Piskanie pri stlacenej spojke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Piskanie pri stlacenej spojke

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak nechcem sa rozpisovat v teme o piskajucej spojke no ale dobre :D
brzdy budu do aprila komplet vymenene - to je moja priorita, ani nie kvoli stk ale bezpecnosti, predne aj zadne kotuce s dostickami, dalej pravy xenon mi svieti slabsie, v dierach preblikava, rozmyslam ci vymenit len pravy alebo obe, dalej koncovy diel vyfuku uz bol raz zvareny, trebalo by 2x, (mozno z vrakacu), dalej vymenit rozvodou retaz, nechcem menit hned teraz komplet rozvody - nemam 300€ (bez roboty :D) no a neviem co este, asi zatial nic akutne, v buducnosti tlmice, ale to az ked sa definitivne rozhodnem ci si ho necham na dlhsie alebo vymenim za nieco ine
// a samozrejme pred stk vymazat chyby z RJ :roll: :lol:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ono by to malo fungovat tak, ze sa zaplati kompletna TK aj EK, ak nespravis napr. TK tak mas mesiac aby si zavadu odstranil a potom si doplatis za opakovanu TK, ktora je lacnejsia a kontroluje sa len zavada, na ktorej auto nepreslo. Odporucam sa vyhnut Slovedekre, sa mi zda, ze tam su az prilis poctivy :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

presne tak ako pise syfon, ale musis si nechat to potvrdenie...
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Aha, tak asi to skusim tak, ze pojdem aj na STK aj na EK a ked neprejdem cez STK (dufam, ze cez EK prejdem) tak nebudem musiet znova platit celu STK. A keby som isiel len na STK tak to tak nie je ? Vtedy by som musel platit druhykrat zas celu STK ?

A to spojkove oblozenie som len tak dal do googlu, hned prve ktore mi naslo som pozrel bolo 205 EUR, nepozeral som odkial to je. Ide o GOLF 4, 1.4, 1999
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

no úplne grátis to nie je, platíš totiž nejaký administratívny poplatok ale neni to v plnej výške STK.

pokiaľ chceš lacné diely tak si skús objednať dačo z poľska, výjde ťa to aj o polovicu lacnejšie, ich kvalita je však otázna (na druhej strane je možné že kopec servisov objednáva diely práve z PL). ak nie si natoľko zdatný že by si si to namontoval sám tak skús osloviť niekoho čo robí autá, najlepšie nejaký automechanik zamestnaný v servise, ktorý by to bol urobil vo svojom voľnom čase bez bločku. výjde ťa to lacnejšie ako v servise a ešte mínus DPH a kvalita bude rovnaká ako zo servisu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no neviem či práve tak dôležitý diel ako je komplet spojková sada je múdre objednávať z poľska :? to už naozaj radšej nejaký ten mierne opotrebovaný, ale originál
// ale je pravda že veľa predajcov ich má práve z poľska...na také auto ako je golf IV musí byť na ND veľký výber, treba hľadať, nájdeš aj lacnejšie ako 205€
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ultimate222 : objednaj tuto... ani nevies, ake mas stastie, ze nemas vacsi motor, platil by si asi trikrat tolko, nedaj boh keby si mal naftu s odpalenou dvojhmotou, ta odpadavala dost casto...

http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;1 ... ST=0|LNG=0|
CheZteR
Redeemer
Redeemer

btw Starline je za 120€ :lol: (rozhodne neodporucam :smt006 :lol: )
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

jop ber tu LUK co ti hodil RATZI urcite nic lepsie za tie peniaze nekupis.. aj my sme pri vymenach davali LUK a zatial ziadne problemy..
ultimate222
Light Star
Light Star

este pockam, skusim risknut tu STK, ci prejde auto a potom to dam spravit, diky ... len este pojdem za jednym mechanikom, nech sa pozrie ci to je fakt to, ci je tam chyba, dnes som mu to chcel ukazat a ked som isiel k nemu, tak vtedy to nerobilo, nerobi to stale
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

cez STK prejdeš :wink: len treba ísť na STK tak že budeš zároveň pri testoch a bav sa s chlapíkom čo ti bude kontrolovať auto - ak by to už vyzeralo vážne tak mu normálne povedz že auto STK súrne potrebuješ ale že si ho chceš dať vo vlastnom záujme do poriadku. úplatky idú 20-30€.

toto som ja nanešťastie nevedel keď som si robil STK :? ja som im odovzdal kľúče dal papiere a švihal som naspäť do roboty. keď som tam prišiel po mojej smene tak končili už aj oni a bola tam len nejaká administratívna pracovníčka čo mi dala späť kľúč a papiere. potom sa známy za hlavu chytal keď som mu to hovoril... žepokiaľ tam neni viditeľná vada za ktorú by ťa mohli pokutovať policajti (nefunkčné svetlá, chýbajúce stierače či späťáky) alebo veľmi poškodené brzdy tak ti STK dajú... len sa treba s nimi normálne slušne baviť, ubezpečiť ich že si všetko plánuješ opraviť a dať im niečo do vrecka.

ja si tiež auto nejdem dávať celé do poriadku podľa papierov z STK :psssst: odstránim najhoršie vady, umyjem auto a vezmem si tam o dvacku viac :oops:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no chlapci tešte sa na april :D keď mi budete davat rady co vsetko dat doporiadku pred mojou STK :D
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

mam podobne skusenosti ako silmarill, pri tom ako mi stk robili som sice nebol ale povedal som im ze to musi prejst cez stk, dal som im 70 eur a hotovo. aj ked tam zistili ze mam velmi slaby brdny ucinok...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

fú 70€? :shock: za 70€ máš rovno nové kotúče :?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

no ja neviem, mam 19 rokov stare auto a cez stk som presiel, nejake drobnosti sa nasli ale nic vazne, ziadne podplacanie nebolo treba, samozrejme co to som do auta investoval, ale teraz sa to vyplatilo a pride mi blbe platit technikom kavicky za desiatky eur ako radsej vo vlastnom zaujme dat si auto do poriadku, rozumny technik na stk drobnost odpusti pokial nejde o nejaku fakt vaznu vec
ultimate222
Light Star
Light Star

tak presiel som s tym autom cez STK aj EK bez akychkolvek uplatkov

a este k tomu piskaniu, som si vsimol, ze to robi az potom ako sa trochu zahreje motor ... ked mam teraz auto v garazi tak to nepocut vobec ale potom ked kus idem si pojazdit a pridem naspät tak uz to pocut
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

inak som kdesi cital, tusim na nejakom ceskom fore, ze sa da spravit nieco ako predbezna STK bez papiera, ze tam proste prides, oni pomeraju co treba ale nerobia vypis... ked tak nad tym rozmyslam, asi neoficialne. Nevie niekto ci sa podobne veci bezne prevadzkuju u nas?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Slovdekra mava akciu den otvorenych dveri, zadarmo spravia TK a skontroluju blbosti ako vybava, osvetlenie, byva to na jar pred zaciatkom leta, ked som tam bol tak boli dost husty a technik sa rozhorcoval aj nad nehomologovanym trojuholnikom zo skodovky, ale bolo to zadarmo a dostal som este nejake reflexne serepeticky :P
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keď sa tu už bavíme o tej STK, prejdem ak mám rozbitú smerovku?...
Prílohy
Snímka002.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

s prasknutou parabolou stretavacky, prip. s prasknutym krytom je mala sanca, ze prejdes, ak si to vsimnu... smerovku by som ale asi neriesil, prinajhorsom prid s tym, ze uz to je objednane a ides to davat buduci tyzden vymienat apod., to zabera v 90% pripadov :)
Napísať odpoveď