Vaše CSFD.cz profily

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
miGuell
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Vaše CSFD.cz profily

Príspevok od používateľa miGuell »

Je tu nejaký vášnivý fanúšik filmov okrem mňa? :D

moj profil
http://www.csfd.cz/uzivatel/262178-miiguell

//edit: Nedavno bola prijata zmena v pravidlach, uz sa nesmie ziadat o vymenu bodov:
http://www.csfd.cz/navod-k-pouziti/
Zásadním prohřeškem vůči principům fungování ČSFD.cz je škemrání o body u ostatních uživatelů. Jakmile někdo administrátorům oznámí, že mu jistý uživatel poslal žádost "o výměnu bodů" nebo "aby si ho přidal mezi oblíbené uživatele a tím mu udělil bod", odesílateli takové žádosti bude vynulovaný počet všech obdržených bodů a do budoucna mu bude zablokované přijímání dalších bodů i od uživatelů, kteří by to mysleli upřímně.
Naposledy upravil/-a Gothar v 08 apr 2014, 8:21, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Pridane pravidlo o vymene bodov
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Vaše CSFD.cz profily

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale taký rok som asi nič do filmotéky nič nepridával :lol:
http://www.csfd.cz/uzivatel/262743-gambl3r/filmoteka/
/btw ako si presiel testom na komentáre? ja som ho robil a vedel som iba polovicu :D
miGuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miGuell »

Ja som ten test nespravil tiež... keď neprejdeš testom tak tam ti niekde vypíše, že musiš poslať 5 lubovolnych komentarov k hociakych filmom a admini zhodnotia či si schopný písať komentáre k filmom, tak som poslal 5 vzorových komentárov a napisal mi admin že môžem komentovať :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha vdaka, inac ten test mohli dat ovela jednoduchsi a nie tam filmy z roku 1960 :D
/ vidiet a vediet v ktorom roku bol natoceny je rozdiel :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Staršie filmy sú skvostami kinematografie, práve preto v tých otázkach boli. Človek, ktorý nevidel Občana Kanea, Casablancu, 12 Angry Men, Sedem Samurajov, Dobrý, Zlý a Škaredý, Vtedy na Západe a North by Northwest, by sa k filmom IMHO ani radšej vyjadrovať nemal :3

//Vidím, že poniektorí nevedia čítať, takže ešte upresním - je to niečo, ako keby metalista nepoznal Black Sabbath. Alebo fanúšik trance nepoznal Carte Blanche. A podobne. Nemusí sa im to páčiť, ale vedia, že to existuje a vedia, že tieto výtvory nejako ovplyvnili svetovú kinematografiu. To, že je to iba môj názor, som už napísal, to že hodnotenie filmov užívateľa, ktorý ich nevidel, môže byť OK, som predsa nikde nepoprel. Moja celá poznámka smerovala na margo toho testu, v ktorom sa niektoré z týchto vecí objavovali a určite tam neboli iba tak, pre srandu králikov. Dovolím si sem prilepiť jeden z názorov z ČSFD, s ktorým sa absolútne stotožňujem:

CSFD je komplexní a dynamická databáze filmů, seriálů. Směrodatným údajem je procentuální hodnocení jednotlivých děl, jenž udává hodnotu průměru hodnocení uživatelů, kteří daný film oznámkovali. Nic nového pod sluncem, všechno to bychom věděli, ale jak vlastně lidé hodnotí? Primárně je lze rozdělit na tři skupiny: ti, kteří hodnotí objektivně, z globálního hlediska, ti, kteří hodnotí na základě pocitu, a ti, kteří hodnotí na základě předsudku.

Třetí skupinou se nemá cenu zabývat – soudit cokoliv podle obalu je krátkozraké. Lidé snažící se hodnotit přehnaně objektivně potlačují pak podle mého své já. Jejich snaha vytvořit obecně platné hodnocení například u filmu, který je kladně vnímán, či snad chápán, jako novodobý kult a legenda, ačkoliv se jim samotným nelíbil a nebavil je, si jistě zaslouží úctu, ale pro tento účel zde máme právě onen procentuální průměr. Individualita je to, co nás dělá jedinečnými, tak proč ji patřičně neprojevit. Mám za to, že nejlepší je skutečně hodnotit dle svého osobního pocitu. Nelíbí se vám Forest Gump? Tak mu to osolte. Baví vás Děsnej doják? Tak to dejte najevo.

A potom je tu ještě speciální oddíl takzvaných exhibicionistů. Snaží se jít proti proudu za každou cenu nezávisle na svém osobním názoru, což se posléze odráží i v jejich prudce pseudointeligeních komentářích. Ti jsou, myslím, největší zhoubou jakéhokoliv hodnocení.

A možná patříte do úplně jiné kategorie. Možná myslíte, že filmy by hodnoceny být neměly vůbec, protože každý z nich je umělecké dílo, a že nikdo nemá patent na umění. Něco má jen fandů více a něco méně. A možná, že právě to je ta základní pravda.

Môj profil je tu, filmotéku už neupdatujem. http://www.csfd.cz/uzivatel/183830-seth82/

//karmista: A čo, keď ich nebavia? To znamená, že ich nemajú vidieť? Alebo že o nich nemajú niečo vedieť? Ja som tiež videl Forrest Gump 2 krát aj napriek tomu, že sa mi ten film vôbec nepáči, mnoho ľudí ho ale považuje za míľnik v kinematografii, tak som ho mal celý život ignorovať? A ešte by som chcel vedieť, že ako vedia, že ich "nebavia", keď ich ešte nevideli? Nabudúce si radšej múdre komentáre odpusti.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tie filmy som nevidel a nemyslim, zeby som hodnotil filmy nejak zcesty...obcana kanea mam, ale neviem sa prinutit si to pozriet...
http://www.csfd.cz/uzivatel/45567-mirak2/
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

seth82 napísal: Vidím, že poniektorí nevedia čítať, takže ešte upresním - je to niečo, ako keby metalista nepoznal Black Sabbath. Alebo fanúšik trance nepoznal Carte Blanche. A podobne. Nemusí sa im to páčiť, ale vedia, že to existuje a vedia, že tieto výtvory nejako ovplyvnili svetovú kinematografiu.
S tým absolútne nesúhlasím. Black Sabath sedí k metalu, a Carte Blanche zase k Trance. Tento prípad je ale, ako keby Metalista nepoznal Carte Blanche, alebo keby Trance fanúšik nepoznal Black Sabath. A aj keby, vie, že existuje, ale nikdy to nepočúval, lebo sa mu to nepáči. Keby si sa niekoho, kto je odrodený na Hip Hope spýtal, aké je meno frontmana alebo gitaristu skupiny Black Sabath, tiež by nevedel, aj keď by možno vedel, že táto kapela ovplyvnila svetový hudobný priemysel. To je presne prípad toho testu. Taktiež som pohorel, väčšinou na takých veciach, ako je vedľajšia ženská úloha filmu, ktorý možno dobrý bol, ale mňa nebavil, a nikdy som sa k nemu nevrátil, a podobne.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Reagoval som na karmistu, ktorý do komentára napísal, že na čo by poniektorí mali pozerať filmy, ktoré ich nebavia - ako môžu vedieť, že ich nebavia, keď ich ani nevideli? Filmy, ktoré som spomenul a ktoré boli v tom teste, boli a sú míľnikmi kinematografie a nie iba jedného vybraného žánru, práve preto som to napísal tak, ako som to napísal. Ak napíšem, že 12 Angry Men bol revolučný, čo sa týka písania scenárov, tak nebol revolučný iba v rámci Film-Noir, ale vrámci celej filmovej histórie. Aj keby to bolo tak, ako píšeš ty, teda že existuje niekto, kto nemá rád jeden žáner, v každom žánri predsa existujú svetlé výnimky a to sa týka aj hudby. Takže ja osobne celkom nechápem tieto Butthurt reakcie (tým nemyslím na teba), nik predsa nikomu neprikazuje, že čo pozerať, iba som si vyjadril svoj názor na vec (a na ten test).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

http://www.csfd.cz/uzivatel/148813-begbeee/hodnoceni/

Komentovať môžem, ale nekomentujem.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Helly
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Helly »

Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

dwarf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dwarf »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

seth82: Niekedy ked citam hodnotenia na CSFD, tak su dost rozporuplne, par ludi da filmu plny pocet hviezdiciek, nikto da zase jednu. Mozno sa niekto povazuje za znalca filmu, niekto to mozno hodnoti podla obalu, ale uvediem priklad filmu na ktory som sa mohol pozerat z lubovolneho pohladu, ci obal, sucit alebo globalne a vzdy mi to vyslo ako nudny, bezduchy a trapny film - Pulp Fiction. Pre niekoho je to skvost kinematografie, uzasny a jedinecny film, pre mna to vsak boli tri hodiny nudy a utrpenia pri sledovani. Podla hodnoteni a recenzii mi je jasne, ze vela ludom sa Pulp Fiction pacil a videli v nom nieco co ja nie. Mozno podobny pripad by som oznacil komediu Hangover, ktora debutovala tusim pred dvomi rokmi a bola oznacovana za najlepsiu komediu poslednych rokov, cital som na to samu chvalu, ale ked som si film pozrel, ostal som maximalne sklamany, trapny humor pocas celeho filmu a mozno dve vtipne scenky vo filme vo mne zanechali zly dojem. Borat bol podobny pripad, pre niekoho uzasny film, pre mna to bola trapnost s roztrasenou kamerou. Ale opat akceptujem, ze ludia maju rozne nazory, rozny styl humoru a tieto filmy mi nesedeli. Avsak ak niekto ide hodnotit, tak ako pises k CSFD, ze podla obalu, pocitu alebo globalne, tak som toho nazoru, ze nie je divak ako divak a preto odpisovat niekoho, lebo sa mu nepaci Pulp Fiction alebo ze zerie filmy so Segalom sa mi zda trochu divne. Ked tu tak na fore citam alebo aj na inych strankach ci CSFD, par ludi sa povazuje za samozvanych filmovych expertov a to co povedia oni, tak to je svate.

PS: Na CSFD nehodnotim, pretoze sa mi nedalo prihlasit po registracii :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zjavne si si neprečítal môj príspevok o hodnoteniach, ale budiž. Na tomto fóre som už X krát hasil užívateľov, ktorí iných sprdli za hodnotenie nejakého filmu iba preto, lebo sa im nepáčilo to, že má niekto iný názor ako oni, alebo iný názor ako väčšina. Dôkazom toho, čo si aj ty sám napísal ohľadom subjektívneho hodnotenia, je aj téma, kde ma polovica fóra zniesla pod čiernu zem iba preto, lebo sa mi nepáči Forrest Gump. Ja názory iných nie len že akceptujem, ale sám ich mám v niektorých prípadoch iné, ako ich má drvivá väčšina. Takže nechápem celkom, že kde si došiel na to, že ja sa považujem za "filmového experta, ktorý čo povie, to je sväté", vieš mi konkretizovať niečo/niekde/nejakú tému, v ktorej som niekoho buzeroval za to, že mal iný názor na film, ako som ho mal ja? Skôr naopak - do mňa sa navážalo už niekoľko ľudí za to, čo som o nejakom filme napísal, stačí sa pozrieť do témy "Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe". To isté večne a dookola píšem o mojich recenziách, kde ľudia nevedia pochopiť, že sú subjektívne, tak ako všetky iné individuálne názory, ktoré nie sú podložené číslami a štatistikami (IMDB, ČSFD, taktiež samozrejme nič neznamenajú vzhľadom na vkus každého človeka). Okrem toho, ja sám sa nepovažujem za filmového experta, ja som iba fanúšik a určite by som si nedovolil tvrdiť to, že by som vedel niečo viac, ako iní bežní milovníci filmu.

S celým tvojim príspevkom absolútne súhlasím, okrem toho záveru, v ktorom si ma priradil takpovediac k totálne arogantným userom, ktorí by boli zahľadení do svojho filmového názoru, čo v mojom prípade určite nie je pravda. To, o čom som písal vyššie a teda o spomínaných 60s filmoch, sú všeobecné fakty, ktoré ti budú do hlavy vštepovať na každej škole, kde je dostupný nejaký filmový predmet, my sme ich taktiež mali na Histórii Filmu (okrem iných, samozrejme).

Takže, hojko, go troll elsewhere (alebo skôr niekoho iného).

//OKAY, vysvetlené, vďaka.

///Karmista - naser si.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozrel som si dake tvoje prispevky v temach o filmoch a teda to co som napisal beriem spat a ospravedlnujem sa.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

www.csfd.cz/uzivatel/128288-jose77/ ale mam tam len hodnotenia, na komentare sa zatial necitim
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

http://www.csfd.cz/uzivatel/222340-unknow697/ uz som ho dlho neaktualizoval
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hm, tak pozeram, ze tu este nie som, tak nech sa paci: http://www.csfd.cz/uzivatel/9843-gothar/hodnoceni/
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Tak tu je môj: http://www.csfd.cz/uzivatel/167515-sarger/ Komentovať ešte nemôžem :)
Napísať odpoveď