VYMENA ROUTERA "G" ZA "N" NO INTERNET JE STALE POMALY, UPC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tokynko
Amateur
Amateur

VYMENA ROUTERA "G" ZA "N" NO INTERNET JE STALE POMALY, UPC

Príspevok od používateľa tokynko »

Caute, potrebujem poradit ohladom routeru, mame doma 3 pocitace jeden stolny a 2 notebooky na ten stolny PC sme si dali napojit rychlejsi internet a typek z UPC povedal aby sme si kupili rychlejsi router ze potom nam to pride zapojit, lenze potom nam povedali ze zapajanie oni neposkytuju :smt098 , tak som si to musel sam zapojit a nastavit, spociatku mi net tahal plnou rychlostou fiber power 50 mam cize isiel tych 50mb/s alebo v akych jednotkach to je, potom som restartoval modem aj router ci nahodou po vypadku prudu pojde net dalej no net siel ale rychlostou sotva 20mb/s, nastavil som wep sifrovanie, ssid, dal som tam N rychlost (wifi v notebooku mam tiez nastavene na N), kanaly som menil rozne aj 11 aj 1 aj 2, no net stale ide pomaly sestre dokonca na notebooku stale vypadava, poradte mi co s tym lebo nechcem zaplatit nejakemu suplikantovi z UPC z BA 36 eur za zapojenie netu ked som za router dal 36 eur... inak router mam AIRLIVE WN-350R.. diki moc poprosim co najrychlejsiu odpoved :?
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: VYMENA ROUTERA "G" ZA "N" NO INTERNET JE STALE POMALY, UPC

Príspevok od používateľa Sapo »

A načo rýchlejší router? Gčkové routre zvládnu 54mbps prenos a keďže máš rýchlosť pripojenia 50mbps, tak by to zvládol aj starý router. ROzdiel by bol, keby máš rýchlosť 55mbit a viac.
Zavolaj im, nech si to dajú oni do kopy, povedz že ti to ide polovičnou rýchlosťou a nech si to prídu vyriešiť. Ich problém.
tokynko
Amateur
Amateur

No ale preco mi potom ten Gckovy nesiel, a ten Nkovy ked som zapojil hned tahal plnych 50.. volal som do UPC a oni mi vraveli ze take sluzby neposkytuju.. tak som volal do jedneho servisu a ti mi povedali ze mi to zapoja za 30 eur bez DPH.. proste tam treba nejake nastavenie aby ten Nkovy novy tahal rychlo..
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ako to ze neposkytuju ?? presne ako vravi Sapo...zavolaj a nahlas poruchu rychlosti...nie ze chces technika ktory ti nastavi router...zaroven ti odporucam precitat vsetky papiere ktore si podpisal :) ci tam nebodaj nie je niekde napisane ze neposkytuju (osobnu) technicku podporu, lebo to sa mi nechce verit aby odmietli poslat tehcnika tam, kde nefunguje to za co si platis...
tokynko
Amateur
Amateur

no dnes tu bol technik z UPC a povedal mi vraj som kupil zly router musim si kupit vraj router s linuxovym softverom, tak preco mi ten predtym technik z upc povedal ze nech si kupim hocijaky hlavne aby bol "N"kovy tak potom oni asi nevedia co montuju, a navyse som mu povedal ze ked som to zapojil prvy krat mi to slapalo plnou rychlostou a on mi neveril ze to nemohlo ze to som asi zle videl alebo nieco tak.. podla mna oni sami nevedia len balamutia ludi, teraz mam vyhodit 100 eur za nejaky linuxovy router podla neho..
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vobec nepotrebujes nejaky linuxovy router, staci ti ten co mas, oni to len nevedia nastavit
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

no, len si precitaj tie papiere a zmluvy ako som ti vravel...ja uz by som to riesil ako porusenie zmluvy zo strany poskytovatela, kedze ti nezabezpecuje plnu rychlost za ktoru si platis, a dvaja technici nedokazali tento problem vyriesit ani za pouzitia spravneho HW... :) nezabudaj ze aj ty mas nejake prava, nie len ten komu si sa na dva roky zaviazal :wink: len toho treba vyuzit...
tokynko
Amateur
Amateur

Pigesko ale na stolnom PC ktory je na kabel na tom je plna rychlost... len cez router ide pomaly.. a stale mi vravel o tom linuxovom routeri ja neviem o tom ze by si niekto kupoval router podla softveru ktory je v nom za prve je to blbost a za druhe jak zisti ci je linuxovy to nema nikde napisane
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

pozri sa, bud to uz po druhy krat budes verit technikovi a kupis dalsi router, alebo budes verit trom ludom, ktori ti chcu usetrit nemale peniaze...

este mas jednu moznost, ak si tento novy router kupoval nedavno a vztahuje sa nan este 7 dni na vratenie bez udania dovodu, tak ho kludne vrat, a vezmi to co ti radil technik...no ak to ani potom nepojde, uz ti nebude nic ine ostavat, ako bezat priamo cez kabel...vyber si :) v kazdom pripade ten pristup k situacii zo strany UPC je zaujimavy...minimalne by ti mohli telefonicky, alebo technici odporucit konkretny model ktory maju zakaznikmi overeny..
tokynko
Amateur
Amateur

teoreticky ho mozem vratit..ale on odomna pozaduje aby som si kupil router ktory stoji 100eur,co ked mne sa zda vela aj 36eur co som dal v podstate za ten novy
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

a to oni nedodavaju ziadny router k internetu?? ved to je cele postavene na hlavu...ako tu teraz citam, pri 24 mesacnej viazanosti mas narok na nejaky depozit kabloveho modemu, a teda ze ho mas zdarma...dali ti ho?

vid. http://www.upc.sk/rychly-internet/ceny/

Depozit za káblový modem - ZADARMO
Cena za inštaláciu pripojenia technikom - 5 €*
Cena za aktiváciu služby - 1 €

(to su ceny pri 24 mesacnej viazanosti)
tokynko
Amateur
Amateur

ano modem mi davaju kazdy rok novy ale on mi povedal ze mam modem s linuxovym systemom tak si mam aj router taky kupit..to mam pokazde jak mi vymenia iny modem kupit aj iny router? ved to je nenormalneano modem mi davaju kazdy rok novy ale on mi povedal ze mam modem s linuxovym systemom tak si mam aj router taky kupit..to mam pokazde jak mi vymenia iny modem kupit aj iny router? ved to je nenormalne
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

router mas dobry, oni su neschopni
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

a podla nich ma ten tvoj router akoze co vsebe Vistu ? :D Zboznujem tychto super technikov. Uz len cakam ze ti povedia nech si kupis MikroTik :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

mohol by si sem pofotit to prostredie routru...mozno tu niekto bude vediet ako to nastavit :)
tokynko
Amateur
Amateur

to je dobry napad hodim sem par screenov

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2011, 12:48)
tu je par screenov, ospravedlnujem sa ale mam len 15 monitor na stolnom PC http://www.uloz.to/9958435/screenshots-zip , snad niekto pomoze
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

tie screeny sa davaju do prilohy...vid pravidla fora :) hodim ich tam ja...
Prílohy
scr1
scr1
scr2
scr2
scr3
scr3
scr4
scr4
scr5
scr5
scr6
scr6
scr7
scr7
scr8
scr8
scr9
scr9
scr10
scr10
tokynko
Amateur
Amateur

diki moc ja sa tu moc nevyznam.. inak docital som sa na jednom fore vraj za to moze sifrovanie ze WEP zamenit za WPA2, a do filtrov dat MAC adresy pocitacov ktore sa tam pripajaju na router tym padom sa zrychly datovy tok no neviem ako to vyskusat, kde by som zistil tie MAC adresy mojich vsetkych PC
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Hore daj status a potom tam najdi client list aspon ja to tak mam v mojom airlive WT-2000R
tokynko
Amateur
Amateur

joj tam je ale 10 adries
Napísať odpoveď