Presytene farby monitora
Presytene farby monitora
Zdravim. po dlhych utrapach som si kupil monitor LG M2780D k notebooku ako externy monitor (hlavne na internet a na pracu)
od zaciatku prazdnin som pouzival LCD TV 32 palcovy LG LD450 s ktorym som bol spokojny, ale chcel som monitor s TV tunerom, tak som siahol po Samsungu P2770HD, ktory som po par dnoch vratil pretoze sa nedala v PC rezime nastavit uroven podsvietenia a hlavne v nocnych hodinach sa s nim zle pracovalo, tak som objednal LG M2780D ako jeho nahradu. Problem je vsak v tom ze tento monitor ma niektore farby prilis presytene (vlastne pokial svieti len svetlejsia modra, cervena, alebo zelena, tak tieto farby neprijemne tahaju oci)
Nainstaloval som ovladace s farebnym profilom k monitoru priamo od vyrobcu, situacia sa trocha zlepsila, no stale to nieje ono.
Vedeli by ste mi prosim poradit co este skusit?
Dakujem.
od zaciatku prazdnin som pouzival LCD TV 32 palcovy LG LD450 s ktorym som bol spokojny, ale chcel som monitor s TV tunerom, tak som siahol po Samsungu P2770HD, ktory som po par dnoch vratil pretoze sa nedala v PC rezime nastavit uroven podsvietenia a hlavne v nocnych hodinach sa s nim zle pracovalo, tak som objednal LG M2780D ako jeho nahradu. Problem je vsak v tom ze tento monitor ma niektore farby prilis presytene (vlastne pokial svieti len svetlejsia modra, cervena, alebo zelena, tak tieto farby neprijemne tahaju oci)
Nainstaloval som ovladace s farebnym profilom k monitoru priamo od vyrobcu, situacia sa trocha zlepsila, no stale to nieje ono.
Vedeli by ste mi prosim poradit co este skusit?
Dakujem.
Presytene farby monitora
Ved uber farby v nastaveniach monitora
Re: Presytene farby monitora
vyborna myslienka, aj by som ubral, keby ten monitor v RGB (PC) mode mal pristupne nastavenia farieb.
Celkovo tomu nechapem co s tym ti vyrobcovia robia. samsung neda moznost nastavenia urovne podsvietenia pri pripojenom PC a LG neda moznost upravit farby.
Celkovo tomu nechapem co s tym ti vyrobcovia robia. samsung neda moznost nastavenia urovne podsvietenia pri pripojenom PC a LG neda moznost upravit farby.
Presytene farby monitora
Nechce sa mi verit ze tam ta moznost nie je. Ja ju mam na svojom lg ktory ma 1 a pol roka
ta moznost tam je, ale je seda, neda sa na nu dostat. jedine sa da nastavovat farebny odtien od tepla do studena, uroven farby samotnej uz nie.
Tak to skus cez nastavenia grafiky v ovladacom paneli Windows, ked mas nvidiu tak je to nvidia control center, neviem ako sa to vola u ati.
u ATI je to ATI Catalyst Control Center
tak tu bude maly zadrhel. mam intel x3100.
Neviete mi prosim povedat ci sa niekde vo windows da nastavit farebna sytost? (od ciernobieleho po farebne) hladal som to, zial zatial bezuspesne.
Neviete mi prosim povedat ci sa niekde vo windows da nastavit farebna sytost? (od ciernobieleho po farebne) hladal som to, zial zatial bezuspesne.
Skus stiahnut nejaky novsi ovladac na tu kartu a mozno ti to nieco doinstaluje. Mne to pri nvidii ukazuje aj vo vlastnostiach karty (cez polozku system), kde sa hore zobrazuje cast Color management, mozno to tak bude mat aj intel.
aj Intel to ma, ale nastavenia su biedne. pockam, cez tyzden by mi mal dojst novy notebook s Nvidia optimus, tak uvidim snad sa to bude dat nastavit potom. prinajhorsom to pripojim cez HDMI kde sa farba nastavovat da.
dik za rady
dik za rady
-
Ryan Giggs
VIP
Tam ani veľa nenastaviš. Lacne lcd s led podsvietenim (či už monitory alebo aj TV) totiž taketo ustrelene farby maju bežne. Pokiaľ preferuješ prirodzene podanie farieb, spokojny najskôr nebudeš so žiadnym. Ešte by som skusil pohľadať nejaku recenziu a stiahnuť profil odtiaľ (ak taku najdeš).
no zial som taku nenasiel.
ale skusal som spravit screenshoty, hodit ich na USB a pozerat na TV z neho. Po znizeni urovne farieb som bol s vysledkom celkom spokojny.
V TV a HDMI rezime totizto farby upravovat ide (ci uz uroven, alebo v expert mode aj priamo urovne jednotlivych farieb)
takze pockam na ten book a uvidim co z toho bude
.
ale skusal som spravit screenshoty, hodit ich na USB a pozerat na TV z neho. Po znizeni urovne farieb som bol s vysledkom celkom spokojny.
V TV a HDMI rezime totizto farby upravovat ide (ci uz uroven, alebo v expert mode aj priamo urovne jednotlivych farieb)
takze pockam na ten book a uvidim co z toho bude