Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Kód: Vybrať všetko

Prácu nemá ani asistent

Na Slovensku je silný predsudok zamestnávať Rómov, hovorí rómska asistentka.

BRATISLAVA. Sme vzdelaní, máme vlastné bývanie a predsa, keby sme nerobili súčasnú prácu, mali by sme problém sa zamestnať, lebo sme Rómovia, zhodne tvrdia rómski asistenti Iveta Lacková zo Spišského Štiavnika a Milan Oláh z Detvy.

Reagujú tak na zámer ministerstva práce a sociálnych vecí poskytnúť ľuďom zo sociálne vylúčených komunít asistenta, ktorý im pomôže nájsť a udržať si prácu.

„Rómovi nájde ťažko prácu nejaký asistent,“ hovorí Lacková. Podľa nej je v tejto časti Slovenska „silný predsudok“ zamestnávať Rómov.

„Volala som do jednej firmy vo Veľkej pri Porade. V telefóne mi povedali, že majú voľných päť pracovných miest pre mňa aj pre mojich známych. Keď nás videli, povedali, že už voľné miesta nemajú. Keby ste videli ich tváre, keď zistili, že sme Rómovia,“ hovorí asistentka.

„Mám vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, ale mal by som problém nájsť si inú prácu,“ hovorí Oláh.
O tomto si myslíte čo, vymýšľajú si ?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nuž, samozrejme. A čo si čakal od dvoch taktiež cigánov (Oláh aj Lacková nimi sú)? Že budú vyhlasovať, že cigánov všade ľudia berú všetkými desiatimi?

Vieš, čo ma vie dojať? Furt keď sa pre cigánov niečo spraví, alebo plánuje spraviť a nie je to zvýšenie dávok, alebo iný čin, ktorý by zvýšil ich príjem/zlepšil ich financie za nič nerobenie, tak je to automaticky kritizované, či už priamo, alebo tak ako v tomto prípade, nepriamo: "Reagujú tak na zámer ministerstva práce a sociálnych vecí poskytnúť ľuďom zo sociálne vylúčených komunít asistenta, ktorý im pomôže nájsť a udržať si prácu."

Citujem:"„Volala som do jednej firmy vo Veľkej pri Porade. V telefóne mi povedali, že majú voľných päť pracovných miest pre mňa aj pre mojich známych. Keď nás videli, povedali, že už voľné miesta nemajú. Keby ste videli ich tváre, keď zistili, že sme Rómovia,“ hovorí asistentka." - Pekný príbeh, naozaj - a čo keď tie miesta fakt už nemali? Ja viem, aj tak by to bol rasizmus a diskriminácia, lebo odmietli cigánov predsa. A okrem toho - už po desaťtisíci krát zopakujem - radšej zamestnám človeka, ktorý VIE po slovensky, má základné hygienické a morálne návyky, je schopný sa naučiť pracovné postupy efektívne a v rámci rozumnej časovej škály a nezdrhne mi po mesiaci z firmy, ako by som mal zamestnať cigána, ktorému musí vybavovať prácu nejaká asistentka, pretože predpokladám, že bez nej by sa nebol ani len schopný rozumne vybľabotať, že čo chce.

Viem, že sa ti to nebude páčiť a že budeš na takýto prístup samozrejme pľuť diskriminačné a neviem aké reči, ale bohužiaľ, žijeme v kapitalizme, doba je ťažká a ja si predsa nebudem firmu a výkony mojich starých zamestnancov sabotovať tým, že by som zamestnával pracovníkov, ktorí by boli jasne problémoví (či sa ti to páči, alebo nie). Moji zamestnanci by tak strácali čas a výkonnosť ich učením, oni by zasa nepodávali dostatočný výkon a moja výroba by bola tým pádom časovo nákladnejšia a následne na to aj finančne, konkurencieschopnosť mojej firmy by klesala.

A nie, určite by som ich nevzal "na skúšku, aby som sa presvedčil, že vedia robiť", pretože na východe je X nezamestnaných, ktorí majú absolvovanú aspoň základnú školu a učňovku a teda viem, že vedia dobre čítať a nejako hádam aj písať. A keďže neverím, že ponúkaní cigáni tou asistentkou mali vychodenú aspoň základnú, čo z toho vyplýva? Že to určite nie je rasizmom, ako to samozrejme donekonečna budú vykresľovať cigáni a ich fanboiz, ale je to jednoducho vplybom trhu - prirodzene si totiž vyberiem kvalitnejšieho zamestnanca. Ty by si tak nespravil? Lebo ja mesiášsky komplex nemám, takže by som sa určite kvôli nim neobetoval...

Citujem: "„Mám vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, ale mal by som problém nájsť si inú prácu,“ hovorí Oláh." - všimni si to teoretizovanie. MAL BY som problém nájsť si prácu. Na základe čoho to tvrdí? Zasa iba ďalšie využívanie situácie u nás a naklepnutia rasistickej otázky. Mal zdvihnúť riť a ísť do zahraničia, tam by určite nevedeli, že je cigán, ale mysleli by si, že je pakistánec, alebo čo, ak si je tak istý svojimi vedomosťami a "titulom".
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Suhlasim so sethom, v dnesnej situacii moze kazdy povedat, ze "keby som nemal sucasnu pracu, tak by so mal problem najst si novu".
A to s pracovnymi miestami sa mohlo stat, ale nie je mozne tvrdit, ze sa tak zachova kazdy zamestnavatel.
hughito
Redeemer
Redeemer

No ja opäť neviem ako vieš, na akej úrovni boli tej cigáni, či boli špinaví čistí alebo akí, akú majú školu, či vedeli čítať písať.

Toto konieckoncov hovorí za všetko:
že by som zamestnával pracovníkov, ktorí by boli jasne problémoví (či sa ti to páči, alebo nie)
Neviem, odkiaľ si došiel záveru, ale to vieš asi len ty. Paradoxne to vyznieva aj vzhľadom na to, ako si pár strán dozadu tvrdil, že každý zamestnanec na východe rád prijme cigána, ktorý spĺňa podmienky, lebo je to pozitívny príklad, či ako si to formuloval.

Však napíš to na rovinu, že by si nezamestnal, resp. tí zamestnávatelia niektorí nezamestnajú cigána, lebo majú predsudky o tom, že cigán kradne a smrdí, aj keď je umytý (kali).

Raz som videl jednu reláciu, robili to Česi - mladá vyštudovaná, slušná cigánka (učiteľstvo) mala problém zohnať si prácu, vraj kvôli tomu, že je cigánka. Tak to zobrala do rúk nejaká redakcia, natočili to, všetko zdokumentovali. Cigánka zavolala niekam na inzerát, všetko si dohodla, stretnutie, s tým, že voľné miesto je. Dali jej nejakú skrytú kameru, prišla na miesto a keď zbadali, že je cigánka, tak začali vykrúcačky. Už si presne nepamätám, ale tuším ju aj nechali niekde na chodbe čakať, aby sa asi dohodli na nejakej výhovorke. No a potom to už začalo - výhovorky výhovorky výhovorky - je nám ľúto, ale prijať vás nemôžeme. Následne do toho vstúpil štáb a riešilo sa to, ale nepamätám si, aký bol záver.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako to viem? OMG. Pohol som pilinami. Pretože ak pätici cigánov musí vybavovať (manuálnu) prácu nejaký asistent, tak to je už myslím ako dôkaz dostatočné. Dokonca som to v mojom príspevku aj napísal, že "ako by som mal zamestnať cigána, ktorému musí vybavovať prácu nejaká asistentka, pretože predpokladám, že bez nej by sa nebol ani len schopný rozumne vybľabotať, že čo chce." Nemyslíš, že ak by tí cigáni mali aspoň základnú a strednú školu, že by tam už pracovať skúšali aj sami, bez asistentky? A verím tomu, že na tú pozíciu sa hlásil dostatok ľudí so vzdelaním, ktoré tí cigáni nemali a teda znovu platí pravidlo trhu. Ďalej, niekde som písal o tom, či viem, že vedia čítať, písať a či boli špinaví? Prečo zasa reaguješ na niečo, čoho nie som autorom?

Ty, na druhej strane, píšeš toto "Paradoxne to vyznieva aj vzhľadom na to, ako si pár strán dozadu tvrdil, že každý zamestnanec rád prijme cigána, ktorý spĺňa podmienky, lebo je to pozitívny príklad, či ako si to formuloval." - a AKO ty vieš, že tí cigáni spĺňali podmienky? Určite ich nespĺňali a dôvod som už uviedol nižšie. Ty ma obviňuješ z nejakých predsudkov, pričom ja som svoje uvažovanie aj logicky doložil, pričom ty sám máš pozitívne predsudky a veríš, že tí cigáni "spĺňali podmienky". Na základe čoho tak usudzuješ?

Raz som videl jednu reláciu, bol to vlastne kreslený film, v ktorom boli starostlivé medvedíky a zachránili svet pred nejakou čiernou hmotou, či čím. A čo teraz? Dal si príklad, ja ti napíšem: Bol som svedkom, ako kamarát môjho otca bez problémov prijal dvoch cigánov do zamestnania na východe, pričom som nemal ani skrytú kameru. BUM, mám dva body, ty máš jeden za cigánku, ktorú neprijali, teda vyhrávam. Znovu príklad z tvojej strany, ktorý mal naznačovať/potvrdzovať/vyvracať neviem čo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako to viem? OMG. Pohol som pilinami. Pretože ak pätici cigánov musí vybavovať (manuálnu) prácu nejaký asistent, tak to je už myslím ako dôkaz dostatočné.
No neviem čo je to za dôkaz, ale mne to určite nestačí.

„Volala som do jednej firmy vo Veľkej pri Porade. V telefóne mi povedali, že majú voľných päť pracovných miest pre mňa aj pre mojich známych. Keď nás videli, povedali, že už voľné miesta nemajú. Keby ste videli ich tváre, keď zistili, že sme Rómovia,“ hovorí asistentka.
Čo ma toto spoločné s tým, či ti prácu vybavuje asistentka, prezident alebo si ju vybavuješ sám ?
Ty, na druhej strane, píšeš toto "Paradoxne to vyznieva aj vzhľadom na to, ako si pár strán dozadu tvrdil, že každý zamestnanec rád prijme cigána, ktorý spĺňa podmienky, lebo je to pozitívny príklad, či ako si to formuloval." - a AKO ty vieš, že tí cigáni spĺňali podmienky?
No ja to neviem, to, čo som napísal, sa vôbec nevzťahovalo k tomuto prípadu, ale k tomu, že zamestnanec nemá problém prijať cigána (čo si tvrdil ty), ktorý je "bezproblémový." Tu však nastal problém, ktorý som opísal aj na tom príklade z Čiech - dohovor po telefóne, všetko bez problému (zamestnávateľovi zjavne nevadilo to, že akási asistentka vybavuje prácu pre 5 iných, čo tu neustále vypichuješ ako dôkaz ich nevzdelanosti), problém však nastane pri tom, keď sa zistí, že ide o cigánov.
ja som svoje uvažovanie aj logicky doložil
Heh, môžeš si to dokladať ako chceš, ale sú to len tvoje domnienky.
Znovu príklad z tvojej strany, ktorý mal naznačovať/potvrdzovať/vyvracať neviem čo.
Potvrdzovať to, že táto diskriminácia na základe etnicity existuje a zjavne to nie je nejaký marginálny problém, ako to ty neustále prezentuješ.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zaujímavé, ale rozumiem, že tomu nechceš chápať. Lebo inak by si po uvažovaní dospel k rovnakému názoru, ako ja. Čo to má spoločné s tým, že im to vybavovala asistentka? Všetko, už som to vysvetlil a nechce sa mi znovu. Ak by boli tí cigáni sebestační a svojprávni, už dávno by v tej firme žiadali o robotu aj bez asistentky. Ty však naivne veríš, že boli diskriminovaní iba preto, že sú cigáni. Ja verím, že ich poslali dpč preto, lebo už buď vhodných kandidátov mali, alebo tí cigáni už pri rozhovore dokázali to, čo som ja už spomenul. Samozrejme ale, cigánska asistentka dostala možnosť opísať to médiám, takže to opísala, ako inak, po svojom a spravila z toho rasisticko-diskriminačný prípad.

Vôbec neviem, že čo si písal vo vzťahu k neviem čomu, nejako sa v tvojich príspevkoch strácam. Áno, v minulosti som napísal, že ak ma cigán dostatočné vzdelanie a je bezproblémový, tak že ho zamestnávatelia na východe nemajú problém prijať - odporuje si toto moje tvrdenie s niečím, čo som napísal neskôr? Už som ti to myslím vysvetlil dosť jasne, že ja verím, že tento prípad v Poprade bol ďalším z tých, kedy prišli o prácu žiadať pologramotní cigáni, za ktorých to musela samozrejme vybavovať akási asistentka. Ty si myslíš, že tých kandidátov mohol zamestnávateľ v Poprade považovať za "bezproblémových"? Prečo furt veríš, že "problém však nastane pri tom, keď sa zistí, že ide o cigánov"? Lebo to tak pre médiá povedala tá cigánska asistentka? Kľudne tomu ver aj ďalej, ale ja verím, že ona to iba pekne prifarbila, pričom ten zamestnávateľ ich neprijal preto, lebo boli cigáni, ale preto, lebo (ako som už spomenul) už niekoho našiel (a cigánka z toho aj tak spravila tragédiu, vie hádam dokázať, že sa tak nestalo?), alebo boli tí jej "zverenci" na dosť nízkej úrovni a nedokázali sa ani po slovensky vykoktať, že čo chcú. Takže preto.

Samozrejme, že sú to moje domnienky, tak ako všetko, čo tu vypisuješ o cigánoch, sú iba tvoje domnienky, celé to ohľadom príbehu asistentky sú iba tvoje a jej domnienky. Na jednom príklade z telky "potvrdzovať", že diskriminácia etnicity existuje, je teda dobrá hovadina. A aj keď mi tu spomenieš ďalších X príkladov, ja ti spomeniem X+1, ktoré to vyvracajú, tak o čo ti ide?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty však naivne veríš, že boli diskriminovaní iba preto, že sú cigáni. Ja verím, že ich poslali dpč preto, lebo už buď vhodných kandidátov mali, alebo tí cigáni už pri rozhovore dokázali to, čo som ja už spomenul. Samozrejme ale, cigánska asistentka dostala možnosť opísať to médiám, takže to opísala, ako inak, po svojom a spravila z toho rasisticko-diskriminačný prípad.
Tak, čo je hlavné, riadim sa podľa toho, čo uviedla tá asistentka. Ak klame, tak ja za to nemôžem, nemám ako si to overiť. Ak neklame, tak neviem o akej naivnej viere to píšeš, ja vychádzam iba z toho, naopak, ty vychádzaš zo svojich konštrukcií, ktorých pravosť si takisto nemôžeme overiť.
Áno, v minulosti som napísal, že ak ma cigán dostatočné vzdelanie a je bezproblémový, tak že ho zamestnávatelia na východe nemajú problém prijať - odporuje si toto moje tvrdenie s niečím, čo som napísal neskôr?
No isté nezrovnalosti som postrehol v tejto časti tvojho textu:

A okrem toho - už po desaťtisíci krát zopakujem - radšej zamestnám človeka, ktorý VIE po slovensky, má základné hygienické a morálne návyky, je schopný sa naučiť pracovné postupy efektívne a v rámci rozumnej časovej škály a nezdrhne mi po mesiaci z firmy, ako by som mal zamestnať cigána, ktorému musí vybavovať prácu nejaká asistentka, pretože predpokladám, že bez nej by sa nebol ani len schopný rozumne vybľabotať, že čo chce. 
- aj keď teda si si tieto závery odôvodňuješ tým, že niekomu zháňala prácu asistentka.

Ale hlavne tu:
ja si predsa nebudem firmu a výkony mojich starých zamestnancov sabotovať tým, že by som zamestnával pracovníkov, ktorí by boli jasne problémoví (či sa ti to páči, alebo nie).
Neviem, ako dopredu vieš určiť, či niekto bude problémový alebo nie. Ak si to myslel tak, že niekto neprijme cigána len preto, že je cigán a nevie čítať písať a smrdí, tak to je jasné, ale ja som sa tu snažil celý čas písať o tom, kedy prebehne diskriminácia založená na farbe pleti ešte pred zistením schopností a kvalíť potencionálneho pracovníka (o čom bol aj ten úryvok z článku).
ale ja verím, že ona to iba pekne prifarbila, pričom ten zamestnávateľ ich neprijal preto, lebo boli cigáni, ale preto, lebo (ako som už spomenul) už niekoho našiel (a cigánka z toho aj tak spravila tragédiu, vie hádam dokázať, že sa tak nestalo?), alebo boli tí jej "zverenci" na dosť nízkej úrovni a nedokázali sa ani po slovensky vykoktať, že čo chcú. Takže preto.
Heh, ty veríš (možno máš aj pravdu), ale svoju vieru tu staviaš do nadradenej pozície, zatiaľ čo "moju vieru" okamžite degraduješ.
Na jednom príklade z telky "potvrdzovať", že diskriminácia etnicity existuje, je teda dobrá hovadina.
Jeden príklad z telky ? :D No, tak áno, jeden príklad z telky, keď všetko ostatné, čo som sem poslal alebo potenciálne sa objaví ty označíš za výmysel alebo nejaký cielený konštrukt, lebo ty predsa poznáš toho a toho, kto cigána zamestnal.

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2011, 0:20)

Typický príklad latentného stereotypu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Ty jej veríš bez toho, aby si sa zamyslel nad celým tým prípadom, tam je ten problém. Moje "konštrukcie" sú podložené tým, čo som už dva krát spomenul (ohľadom ich neschopnosti spraviť to samostatne) a tretí krát sa mi to už teda celé opakovať nechce. A v tom je teda marginálny rozdiel - ja som k svojmu úsudku došiel na základe uvažovania a ty si k nemu došiel iba preto, lebo jej "chceš veriť" a náramne ti to tak sedí.

Aké nezrovnalosti? Celé to, čo si citoval, sa kľudne môže týkať hocijakého iného človeka - prečo si všetko vzťahuješ na cigánov? Áno, vyjadril som sa zle a tebe je to vodou na mlyn, mal som napísať "ak by som mal zamestnať človeka, ktorému musí vybavovať prácu nejaká asistentka, etc..."

Ďalej, ja tam aj tak nevidím žiadnu nezrovnalosť, pretože ja som napísal, že nemám problém zamestnať s dostatočným vzdelaním a ak je bezproblémový - tí s tou asistentkou do tejto kategórie zapadali? Prosím ťa pekne, je veľká škoda, že na Slovensku neexistujú štatistiky, ktoré by nám verejne ukázali vzdelanosť cigánov, za ich neexistenciu môžeme ďakovať hlavne primrdaným organizáciám ako ĽPR a AI. Ale na základe všeobecnej skúsenosti by som sa s tebou stavil o moju budúcu zbierku skalpov, že z tých piatich cigánov vedel čítať a písať maximálne jeden a aj to iba priemerne. Predsudky? Ty to nazývaš predsudkami, ja to nazývam vlastnými skúsenosťami vzhľadom na fakt, že tí cigáni sú od Popradu. Takže je mi jedno, ako to nazveš ty, ako to opíšeš ty a ako to berieš ty - ja som si istý, že tí cigáni jednoducho nemali dostatočné schopnosti na to, aby sa zamestnávateľovi nestala ujma, ktorú som už spomenul v inom príspevku a ktorej existenciu a vzťah k cigánom a iným asociálnym potenciálnym zamestnancom veselo odignoroval.

Citujem:"Neviem, ako dopredu vieš určiť, či niekto bude problémový alebo nie. Ak si to myslel tak, že niekto neprijme cigána len preto, že je cigán a nevie čítať písať a smrdí, tak to je jasné, ale ja som sa tu snažil celý čas písať o tom, kedy prebehne diskriminácia založená na farbe pleti ešte pred zistením schopností a kvalít potencionálneho pracovníka (o čom bol aj ten úryvok z článku)." - Na toto si ako došiel? AKO JASNE vieš, že prebehla "diskriminácia založená na farbe pleti ešte pred zistením schopností a kvalít potenciálneho pracovníka??" Si strašne nechápavý, ale ja ti to zopakujem - AK by ku mne prišli ľudia a robotu by im musela zaisťovať asistentka, pričom oni by nevedeli ani poriadne po slovensky a určite by nemali vzdelanie vyššie ako 5 tried na základnej, tak ja nepotrebujem žiadne ich testy - sú proste horší ako konkrurencia a basta. Avšak samozrejme, ako som už napísal, ty veríš tej asistentke a teda jednoznačne to bola diskriminácia na základe farby pleti. Škoda len, že to zakladáš iba na svojej "viere", pričom si ani nevieš/nechceš pripustiť možnosť, že ten zamestnávateľ mal možno pravdu a už kandidátov možno našiel. Lebo tebe to tak sedí.

Citujem: "Heh, ty veríš (možno máš aj pravdu), ale svoju vieru tu staviaš do nadradenej pozície, zatiaľ čo "moju vieru" okamžite degraduješ." - po STÝ krát zopakujem - moja viera je založená na logickom uvažovaní, tá tvoja je ale tak labilná, že si ani len nechceš pripustiť existenciu možnosti, ktorú som spomenul v poslednej vete predchádzajúceho odstavca. Nehovoriac o tom, že vzhľadom na úroveň vzdelania a gramotnosti cigánov je aj tak tisíc krát pravdepodobnejšia moja teória (nie, presné štatistiky ti nedám, lebo ĽPR a AI, ale viem svoje, tak ako majorita iných ľudí, iba ty nie).

Citujem: "..No, tak áno, jeden príklad z telky, keď všetko ostatné, čo som sem poslal alebo potenciálne sa objaví ty označíš za výmysel alebo nejaký cielený konštrukt.." - prečo si neodcitoval celú moju vetu? Napísal som, že nech už ty sem dáš X príkladov (hlavne medializovaných, samozrejme), v ktorých akože došlo k diskriminácii, ja ti dam na obrátku X+1, ktoré dokazujú, že zamestnávatelia nemajú s cigánmi problém. Tak o čo ti ide?

Ktoré že to konkrétne príspevky, ktoré si sem dával, považuješ za smerodajné pri potvrdzovaní tvojej teórie? Reči cigánskej asistentky? Výskum nejakej tety zo SAV, ktorá o cigánoch v reálnom živote vie, pekne napísané, hovno? Tvoje neustále opakovanie frázy "ale veď ja poznám XXXX cigánov, ale veď ja som stretol XXXX cigánov"? Prieskumy a štatistiky organizácií, ktoré prežívajú iba preto, lebo sa priživujú na cigánskej problematike? Už som ti to napísal,ale posledný krát zopakujem - určite by si do úvahy nebral prieskumy SNS, Kotlebu a podobne, pretože by boli skreslené tak isto.

Na záver, neviem, či má s tebou zmysel diskutovať, pretože ja ťa nepresvedčím a ja mám toľko skúseností s cigánmi, že ty ma nepresvedčíš ani náhodou. A mňa už pomaly prestáva baviť tu hádzať hrach na stenu (čo sa teda nestáva často). A na to video a tebou večne opakovanou frázou o stereotypoch sa ja môžem vykašľať.
hughito
Redeemer
Redeemer

To, čo si si ty vymyslel, je len tvoja domnienka, konštrukcia - vybavuje mi prácu asistentka, som neschopný debil čo nevie vyblabotať čo chce - na tomto ty staviaš. Toto je tvoj logický postup na základe ktorého si myslíš, že tvoja viera stojí nad mojou vierou. To ani nehovorím, že existujú rôzne personálne agentúry, ktoré ľuďom zháňajú prácu - asi ide tiež o vymetených debiloch, ktoré nevedia ani blabotať, tak im "niekto" musí prácu hľadať.

Inak, mne je to tak u prdele, či sa to tak stalo alebo nestalo, alebo hento a toto. Je úplne zbytočné to pitvať, lebo sa k pravde nedopracujeme, síce, ty si myslíš, že zrejme pravdu máš, lebo si k tomu došiel logickým uvažovaním (haha). Dokonca, si si istý - ja som si istý, že tí cigáni jednoducho nemali dostatočné schopnosti.

Ja sa iba odrážam od toho, čo je napísané v tom článku. Dokonca som sa k tomu prvotne ani nijak nevyjadroval, len som to sem poslal - a začal som reagovať až na tvoje jasnovidecké hodnotenia. Čiže žiadne "Škoda len, že to zakladáš iba na svojej "viere", pričom si ani nevieš/nechceš pripustiť možnosť, že ten zamestnávateľ mal možno pravdu a už kandidátov možno našiel. Lebo tebe to tak sedí." neplatí.
prečo si neodcitoval celú moju vetu? Napísal som, že nech už ty sem dáš X príkladov (hlavne medializovaných, samozrejme), v ktorých akože došlo k diskriminácii, ja ti dam na obrátku X+1, ktoré dokazujú, že zamestnávatelia nemajú s cigánmi problém. Tak o čo ti ide?
By som chcel vidieť tých tvojich x+1 príkladov. Inak, ja som nikde netvrdil, že takí zamestnávatelia, ktorí problém s cigánmi nemajú, nie sú. Samozrejme, že takí sú. Ale na rozdiel od teba si myslím, že sú aj takí, ktorí takýto problém môžu mať, zatiaľ čo ty to popieraš, resp. úplne marginalizuješ.

Zo stránky diskriminacia.sk:

Jozef K., Róm, sa prihlásil na konkurz na miesto správcu počítačovej siete krajského úradu mesta C. V podmienkach bolo uvedené okrem iného aj vysokoškolské vzdelanie v odbore informatika, ktoré Jozef mal. Poslal preto svoju prihlášku, životopis a odporúčania. Onedlho ho kontaktovali z krajského úradu, že ho prijímajú lebo má veľmi dobrú kvalifikáciu a že sa má dostaviť na podpísanie pracovnej zmluvy a vybavenie iných formalít. Keď sa Jozef dostavil na úrad, pracovníčka mu niečo zmätene vybľabotala, že šéf, ktorý mal s ním hovoriť odišiel a že ona nie je splnomocnená. Poslala ho domov s tým, že sa mu ozvú. Keď sa neozývali týždeň, zavolal on a dozvedel sa, že vraj muselo dôjsť k omylu, že miesto je už dávno obsadené. Neskôr sa dozvedel, že na miesto prijali neróma, ktorý mal ukončenú len strednú školu.
Takýchto prípadov sa dá nájsť kopa, takisto ako sa diskriminuje na základe veku, pohlavia a iných vecí. Asi aj to by si všetko poprel a napísal, že sú to konštrukty nejakých ľudí, ktorí nemajú čo iné na práci, len si vymýšľať.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

http://www.cas.sk/clanok/203889/romsky- ... nerov.html
Citujem:

Rómovia by svoje aktuálne bydlisko ihneď vymenili, nemali by vraj problém ani s prácou. Podľa nich je však navrhovaný počet kontajnerov malý. „Chceli by sme ich aspoň osem. Veď nás je 34 plus naše deti,“ tvrdí rodina Galbovcov. O tomto pláne budú dotknuté strany hovoriť na budúci týždeň.

Tak toto je už fakt moc . Tak naši neprispôsobiví občania nielen ,že zneprijemnuju život okolo obývajúcim ,seru tam na zem , vyhražaju sa smrtou oblievaju vodou a hadžu kamene , ked im pristavia v ich blizkosti školku pre ich deti . Ale oni dostanu kontajnery + pracu a je im ešte malo a žiadaju viac ?
Je toto normalne ? stalo by sa toto nam ktory platime dane ? A žijeme ako tak normalne?
Niekto nema z čoho platit najom a ledva vyžije a oni dostanu pomaly byty a ešte aj pracu ?
Začo ? Nechapem začo by mali niečo dostat , načo platime socialku , ked tam deti žiju v neľudských podmienkach .Deti by im mala zobrat minimalne socialka . Dostanu kontajnery a pracu a žiadaju viac ? Toto je fakt moc .
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, že je to iba moja domnienka a konštrukcia, založená na logickom uvažovaní spojenom s mojimi skúsenosťami. Neviem, prečo sem pletieš personálne agentúry, ktoré s týmto nemajú nič spoločné - zasa jeden extrémny príklad, ktorý si použil iba preto, lebo ti sedí, aj keď sám vieš, že personálne agentúry a cigánski aktivisti majú od seba na míle ďaleko (viacerými vecami, ak neviež rozdiely, to je už tvoj problém).

Ja si iba myslím, že mám pravdu, tak ako si ty myslíš, že máš pravdu. Slovo proti slovu, nič viac, nič menej. Moje jasnovidecké hodnotenia sú založené aspoň čiastočne na realite, zatiaľ čo tvoj postoj je založenýn na ružových okuliaroch.

Chcel by si vidieť tých mojich X+1 príkladov? Videl by si. Citujem: "Ale na rozdiel od teba si myslím, že sú aj takí, ktorí takýto problém môžu mať, zatiaľ čo ty to popieraš, resp. úplne marginalizuješ." - kdeže som ja toto tvrdil? Alebo popieral? Nekonštruuj, hughito. Ja som nikde nikdy nepopieral, že také prípady existovať nemôžu.

Stránku diskriminácia.sk môžem ignorovať presne tak, ako by si ty ignoroval zdroj z kotlebovho webu. Nemienim nič "asi popierať" a podobne (ďalší pokus o konštrukt?), je mi to ukradnuté.

A vieš ty čo? Je mi to jedno, už tu bol dostatok ľudí s ktorými si diskutoval, ja viem, že ťa nepresvedčím a malo by mi to byť v prvom rade jedno, pretože ja nebudem ten, kto bude za 10 rokov platiť dane na jeden milión cigánov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

akurat som mal velmi prijemny zazitok s cigankami, vsak to poznate, nazeru sa (a taka vypasena olašáčka zožere vela), napiju sa, vyuziju sluzby a pri odchode robia bordel a nechcu platit...
hughito
Redeemer
Redeemer

seth:
Samozrejme, že je to iba moja domnienka a konštrukcia, založená na logickom uvažovaní spojenom s mojimi skúsenosťami.
Však ja ti to neberiem, pokojne. Len sa mi nepáči, ako dokážeš niečo ohodnotiť, resp. odsúdiť na základe svojich domnienok, nech už si ich podkladáš čím chceš. Jednoducho, okamžite si znegoval vyhlásenie tej asistentky.
Ja si iba myslím, že mám pravdu, tak ako si ty myslíš, že máš pravdu. Slovo proti slovu, nič viac, nič menej. Moje jasnovidecké hodnotenia sú založené aspoň čiastočne na realite, zatiaľ čo tvoj postoj je založenýn na ružových okuliaroch.
Ako si prišiel na to, že moje "myslenie si" nie je založené na realite ?
Nekonštruuj, hughito. Ja som nikde nikdy nepopieral, že také prípady existovať nemôžu.
A ja som snáď písal, že si ty písal, že také prípady sa nedejú ? Nie, ja som len napísal, že si to marginalizoval a to ešte v tej debate čo sme viedli nejaký ten čas späť. Pripustil si, že sa stať môže, ale vraj len v úplne zanedbateľnej miere.
Stránku diskriminácia.sk môžem ignorovať presne tak, ako by si ty ignoroval zdroj z kotlebovho webu. Nemienim nič "asi popierať" a podobne (ďalší pokus o konštrukt?), je mi to ukradnuté.
A prečo ? To ma zaujíma. Čiže napr. to, čo som sem poslal, je vymyslené, resp. nejako prifarbené ? Možno je, ale nemám dôvod tomu neveriť.
A vieš ty čo? Je mi to jedno, už tu bol dostatok ľudí s ktorými si diskutoval, ja viem, že ťa nepresvedčím a malo by mi to byť v prvom rade jedno, pretože ja nebudem ten, kto bude za 10 rokov platiť dane na jeden milión cigánov.
Platíme dane na oveľa horšie veci, ako "na cigánov." Už len to, že sa toto spojenie tak často používa v slovenskej spoločnosti podľa mňa o niečom vypovedá. Zaujímavé, že sa nepovie: musíme platiť dane na 150 politikov, ktorí kradnú ako najatí a jeden ich kšeftík pokryje x-ročné výdaje "na cigánov."

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2011, 18:44)
ephramko: Krásny zážitok s cigánmi, pridám niečo aj ja, z dneška. Niečo betónujeme a išli sme brať s tatkom kameň jednému chlapovi, ktorý prerába dom a mal kameňa dosť - chcel ho vyviezť preč, tak sme si mohli prísť zobrať. Prídeme tam a 4 cigáni, stavebná partička, pekne robila murovaný plot pred domom.

Teraz by som to mal asi zovšeobecniť a myslieť si, že určite sú všetci cigáni takýto super slušní a pracujúci ľudia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to je sice fajn, ze si takych videl robit (aj ja som dnes stretol niekolko takych slusnych, ktori mi dokonca popriali aj pekny den a podakovali), ale pochybujem ze tam makali na stavbe prezraty olašáci s hrubymi zlatymi retazami na krku a s tolkymi prstenmi na rukach ako nejaky perzsky princ...taketo typy ciganov, ake som ja dnes videl, to uz od prveho pohladu je kazdemu jasne, ze ten clovek sa nezivy robotou a ze s nim budu len problemy a vzdy ked musim byt v ich pritomnosti, tak mam velmi neprijemny pocit a som v strehu, to uz len clovek caka, kedy sa zase nieco zomelie...

a tak isto, v tej institucii s tisicovou dennou navstevnostou v ktorej teraz pracujem, este nikto nikdy neodmietol zaplatit cely svoj ucet len tak bez udania dovodu...iba prezrate ciganky ovesane zlatom...
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako si to riešil ?
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Tak tak, su romovia: Milule v buse jedna romka s kocikom prisla ku mne, prosim pomozes mi s kocikom dole? samozrejme som pomohol podakovala... tak toto v pohode. Ale dneska cigan s novym mobilom co mal repraciky okolo hlavy a na celu zastavku pustal nejake sracky (nic proti jeho stylu ale toto sa mi fakt nepacilo) kamarat pisal sms na starsom mobile jeho to netrapilo a ako nahle som ja vytiahol moj novy hned stal pri mne ze "nedas mi zavolat?" pche
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

riesil to management a SBSka...uz ked sme volali na policiu, tak dobehla stara ciganka, zaplatila to a nasledke spravila taku show na aku sa nezabuda, jak tie ostatne ciganky zmlatila a kricala na ne, ze sme ani tlmocnika nepotrebovali a domysleli sme si...
hughito
Redeemer
Redeemer

No vidíš, tak predsa len sa našiel nejaký charakter. :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:ephramko: Krásny zážitok s cigánmi, pridám niečo aj ja, z dneška. Niečo betónujeme a išli sme brať s tatkom kameň jednému chlapovi, ktorý prerába dom a mal kameňa dosť - chcel ho vyviezť preč, tak sme si mohli prísť zobrať. Prídeme tam a 4 cigáni, stavebná partička, pekne robila murovaný plot pred domom.

Teraz by som to mal asi zovšeobecniť a myslieť si, že určite sú všetci cigáni takýto super slušní a pracujúci ľudia.
Bez urazky ale ty bud klames alebo jedoducho nevies jak cigan vyzera.

Ako fakt mi je divne ze ty lavicak, si tu asi jeden z dvoch pricom ten ten druhy je extremny liberal a podla mna nie moc mentalne kompletny homosexual, co ma neustale dobre zazitky s ciganmi.

Priznam sa stretol som sa aj ja s pracujucimi slusnymi ciganmi v blave, ale to je asi tak raz za uhorsky rok.

Ale ty musis zit snad v nejakej rozpravkovej krajine kedze mas s nimi furt neustale dobre skusenosti.
Napísať odpoveď