať zaslať do Nigérie a podobne. Pretože peniaze nikdy neuvidíš a ani svoju kameru. Samozrejme, ignoruj ho.
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Ďakujem
napísal som mu pár pekných vecí 
mal si mu dat cislo uctu a ked ti pridu peniaze, tak az potom mu ju poslat
-
TheSandsOfTime
Light Expert