JEDNOJADRO vs. DVOJJADRO

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
qwerty-xyz

JEDNOJADRO vs. DVOJJADRO

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) mame tu temu o mobiloch hlupych a intelogentnych aj o porade pri kupe. Ale mna skor zaujima ci sa dvojjadro v telefone vobec oplati kupovat, ako som uz pisal mam doma dve htc desire Z, a okrem toho ze mi na jednom zblblo pocasie s lokalizaciou (uz opravene) som nepostrehol ziadne sekanie, mrznutie ani nic podobneho a to sa s tym jednym bavkam takpovediac vkuse, ... rsp ked nie som pri PC tak vecne tam cosi tukam, hram sa skusam, mazem, instalujem atd . . .

na android markete som v top free hrach neobjavil nieco prevratneho a vsetko mi ide krasne a bez sekania, platene hry vyzeraju cool, ale tak mam PSP tak nebudem este aj do mobilu drvit taketo hry. Skor ma zaujima naco tam to dvojjadro je.

Ja osobne vidim pouzitie len v spickovych hrach a v moznosti natacat vo full HD,... spickove hry zadara nebudu a full HD rozlisenie je vam na mobile na hovno pretoze samotny displej mobilu vo FULL hd nie je cize skutocnu kvalitu si kazdy pozrie zase az na FULL HD zariadeni .....

okrem toho sa mi zda cira debilina vytvarat nove hry pre tieto mobily ked si myslim ze dvojjadraky s grafikou ktoru maju by vedeli uspesne emulovat PSP hry, .... popripade PS2 hry, a mi nevravte nikto ze toto by profi programatori nezvladli, .... plus SEGA games na ktorych vyrastala tristvrtina sveta . . . .

:) lebo ja rozmyslam uz dlho predlho co kupit,... a neviem neviem, laka ma curewsky ten samsung GS2 ale nechapem to vyuzitie, .....
neqeb
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: JEDNOJADRO vs. DVOJJADRO

Príspevok od používateľa neqeb »

Takto ... telefón si(aspoň ja) nekupuješ na rok. Myslím že dvojjadro je investícia do budúcnosti keďže onedlho príde Android 2.4 Ice Cream sandwich. Prinesie plnú podporu dual core procesorov, UI spojí tabletový a telefónny Android. Ale to je o inom. Ďalej čo sa týka hier, čoskoro grafika prekoná PSP tituly, akurát FPS hry sa IMHO stále zle ovládajú. :aasmile5:
Samsung Galaxy S2 sa určite oplatí momentálne kúpiť, podľa všetkých recenzií a testov vyhral oproti LG 2x a HTC Sensation :wink:. Poprípade počkať na Sony Ericsson Duo (HD display, masívnu baterku, 2.4 android) ....ale poznáme to vydávanie SE telefónov ohlásia bombu, výjde o pol roka a dovtedy konkurencia(experti LG), vydajú výkonnejšie zariadenie.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

qwerty-xyz napísal:okrem toho sa mi zda cira debilina vytvarat nove hry pre tieto mobily ked si myslim ze dvojjadraky s grafikou ktoru maju by vedeli uspesne emulovat PSP hry
Lenze drviva vacsina hier s virtualnym gamepadom (ktoremu sa na emulatore nevyhnes) nedosahuje az taky uspech/kvalitu ako hry, ktore maju ovladanie vyriesene inak. Par prikladov: Angry birds, Infinity blade, Canabalt, Cut the rope, The incident, Tap tap revenge, Tilt to live, Fruit ninja... vsetky tieto hry boli hity prave preto, lebo dokazali vyuzit vyhody dotykoveho ovladania a ovladania accelerometrom. Zato z uspesnych a kvalitnych hier ovladanych virtualnym gamepadom ma napada snad len NOVA (na FPS sa podla mna ovlada velmi dobre), Dungeon defenders a GTA: chinatown wars.
Takze dovod vytvarat hry specificky pre tieto mobily tam je a som rad, ze vela developerov si s tym dava pracu a nesnazi sa iba konvertovat stare vytvory.... cest vynimkam typu "Z" kde im to ovladanie celkom vyslo.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

qwerty-xyz napísal: okrem toho sa mi zda cira debilina vytvarat nove hry pre tieto mobily ked si myslim ze dvojjadraky s grafikou ktoru maju by vedeli uspesne emulovat PSP hry, .... popripade PS2 hry, a mi nevravte nikto ze toto by profi programatori nezvladli, .... plus SEGA games na ktorych vyrastala tristvrtina sveta . . . .
Tu nejde o to ze sa to neda preportovat. Vykon by na to urcite bol to je pravda. Ale si zabudol na najdolezitejsiu vec: ovladanie.
//edit: Stopa ma predbehol. Dotykove zariadenia ponukaju novy zazitok z hrania. Preto preferujem hry ktore dokazu vyuzit potencial zariadenia. Bud gyroskop, jednoduche ovladanie alebo ine senzory. Vsetky hry od Gameloft v podstate ignorujem a nenormalne ma to irituje ked musim hrat na touch zariadeni fps hry a pod.
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Flowy »

qwerty-xyz napísal::) mame tu temu o mobiloch hlupych a intelogentnych aj o porade pri kupe. Ale mna skor zaujima ci sa dvojjadro v telefone vobec oplati kupovat, ako som uz pisal mam doma dve htc desire Z, a okrem toho ze mi na jednom zblblo pocasie s lokalizaciou (uz opravene) som nepostrehol ziadne sekanie, mrznutie ani nic podobneho a to sa s tym jednym bavkam takpovediac vkuse, ... rsp ked nie som pri PC tak vecne tam cosi tukam, hram sa skusam, mazem, instalujem atd . . .

na android markete som v top free hrach neobjavil nieco prevratneho a vsetko mi ide krasne a bez sekania, platene hry vyzeraju cool, ale tak mam PSP tak nebudem este aj do mobilu drvit taketo hry. Skor ma zaujima naco tam to dvojjadro je.

Ja osobne vidim pouzitie len v spickovych hrach a v moznosti natacat vo full HD,... spickove hry zadara nebudu a full HD rozlisenie je vam na mobile na hovno pretoze samotny displej mobilu vo FULL hd nie je cize skutocnu kvalitu si kazdy pozrie zase az na FULL HD zariadeni .....

okrem toho sa mi zda cira debilina vytvarat nove hry pre tieto mobily ked si myslim ze dvojjadraky s grafikou ktoru maju by vedeli uspesne emulovat PSP hry, .... popripade PS2 hry, a mi nevravte nikto ze toto by profi programatori nezvladli, .... plus SEGA games na ktorych vyrastala tristvrtina sveta . . . .

:) lebo ja rozmyslam uz dlho predlho co kupit,... a neviem neviem, laka ma curewsky ten samsung GS2 ale nechapem to vyuzitie, .....
vsade sa hovori ze dual je setrnejsie na bateriu ked pre nic ine :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

rochedo napísal: Tu nejde o to ze sa to neda preportovat. Vykon by na to urcite bol to je pravda. Ale si zabudol na najdolezitejsiu vec: ovladanie.
//edit: Stopa ma predbehol. Dotykove zariadenia ponukaju novy zazitok z hrania. Preto preferujem hry ktore dokazu vyuzit potencial zariadenia. Bud gyroskop, jednoduche ovladanie alebo ine senzory. Vsetky hry od Gameloft v podstate ignorujem a nenormalne ma to irituje ked musim hrat na touch zariadeni fps hry a pod.
100%ny suhlas, ja som tiez najprv skusal klasicke hry, ale vobec ma nebavili prave kvoli nestastnemu ovladaniu, odvtedy ich ani neskusam a orientujem sa na hry ovladane prevazne pohybovym senzorom alebo priamymi dotykmi a tam je dost velky potencial. Peknym prikladom je napriklad Balance the bomb: https://market.android.com/details?id=n ... rch_result velmi zabavna a pritom jednoducha hra, ktora je zabavna hlavne kvoli ovladaniu pohybom.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) oki,... dajme tomu ze mate displej 4 palce,.... ja jednoducho neverim ze ked na jednej aj na druhej strane nechate po 1CM cierne pasiky s ovladacimi prvkami tak by sa to nedalo zvladnut. . . .
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

qwerty-xyz napísal::) oki,... dajme tomu ze mate displej 4 palce,.... ja jednoducho neverim ze ked na jednej aj na druhej strane nechate po 1CM cierne pasiky s ovladacimi prvkami tak by sa to nedalo zvladnut. . . .
Mal som na svojom Desire S (3,7) par hier, jedna z nich bola aj Tank Hero, ktora ma po bokoch male joysticky. Chyba tam fyzicky kontakt, ked necitis, ako sa prehybaju a prsty ti behaju az na hraciu plochu (zvlast ak mas velke prsty).

Hlavne ma mrzi, ze vacsina hier, ktore su na markete je na tom graficky biedne, lepsie smartfony toho zvladnu viac, no vyrobcovia sa zrejme prisposobuju starsim a menej vykonnym modelom.

Co sa jedneho jadra a dvoch jadier tyka, tak v tom nevidim v momentalnom stadiu az taky rozdiel. Ale do buducnosti (dalsie roky) maju urcite vacsiu perspektivu dvojjadra. Dnes stacia vykonne single CPU. Vacsina z nich je aj tak taktovatelna cez custom kernely a pri vacsine custom ROMiek dosiahnes vacsi vykon, niekedy aj dvojnasobne.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

qwerty-xyz napísal::) oki,... dajme tomu ze mate displej 4 palce,.... ja jednoducho neverim ze ked na jednej aj na druhej strane nechate po 1CM cierne pasiky s ovladacimi prvkami tak by sa to nedalo zvladnut. . . .
Vsak si skus tie priklady co som ja spomenul (niektore su iba pre iPhone, ale viacere by mali byt aj pre Android) a porovnaj si to s hrami s virtualnym joypadom, ktorych je mnoho.
Ten rozdiel poznas okamzite. A uprimne: ani na 3.5" displeji mi nevadi to, ze prstami zaclanam cast displeja, skor je to absencia nahmatania tlacidla, ktora je pre mnohe akcnejsie hry kriticka.

Ale hej, zvladnut by sa to dalo ako to dokazalo mnoho developerov. Ale rozhodne to nie je idealne.
Napísať odpoveď