Krtko!
Krtko!
Nazdar, mam dlho pretrvavajuci problem s krtkom na pozemku. Uz ma to prestava bavit, krtincov je strasne vela, na travnik sa neda ani pozriet... skusil som im tam pichnut hadicu ale potom mi tam ostala akurat tak diera. Ak mate s tymto niekto skusenosti tak ocenim pomoc, bojim sa kupit nejaku drahu vec z netu ktora aj tak nebude fungovat... dik
Re: Krtko!
heh, krtko je milý, zlatý pokiaľ ho nemáš v záhrade však?
no na krtka všeobecne platí voda, hluk alebo vibrácie
hluk = na záhrade hluk asi najlepšie z kosačky, treba často kosiť a on sa potom môže presunúť inde, lebo mu častý hluk nebude vyhovovať
vibrácie = sú také tyčky, ktoré zapichneš do zeme a vysielajú vibrácie, to ho tiež poriadne otravuje
alebo si ho chyť
// čo som teraz čítal na nete, tak vraj pomáhajú aj psie chlpy, psie výkaly alebo naliať prepálený olej do krtkovej nory...ale olej si asi do pôdy liať nechceš
hluk = na záhrade hluk asi najlepšie z kosačky, treba často kosiť a on sa potom môže presunúť inde, lebo mu častý hluk nebude vyhovovať
vibrácie = sú také tyčky, ktoré zapichneš do zeme a vysielajú vibrácie, to ho tiež poriadne otravuje
alebo si ho chyť
// čo som teraz čítal na nete, tak vraj pomáhajú aj psie chlpy, psie výkaly alebo naliať prepálený olej do krtkovej nory...ale olej si asi do pôdy liať nechceš
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
mne pomohlo toto http://www.gsmalarm.sk/elektronicky-odp ... p-299.html
vecer som dal a do rana bol fuc
alebo ak nechces kupovat tak skus do dier na zahrade zakopat flase od vina, resp. sklene flase
vecer som dal a do rana bol fuc
alebo ak nechces kupovat tak skus do dier na zahrade zakopat flase od vina, resp. sklene flase
hmm s tym kosenim by som to mohol skusit, lebo som lenivy clovek
kosim len ked ma dojst niekto na navstevu
neviem ako to je s hlodavcami, ale uvazoval som aj o tom, ze by to mohli byt aj oni... nikdy som ziadne zviera nevidel vyliezat s krtinca a je ich strasne vela okolo 20-30...
byvam hned vedla velkeho pola
byvam hned vedla velkeho pola
my jaskyniari mame na krtkov svojsky recept: rozhrabat krtinec opatrne aby sa odkryla diera, vlozit tam trochu karbidu a zaliat to vodou. kde sa vsak da zohnat karbid neviem 
Hm zaujímavé metody a praktiky, tak pridám aj ja čo sa u nás osvečilo: do zeme zapichnut kovovu tyč a na tyč dat plastovu flašu (hrdlo dole), a vietor už urobi ostatne za vas = hluk aj vibrácie do zeme. Asi pred 2 rokmi som to tak urobil cez leto a odtedy žiadny krtko ani krtinec

najlepsi recept:
1-vypit liter piva z plastovej flasky
2-flaske z boku vyrezat vejariky, resp dvierka, otvorit ich, z kazdej strany to spravit, aby to bolo ako mlyncek
3- zapicnut palicu do krtinca
4- a palicu zapichnut flasku cez otvor z dolnej strany, palica sazastavi na vrchnaciku flasky
5- ist vycurat to pivo:)
1-vypit liter piva z plastovej flasky
2-flaske z boku vyrezat vejariky, resp dvierka, otvorit ich, z kazdej strany to spravit, aby to bolo ako mlyncek
3- zapicnut palicu do krtinca
4- a palicu zapichnut flasku cez otvor z dolnej strany, palica sazastavi na vrchnaciku flasky
5- ist vycurat to pivo:)
My sme mali tiež problém s týmto, takto kúpil akýsi "krtkoplaš" - zapichne sa to do zeme a je pokoj. Neviem na akej bázy to ale funguje.
Aj my sme to riešili tým "krtkoplašom", dali sme to 1. deň potom žiadny krtinec a 2. deň sa jeden objavil, ale potom už žiadne...
A funguje to na takom princípe, že vydáva nepríjemný zvuk pre krtkov...
A funguje to na takom princípe, že vydáva nepríjemný zvuk pre krtkov...
Nie, funguje to na takom princípe, že to vydáva vibrácie, čo je pre krtkov nepríjemné. Rovnaký efekt je možné dosiahnuť aj zapichnutím kovovej tyče do zeme a pripevnením PET fľaše navrch. Pri vetre sa potom vibrácie presúvajú až do krtkových chodieb a to by ho malo odpudzovať...
na každého krtka proste funguje niečo iné 
My sme to tiez vyriesili elektrickym odpudzovacom, ktory vydaval vibracie, ale to s tycou a flasou sa tvari ako velmi efektivna nahrada, niekedy musim skusit