Aký CMS ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
mag19981
Light Expert
Light Expert

Aký CMS ?

Príspevok od používateľa mag19981 »

Ahojte. Mohli by ste mi poradiť aký je najlepší CMs pre môj web zabavtesa.717.cz. Teraz je na webgardene ako stránka 3.rádu. Ale rád by som prešiel na stránku 2.rádu, cez websupport.sk, kongo.sk alebo elbianhosting.sk. Viem iba tak základy html. CSS ani ostatné neviem. Najlepšie by bolo keby som si vzhľad mohol rovno preniesť. Taktiež by CMS mal byť v slovenčine alebo aspoň češtine a freeware.
erik25
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký CMS ?

Príspevok od používateľa erik25 »

Joomla je dost dobra aspon ja ju pouzivam :)
Juraj _
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Juraj _ »

každý CMS má nejaké svoje plus a mínus.

1. Joomla - má veľa rozšírení, ale dosť z nich je platených a robia problémi v zdrojomvom kóde, ale je tam napríklad aj problém s duplicitov stránok, ak si nedáš pozor na pagebreak, či to je to za komponent, čo to robí.
Ale v kombinácii s JQuery, Juery UI a Mototools sa tam dajú spraviť rozsiahle projekty.

2. Drupal - tiež veľa rozšírení a dajú sa na ňom spraviť veľké projekty a to aj ten tvoj. Ale rozšírenia síce sú, ale horšie sa hladajú než na Joomle, lebo k nim nieje až toľko dokumentácie. Hlavne tam chýbajú náhlady.

3. Wordpress - nieje na väčšie projekty, ale na ten tvoj web by mal stačiť. Je to skôr blogový systém s extrémnym množstvom pluginov od JQuery a kadejakých iných skriptovacích knižníc.

Diskusné fórum by si si v takom prípade mohol postaviť na VBulletin, alebo PHPBB3. dalo by sa to aj bez vytvárania samostatnej subdomény v tvare: tvojweb.cz/forum, ak to tak chceš. Aj na jednej doméne/subdoméne sa dá nahrať viac redakčných systémov, iba to potrebuje vlastné databázy.

4. ASP.NET - s ním sa dá kadečo... nezaťažuje toľko servere a páčil by sa ti aj transfér dát, má dosť editorov, veľmi veľa možností kódovania a rýchlejšie načítavanie stránok.
Nevýhoda je to, že je to windowsácka platforma a väčšina hostingov sú na Linuxe.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

a audotrackovo? (neviem ci funguje, nesledujem to ale za vysksanie stoji)
mysho87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mysho87 »

... netvrdil by som, ze na wordpresse sa neda postavit vacsi projekt ...
Juraj _
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Juraj _ »

mysho87 napísal:... netvrdil by som, ze na wordpresse sa neda postavit vacsi projekt ...
Podľa toho, čo si predstavuješ pod slovným spojením: "väčší projekt".
Skúšal si už na Wordpresse postaviť napríklad: "schopný web directory, plnehodnotný e-shop, alebo normálne diskusné fórum"?
Pri web directory by si musel mať v poriadku originálne url podstránok a na e-shop, či fórum nestačia iba nejaké widgety, ale je potrebný komplexný zásah kvôli SEO optimalizácii a aby to aj nejako vyzeralo.
Ale súhlasím s tebou, že to nieje iba tuctový blogový systém a myslím si, že Wordpress s ich novými rozšíreniami spravil veľký krok ku predu. Majú aj niektoré také nekomerčné rozšírenia pod licenciou GNU/GPL, ktoré im používatelia Joomly, alebo Drupalu môžu závidieť.
©_ME
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ©_ME »

erik25 napísal:Joomla je dost dobra aspon ja ju pouzivam :)
joomla, tiež veľmi dobrá, veľmi prijateľné prostredie ku každému druhu užívateľov.
sedlák
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sedlák »

mag19981 napísal:cez websupport.sk, kongo.sk alebo elbianhosting.sk.
kongu sa vyhni na kilometre daleko...
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

sedlák - nejaké skúsenosti?
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional