Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa silmarill »

sorry hughito, ale každý človek má právo správať sa 5 minút denne ako blbec - toto bola moja chvíľka 8)

štúdia je tl,dr (ale keďže som PN tak si nájdem čas ju aspoň zbežne prejsť). ako však poukázal seth, štúdia od antifa môže byť rovnako subjektívna ako štúdia o Tisovi z prop.sk :roll:

nedávno som hovoril o inej, nestrannej štúdii, konečne som ju našiel - takže názor jedného pána ktorý sa tematike venuje niekoľko desaťročí a nakoľko nešetrí ani jednu zainteresovanú stranu, dá sa povedať že jeho názor je nestrannejší než názory iných (zámerne však netvrdím, že je úplne nestranný). vyberám:
Z USA cez FTVŠ UK Bratislava sme prevzali oi. aj Fleishmanovu batériu testov na meranie fyzickej zdatnosti, pomocou nej sme zmerali asi 10 000 slovenských maďarských a rómskych 6 až 15-ročných žiakov a žiačok najmä v južnom asi 100 km širokom páse od Bratislavy po Čiernu nad Tisou. V porovnaní so slovenskými a maďarskými deťmi cigánske deti zaostávali len v koordinácii pohybov, orientácii v priestore a v rýchlosti.

V spolupráci s RNDr. N. Šimkovou z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie pod vedeckým vedením svetového antropológa prof. J. Valšíka, DrSc. sme skúmali somatický vývin detí zo znevýhodneného prostredia. Genetické poruchy a iné faktory. Veľa rómskych detí z osád bolo výrazne geneticky poškodených. Podľa vtedajších meraní mali nižšiu mentálnu úroveň, dedičné poškodenia očí a iné poškodenia. Vtedajší genetici si to vysvetľovali stáročným plodením detí v striktne uzavretých asi 50-členných rodinných rómskych spoločenstvách. Tie isté poškodenia sme však zistili aj u nerómskych detí, ktoré sa narodili v stáročia údoliami uzavretých obciach napr. v horských oblastiach stredného Slovenska.
Podstatné pre lobistické skupiny bolo, že novinári zo SME a z TA3 i časť predstaviteľov mimovládnych organizácií –z nadácií tzv. donorov-, zničili jedno z možných riešení. Navrhnúť iné efektívne riešenie však neboli schopní. Mali záujem len na jednom – aby sa tok asi 2 miliárd Sk, ktoré idú každoročne z našich daní na tzv. riešenie rómskeho problému, nezmenil.
celý článok tu: http://macura.blog.sme.sk/c/261653/Jadr ... rokov.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tá štúdia nie je od "ANTIFY," na to ste prišli ako ? Neviem ako vy, ale ja vidím, že je od Lukáša Radostného a Michala Růžičku z FF ZČU
v Plzni.

seth tebe z tých "zdrojov" a následnej ostrakizácie už akosi kapká na karbit. Aj tie úvodzovky ma pobavili.

Potom asi ani toto napr. nie je štúdia, lebo si to dala antifa na web - mohol by som pokračovať. Podľa setha to je tým pádom "štúdia."

Na smiech.

silmarill: K tomu článku - prebehol som to zatiaľ len zbežne ale zdá sa, že ten človek je naozaj vcelku nestranný, napr. toto:

Kód: Vybrať všetko

Desaťtisíce Rómov, ktorí s podporou svojich rodičov i s vlastným úsilím absolvovali stredné alebo aj vysoké školy, sa v SR stretávajú s otvoreným alebo so skrytým rasizmom.
Keď som to tu napísal ja, bol som pomaly ukrižovaný. Takisto však beriem ostatné časti, napr. tie, ktoré si vypichol ty.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Merco_ napísal:http://www.topky.sk/cl/100371/1283792/U ... ami-Romov-

Je toto normálne? Toto mi tak dvíha tlak.Fakt sa asi čaká kým dojde k najhoršiemu.Nemám slov na tento štát, hanbím sa za slovensko...
Ja len dufam, ze si ten fotoaparat pozbieral a video bude pouzite ako dokaz proti policajtovi. Na jednej strane je totiz spravne, ze kazde oznamenie preveruje rovnako (ak ked je velmi pravdepodobne, ze je vymyslene), ale priamy utok a silny natlak si mohol odpustit. A stale verim, ze sa celu situaciu podari vyriesit bez ujmy na zdravi niekoho zo zucastnenych, len ked uz stoja proti Dobrovodskemu romovia a niektori policajti, tak to bude mat velmi tazke, no snad to zvladne, ja mu drzim palce.
hughito
Redeemer
Redeemer

No tak to už je silné kafe toto, ak sa to teda stalo tak, ako je opísané v článku. Ten záznam by sa mal dať zreparovať.

EDIT:

osrat cele studia dementov co maju vysoku skolu a myslia si ze pozrali mudrost sveta ty sa uz konecne zober odrb sa na vychod medzi cigosov a nemudruj tu bo vies nic o tom co sa deje medzi ciganmi kade tade ty mudruc z velkomesta ci z kade si
Primitivizmus bujnie, hlavne v tejto téme sa mu dobre darí. :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Prosím ťa pekne, hughito. Takže to nie je výskum antify, ale je to výskum nejakých dvoch srandistov z najslávnejšej českej "univerzity" v Plzni, ktorá je na stovky kilometrov vzdialená od východného Slovenska, ty považuješ za nejaký smerodajný antropologický výsledok. Pretože dvojica skúmala "život sociálne vylúčenej skupiny v Kladne" a to dokonca pred siedmymi rokmi. Môžem okašľať takéto teoretické "výskumy", tak ako som to už opísal a vysvetlil v prípade tebou postnutej tety zo SAV, avšak neočakávaj, že napíšem tak dlhú reakciu na tento ich 30-stranový výplod (za takýto balast by som aj ja chcel dostávať skúšky a podobne). Takže podtrženo a sečteno - nebudem ani rozoberať, že čo sa mi na tom nepáči, pretože by som strácal čas presne tak isto, ako to bolo v predchádzajúcom prípade, kde si nakoniec po mojej siahodlhej štruktúrovanej reakcii všetko uhral do autu a tvrdil si, že ty si to sem "iba poslal" a že to neznamená, že s ňou súhlasíš. Takže neviem, čo konkrétne odo mňa čakáš, aký typ reakcie, ale myslím, že už som môj názor na tieto syntetické drísty ohľadom cigánov vyjadril dosť jasne v mojom rekordnom príspevku.

Na záver - o moje kapkanie na karbit a iné charakteristiky sa ty len nestaraj, na takéto veci mám odborníkov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto som od teba čakal:

Prosím ťa pekne, hughito. Takže to nie je výskum antify
.

Inak síce máš pravdu, že toto je téma Rómovia na SK, takže som trochu OT, ale myslím si, že by sa poznatky z danej štúdie dali aplikovať aj na slovenskú realitu. Preto som to sem posielal.
Takže podtrženo a sečteno - nebudem ani rozoberať, že čo sa mi na tom nepáči, pretože by som strácal čas presne tak isto, ako to bolo v predchádzajúcom prípade, kde si nakoniec po mojej siahodlhej štruktúrovanej reakcii všetko uhral do autu a tvrdil si, že ty si to sem "iba poslal" a že to neznamená, že s ňou súhlasíš.
Ja tu to, čo posielam, nesmerujem iba tebe, takže od teba nečakám nič.

Poslal som to sem preto, lebo je to vec, ktorá má spojenie s témou - ako som však čakal, tak všetci napíšu tldr a je po čítaní. Jedna vec je si prečítať takýto, dajme tomu, serióznejší výstup (aj keď ty si ho už stačil "všakovako" ohodnotiť [balast], samozrejme bez prečítania) a druhá vec je tu silne súhlasiť s príspevkami typu od mica5000:

a potom že niesu zdegenerovaný - všade to vidno -a najlepšie že keď majú nejaké poruchy - mentálne - špeciálna škola alebo trieda - nič sa nenaučia a je to drahé jedna učiteľka tam má okolo 10 žiakov(kto vie nech upresní) fyzické - pomôcky, operácie - všetko z poisťovní
- ktoré sa podľa mňa diskvalifikujú samé - či už po gramatickej stránke alebo jednoducho celkovou úrovňou. To však nikto nenapadne, to nie je balast ani výpoveď "srandistu." To sa berie ako fakt, lebo to riadne nakladá cigánom. :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zopakujem - kdejaké teoretické štúdie ma nezaujímajú. Myslíš, že tieto štúdie a tá zo SAV nejako pomôžu Slovákom, ktorí majú na východe permanentné problémy s cigánmi? A čo Malacky? Tam tiež nejako pomôžu? Ja som celú tú 30-stranovú blbosť nečítal (som v práci, plus, nechce sa mi), pretože pre mňa nemá už len vzhľadom na jej pôvod žiadnu relevantnú hodnotu, či už informačnú, alebo aplikačnú. Viem, že to nechceš pochopiť a som si vedomý, že ťa nepresvedčím o tom, že takéto "prieskumy, štúdie, antropologické výskumy, sociologické výskumy, *.* výskumy" sú nanič, práve preto vôbec netuším, keďže už vieš, že aké budú naše reakcie a aké máme na takýto balast názory, že na čo ich tu konštantne posielaš. A ešte k tomu z Plzeňskej "univerzity" - už len zverejnením dokumentu z jej produkcie bola podkopaná jeho kredibilita (ako keby som dal vypracovať projekt na výstavby termojadrovej elektrárne základnej škole v Lendaku).

Ja to neberiem ako fakt, ani tie príspevky od Mica. Ja ich beriem také, aké sú, pričom ak niekto povie, že cigáni sú často zdegenerovaní, tak mu veľmi ľahko uverím, pretože som to všetko mal možnosť vídať na vlastné oči. Zaujímavé je to, že ty si na svoju obranu furt vyberieš iba tie najviac extrémne príspevky, ktoré ti fungujú ako voda na mlyn. Také ignorujem aj ja a nepociťujem potrebu ich napádať, ty sem však dáš "akože štúdiu", samozrejme s plnou vážnosťou a čakáš, že takýmto sprostostiam tu aj niekto uverí. Mýliš sa.
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako pomôžu Slovákom na východe príspevky nadávajúce na cigánov tejto téme ? Respektíve, o to tu ide ? Všetky príspevky v tejto téme sa musia vyjadrovať k tomu, ako pomôcť Slovákom na východe ? Založ si novú tému, seth82.

A to slovko teoretické je dosť zavádzajúce, keďže tí daní ľudia robili svoj výskum priamo v cigánskej lokalite, z tvojich príspevkov to vyznieva tak, ako by teoretizovali doma nad knihami.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prečo ti musím dookola furt opakovať, že mňa príspevky, v ktorých sa nadáva na cigánov, netankujú? Alebo nebodaj myslíš na tie moje? Ja som niekde NAPÍSAL, že tunajšie príspevky sa MUSIA vyjadrovať k tomu, ako pomôcť Slovákom na východe? Hughito, pomaly v niektorých momentoch sklzávaš k úrovni istých diskutérov na tomto fóre, ktorí si sami vytvoria v mysli nejaké tvrdenie, ktoré nik nikde nenapísal a ešte naň aj reagujú. Snaž sa reagovať vecne a hlavne na to, čo som napísal a tvrdil a nie na to, čo si TY MYSLÍŠ, že som písal/tvrdil. Pokiaľ si pociťoval potrebu reagovať iba na prvú vetu môjho predchádzajúceho príspevku (ktorú si aj tak prekrútil) a iným si nepochopil, tak to je už tvoja vec, skús nabudúce dať všetko do súvislostí.

A čo, že robili výskum v danej cigánskej lokalite? Ty si ako z Marsu. Myslíš, že tam prišli iba tak, v strede dňa, inkognito a cigáni nevedeli, že kto sú a čo sú? To isté platí o kdejakých eurokomisároch a ĽPR navštevujúcich osady - ty hádam naivne neveríš, že tam došli iba tak autom, v strede osady z neho vyšli, sadli si na obrubník, pozorovali a "robili výskum"? Myslíš, že cigánom nepovedali, že čo sú a čo robia? Ja cigánov v tomto nepodceňujem, tí dobre vedia, že ako sa správať v prípade, že o nich niekto z podobných organizácií javí záujem, alebo chce "robiť prieskum". Čo z toho, že to robili v tej lokalite, keď je to všetko úplne skreslené? Myslíš, že ja keby som Chavézovi oznámil, že idem spraviť prieskum o úrovni demokracie a života vo Venezuele, tak by ma anonymne posadil a rozviezol po slumoch? Hovno. A tak to funguje aj s tými prieskumami a podobne - stačí si vypočuť, čo za balast si dokáže vymyslieť hŕstka cigánov v Malackách, keď ich spovedajú médiá alebo Pollák a boh vie kto ešte. A teraz si to vynásob krát 40 (2000 v osade je normálna vec) a od cigánov sa podozvedáš také rozprávky o utláčaní a iných sprostostiach, že aj Dobšinský by bledol závisťou.

Teoretizovanie doma nad knihami je TO ISTÉ, ako nejaký párdenný výlet "sociológov" a im podobných, stačí si znovu prečítať tú pani odborníčku zo SAV. Viem, že ty to nikdy nepochopíš a že budeš hľadať dávky objektivity v týchto debilných prieskumoch, ale žiaľ, ľudia, ktorých sa cigánsky problém týka, sa na ne môžu zvysoka vysrať, presne tak, ako na prieskumy ohľadom slovenskej priemernej mzdy a podobne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo ti musím dookola furt opakovať, že mňa príspevky, v ktorých sa nadáva na cigánov, netankujú?
A kde som tvrdil, že tankujú ? Ja som narážal na to, ako mne veľmi vyčítaš, že sem posielam veci a "štúdie," ktoré tým ľuďom na východe aj tak nepomôžu - ok, ale nechápem vôbec zmysel tohto argumentu. Preto som napísal, že prečo toto isté nenapíšeš aj tým, čo sem píšu rôzne primitivizmy.
Ja som niekde NAPÍSAL, že tunajšie príspevky sa MUSIA vyjadrovať k tomu, ako pomôcť Slovákom na východe?
Toto tvoje musia a napísal - samozrejme, že si to nikde takto exaktne nenapísal, ale implicitne to v tvojich príspevkoch vidím stále. A to neustále spomínanie východu mi už príde taktiež úsmevné, toto je téma Rómovia na Slovensku.

Inak k tej práci - ja si nemyslím nič, zaujímavé, že si to práve ty, ktorý si niečo myslí. Sám si priznal, že si to nečítal, ale dokážeš tu presne opísať, ako tento a zároveň aj všetky ostatné podobné výskumy prebiehajú. Takéto zovšeobecňovanie je od základu chybné a napíš si na to čo len chceš, o tom som presvedčený. Čo sa týka rôznych eurokomisárov a ja neviem koho, tak to už spájaš dve rozdielne veci - teda, neviem ako tebe, ale mne to príde značne odlišné.

A vôbec - prezentoval si to tak, ako keby tá štúdia bola o nejakej "dobrosti" cigánov, ktorí sa teda pred niekym hrali na dobrých a vymýšľali "balast," pritom je to o vplyve a výrobe nejakej mediálnej až pomaly mystifikácie, ktorá je silnejšia ako realita skutočná.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

A vôbec - prezentoval si to tak, ako keby tá štúdia bola o nejakej "dobrosti" cigánov, ktorí sa teda pred niekym hrali na dobrých a vymýšľali "balast," pritom je to o vplyve a výrobe nejakej mediálnej až pomaly mystifikácie, ktorá je silnejšia ako realita skutočná.
X ludi tu na fore vratane mna maju vacsinou s ciganmi negativne skusenosti. Media su v tejto teme este mierne.

Inak za studiu sa da povzovat aj cela tato tema, plno uzivatelov a ich skusenosti s nimi ktore opakujem su vacsinou negativne (a to temu sledujem od jej zaciatku)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Hughito asi by si sa nezastával tých cigáňov keby prežívaš to čo ten pán v Malackách...
hughito
Redeemer
Redeemer

Zjednodušené predstavy, ktoré nemajú žiaden zmysel.
Suffi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Suffi »

Robia tu akurat tak bordel !
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/6000805/tinedzer ... nozom.html 5 rokov. Pre porovnanie:

§ 172

1 Kto neoprávnene
a/ vyrobí ,
b/ dovezie ,vyvezie ,prevezie alebo dá prepraviť,
c/ kúpi ,predá, vymení , zadováži ,alebo
d/ prechová po akúkoľvek dobu ,omamnú látku ,psychotropnú látku ,jed alebo prekuzor alebo kto takú činnosť sprostredkuje ,potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov.

Čisté kocúrkovo.
Svina
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Svina »

Romovia nemam ich velmi rad peniaze dostavaju dokonca v Bardejove maju raz za mesiac zadarmo Taxi a mnoho vyhod potom ze stat nema peniaze sak ked davaju romom vsetko skoda ze sa ti romovia nechu ucit prevelka skoda
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No pekne.... Link, ktorý sem dal seth asi začnem používať ako ďalší relevantný argument z praxe, keď mi niekto bude rozprávať, aké je nezmyselné chodiť ozbrojený....
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Svina napísal:Romovia nemam ich velmi rad peniaze dostavaju dokonca v Bardejove maju raz za mesiac zadarmo Taxi a mnoho vyhod potom ze stat nema peniaze sak ked davaju romom vsetko skoda ze sa ti romovia nechu ucit prevelka skoda
A nech mi niekto ešte raz povie že cigáni sú diskriminovaní ,pošlem ho akurát tak do preč...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

seth82 napísal:http://korzar.sme.sk/c/6000805/tinedzer ... nozom.html 5 rokov. Pre porovnanie:

§ 172

1 Kto neoprávnene
a/ vyrobí ,
b/ dovezie ,vyvezie ,prevezie alebo dá prepraviť,
c/ kúpi ,predá, vymení , zadováži ,alebo
d/ prechová po akúkoľvek dobu ,omamnú látku ,psychotropnú látku ,jed alebo prekuzor alebo kto takú činnosť sprostredkuje ,potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov.

Čisté kocúrkovo.
Tych 5 rokov je kvoli tomu, ze je mladistvy, takze ma trest znizeny na polovicu. Cize horna hranica je rovnaka ako pri prechovavani drog, co je sice tiez dost uletene, ale v praxi to davaju malokedy.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.sme.sk/c/6002944/vyluceni-pr ... movia.html

všetci o probléme vedia a diskutujú, ale nejaké účinné riešenie sa nerysuje ani zďaleka....
Napísať odpoveď