Rizika zneužitie kopie občianského preukazu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pryzma
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Rizika zneužitie kopie občianského preukazu?

Príspevok od používateľa Pryzma »

Takže dnes ma jeden starý kamarát zavolal von že či si nechcem zarobiť 5 euro, povedal som si prečo nie tak som vybehol vonku a začal mi vravieť o čo ide. Chcel po mne prefotiť občianský preukaz za účelom že jeden jeho známy ževraj nejaký chlapík čo má stavebnú firmu zháňa občianske na vývoz odpadu, ževraj to dáva stále na iné meno a nemusí platiť za ten odpad. Týmto sa chcem spýtať ake je riziko zneužitia kópie občianskeho alebo či je aj nejaké riziko keď fakt ten odpad vynáša na iné mena, teda ak vynesie odpad na moje meno či sa môže niečo stať. Ďakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Rizika zneužitie kopie občianského preukazu?

Príspevok od používateľa CheZteR »

to si robíš srandu že nad tým vôbec uvažuješ a preboha za 5€? keby išlo o 100€+ tak možno pochopím že nad tým vôbec uvažuješ
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nebudes tam moct odpad vyviezt ty
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Presne tak.. Si sa zblaznil ? Za 5€ ? Pekne sa na tom obaja nabalia, kedze vacsinou sa to robi od 120€ + . V ziadnom pripade do toho nechod :) .
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

my sme toto robily na strednej, opisovali sme obcianky a predavali, potom sa na tie obcianky davali robit poistky ci co :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no to je ale sranda, vy ste fakt pani, HA-HA ...
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Sorry, ale ty máš takých kamarátov typu, keď niečo potrebujú, tak si im dobrý a majú z Teba dobrý deň.....Vôbec si si nevšimol, že ťa chce o_ebať :?: Už len ako si to tu napísal, že nejaký jeho (kamaráta) známy, nejaká stavebná firma a pod. Inak kópia OP sama o sebe neznamená nič, ale kľudne ju môžu použiť na výrobu falzifikátu (tvoje údaje) a potom ako bolo spomínané môžu urobiť veci, ktoré sa Ti nebudú príliš páčiť a následky by Ťa mohli dostať do sračiek.....takže za 5 eur predať svoj OP, keď nahlásiš stratu OP zaplatíš si 16 eur...tak rozmýšľaj ako ťa chceli obabrať, že Ťa majú asi za idiota, mňa by to nasralo, keby niekto za mnou s niečim takým prišiel a už vôbec by som ho nenazýval kamarátom !

btw. koľko máš vlastne rokov
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Za 5 eur si nekúpim ani poriadny obed, nie to ešte aby som uvažovala nad prácou, ktorá by mi za ten peniaz vôbec stála. Buď si v extrémnej finančnej núdzi, alebo si veľmi hlúpy ak sa na takúto vec necháš nahovoriť. Tvoje údaje môžu zneužiť na takých miestach, že by si sa ani nestačil čudovať. Keď ti začnú chodiť faktúry na platby za tovar, ktorý si si nekúpil, účty od kreditiek, ktoré nemáš, či nezaplatené splátky úveru, ktorý si si nevzal - potom sa budeš pýtať iných, aké ti hrozia riziká, ak budeš svoj občiansky len tak "rozdávať"....
Pryzma
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Pryzma »

takže za 1. je to byvaly spolužiak za 2. nepýtal som sa čo si zato kúpim a nie ani niesom vy finančnej núdzi len nemam ponatia co sa da robit s kopiou občianskeho a presne nato bola kladena otazka ani mu ten OP nejdem dať. To sa človek ani nemože spytať ? 5 eur není žiaden peniaz ale predsa keby to riziká nemalo tak mi za tie tri minutky prefotovania to zato stoji :)
/Pre darcu negativnej karmy, veľmi sa ti ospravedlnujem že niesom genialny ako ty a že tie rizika nepoznam nikdy som to neskumal a po pravde nebyť tejto prihody tak to ani nikdy vedieť nechcem :)
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

ColdRain napísal:no to je ale sranda, vy ste fakt pani, HA-HA ...
co narobis, nie kazdy sedel na riti za pc a spraval sa ako kvietok ze :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pryzma

udaje na obcianskom sa daju velmi lahko zneuzit, napr sa moze stat ze zoberu na teba uver ktory ti budes musiet nakoniec splacat- nebol by si prvy ani posledny komu sa to stalo, taketo veci sa deju bezne..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: V pripade uveru z banky asi tazko, resp. velmi, ale velmi zriedkavo. Skor by sa dalo cez znamych nabrat par veci na splatky, to je podstatne jednoduchsie ako v banke.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hojko

aj v pripade iba "veci na splatky" moze ist o velmi neprijemnu situaciu a urcite by som nieco take neriskoval, s obcianskym sa da robit kopec sviňačín... apropo uvery sa daju brat aj cez nebankovky a niektore z nich daju uver skoro hocikomu bez vecsieho preverovania. Uz boli aj pripady ze sa na kradnute OP zalozili fiktivne firmy a robili dalsie podvody a dotycny sa o tom dozvedel az ked si ponho prisli policajti.
Napísať odpoveď