Mal by Karim Guédé hrat za narodny tim?

O športe...

Ano
40
57%
Nie
15
21%
Je mi to jedno
15
21%

Celkom hlasov: 70

popcorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa popcorn »

mozno sa to tu uz opisuje ale mna by zaujimal nazor viacerych preto zakladam tuto temu...

moj nazor je, ze Karim by jednoznacne mal v repre hrat je vykonnostne velmi dobre pripraveny a to ze je cernoch je len "rasova bariera" ale sport by mal spajat nie rozdelovat... :)

http://sport.aktuality.sk/clanok/116782 ... v-zaklade/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Mal by Karim Guédé hrat za narodny tim?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

musim iba suhlasit
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

futbal moc nesledujem, ale ak je dobrý tak prečo nie? Na wiki je písané že získal občianstvo v júli, takže technicky vzaté je to slovák. Rovnako ako keď v '93 tesne pred kvalifikáciou na olympiádu získal občianstvo bondra aby nás mohol reprezentovať.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hej len na to slovac velmi ryychlo zabudla a nikomu to nevadilo lebo nebol afro-american. teraz ked mahrat guede tak sa ozyvaju hlavne rasisti a fans ostatnych corgonligovych klubov
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinwa »

Určite áno ... a tí čo sa bijú do pŕs akí sú Slováci a nadávajú mu do cigáňov to majú v hlave asi troška pomätené.
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

To ci by mal alebo nemal hrat za Slovensko by malo vyplyvat z toho, ake vykony bude podavat :)
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Určite áno je to vskutku dobrý hráč a môžme byť iba radi že si práve vybral Slovensko :)
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Konečne niekto ako Guéde prichádza do národného mužstva....treba ho vyzdvihnúť, pretože povedzme si na rovinu, keď hraje nejaký černoch v našej lige, tak musí zniesť množstvo rasistických narážok na svoju osobu, a Guéde to zniesol a ešte aj chcel slovenské občianstvo, ktoré mu bolo nakoniec udelené. Neviem pochopiť prečo by mal niekto proti nemu niečo mať - veď pracuje na Slovensku, odvádza dane, platí si poistenie a všetko okolo toho, to znamená, že nie je príživnik na našom sociálnom systéme ako poniektorí iní obyvatelia, tak prečo by mal niekomu vadiť...je to už Slovák a bodka. To, že chce reprezentovať je skvelé, pretože typovo takého hráča nemáme ale potrebujeme ho, spolu s Kuckom môže vytvoriť skvelú dvojicu v reprezentácii.

btw. jeden černoch v repre nič neznamená, pozrime si napríklad, na Francúzov, Angličanov ......tam sú pomaly všetci čierni a sú narodení iba prisťahovalcom, a tak získali ich štátne občianstvo...aj v iných krajinách sú černosi v reprezentáciach a mám pocit, že Slovensko je v znášanlivosti dosť pozadu, teda poniektorí fanúškovia
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak môže Slovensko reprezentovať David Musuľbes alebo Anastasia Kuzminová, tak prečo nie Karim? :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Presne, ked nam olympijske zlato mohla vybojovat ruska tak preco by african nemohol hrat za reprezenrtaciu. Ked uz ma SVK obcianstvo tak v tom problem nevidim.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

ja nevidim dovod preco by nemohol hrat, ma slovenske obcianstvo, farba pleti by nemala byt problem.
ALE neviem, ci ma taku kvalitu, aby nam dokazal vypomoct. ked ho vidim hrat za slovan, tak mi pride taky neohrabany, smerom dopredu nic moc,
dozadu je celkom dobry, ale zda sa mi, ze hra az moc rukami, a niekedy sa az doslova zavesi na protihraca.

ved uvidime (tusim hrame) dnes, prajem mu vela stastia do dnesneho zapasu. a nech ma presvedci, ze ma na to, lebo z dresu slovana ma moc nepresvedcil. na druhej strane je pravda, ze momentalne nemame moc hracov na vyber (na post def.zaloznika, z kvalitnejsich ma napada akurat Kucka)
//tema sa mi paci. ale mam taky napad, nezmenili by ste tuto temu na Slovensky futbalovy repre tim? taka tema tu este nie je, akurat temy o kvalifikaciach, EURE, WC,...

//vidim, ze vacsina ste pochopili otazku tejto temy z ineho uhla ako ja. mnohi z vas spominaju rasu, ale mali by sme sa skorej bavit, ci ma na to (po kvalitativnej stranke). :wink: rozdielna farba by nemala byt problem.
sagittarius: tou farbou som narazal na to, ze ludom by to nemalo vadit aj ked je cierny (vieme, ze su taki ludia co im to vadi)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

S rasou by nemohol byť problém, lebo sa teoreticky môže narodiť černoch na Slovensku, a ten by mohol byť automaticky slovenský občan. Alebo by mohol emigrovať a potom začať hrať futbal (Mohamadou Seye). A o kvalite? Neviem, či by bolo vhodné zakladať samostatnú tému, lebo to by sa mohlo o každom. A čo sa týka "repre", myslím, že tu už taká tiež bola a myslím, že stačia témy o kvalifikáciách. :)

Čo sa týka Guédeho kvality, tak určite patrí medzi najkvalitnejších hráčov Corgoň ligy, ako je na tom v medzinárodnom hľadisku, to časom možno uvidíme. Ale keby bol veľmi nad úroveň našej ligy, už v nej asi nehral, ale v tom prípade, by zase nemohol hrať Slovensko. Takže jediná možnosť prečo zostal v Corgoň lige a mal by na kvalitnejšiu súťaž je to, že by chcel reprezentovať. Uvidíme časom. Či to nie je možnosť ako zvýšiť cenu hráča a dobre ho predať, o ktorej sa často hovorí a niektoré prípady z minulosti vyzerajú v tejto súvislosti dosť podozrivo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V daných podmienkach áno, prečo nie, ale celkovo sa mi nepáči tento trend, že sa vybaví občianstvo a môže hrať kto chce za koho chce. Chcelo by to nejaký limit, napr. nejaký počet rokov živ v danej krajine, atď.

Po kvalitatívnej stránke neviem posúdiť.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:V daných podmienkach áno, prečo nie, ale celkovo sa mi nepáči tento trend, že sa vybaví občianstvo a môže hrať kto chce za koho chce. Chcelo by to nejaký limit, napr. nejaký počet rokov živ v danej krajine, atď.

Po kvalitatívnej stránke neviem posúdiť.
veď to je práve podmienka získania občianstva. To nedostaneš na počkanie, ale musíš tu mať tuším 5 či koľko rokov trvalé bydlisko

//edit: jj, mal som napísať jedna z podmienok a nie iba podmienka. Potom to vyznelo ako keby to stačilo
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a ine veci okrem toho samozrejme
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Toto nikdy nepochopim,na jednej strane doteraz všetci riešili Nemcov a Francuzov že tam hraju sami cudzinci(nemcov sa to ani tak netyka podla mna,kedze tam hraju v zakl. jedenastke mozno 3-4 hraci cudzieho povodu pricom vo fr. je ich 8-9)takisto anglicania.Kazdy doteraz mal na tento trend len negatívne reči ale akonahle teraz ziskal Guede občianstvo a bude reprezentovat SR,tak uz to kazdy podporuje a nikomu do nevadi.Ako sa vraví toto je sr*nie si do huby :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jak že nikomu to nevadí? Prečítaj si diskusie na slovensku. Všade nájdeš kopec negatívnych postojov. Vadí to väčšine, preto celá táto kauza o ňom vznikla. A tiež nesúhlasím s tým že každý riešil nemcou a francúzou. Ja napríklad vôbec, vidím tam čiernych a netrápi ma či sú nemci alebo francúzi. AK tam sú, tak asi majú občianstvo a nech reprezentujú. To práve ty hádžeš oba tábory do jedného vreca a snažiš sa nájsť nejakú váhu kedy sa to preklopilo z jednej strany na druhú. ALe tie dva tábory tu boli vždy, a naša repre s tým nič nemá. Len to bol možno katalyzátor pre vznik diskusií u nás
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No Anglicko by z toho vylúčil, lebo černosi, čo hrajú za Anglicko sa a v Anglicku narodilo, týmto spôsobom by potom za USA alebo Brazíliu museli hrať len domorodí Indiáni... A svoj názor na Guédeho som napísal už v inej téme. V stručnosti: nie som nadšený, ale zvedavý. :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

kedze ma slovenske obcianstvo a moze pomoct muzstvu tak v tom nevidim problem, je velmi skoro na taketo reci, ved neodohral ani jeden zapas, nevieme ako sa usadi v tyme, ako zapadne, a uz sa siria taketo reci
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

jax90 napísal:Toto nikdy nepochopim,na jednej strane doteraz všetci riešili Nemcov a Francuzov že tam hraju sami cudzinci(nemcov sa to ani tak netyka podla mna,kedze tam hraju v zakl. jedenastke mozno 3-4 hraci cudzieho povodu pricom vo fr. je ich 8-9)takisto anglicania.Kazdy doteraz mal na tento trend len negatívne reči ale akonahle teraz ziskal Guede občianstvo a bude reprezentovat SR,tak uz to kazdy podporuje a nikomu do nevadi.Ako sa vraví toto je sr*nie si do huby :roll:
v nemecku 3-4 hráči? :D to odkiaľ máš? Hráčov s cudzími koreňmi je tam oveľa viac, len čo ma napadli narýchlo: Klose, Podolski, Oezil, Khedira, Boateng a je ich určite viac...
Napísať odpoveď