Presytene farby monitora

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Palio
Light Expert
Light Expert

Presytene farby monitora

Príspevok od používateľa Palio »

Zdravim. po dlhych utrapach som si kupil monitor LG M2780D k notebooku ako externy monitor (hlavne na internet a na pracu)
od zaciatku prazdnin som pouzival LCD TV 32 palcovy LG LD450 s ktorym som bol spokojny, ale chcel som monitor s TV tunerom, tak som siahol po Samsungu P2770HD, ktory som po par dnoch vratil pretoze sa nedala v PC rezime nastavit uroven podsvietenia a hlavne v nocnych hodinach sa s nim zle pracovalo, tak som objednal LG M2780D ako jeho nahradu. Problem je vsak v tom ze tento monitor ma niektore farby prilis presytene (vlastne pokial svieti len svetlejsia modra, cervena, alebo zelena, tak tieto farby neprijemne tahaju oci)
Nainstaloval som ovladace s farebnym profilom k monitoru priamo od vyrobcu, situacia sa trocha zlepsila, no stale to nieje ono.
Vedeli by ste mi prosim poradit co este skusit?
Dakujem.
sten32
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Presytene farby monitora

Príspevok od používateľa sten32 »

Ved uber farby v nastaveniach monitora
Palio
Light Expert
Light Expert

Re: Presytene farby monitora

vyborna myslienka, aj by som ubral, keby ten monitor v RGB (PC) mode mal pristupne nastavenia farieb.
Celkovo tomu nechapem co s tym ti vyrobcovia robia. samsung neda moznost nastavenia urovne podsvietenia pri pripojenom PC a LG neda moznost upravit farby.
Filipito
Darca
Darca

Presytene farby monitora

Príspevok od používateľa Filipito »

Nechce sa mi verit ze tam ta moznost nie je. Ja ju mam na svojom lg ktory ma 1 a pol roka
Palio
Light Expert
Light Expert

ta moznost tam je, ale je seda, neda sa na nu dostat. jedine sa da nastavovat farebny odtien od tepla do studena, uroven farby samotnej uz nie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak to skus cez nastavenia grafiky v ovladacom paneli Windows, ked mas nvidiu tak je to nvidia control center, neviem ako sa to vola u ati.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

u ATI je to ATI Catalyst Control Center
Palio
Light Expert
Light Expert

tak tu bude maly zadrhel. mam intel x3100.
Neviete mi prosim povedat ci sa niekde vo windows da nastavit farebna sytost? (od ciernobieleho po farebne) hladal som to, zial zatial bezuspesne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus stiahnut nejaky novsi ovladac na tu kartu a mozno ti to nieco doinstaluje. Mne to pri nvidii ukazuje aj vo vlastnostiach karty (cez polozku system), kde sa hore zobrazuje cast Color management, mozno to tak bude mat aj intel.
Palio
Light Expert
Light Expert

aj Intel to ma, ale nastavenia su biedne. pockam, cez tyzden by mi mal dojst novy notebook s Nvidia optimus, tak uvidim snad sa to bude dat nastavit potom. prinajhorsom to pripojim cez HDMI kde sa farba nastavovat da.
dik za rady
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tam ani veľa nenastaviš. Lacne lcd s led podsvietenim (či už monitory alebo aj TV) totiž taketo ustrelene farby maju bežne. Pokiaľ preferuješ prirodzene podanie farieb, spokojny najskôr nebudeš so žiadnym. Ešte by som skusil pohľadať nejaku recenziu a stiahnuť profil odtiaľ (ak taku najdeš).
Palio
Light Expert
Light Expert

no zial som taku nenasiel.
ale skusal som spravit screenshoty, hodit ich na USB a pozerat na TV z neho. Po znizeni urovne farieb som bol s vysledkom celkom spokojny.
V TV a HDMI rezime totizto farby upravovat ide (ci uz uroven, alebo v expert mode aj priamo urovne jednotlivych farieb)
takze pockam na ten book a uvidim co z toho bude :D.
Napísať odpoveď