kupa auta- info
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: kupa auta- info
Pracovny objem motora. A do nadrze chodieva viac 
chcel som napísať niečo veľmi ironické, ale potom som si uvedomil že boli časy keď som sa aj ja do toho prd rozumel (a teraz som na tom len o málo lepšie) tak si radšej zahryznem do jazyka a nenapíšem nič
tých 1.6 je objem motora a nie nádrže. zjednodušene to môžeš brať tak že čím väčší objem tým väčšia "sila motora", lepšia akcelerácia, ide lepšie do kopca, ľahšie sa predbieha atď.
//tak Fabo ma predbehol...
tých 1.6 je objem motora a nie nádrže. zjednodušene to môžeš brať tak že čím väčší objem tým väčšia "sila motora", lepšia akcelerácia, ide lepšie do kopca, ľahšie sa predbieha atď.
//tak Fabo ma predbehol...
aha, ano, objem motora
ja stale tocim o nadrzi, pardon moja chyba...
dobre uz je mi to teda jasne
//no tieto moje vedomosti su skoro nulove, ale teraz som uz o nieco mudrejsi
dobre uz je mi to teda jasne
//no tieto moje vedomosti su skoro nulove, ale teraz som uz o nieco mudrejsi
nie, v aute mas motor a nadrz, do nadrze si natankujes 40l, ten benzin sa rurkami, trubkami, hadickami dostane vďaka palivovemu cerpadlu priamo do motora, kde sa vstrekuje do valcov, kde dochadza k zapalovaniu, stlacaniu, vybuchu a expanzii
dobre, proste mas nadrz 40litrov (tresnem) a do motora ti vojde 1,6litra
ale ty si tých 40l v nádrži nosíš so sebou
ved neucite sa to v autoskole?
// edit no hurá
dobre, proste mas nadrz 40litrov (tresnem) a do motora ti vojde 1,6litra
// edit no hurá
-
Fabo
Hardcore addict
Pozeram ze nejake pekne obrazky v automotive education zatial niesu... v podstate sa motor toci a behaju piesty hore-dole, to asi vies z fyziky alebo autoskoly. No a ten rozdiel objemu medzi polohou hore a dole krat pocet valcov je objem motora.
pekne vysvetlene, ako skolkarovi
thanks
no tento utorok som tam bol prvykrat, takze moc vedomosti som este nenabral, ale potesim sa ked sa dozviem aj nieco z tohto sudka
// Fabo: hej akurat na konci roka sme preberali na fyzike zazihovy motor, takze nieco mi to hovori
no tento utorok som tam bol prvykrat, takze moc vedomosti som este nenabral, ale potesim sa ked sa dozviem aj nieco z tohto sudka
// Fabo: hej akurat na konci roka sme preberali na fyzike zazihovy motor, takze nieco mi to hovori
http://dakar2008.motoride.sk/pictures/h ... 1382.3.jpg
http://www.mojevideo.sk/video/2593/3d_a ... otoru.html
// chcel som mu ukazat ako sa to dnu krúti
http://www.mojevideo.sk/video/2593/3d_a ... otoru.html
// chcel som mu ukazat ako sa to dnu krúti
- Prílohy
-
- motor.gif
- (355.5 KiB) 376 stiahnutí
-
Fabo
Hardcore addict
Chezter: prave wankel je v automotive education spraveny dobre 
este "trosku" rychlejsie a bude to ako v skutocnosti 
//ok, dakujem za dobre rady. poobzeram sa po niecom peknom, hadam sa podari ten nissan
ak bude problem ozvem sa 
//ok, dakujem za dobre rady. poobzeram sa po niecom peknom, hadam sa podari ten nissan
-
RATZINGER666
Darca
...ja som nejako nepochopil, preco chezter poslal obrazok toho rotacneho motora 
este ma napadla jedna vec, ak by sa podaril ten nissan, tak je jedno aky benzin to toho dam?
doma mame fiat punto, tankujeme na shell-ke, a zevraj je citelne ked sa natankuje 95 oktanovy benzin, a ten racing-100 oktanovy, zevraj vydrzi aj ovela dlhsie ako ta 95-ka.
cize moze sa tankovat aj ta 100-ka? pripadne aj keby bolo ine auto, je jedno aky benzin?
doma mame fiat punto, tankujeme na shell-ke, a zevraj je citelne ked sa natankuje 95 oktanovy benzin, a ten racing-100 oktanovy, zevraj vydrzi aj ovela dlhsie ako ta 95-ka.
cize moze sa tankovat aj ta 100-ka? pripadne aj keby bolo ine auto, je jedno aky benzin?
moze sa to prejavit na spotrebe, tichsim chodom motora, ale na vykone nijak vyrazne, to by si musel upravovat predstih motora, tankuj 95, je blbost liat do nadrze 100 oktanovy benzin, ak mas riadiacu jednotku na 95 oktanovy
// ale raz za cas si aj ja natankujem racing

// ale raz za cas si aj ja natankujem racing
ja s tym skusenosti nemam zatial, ale keby ze nemusim tak casto tankovat tak radsej tu 100-ku. nejde o ten vykon, ale o spotrebu
a teda nebol by problem ficat na 100-ke dlhodobo? vyskusal by som obidva, nech vidim co to robi, ale tak keby vydrzi ta 100-ka dlhsie, a usetrim na tom, a autu by to neprekazalo, tak by som tankoval ten...
a teda nebol by problem ficat na 100-ke dlhodobo? vyskusal by som obidva, nech vidim co to robi, ale tak keby vydrzi ta 100-ka dlhsie, a usetrim na tom, a autu by to neprekazalo, tak by som tankoval ten...
nemam skusenost s dlhobodbym jazdenim so 100 oktanovym benzinom, no podla mna, ak chces jazdit dlhodobo na 100 oktanovom benzine, mal by si si minimalne upravit predstih - v tom pripade sa dostaví aj nárast výkonu
tu som sa stratil
da sa aj poslovensky?? alebo inak sa opytam, je to moc drahe?
oktánové číslo benzínu udáva odolnosť benzínu voči spaľovaniu, čím vyššie je číslo (95,98,100), tým je odolnejši voči spaľovaniu (menšia spotreba napr.), aby si však z toho benzínu vyťažil aj výkon, upravíš predstih motora, tzv. predzápal motora, aby sa ten "odolnejší" benzín vo valcoch lepšie využil - nárast výkonu, nie je to nič komplikované, robí sa to pomocou rozdeľovača
konkrétne na primere je rozdeľovač nastavený na 15 stupňov, môžeš ho natočiť až na 19 stupňov, no bohate ho stačí pootočiť iba na 17 stupňov
konkrétne na primere je rozdeľovač nastavený na 15 stupňov, môžeš ho natočiť až na 19 stupňov, no bohate ho stačí pootočiť iba na 17 stupňov
to znamena ze si to zvladnem urobit ja sam doma v garazi?
ano, ale treba byt aspon trochu zrucny, vediet co robis, co mas robit, kedy je to nastavene zle, kedy dobre, precitat si o tom veci ale hlavne musis poznat svoje auto, kedy ako ťahá, kedy ťaha lepšie, kedy horsie, v skratke, teraz by som sa predzapalom nezatazoval, este je priskoro 
-
KaptMichal
King
A hlavne si uvedom, ze 100ka benzin je drahsi... takze ak nieco usetris na spotrebe, mozes to minut na benzin 
-
Mrk
Professional
trochu rypnem, ale jedna sa o zdvihovy objem motora, pracovny je zdvihovy + kompresnyFabo napísal:Pracovny objem motora. A do nadrze chodieva viac
kazdopadne k teme, felda je idalna masina