povedzme, ze mam hypoteticky skuter S z talianska T a ma taliansky technicak TT.
Skuter S sem bol z talianska T dovezeny pred rokmi R a nebol prihlaseny.
Chcem na nom jazdit a teda ho legalizovat na slovensku ... etomožnie ?
moznost prihlasenia bez TP ?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Urcite sa legalizovat da ak nie je starsi ako X rokov treba vygooglit. Potom treba uradny preklad dokumentov s talianskeho do slovenskeho a mam pocit ze aj nejake skusky na otypovanie vozidla( u automobilov urcite s krajin mimo EU cize IT sa to netika
-
hojko
Site Admin
Re: moznost prihlasenia bez TP ?
cssco: Nerobi sa u aut v takomto pripade kontrola originality??? Myslim, ze KO sa robi aj v pripade motocyklov.
nordkapp_pb: Najlepsie by asi bolo, keby si rovno zavolal na infolinku, resp. na dopravny inspektorat.
nordkapp_pb: Najlepsie by asi bolo, keby si rovno zavolal na infolinku, resp. na dopravny inspektorat.
Ano pri vozidlach z krajin EU staci KO no neviem ako je to pri motocykloch/mopedoch.
Urcite navstiv dop. Inspektorat
Urcite navstiv dop. Inspektorat
Ja som sa minule zaujímal o podobný problém. Chalan ma čínskeho skútra 50ccm s českými TP a chcel som vedieť či ho treba hodiť na značky či nie. Googlil som a dostal som sa na motoride fórum. Presne toto tam rozoberali, avšak odpoveď nebola jednoznačná. Jedni vraveli. že treba prejsť tú celú procedúru a dať to na značky, iní vraveli, že stačí nosiť sebou iba TP v tom jazyku, aký máš + doklad o zaplatení poistky. Avšak to platí pri mašine spadajúcej do kategórie AM. Čiže neviem, ja by som zvolil tú druhú alternatívu, zaplatím PZP a serem ich, ešte som nevidel, žeby polícia zastavila niekoho na skútri.
Ja len tak na okraj: na Slovensku netreba prekladat ceske doklady, ale doklady z ostatnych krajin musia byt uradne prelozene.
-
Fabo
Hardcore addict
jimmy_xp: to mas tazke. Pred par rokmi si kupili ten isty skuter otec a stryko. Ked si nan vybavoval technicak stryko, dostal kapky, ze si nan ma dat znacku (a ma). Ked chcel znacku otec, pytali sa ho, ci nechce znacku nahodou aj na motorovu pilu...