Neznámy (vyhrážajúci sa) volajúci
Neznámy (vyhrážajúci sa) volajúci
Akým spôsobom by sa dalo dostať k utajenému volajúcemu, ktorého zámerom bolo vyhrážať sa po telefóne? Jedine ak cez políciu? A aký proces môžem očakávať? Čo budú odomňa žiadať ak by som sa s týmto na nich obrátil?
Re: Neznámy (vyhrážajúci sa) volajúci
Akým spôsobom sa ti vyhrážal? Ide ti o život alebo zdravie?
Postup asi taký, že prídeš na políciu, vypovieš o čo ide, oni to spíšu, podáš trestné oznámenie na neznámeho, polícia na základe tvojej výpovede zistí u operátorov, o aké číslo šlo a potom bude treba dokázať majiteľovi čísla, že to bol on, čo je docela problém.
Vzhľadom na to, že dnes sa daju kúpiť simky aj v tescu a nie su viazané na meno a za predpokladu, že vyhrážajúci sa nemá IQ hojdacieho koňa by som sa na to vysral.
Ak sa naozaj bojíš, tak s tým len choď na políciu, aby to zaznamenali v prípade, že ťa niekto zmaluje, nech je tam záznam, že sa ti aj predtým vyhrážal..
Na škodu by tiež nebolo trocha si pospytovať svedomie a dať veci do poriadku. Asi len tak pre nič za nič sa ti niekto nebude vyhrážať, nie?
Postup asi taký, že prídeš na políciu, vypovieš o čo ide, oni to spíšu, podáš trestné oznámenie na neznámeho, polícia na základe tvojej výpovede zistí u operátorov, o aké číslo šlo a potom bude treba dokázať majiteľovi čísla, že to bol on, čo je docela problém.
Vzhľadom na to, že dnes sa daju kúpiť simky aj v tescu a nie su viazané na meno a za predpokladu, že vyhrážajúci sa nemá IQ hojdacieho koňa by som sa na to vysral.
Ak sa naozaj bojíš, tak s tým len choď na políciu, aby to zaznamenali v prípade, že ťa niekto zmaluje, nech je tam záznam, že sa ti aj predtým vyhrážal..
Na škodu by tiež nebolo trocha si pospytovať svedomie a dať veci do poriadku. Asi len tak pre nič za nič sa ti niekto nebude vyhrážať, nie?
Vo veci je "reálne vyhrážanie sa" aj keď to tak nie je ... Niekto si podľa môjho názoru robil srandu a nemám problém sa dopátrať po tom kto to bol aj keď nemám jeho číslo, potreboval som len akýsi odborný popis toho ako by to v reálnej situácii mohlo prebiehať
Svedomie mám v poriadku a aj veci "na pravej miere"
Dotyčného teraz len a len poteším touto informáciou, aj keď bude zapierať že to on nebol
Thx
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Frikso: Aj Tesco Mobile pozaduje obciansky preukaz, tak ako vsetci operatori na Slovensku. Sice si tu SIM kartu hodis do kosika a kupis, no aktivuju ti ju na informacia po predlozeni obcianskeho preukazu.
Westt: Ak by to islo cez policiu a prisla by k pachatelovi, resp. majitelovi, tak je to minimalne dobra lekcia pre neho, bez ohladu na to ci to bol on alebo nie.
Westt: Ak by to islo cez policiu a prisla by k pachatelovi, resp. majitelovi, tak je to minimalne dobra lekcia pre neho, bez ohladu na to ci to bol on alebo nie.
-
evilbanana
Medium Star
Tak s tymto mam skusenost, otcovi asi rok vyvolaval nejaky magor bud na mobil alebo domov na pevnu linku bud vulgarne vynadal a zlozil alebo dal vyhrazku a zlozil... policia dokazala len zistit odkial telefonuje bola to telefonna budka ale nejak viac neriesila.. asi po roku mozno viac po jednom telefonate a vyhraznej odpovede zo strany otca(nie na. zivot) viac nezavolal.. co chcem povedat? ako vo filme ak sa spoliehas na policiu mozes cakat
Presne tak....polícia príde za tou osobou, na ktorú je registrovaná karta a upozorní ju, aby si dala s tým pokoj, ale Tebe, ako osobe, ktorej sa cez mobil vyhrážajú, totožnosť "páchateľa" neprezradiahojko napísal: Westt: Ak by to islo cez policiu a prisla by k pachatelovi, resp. majitelovi, tak je to minimalne dobra lekcia pre neho, bez ohladu na to ci to bol on alebo nie.
-
Peter_Retep
VIP
ak v tom bude pokracovat tak damy a pani pozor...novela trestneho zakona priniesla k nam uz stalking
cize uz by sa to posudzovalo ako trestny cin (ucinnost novely tusim od septembra - podrobne som ju neskumal)
moze to byt riesene ako
nebezpecne vyhrazanie § 360 ods. 1/ Trestneho zakona
priestupok proti OZ § 49 zakona o priestupkoch
zalezi od okolnosti pripadu...
nebezpecne vyhrazanie § 360 ods. 1/ Trestneho zakona
priestupok proti OZ § 49 zakona o priestupkoch
zalezi od okolnosti pripadu...