Zdravim, som totalne amater co sa tyka programovania javy. Skopiroval som jeden free script ale nefunguje tak ako som si predstavoval... Je to funkcia onmouseover a onmouseout. Konkretne toto je menu na new webstranke. Funguje fajn ked je tam jedna sekcia, povedzme uvod, no akonahle som pridal klon ( tiez uvod len aby som videl ci funguje) sa funkcia onmouseout spustila na vsetkych tlacitkach - resp na kazdom uvode. Viete niekto poradit?
1. prepac, fakt sa nevyznam.
2. takto som spravil - toto su uz tie klony .. resp ked si vsimnes tak v body sekcii je viackrat "image" .. teda je tam image1, image2,...image5... takze v menu ma byt 5 poloziek, preto 5x image. V head som nakopiroval tie 4 riadky a iba premenoval z image1 na image 2 a pod. tak to pisal aj autor v jeho original scripte.
nechápem tejto časti: "no akonahle som pridal klon ( tiez uvod len aby som videl ci funguje) sa funkcia onmouseout spustila na vsetkych tlacitkach - resp na kazdom uvode"
ja ti tam žiaden úvod nevidím. A nevidím ho tam ani raz, nie ešte dvakrát. Teda máš tam nejaké tlačítka úvod, ale píšeš o sekcii. Čo tým myslíš? Môžeš dať presne ten zdroják aj s obrázkami do prílohy sem na forum? Lebo mne sa tam na prvý pohľad nezdá nič zlé, no možno som už unavený a niečo som prehliadol
chyba bude niekde v tých tvojích gifkach. Neviem prečo, ale mne ich ani nechcelo otvoriť, napísalo že náhľad sa nedá spraviť. Ak použijem klasické jpg tak to ide pekne, v skripte fakt nevidím nič zlé
v tom skripte nie je chyba, s jpeg to funguje, trasoval som to a nevolá sa onmouseut dvakrát, žiadne premenné si neprepisuješ ani nič. Niečo tam vadí s tými gifkami. Možno by to v niektorom prehliadači fungovalo, možno by to s inými gifmi fungovalo... neviem prečo sa to tak správa. Ešte som sa s takým niečim nestretol. Ak chceš také pohyblivé prechody, sprav to cez flash. V javascripte sa zmena tlačidiel bežne robí, ale vživote som to nevidel robiť s gifmi (možno aj pre tento efekt ktorý je fakt divný)