CPU na notebook
CPU na notebook
Ahojte, mal by som jednu otázku a to takú, či by sa dal vymeniť procesor na notebooku, pretože ten môj terajší je silne nevyhovujúci. Ešte by som sa chcel rovno aj spýtať, či už je v predaju 4-jadrový AMD procesor na notebooky a ak hej, tak koľko stojí. Ak nie je, tak by som poprosil nejaký najlepší AMD procesor, ktorý je momentálne v predaji, najlepšie aj s obchodom, lebo ja som taký obchod nikde nenašiel. Za rýchlu odpoveď ďakujem.
Re: CPU na notebook
A co podpora procesorov tvojej MB-ta ta nezaujima???
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Asi určite nie. Tvoj notebook tipujem nie je alienware, ani dell, ktoré sú na takéto srandičky stavané. Čiže teoreticky aj keby chipset a patica notebooku hrali do karát novému CPU, teplotne by to takmer určite nezvládlo a napájanie asi taktiež nie. No len z tej srandy skús sem hodiť konfiguráciu notebooku + model + výrobcu.
Sorry, na to som akosi zabudol
Mám HP compaq 6735s
Procesor AMD Sempron SI-42
Grafika ATI Mobility Radeon HD 3200
RAM 3GB (upgrade z 1GB)
HDD 500GB (upgrade zo 160GB)
Win 7 32bit (upgrade z Win Vista)
snáď je to všetko. Ako to ja chápem, tak jediný slabý článok notebooku je ten procesor, ktorý mi neskutočne spomaľuje celý notebook, keďže nestíha. XP si tam dávať nechcem, už na to nie som zvyknutý a dosť by mi to vadilo.
Mám HP compaq 6735s
Procesor AMD Sempron SI-42
Grafika ATI Mobility Radeon HD 3200
RAM 3GB (upgrade z 1GB)
HDD 500GB (upgrade zo 160GB)
Win 7 32bit (upgrade z Win Vista)
snáď je to všetko. Ako to ja chápem, tak jediný slabý článok notebooku je ten procesor, ktorý mi neskutočne spomaľuje celý notebook, keďže nestíha. XP si tam dávať nechcem, už na to nie som zvyknutý a dosť by mi to vadilo.
-
uplink
VIP
AMD RM-70 Turion X2 tento sa tam dá dať tuším najlepší, je to síce "len" dvojjadro, ale tak lepšie ako nič.
Tieto by mali byť kompatibilné, nezabudni flashnúť na najnovší bios pred inštaláciou nového CPU:
1. AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor2 (up to 2.4 GHz, 2 MB L2 cache)
2. AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor (up to 2.0 GHz, 1 MB L2 cache)
3. AMD AthlonTM X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs (up to 1.9 GHz, 1 MB L2 cache)
4. AMD Sempron Processor for Notebook PCs (up to 2.0 GHz, 512 KB L2 cache)
Tieto by mali byť kompatibilné, nezabudni flashnúť na najnovší bios pred inštaláciou nového CPU:
1. AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor2 (up to 2.4 GHz, 2 MB L2 cache)
2. AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor (up to 2.0 GHz, 1 MB L2 cache)
3. AMD AthlonTM X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs (up to 1.9 GHz, 1 MB L2 cache)
4. AMD Sempron Processor for Notebook PCs (up to 2.0 GHz, 512 KB L2 cache)
Ďakovala
, samozrejme dvojjadrák je isto lepší, všetko je myslím lepšie ako to čo mám teraz, ale inštalovať si to asi dám do nejakého servisu, len pre istotu, nie som v tom práve odborník 
len ešte zistiť kde to kúpiť a našetriť na to...
len ešte zistiť kde to kúpiť a našetriť na to...
mobilne stvorjadra od AMD este niesu a ani tak skoro nebudu.
Neviem sice ako mas rieseny kryt notebooku, ale na mojom HP-cku stacilo uvolnit zarazky klavesnice a po jej nadvihnuti som mal otvoreny pristup k cpu. Ale ani ak by bolo potrebne kompletne odstranenie krytu, tak by som sa nebal do toho ist s pomocou youtube. Takato vymena cpu nie je nic strasne, mne aj vdaka lahkemu pristupu trvala par minut.
Menil som tiez jednojadrak za coreduo od intelu, treba si dat pozor na vyber vhodneho cpu pre tvoj socket (u AMD to ich zas tolko nie je) a flashnutie najnovsie biosu, samotna vymena je zhruba rovnaka ako pri desktope.
Pri servise by som asi zvazoval vyhodnost vydavkov na kupa noveho mobilneho cpu a samotnu instalaciu.
Tuna mas pekny prehlad: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... processors
Teba mi mali zaujimat dualcore cpu pre socket: S1G2.
Menil som tiez jednojadrak za coreduo od intelu, treba si dat pozor na vyber vhodneho cpu pre tvoj socket (u AMD to ich zas tolko nie je) a flashnutie najnovsie biosu, samotna vymena je zhruba rovnaka ako pri desktope.
Pri servise by som asi zvazoval vyhodnost vydavkov na kupa noveho mobilneho cpu a samotnu instalaciu.
Tuna mas pekny prehlad: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... processors
Teba mi mali zaujimat dualcore cpu pre socket: S1G2.
Pozeral som HP obchod s AMD CPU a boli tam aj štvorjadráky, už minulý rok som pozeral, že majú tento rok začať s predajom quadcore AMD, tu je jeden príkladFujMens napísal:mobilne stvorjadra od AMD este niesu a ani tak skoro nebudu.
http://www.shopping.hp.com/webapp/shopp ... catLevel=2
j@ro: dík za info, ja to mám riešené veľmi jednoducho, dosť ľahký prístup ku všetkým súčiastkam v booku, stačí uvoľniť pár šróbok a je toGet great performance with the 2.1GHz AMD N950 Quad-Core Mobile Processor
Chcel by som sa poradit ohladom vymeny cpu v notebooku... teraz mam AMD Athlon 64 X2 TK-55 1800, ma socket s1, chcel by som tam dat AMD Turion 64 X2 TL-68 2400 tiez to je socket s1, slo by to??? Doska je MSI MS-163B a chipset ATI M690G (RS690M) + SB600, pripadne este aku RAM DDR2 by to zvladlo??? Dik
Takže, nový procesor je úspešne nasadený a funkčný
je to AMD Turion X2 Ultra 2.3GHz
Teda až na jednu, vlastne 2 malé chybičky krásy:
1.ventilátor maká trochu viac ako predtým
2. zabudol som pripojiť touchpad
možné riešenia:
1. kúpiť nejaké prídavné alebo lepšie chladenie
2. znova to celé ako debil rozoberať

Teda až na jednu, vlastne 2 malé chybičky krásy:
1.ventilátor maká trochu viac ako predtým
2. zabudol som pripojiť touchpad
možné riešenia:
1. kúpiť nejaké prídavné alebo lepšie chladenie
2. znova to celé ako debil rozoberať
by ma zaujimalo kde si ten CPU zohnal..
-
Pigesko
King
".....našiel som si nakoniec z toho zoznamu od uplink-a ten AMD Turion X2 Ultra 2.3 GHz (socket práve S1G2) nový na ebay-i za 68 €, zdarma doručenie do SR, maximálne by sa platilo nejaké clo....."
Cítiš rozdiel vo výkone?
Áno, je rýchlejší a všetko ide aj plynulejšie, len ako som spomínal to makanie ventilátora, trošku sa prehrieva, ale nie je to nič strašné kým nerobím s veľa fotkami, vtedy sa prehrieva aj na 90°C, niekedy trochu viac 
dufam ze si tam dal novu teplovodivu pastu
samozrejme, že som dal, keby som nedal tak asi nepôjde najlepšie