pomoc s PC

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
ace77
Amateur
Amateur

pomoc s PC

Príspevok od používateľa ace77 »

Zdravým potreboval by som pomôcť pri vylepšení PC je na kancelárske účely ale je strašne spomalený že či by som mal vymeniť niake časti alebo čo by ste mi poradili?? Parametre: Procesor:Intel celeron 1000MHz, Pamäť:640 MB, Grafická:NVidia Geforce2MX/MX400 Hard disk:Maxtor 82100E3(2GB), Wester digitalWD400EB-00CPF0(40GB) Operačný systém:Windows XP profesional
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: pomoc s PC

Príspevok od používateľa beardie »

nechaj ho umret v celku
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jedine co sa da z toho pouzit je 40GB disk WD, aj ten vsak bude starsej rady - malo cache, menej otacok, odsluzenych svojich par hodin a tak mozes prist o data. Taky PC mozes dat akurat tak do srotu.
ace77
Amateur
Amateur

a vedeli by ste mi poradit kde by sa dal kupit novy na kancelarske ucely lepsi za dorbu cenu?
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Co beriete pod pojmom kancelarske ucely? Pokial iba office a nejaky ten mail tak by mala stacit aj tato zostava v podstate by stacilo podla mna iba preinstalovat OS. Pokial sa tento pocitac vyuziva aj na internet a na neviem co vsetko este tak by som odporucil zmenil aspon procesor a zakladnu dosku.
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

jasne, a ktomu este ramky, HDD, grafiku, novy zdroj a naku skrinku vacsiu aby sa to tam vopchalo.. urcite sa neoplati neco tam menit. kupte si novy
ace77
Amateur
Amateur

a vedeli by ste mi poradit niaku dobru stranku kde by sa dali kupit lacnejsie pc a co by ma vyslo vyhodnejsie poskladat ci kupit?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Na to tu je poradna pri kupe, http://www.hojko.com/pre-tych-ktori-pot ... 62276.html
Skus tam napisat svoj cenovy strop a niekto nieco najde ;)
ace77
Amateur
Amateur

chcel by som sa zmestit do 350e..
a co by ste povedali na tuto bednu a monitor?
http://www.gigacomputer.sk/sk/zbozi/320 ... n-530.html
http://www.gigacomputer.sk/sk/zbozi/391 ... 010nb.html
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Radšej si nechaj poskladať nejaký PC. Polovicu tej ceny platíš pomaly iba za Vistu, ktorá je už zastaraná. Na tvojom mieste beriem do 350€ kancelársky pc bez OS a potom tam nejako inak dostal XP-čko alebo Sedmičku. To sa už rozhodneš podľa parametrov. Prípadne pouvažovať aj o bazáre, pokiaľ nie je dosť finančných prostriedkov.
ace77
Amateur
Amateur

vedel by mi niekto navrhnut komponenty do 300e je to iba na kancelarske ucely internet, office, fotky, niake programy..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mna by zaujimalo co za expert spravil akciu, ktora je vidiet tu: http://www.gigacomputer.sk/sk/zbozi/320 ... n-530.html

Preskrtnuta cena 502.00 € s DPH a nova akciova cena je 166.00 € s DPH. Tato zostava nestala 500 eur pred piatimi rokmi, nie v dnesnej dobe.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Hojko: V tej firme som BOHUŽIAĽ robil a poviem ti že to sú takí vymetení ľudia že si to nevieš ani predstaviť. Oni totálne nevedia čo robia. Keď si človek číta ich letáky to je chyba na chybe. Len Ťa okašlať a všetko v zlom proste.
ace77
Amateur
Amateur

Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

:D
To je zostava. Doska zdroj monitor klavesnica, co viac ti treba?:D

K veci.. Doska troska pod priemerom - ale na tvoje ucely to snad staci.. Monitor asus?.. Hmm, od asusu by som asi monitory nebral, ale rovnako, na tvoje ucely staci
Zdroj zober pre istotu nejak 450W aspon.. Klavesnica... Treti rok fungujem na klavesnici z tesca za 4 evra tu je to v podstate jedno, ide len o dizajn.. a pohodlie..
ace77
Amateur
Amateur

ostatne koponenty uz mam vybrane potreboval som iba o tycto zistit ci su neni kazove hlavne monit ktory je s reprakmi a zdroj ci splnaju svoj ucel je to iba na kancelarske uceli nic viac preto som sa potreboval poradit svami.. dakujem :)

//autoeditácia príspevku (05 Aug 2011, 7:48)
a este sa opytam takto to najzakladnejsie je zakl. doska a procesor nemal by som tam kupit nieco lepsie a ostatne len dopasovat? chcem aby to bolo zase na niaky cas preto to chcem este s vami prebrat..
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ked to chces na nejaky cas dopredu, urcite nekupuj zdroj 350W, ktory je uz nejaky cas dozadu
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Skús pozerať radšej na stránke alza.sk, procesor si radšej vyber od Intelu-Dual Core, je aj lacnejší, Intel je lepší ako AMD a na kancelárske účely ti bude stačiť dvojjadrový procesor na dosť dlho, ram kúp 2gb, aj to je moc ak chceš používať XP, ak chceš používať Vistu alebo 7, tak 2 Gb bude stačiť na hocičo iné, nielen na office aplikácie. Zdroj by som volil 400W, osobne som kupoval 450W eurocase a je dobrý a lacnejší. Lacnejšie bude určite ak si počítač vyskladáš, to ti sem už napísali, preto si dobre vyber základovú dosku, ktorá je teraz aktuálna, ináč sa dostaneš do situácie v ktorej si teraz.
A externý HDD by som volil 250 alebo 320 Gb ak nájdeš, na office 500Gb nikdy nevyužiješ.
Napísať odpoveď