Dobrý den
Potreboval by som poradit. takže mám chatku v horach a potreboval by som si tam zriadit internet. Mám vyhlad do mesta kde sa nachdza dost volnych sieti .. na ktore by som sa mohol pripojit ale vzdialenost je asi 2 km vzdušnou čiarov..možno aj viac.. čo by som na to potreboval aby som dokazal chytit net z mesta na moju chatku.. ale najradsej by som dal nejaky velky wifi primac na strechu a dal wifi router na chatu a by som si spravil siet na chate aby som mohlo v okoli chatky cez nb chytat net.. dalo by sa take nieco spavit ? .proste daky tanies hore na strechu alebo antenu a spravit wifi siet ? alebo proste dake riešenie ako by som to spravil.
Dakujem za každu radu.
su okolo dosť stromov ale je asi taky 200metrovy vyhlad do mesta cize pekne vidim z vysky do mesta
Prosim ta mozes mi poradit ze presne co treba k tomu ?
aky primac a aku antenu .daky link zo shopu by mi pomohol dakujem pekne
beardie napísal:na to budes potrebovat smerovu antenu na oboch stranach
uvazoval si o 3G modeme?
no na druhej strane su v meste len wifiny neviem ako by som tam dal smerovy antenu..
neuvažoval som o 3g modeme.. som v tomto trochu začiatocnik tak neviem si to predstavit ako to mam spravit.. cize by som ocenil keby niekdo mi to ak pekne vysvetlil ze modem daky treba dat na chatu a ten bude chytat wifi a basta..alebo ako ? dakujem ..
Ja som to predstavoval ze na stechu dat daku antenu ale neviem aku .. a potom vlastne chitit pomkcou nej vifi ale co vsetko na to potrebujem ..dake linky by mi pomohli
JumperLjuk8: 3G modem je mobilny internet, takze prides k niektoremu mobilnemu operatorovi a spytas sa ho na ponuku, podpises zmluvu a mozes modem pouzivat, faktura ti bude chodit ako standardna faktura za telefon. Evidentne podla toho co pises nemas ani tusenia o wifi, takze mi pride zbytocne sa vobec bavit s tebou na tuto temu, pretoze ako ti napisali uz vyssie, bude to problem so signalom, s rusenim a je vlastne mozne, ze by si internet vobec nerozbehal. Ked nemas ziadne vysledky merania signalu, tak nema vyznam ti tu davat linky.
hojko: nemusite hned zo mna robit mantaka ..zase nie som uplne sprosty.. uz chamem.len mi to trebalo vysvetlit co presne to je pod tym pojmo som to nepoznal ze 3g modem.. ale nechcem platit mesacne internet dalsi ked uz mam doma jeden. a nakolko som sdudent i to nemozem dovolit... mal som pozicany usb kartu wifi a antenu 9dbi a som to skusal s prveho poschodia chaty a nasiel som dost sieti ale bohuzial tie co mali silny signal boli heslovane.ale teraz uz mam pristup vysie.. na dalsie poschodie a dokonca aj na strechu by som to mohol dat tak som rozmyslal ze keby to dam vysie a nieco silnejsie dam hore na strechu tak by som toho viac chytil.. dakujem..
Potrebujes antenu na 2.4GHz naprikal niektoru s tejto stranky http://www.wellnet.sk/wifi-anteny/2-4gh ... tenna.html a dalej budes potrebovat prijimac na wifi ktory prepojis s wifi routrom ktory bude danu wifi siet vysielat na tvojej chate.
Moznost dva kupit si priamo antenu s integrovanym prijimacom napriklad http://www.wellnet.sk/wifi-vonku/device ... x-lan.html a knej este pripojis router aby si mohol mat wifi v okoli chaty. Ono by bolo najlepsie keby niekto stebou natu chatu siel a spravil nejake testy ci ma vobec vyznam nieco kupovat.
Dakujem Shano velmi si mi pomohol.už sa do toho trochu dostavam.. no to je problem že ako zistim ci to bude tam fungovat..lebo keby som kupil tie veci a potom by to neslo tak to by ma nastvalo.. rozmyslam ako to overim si
Shano napísal:Staci pouzit wifi prijimac s nedovolenym vykonom a kvalitnu smerovu antenu. Pokial su vceste neni ziadne prekazky nevidim dovod preco by to neslo.
nevidim vyznam aby si musel na 2km pouzit nedovoleny vykon...
neodporucat ti kupovat zariadenie a antenu zvlast... radsej nieco ako pisal Shano v ton druhom odkaze ale na 5GHz, 2,4 uz malo kto vyuziva... ale zase na 5GHz pochybujem ze bude nieco volne... inak neviem preco riesis take veci a nevyhladas rovno nejakeho posytovatela ktory by ti uz zariadil vsetko potrebne... zadarmo neje nic dobre to si zapamataj...