T FSI a 180k km
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
T FSI a 180k km
zdravim, chcem pocut nazor ludi co sa vyznaju (a nikoho ineho, dakujem), je 180 000 najazdenych km vela na motor T FSI? ako vyzera ze bezi uplne v poriadku, aj vsetko, ale neni to take ze tam kazdu chvilu moze nieco odist? popr. nebudu uz tesnenia atp uvolnene? dik
Re: T FSI a 180k km
podla toho kto jazdil na tom, a ako. ked nanom jazdil stary ujo do kostola, tak by nemal byt problem, zalezi aj natom ake to je konkretne auto. ja mam octaviu, najazdenych 240 000km (TDI), a uz mi raz odislo turbo, pri 30 000 kilometroch, odvtedy nic. je ako nove.
-
Hotwire
Addict
ale ty pises o diesli, tie su robene pod vacsim tlakom etc, takze maju aj dlhsiu zivotnost, toto je benzin...neviem kto na tom jazdil, ale predna maska je dost od kamienkov takze tipujem ze jazdil pomerne rychlo 
ake to je auto?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
schyzo - co sa posrat moze, to sa zakonite aj posere, otazka je kedy ... pokial nezere olej, nedymi, taha ronvnomerne a chod motora je kultivovany, tak tomu nemusi byt nic ... ak bolo turbo uz menene, tak je to v pohode, ak nebolo, tak ocakavaj, ze viac, ako 200-250tkm velmi pravdepodobne nevydrzi (moze) ...
s oturbenym benzinom sa da jazdit len a len rychlo 
je lepsie ak s nim jazdil rychlo ako keby ho mal podtacat, kazdu chvilu moze nieco odist na kazdom aute, oplati sa pozret ako su na tom rozvody pri 180 000 sa ich uz oplati vymenit, okamzite vymenit olej aj s filtrom a vsetky naplne, ak si chces byt na istom napichni ho na diagnostiku (10-30€)
je lepsie ak s nim jazdil rychlo ako keby ho mal podtacat, kazdu chvilu moze nieco odist na kazdom aute, oplati sa pozret ako su na tom rozvody pri 180 000 sa ich uz oplati vymenit, okamzite vymenit olej aj s filtrom a vsetky naplne, ak si chces byt na istom napichni ho na diagnostiku (10-30€)
-
RATZINGER666
Darca
nie je to ten, co chcel nedavno stavat buginu a teraz sa pytal na vzduchac na OII?
SchYzo: tento motor zatial nie je na trhu az taku dlhu dobu, aby sa dalo aspon ako-tak objektivne hovorit o jeho spolahlivosti, avsak zatial som o nom necital nic vyslovene negativne, dokonca ho niektori odporucaju ako najlepsiu volbu... 180k by teda nemal byt problem, pomohlo by nam, ak by sme vedeli, o ktoru verziu sa jedna, dopis rovno aj auto, mozno by sa nam podarilo Ti cosi o nom este dohladat na internete... ale urcite by kupe predchadzala diagnotika, meranie tlakov a kontrola vole na turbe - len pre istotu... nic ine by som na motore nekontroloval... predpoklad je vsak taky, ze auto s takymto agregatom si na nedelne jazdy ziadny dochodca nekupuje
nordkapp_pb ty si mu tiez fakt poradil jak taky odbornik 
-
Hotwire
Addict
pri 180 000 tam vraj boli menene rozvody, teraz tam je 186 000 cca, attiii ved je to jedno ake je to auto ja sa pytam na motor, ale ak chces vediet jedna sa o A4 avant 2006 T FSI 200k ....ratzinger, zial ziadnu diagnostiku ani meranie ani nic som nerobil, len som sa bol na nom previezt, subjektivny pocit bol taky ze vsetko ide ako ma, auto malo dobry zatah, ani nedymi, to ci zerie olej alebo nie takto nezistim
....to auto je v cechach takze by bolo dost obtiazne dotiahnut tam nejakeho mechanika aby to skontroloval + uz som dal zalohu
takze ho musim kupit tak ci tak
edit: jedna sa konkretne o toto auto http://autobazar.autovia.sk/audi-a4-ava ... 5d-1005880 vsimnite si ze predok je dooost od kamienkov, takze sa bojim ze s tym niekto jazdil ako prasa a vytacal to jak hovado, tak preto sa pytam ci tam nemozu byt nejake tesnenia uz zle alebo co.... ked pozeram na Discovery wheeler dealers tak tam furt ked kupia auto tak musia menit nieco na motore apod
aj ked tam vacsinou kupuju ovela starsie auta, ale aj tak...
edit: jedna sa konkretne o toto auto http://autobazar.autovia.sk/audi-a4-ava ... 5d-1005880 vsimnite si ze predok je dooost od kamienkov, takze sa bojim ze s tym niekto jazdil ako prasa a vytacal to jak hovado, tak preto sa pytam ci tam nemozu byt nejake tesnenia uz zle alebo co.... ked pozeram na Discovery wheeler dealers tak tam furt ked kupia auto tak musia menit nieco na motore apod
-
hojko
Site Admin
SchYzo: Ked si dal zalohu, tak aky vyznam ma teraz sa pytat, ked uz od toho nemozes len tak odstupit???
CheZteR: Nemylis si to s dieslom??? Pretoze diesel je motor, ktory by sa nemal drzat v nizkych otackach, tj. nejazdit na spotrebu.
CheZteR: Nemylis si to s dieslom??? Pretoze diesel je motor, ktory by sa nemal drzat v nizkych otackach, tj. nejazdit na spotrebu.
-
Hotwire
Addict
ja sa nepytam na radu pri kupe hojko
pytam sa na nazor na ten motor pri tolkych kilometroch, ci tam nebude treba nieco menit alebo opravovat...
-
DYLYNO
Light Star
" ...vsimnite si ze predok je dooost od kamienkov, takze sa bojim ze s tym niekto jazdil ako prasa a vytacal to jak hovado.."
čo to má spoločné s tým ako na ňom jazdil...logicky keď jazdíš po našich, českých atď cestách, kde sa cez zimu sype na cestu štrk, tak máš auto dobíjané...a je jedno, či pojdeš 150 kph alebo 90kph!! stačí keď ťa niekto predbehne spod kolies vyletia kamienky a máš ich na maske, kapote, čelnom skle, stĺpikoch...
čo to má spoločné s tým ako na ňom jazdil...logicky keď jazdíš po našich, českých atď cestách, kde sa cez zimu sype na cestu štrk, tak máš auto dobíjané...a je jedno, či pojdeš 150 kph alebo 90kph!! stačí keď ťa niekto predbehne spod kolies vyletia kamienky a máš ich na maske, kapote, čelnom skle, stĺpikoch...
-
Hotwire
Addict
myslel som to tak ze sa furt zavesil na niekoho tesne ked ho chcel predbehnut, atd.
-
johny541
King
Tak s takým autom je to hriech sa občas na niekoho nezavesiť a nepridať si, aj keď je to kombík, tých koníkov je tam až až. Mysĺím si, že na 180k to auto vyzerá celkom schopne vzhľadom na výkon a slovenské/české cesty. Keby si to prášil ako blázon celý čas, to auto by vyzeralo trochu inak alebo prinajlepšom vrazil toľko prachov do servisu, že to auto bude šlapať, kedže by tam bolo čo to nové podokupované. To už musíš vedieť ale ty keď si sa rozprával s majiteľom a videl servisnú knižku.
-
Hotwire
Addict
rozpraval som sa s typkom z bazaru....to auto patrilo nejakej najvacsej firme v Jihlave, a pouzival ho majitelov syn, bolo pravidelne servisovane v servise Audi takze o to nejde.....ale proste pri najhorsom co tam moze odist? len turbo? tie tesnenia by este mali vydrzat? a ako dlho este cca? ja som si vzdy myslel ze 200 000 km pri benzine je uz na generalku pomaly 
-
johny541
King
Na GO to určite nie je. Doba sa posunula a motory taktiež sú konštruované tak, aby vydržali čo najviac. Aj keď do čím vyššej kubatúry ideš, tak tým sa tam môže viac vecí posrať. Otázka je iba, ako sa majiteľ k tomu autu správal a keď hovoríš, že servis je ok, tak nevidím problém. Osobne keď známy chodil s A6 do autorizovaného servisu, tak mu pomaly chceli menit aj tu najmenej opotrebenú vec aby bolo všetko v naprostom poriadku. A pri takom servise ten motor môže vydržať naozaj veľa. Lenže keď už padne záruka, tak to ide poriadne do peňazí. Pokiaľ tam nebolo menené turbo od výroby auta, tak by som to videl ako najpravdepodobnejšiu investíciu do budúcna, ale tak ako niekto písal vyššie, nemusí to byť tak. Možno natrafíš na dobrý kus a bude to šlapať ešte ďalších 50k km. Tie doby kedy odchádzajú súčiastky sú pri každom aute iné a hlavne sú to stále priemery. Ale posrať sa môže všetko, dokonca aj na úplne novom aute.
-
hojko
Site Admin
SchYzo: Pri takom aute ti moze odist to co pri kazdom inom, ci je to turbo, EGR ventil, zotrvacnik (ak ho ma, co by v automate nemal byt), capy, homokineticke klby, loziska, poloosy, klima, mozu povolit tesnenia..., velkym problemom byva stahovacka okna (teda ten elektricky mechanizmus) a samozrejme elektronika (parkovacie senzory, snimace ABS, niektora z riadiacich jednotiek)..., ale to su investicie s ktorymi treba pocitat a ci sa ti to pokazi zajtra alebo o polroka, je to to iste ako keby si si kupil nove auto z obchodu a o polroka musis nieco menit. Ako prve po kupe by bolo vhodne skontrolovat olej, servo olej, brzdovu kvapalinu, pozriet klimu..., potom to napichnut na VAG a pozriet ci tam nie su nejake chyby, aj ked autobazar urcite chyby vymazal...
Ten naraznik može len dokazovat že nebol buraní teda je povodný bez zásahov. Len tolko.