Výmena motora Ford Probe
Výmena motora Ford Probe
Čaute. Chalani mám problém
. Na mojom Forde Probe mi praskla hlava a hneď na to sa zadrel motor keďže bez chladenia sa jazdiť nedá
. Teraz stojím pred otázkou či sa oplatí repas abo tam dám druhý motor. No a problém je v tom že neviem aký motor by pasoval na moje auto. Motor je 2184ccm 12V SOHC F2, rovnaké typy motorov mali aj Mazdy 626, 929, Mx-6 a B2200 od roku výroby 1985-1993. Kedže originál motor do Fordu Probe je nemožné zohnať vo funkčnom stave obraciam sa na vás z otázkou aký iný motor by tam pasoval?? Ďakujem za odpovede
. Btw auto je rok výroby 1989.
Re: Výmena motora Ford Probe
tak pokial si ho nespiekol uplne tak sa s tym este nieco da urobit, a nemusis kupovat cely motor, aj ked s tym by bolo mozno menej piplacky, niekedy motor sadne a niekedy nie, kde presne ti praskla hlava?
najlepsie tam zrejme bude pasovat z mx6, su to rovnake auta, mazda ma ale ine brzdy
// olej, vodu tam máš?
najlepsie tam zrejme bude pasovat z mx6, su to rovnake auta, mazda ma ale ine brzdy
// olej, vodu tam máš?
Olej som dolieval týždeň pred tým ako sa pokazilo. Vodu som dolieval viac krát, stále niekam zmizla a pred tým ako sa zadrel som ju dolieval 2x za deň, už mi bolo jasné že dačo nie je v poriadku. Voda sa stále počas jazdy varila. Zatiaľ neviem kde je prasknutá, je to len odhad kamoša automechanika, každopádne pri štartovaní motor nemá skoro žiadnu kompresiu z toho usudzujem že asi budú v háji aj krúžky. A čo motor z iného Forda alebo Mazdy, aj keď tam bude asi problém s napasovaním na prevodovku.
každopádne to treba rozobrať a zistiť škody, potom budeme múdrejší, či sa to oplatí dať robiť, či rovno meniť, ja by som menil za nový motor ak by sa cena šplhala niekam k 500€
// ak ti mizla voda tak si mal dieravý chladič a proste odtekala, prasknute tesnenie pod hlavou alebo v hlave valcov
motor nieje nikde od oleja? ak ti nevytiekol olej tak to nemusi byt zapečené
// ak ti mizla voda tak si mal dieravý chladič a proste odtekala, prasknute tesnenie pod hlavou alebo v hlave valcov
Okey, pozriem sa mu teda na motor a zistím aké sú škody. To je to, že voda zmizla no pod autom žiadna mláka. Za deň 2 litre v ťahu
.
nemas riedky olej? svetlohnedy? (hladaj vodu v oleji),no ja to kazdopadne vidim na tesnenie pod hlavou, v akom stave su sviecky? ziadne znamky vody?
Zajtra to všetko pozriem, zatiaľ som pozeral len olej na viečku ten bol v poho
, ráno teda kuknem ešte aj sviečky.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
nebol problem to nastartovat ? ked dlhsie stalo co ja vim 2 - 3 dni
Presne jak som ho odstavil 3 dni stálo bo som šiel na dovolenku. Hneď jak som došiel k babe šiel som odtiaľ domov. S naštartovaním nebol problém, naštartovalo hneď. Už na pol ceste domov sa ručička vody blížila ku konci NORM k červenému polu
, hovoril som si akonáhle to prekročí stojím. Ani raz to neprekročila, motor aj tak nenormálne smrdel a dostalo sa to až do takého štádia že pri vyradení na neutrál hneď chcípol. Po ceste som sa raz zastavil na benzinke kúpil destilku a 2 litre dolial, ledva naštartoval, potom dolial ešte kus aj tak to šlo ťažko proste para odvšadiaľ. Došiel som domov, zastal, otvoril kapotu, smrad spaleného oleja čo bol po bloku, ešte aj kryt rozvodov roztopilo. Odvtedy Probátko nejde.
roztopilo ti horné veko motora?
no nič, začal by som sa obzerať po novom
Ne ne, blok aj horné veko zostalo neporušené, len plastový kryt kde je rozvodový remeň kus roztopilo
.
ježiš plastový kryt
ja že ti roztopilo veko
no ked si mal olej po bloku motora pravdepodobne tam bude nejaka prasklina
-
RATZINGER666
Darca
bindo011: kym ta substancia na viecku vykondenzuje, trva to nejaky cas... ak Ti to vsak ruplo razom, mozes ho mat uplne ciste... ak voda nevytiekla, musi byt v oleji... a takze mnozstvo v tom oleji spoznas
a ako si zdiagnostikoval, ze sa motor zadrel?
-
Mrk
Professional
mne ked sa prepalilo tesnenie tak mi sla len voda do valcov, takze v oleji nemusi byt
doplnujuca otazka, co slo z vyfuku ? resp farba dymu, ci sa nezmenila
doplnujuca otazka, co slo z vyfuku ? resp farba dymu, ci sa nezmenila
Ratzi:
Počas poslednej cesty sa teplota motora blížila s maximu v kuse, motor začal sám od seba chcípať keď som vyradil na neutrál, takže niečo ako STOPka mi vtedy veľa nehovorilo, proste dal si neutrál a koniec, musela byť vždy rýchlosť. Navyše jak som zaradil 4 koniec akejkoľvek akcelerácie dá sa povedať že to skôr spomaľovalo. Podľa mojich skúseností som usúdil že tá teplota neprospela krúžkom a už to nemá kompresiu a nejde to. Aj keď štartujem tak počuť že to nie je zdravý zvuk, to je skôr také "pufkanie" nehovoriac o tom že to nenaštartuje. Auto už stojí 4 dni, pozriem sa teda na ten olej a všetko aby sme boli múdrejší
.
Mrko:
Farba dymu normálna, teda nič nevidíš
.
Počas poslednej cesty sa teplota motora blížila s maximu v kuse, motor začal sám od seba chcípať keď som vyradil na neutrál, takže niečo ako STOPka mi vtedy veľa nehovorilo, proste dal si neutrál a koniec, musela byť vždy rýchlosť. Navyše jak som zaradil 4 koniec akejkoľvek akcelerácie dá sa povedať že to skôr spomaľovalo. Podľa mojich skúseností som usúdil že tá teplota neprospela krúžkom a už to nemá kompresiu a nejde to. Aj keď štartujem tak počuť že to nie je zdravý zvuk, to je skôr také "pufkanie" nehovoriac o tom že to nenaštartuje. Auto už stojí 4 dni, pozriem sa teda na ten olej a všetko aby sme boli múdrejší
Mrko:
Farba dymu normálna, teda nič nevidíš
-
Suffel
Guru
pritom ako ti to uz zacalo chcipat si mal auto odstavit a dat odtiahnut.. a nie ist nanom dalej a odpalit pomali cely motor.. kruzky si mohol zapiect a ak ti aj praskla hlava tak to by som sa asi rovno pozeral po druhom motore.. ale treba to rozobrat a pozriet co s tym vlastne je.. hlavne aj spodok, piesty, ojnice, loziska..
Áno mal, len mňa blbca nenapadlo aké to môže mať ďalej následky. A aký motor by tam teda pasoval??
-
Suffel
Guru
tento isty motor sa montoval do 626-ky, MX-6 takze by som hladal nieco s toho.. pripadne potom ta 929.. treba pohladat co bude vyhodnejsie teda skor z ktorych typov najdes motor.. ale najprv by som rozobral ten tvoj a komplet ho pozrel aj ked viem aka je to robota a az potom ked zistis ze co vsetko je K.O. tak az potom zhanat druhy motor..