Hľadám vysokú školu zameranú na Špeciálne Efekty - Slovensko

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
TheSandsOfTime
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Hľadám vysokú školu zameranú na Špeciálne Efekty - Slovensko

Príspevok od používateľa TheSandsOfTime »

Ahoj všetci... ešte pred nedávnom som bol presvedčený, že budem programátor hier :D aké stupídne... ale potom sa mi ciele trochu upresnili a rozhodili sa na iné smery... dopadlo to tak, že som sa rozhodol pre špeciálne efekty... táto vec ma baví dlhšie ako programovanie, ale vždy som sa bál predstavy venovať sa tomu v budúcnosti - nie preto, že by som mal z toho strach, alebo že by som to nedokázal, ale pre to, že situácia na Slovensku nie je až tak dobrá ako v iných krajinách, kde je podpora pre VFX Supervisorov oveľa vyššia. Obávam sa hlavne aj toho, že by som sa v tomto smere na Slovensku neuplatnil... ale ktovie, možno za 8 rokov už budú Špeciálne/Vizuálne Efekty na Slovensku rozšírenejšie...

...k téme, potreboval by som vedieť, ako sa k takému zamestnaniu vlastne dostať? Existuje na Slovensku taká vysoká škola, ktorá sa venuje iba špeciálne takýmto veciam? Poprípade v Čechách? Ak áno, tak sem s ňou :)

...ďalej by som chcel počuť aj VÁŠ názor... či by som sa mal šancu uplatniť sa a zarobiť (zarobiť veľa ;) ) a čo mám robiť aby som to dokázal, aby som sa dostal tam, kam chcem...

...samozrejme sa tomu venujem a učím sa nové veci via YouTube, alebo internet všeobecne, čo je, myslím si, veľké plus... ale aj napriek tomu by mi to nestačilo, aby som sa dostal do filmového priemyslu...

...čo mám teda robiť? akú výšku si mám vybrať? ako mám postupovať nasledujúcich 8 rokov, kým nedoštudujem? čo mám robiť potom? ako sa mám dostať do televízie a začať robiť efekty vo veľkom?

...uvedomujem si, že to aj hlavne závisí od produckie, ale točí sa niekoľko filmov aj na Slovensku s vysokými výdavkami, tak si myslím, že tu by problém nebol..

Ďakujem :)
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Hľadám vysokú školu zameranú na Špeciálne Efekty - Slovensko

Príspevok od používateľa lekoklatik »

napríklad - http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... va-skladba

Ale hovoríš o štúdiu 8 rokov. Máš na mysli aj doktorské štúdium?
Akú strednú navštevuješ teraz?
Virtuálna grafika by ti mohla pomôcť - http://www.filmovaskola.sk/zaujem-o-stu ... tudium.php
TheSandsOfTime
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa TheSandsOfTime »

Nie, nie, mal som namysli štúdium aj so strednou... teraz ešte len pôjdem do 1. ročníka na Gymnázium Jána Hollého v Trnave...

ty kks pozeral som ten druhý link a ich galériu... je to síce stredná škola, ale kvalita tých videí, no ty kokos ja 15 ročný chalan by som spravil 100x lepšie...

ďakujem za radu, ale nechám to asi teraz tak... určite budú aj nejaké konzultácie na strednej :) Vďaka za pomoc :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

niekolko projektov tej kosickej sukromnej skoly som videl a technicky su na velmi slusnej urovni (niektore na urovni slovenskych soap opera), ak si myslis zeby si spravil lepsie, len do toho, kamera a youtube znesu vela :)
Napísať odpoveď