Mal by Karim Guédé hrat za narodny tim?
Re: Mal by Karim Guédé hrat za narodny tim?
to je pravda,ale prave za nemecku repre hra najmenej tychto "cudzincov" ako ich vy nazyvate,pricom oni sa narodili uz v nemecku,maju nemecku mentalitu nie ako guede,ktory sem prisiel pred co ja viem 4 rokmi alebo kedy a uz ide reprezentovat-to je trochu rozdiel.Take francuzsko-to je v repre samy cernoch,alzircan-strasne malo bielych tam hra za krajinu.Ak je toto podla vas multi-kulti vyber GER tak potom ste slepi-http://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-ev ... /soupiska/ btw.Klose prisiel do Nemecka ako 2ročny,to je niečo ako naš Bondra,vdaka ktoremu sme boli majstri sveta a nikomu nevadilo ze sa narodil na ukrajine,ale Klosemu toto budu vyčitat
Takisto Kuzminova,ked ziskala zlato.
-
Sagittarius
Guru
No Bondra zase nie, lebo Bondra má rodičov Slovákov a Klose Poliakov.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
myslim, ze vykon Guedeho v prvom polcase dal odpoved vsetkym pochybovacom. takto ma nasa hra konecne ako-taku tvar
/ a snad hral zle? vyhral vacsinu osobnych subojov a konecne niekto behal hore-dole v tej zalohe
/ a snad hral zle? vyhral vacsinu osobnych subojov a konecne niekto behal hore-dole v tej zalohe
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
nemal by hrat za repre...
a nevadi mi to ze napr hra za slovan a je cernoch...
aj keby to bol napr. talian hrajuci v TT tak by som mal taky isty nazor...
kam ten svet speje ked uz si moze vyberat repre zahranicnich hracov...
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:10)
proste nic proti nemu ale aj keby prisiel taky C. Ronaldo tak by som povedal, ze tu nema co robit lebo neni Slovak...
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:32)
a ked uz sa niekomu j.6es do karmy tak aspon odovodni preco...
to tvoje "jasneeeee" vela naznacuje o tvojej inteligencii...
a nevadi mi to ze napr hra za slovan a je cernoch...
aj keby to bol napr. talian hrajuci v TT tak by som mal taky isty nazor...
kam ten svet speje ked uz si moze vyberat repre zahranicnich hracov...
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:10)
proste nic proti nemu ale aj keby prisiel taky C. Ronaldo tak by som povedal, ze tu nema co robit lebo neni Slovak...
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:32)
a ked uz sa niekomu j.6es do karmy tak aspon odovodni preco...
to tvoje "jasneeeee" vela naznacuje o tvojej inteligencii...
Sagittarius:Kloseho otec je etnicky nemec,čiže ho mozme pokladat za nemca a nie za poliaka,kedze otec nemec a matka poliacka.
Biography
Background
Klose was born in the Silesian city of Opole, Poland. Both of his parents were active in sports.[5] His mother, Barbara Jeż, was a member of the Poland women's national handball team. His father, Josef Klose, played professional football in Poland for Odra Opole, before leaving then-communist Poland in 1978 and moving to France to play for AJ Auxerre. In 1985, Klose and his mother joined his father in Kusel, a small town in the state of Rhineland-Palatinate, Germany. Klose's father is an ethnic German and holds German nationality.
zdroj:Wikipedia
Biography
Background
Klose was born in the Silesian city of Opole, Poland. Both of his parents were active in sports.[5] His mother, Barbara Jeż, was a member of the Poland women's national handball team. His father, Josef Klose, played professional football in Poland for Odra Opole, before leaving then-communist Poland in 1978 and moving to France to play for AJ Auxerre. In 1985, Klose and his mother joined his father in Kusel, a small town in the state of Rhineland-Palatinate, Germany. Klose's father is an ethnic German and holds German nationality.
zdroj:Wikipedia
-
Sagittarius
Guru
Dobre ale stále je Bondra viac Slovák ako Klose Nemec a zahraniční hráči v nemeckých službách to ani zďaleka nie je len Klose. Ale to je už dosť od témy, lebo sa tu hádame o faktoch, ktoré sú dané a nie o názoroch.
-
guess.whoo
Redeemer
arkanovitigrovi ~ takze podla teba nemal reprezentovat Bondra, Kuzminova atd, ktori urobili vo svete meno slovensku, lebo su naturalizovani?
ostatne male krajiny ako svk dokonca ponukaju peniaze za to, aby ich zahranicni sportovci reprezentovali.
ale my nemame lebo sme hrda krajina, nikoho nepotrebujeme, so vsetkym sa zmierime a ostatni sa nam budu smiat? takto si to predstavujes? zit s predpotopnymi nazormi a nevyuzivat naskytajuce sa prilezitosti?
wouldnt get far my friend
ostatne male krajiny ako svk dokonca ponukaju peniaze za to, aby ich zahranicni sportovci reprezentovali.
ale my nemame lebo sme hrda krajina, nikoho nepotrebujeme, so vsetkym sa zmierime a ostatni sa nam budu smiat? takto si to predstavujes? zit s predpotopnymi nazormi a nevyuzivat naskytajuce sa prilezitosti?
wouldnt get far my friend
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
guess.whoo
reprezentovat Slovensko by mali Slovaci (alebo aspon polovicny...)
pises o ponukani penazi za reprezentovanie...
a ak to za napr. 20 rokov dospeje k tomu ze nejaka bohata krajina
poskupuje najlepsich futbalistov z celeho sveta tak sa ti to bude pacit?
"contro il calcio moderno..."
reprezentovat Slovensko by mali Slovaci (alebo aspon polovicny...)
pises o ponukani penazi za reprezentovanie...
a ak to za napr. 20 rokov dospeje k tomu ze nejaka bohata krajina
poskupuje najlepsich futbalistov z celeho sveta tak sa ti to bude pacit?
"contro il calcio moderno..."
-
guess.whoo
Redeemer
ved mne sa prave to kupovanie nepaci,ale tak ked splni podmienky ziskania obcianstva ako hociktori ini obcania a dostane pozvanku do repre pricom je jasne jeden z naj def zaloznikov s nasim obcianstvom tak nechapem ako to moze by
t pre niekoho problem.
mozno by to bolo ine,kweby ziskal obcianstvo len kvoli futbalu
t pre niekoho problem.
mozno by to bolo ine,kweby ziskal obcianstvo len kvoli futbalu
Nejde o to, či je černoch, skrátka nie je Slovák, preto nesúhlasím. Takýmto spôsobom, keď v reprezentáciách hrajú cudzinci tá reprezentácia danej krajiny stráca pointu. A vidím, že veľa ľudí rado používa príklad Petra Bondru. Bolo by vhodné, aby si o Bondrovi zistili niečo viac, lebo tieto porovnania Bondru s Guedem sú nezmysel, sú to neporovnateľné príklady. Ale v skratke to odôvodním teda aj tu: Bondra má rodičov Slovákov, má slovenskú národnosť, je to Slovák, len sa narodil na Ukrajine, kde jeho rodičia pracovali. Ale už ako malý chlapec býval doma na Slovensku, kde vyrastal. Čiže je to pôvodom Slovák a vždy sa cítil ako Slovák, slovenský jazyk je jeho materinský jazyk, a len nemal slovenské občianstvo.
A Guede? Rodičia z Toga a Francúzska, narodil sa a vyrastal v Nemecku, na Slovensku je 5 rokov, je tu len kvôli futbalu a občianstvo získal na počkanie. A páči sa mu tu tak veľmi, že z Petržalky bez slova zdúchol do Grécka ale nejak ten prestup vtedy nevyšiel, tak sa vrátil späť. Keby sa tu aspoň narodil, že Slovensko považuje za svoj domov a cíti sa jedine ako Slovák, tak nepoviem, ale takto si môže napr. Lichtenštajnsko kúpiť 15 Brazílčanov a o 3 roky ich vidíme na MS v Brazílii.
A Guede? Rodičia z Toga a Francúzska, narodil sa a vyrastal v Nemecku, na Slovensku je 5 rokov, je tu len kvôli futbalu a občianstvo získal na počkanie. A páči sa mu tu tak veľmi, že z Petržalky bez slova zdúchol do Grécka ale nejak ten prestup vtedy nevyšiel, tak sa vrátil späť. Keby sa tu aspoň narodil, že Slovensko považuje za svoj domov a cíti sa jedine ako Slovák, tak nepoviem, ale takto si môže napr. Lichtenštajnsko kúpiť 15 Brazílčanov a o 3 roky ich vidíme na MS v Brazílii.
-
Sagittarius
Guru
Tých 15 Brazílčanov by tam najskôr muselo 5 rokov hrať... 
To je mi jasné, bol to len príklad, ktorý je reálny v ktorejkoľvek krajine.
Bohužiaľ...
No ja ti neviem, mne sa to tiež nezdá. Guedé nie je Slovák preto, že je čierny, ale preto, že sa tu nenarodil, nežil tu (bah, 5 rokov, koľkí Slováci žijú 5 rokov trebárs v UK?).
Ako jasné, ja som sa tiež tešil z Kuzminovovej, ale bola tam taká čudná príchuť. Rozhodne to nie je smer, ktorým by sme mali ísť a ktorý vidím v športe rád.
Vidíme to keď si ropné štátiky kupujú kenských bežcov, United Nations Germany je tiež paráda.
Je ale zaujímavé, že ak to otočíme, tak naša športová verejnosť to už nerešpektuje: Peter Bondra nebol najideálnejší príklad, ale čo tak Stan Mikita? Ten má zo Slovenskom spoločné iba to, že sa tu narodil ale celý život prežil v Kanade a tam sa naučil aj hrať hokej. Akým právom si ho prisvojujeme? Stastny v drese Kanady ´84 bolo v poriadku? Nedved v drese Kanady ´94 tiež? Bratia Reichelovci? Jeden kapitánuje Česko a druhý Nemecko? To je okey?
Asi nie sme ďaleko od doby, kedy si hráči budú samy vyberať, že koho chcú reprezentovať. Ale reprezentovať nie je právo ani povinnosť, je to česť. Jednoducho máš nejaký pôvod a zázemie (kritéria nejdem určovať) tak môžeš reprezentovať túto krajinu. Ak ju nechceš, nemusíš, ale žiadnu inú by si nemal.
Tak to vidím ja.
Ako jasné, ja som sa tiež tešil z Kuzminovovej, ale bola tam taká čudná príchuť. Rozhodne to nie je smer, ktorým by sme mali ísť a ktorý vidím v športe rád.
Vidíme to keď si ropné štátiky kupujú kenských bežcov, United Nations Germany je tiež paráda.
Je ale zaujímavé, že ak to otočíme, tak naša športová verejnosť to už nerešpektuje: Peter Bondra nebol najideálnejší príklad, ale čo tak Stan Mikita? Ten má zo Slovenskom spoločné iba to, že sa tu narodil ale celý život prežil v Kanade a tam sa naučil aj hrať hokej. Akým právom si ho prisvojujeme? Stastny v drese Kanady ´84 bolo v poriadku? Nedved v drese Kanady ´94 tiež? Bratia Reichelovci? Jeden kapitánuje Česko a druhý Nemecko? To je okey?
Asi nie sme ďaleko od doby, kedy si hráči budú samy vyberať, že koho chcú reprezentovať. Ale reprezentovať nie je právo ani povinnosť, je to česť. Jednoducho máš nejaký pôvod a zázemie (kritéria nejdem určovať) tak môžeš reprezentovať túto krajinu. Ak ju nechceš, nemusíš, ale žiadnu inú by si nemal.
Tak to vidím ja.