Kritika
Kritika
(neviem ci uz take bolo, fak sa mi nechce hrabat)
ale kritika (a teraz sa mysli ta konstruktivna samozrejme, nie snaha niekoho ponizit) ma sa kritizovat inych/nema??
ja myslim, ze ta opodstatnena je na mieste, nechat tak, nestarat sa, nechat to na cloveku samotnom - to sa uz skoncilo mnohymi tragediami, ktorym by sa dalo lahko zabranit ..
ale kritika (a teraz sa mysli ta konstruktivna samozrejme, nie snaha niekoho ponizit) ma sa kritizovat inych/nema??
ja myslim, ze ta opodstatnena je na mieste, nechat tak, nestarat sa, nechat to na cloveku samotnom - to sa uz skoncilo mnohymi tragediami, ktorym by sa dalo lahko zabranit ..
Re: Kritika
urcite ma, ale zalezi na prostredi a osobe ako to spravit
jop samozrejme, dolezity aspekt je aj pristup
aj ked ja si myslim, ze inteligentny clovek prijme kritiku nech je v akejkolvek forme, proste berie to ako podnet, ktory mu moze pomoct pri osobnom rozvoji
aj ked ja si myslim, ze inteligentny clovek prijme kritiku nech je v akejkolvek forme, proste berie to ako podnet, ktory mu moze pomoct pri osobnom rozvoji
Kritika vie často pomôcť, ale treba vedieť koho si môžme dovoliť kritizovať a samozrejme aj ako. Po prekročení hranice to nemusí dopadnúť dobre. Koniec koncov nikomu nie je príjemné byť kritizovaný. Preto treba kritizovať len dobrých známych u ktorých je jasné, čo sa môže a čo nie. Ja som si napr. raz vyslovene pýtal kritiku na jednu moju prácu a keď som ju dostal, tak som sa pár dní hneval na chudáka kritika
Ale svoje opodstatnenie to malo a teraz som v podstate rád, že som videl iný pohľad na vec.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a zalezi aj od subjektu kritiky... daktore veci by sa mali cloveku povedat...ale ine su napr len a len jeho/jej vec aj ked podla tvojho nazoru to moze robit zle alebo nespravne, ale nemalo by sa do toho kecat (tym su hlavne medziludske vztahy, aj ked ak uz je tam nejaky extrem tak nejaka citlivo povedana rada nezaskodi)
Asi žiadnemu človeku nie je kritika prvotne príjemná, i keď sám cíti, že je oprávnená - ale inteligentný človek ju prijme.
kritika je dolezita... teda.. kym nekritizujes mna 
pokiaľ si to niekto vyžiada tak prečo nie?
ale isť za niekým a kritizovať ho (alebo jeho prácu) len tak bezdôvodne môže narobiť len problémy.
napríklad si neviem predstaviť že by som mal ísť len tak za nejakým kolegom a kritizovať jeho odvedenú prácu.
(teda samozrejme za predpokladu že nie som jeho nadriadený a neni to v rámci jeho hodnotenia)
ale isť za niekým a kritizovať ho (alebo jeho prácu) len tak bezdôvodne môže narobiť len problémy.
napríklad si neviem predstaviť že by som mal ísť len tak za nejakým kolegom a kritizovať jeho odvedenú prácu.
(teda samozrejme za predpokladu že nie som jeho nadriadený a neni to v rámci jeho hodnotenia)
-
javatar
Hardcore addict
Vzdy su dve strany - kritizujuci a kritizovany
Kritizujuci ma vediet podat kritiku aby neurazal ale objektivne hodnotil.
Kritizovany sa ma vediet odosobnit a zamysliet nad zmyslom slov kritizujuceho.
Na jedno aj druhe vsak treba isty zivotny skill. A ten sa ziskava dost pracne. Povazujem ho vsak za prejav dospelosti.
Kritizujuci ma vediet podat kritiku aby neurazal ale objektivne hodnotil.
Kritizovany sa ma vediet odosobnit a zamysliet nad zmyslom slov kritizujuceho.
Na jedno aj druhe vsak treba isty zivotny skill. A ten sa ziskava dost pracne. Povazujem ho vsak za prejav dospelosti.
No tak kritiku znesiem len od niektorých ľudí, od obmedzencov nie (ktorým ide len o urážky).
A konštruktívna a dobre podaná kritika môže viesť ľudí k lepším výkonom. A keď príde najprv pochvala, že čo je napr. na danej práci dobré a dotyčný vyzdvihne to a to a potom príde ALE toto a toto by mohol zlepšiť, tak sa to hneď lepšie počúva. Lebo teda nie je to len buzerácia za všetko, ale aj pochvala
A konštruktívna a dobre podaná kritika môže viesť ľudí k lepším výkonom. A keď príde najprv pochvala, že čo je napr. na danej práci dobré a dotyčný vyzdvihne to a to a potom príde ALE toto a toto by mohol zlepšiť, tak sa to hneď lepšie počúva. Lebo teda nie je to len buzerácia za všetko, ale aj pochvala
-
javatar
Hardcore addict
zuzanuska: takto kritizovat sa snazim uz roky ale pokial druha strana nevie prijat kritiku (co sa mi stava najma u zien) tak sa mozem rozkrajat a opisat to tak ze danej osobe uz chyba len krocik k dokonalosti a aj tak sa urazi...
No daj príklad, čo akože také vytkneš, že za to tak schytáš.
A tak ženy sú urážlivé. Ale niekedy mi to príde až detinské. Niektoré sa urazia fakt na blbosť a to čo sa ma potom ten druhý akože doprosovať, že chúdatenko moje, čo som si to dovolil ti povedať?

A tak ženy sú urážlivé. Ale niekedy mi to príde až detinské. Niektoré sa urazia fakt na blbosť a to čo sa ma potom ten druhý akože doprosovať, že chúdatenko moje, čo som si to dovolil ti povedať?
-
javatar
Hardcore addict
No zivo si spominam na jednu hudobnu spolupracu s jednou babou. Vzdy ked som mal vyhradu voci jej aranzovaniu, kvalite suzvuku alebo ci dokonca napad ako to spravit (ktory casto stacilo len odskusat pre porovnanie) tak to bol tvrdy boj. Nakoniec sa odula, nasrata zo skusky usla (za co som dostal vynadane) ale zrazu bolo aranzovanie vecou diskusie (nie bojom 2 ludi), efektivita skusky sla hore. Podotykam ze vzdy som najskor vyzdvihol kvality.
A to sme mali rovnaky ciel (aby to znelo dobre), nakoniec to dopadlo vsetko dobre (cestou kompromisov, tiez moje napady neboli vzdy lepsie) ale nebyt toho ze som nemal problem uznat si svoju nedokonalost a skusat dalej bez zbytocnych negativnych emocii tak by to bol len boj o presadenie svojho a nie spolupraca.
A to sme mali rovnaky ciel (aby to znelo dobre), nakoniec to dopadlo vsetko dobre (cestou kompromisov, tiez moje napady neboli vzdy lepsie) ale nebyt toho ze som nemal problem uznat si svoju nedokonalost a skusat dalej bez zbytocnych negativnych emocii tak by to bol len boj o presadenie svojho a nie spolupraca.
Jaj, no tak to je pre ňu problém asi prijať niečo, čo nevymyslí ona sama 
Ale keď to už premyslela, tak si možno povedala, že to sama vymyslela
a že takto to bude
hoci si to navrhol vlastne ty.
Ale keď to už premyslela, tak si možno povedala, že to sama vymyslela
myslíte si že je fér na kritiku od niekoho odpovedať kritikou na toho človeka, aj keď to nemusí celkom súvisieť s pôvodnou témou?
Silmarill,
to už skôr ide asi o boj kto z koho, a tam už asi nejde o konštruktívnu kritiku, ale "kto podá tvrdší úder" a tam by mohlo už ísť o také podpásovky.
Ale závisí aj od toho, o čo sa jedná.
to už skôr ide asi o boj kto z koho, a tam už asi nejde o konštruktívnu kritiku, ale "kto podá tvrdší úder" a tam by mohlo už ísť o také podpásovky.
Ale závisí aj od toho, o čo sa jedná.
-
javatar
Hardcore addict
sillmaril: nie, aj ked sa jedna o utok tak nie je vhodne otacat to na druhu stranu
zuzanuska: nie, proste ona to mala neako vymyslene a zacal som jej do toho hovorit, na dalsich skuskach to uz nerobila... potom mi na nu par ludi povedalo ze s nou sa musi jemne, proste trosku prchkavejsia povaha
zuzanuska: nie, proste ona to mala neako vymyslene a zacal som jej do toho hovorit, na dalsich skuskach to uz nerobila... potom mi na nu par ludi povedalo ze s nou sa musi jemne, proste trosku prchkavejsia povaha
silmarill to uz je o komunikacii myslim, on ti vytkne a pri tej prilezitosti mozes aj ty preberat co mas na srdci, ale asi nie stylom, ze sa ani nezamyslim co mi chce povedat a hned zacnem bombardovat
inak mudri ludia sem chodia:)
inak mudri ludia sem chodia:)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
poviem to tak ... ja kritizovat mozem, mna kritizovat nema zmysel 
Kritizovanie sa navzájom má predsa iné meno, to už je hádka