repraky a gramofon

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
zibrik
Novice
Novice

repraky a gramofon

Príspevok od používateľa zibrik »

páni, mám jeden problém a chcel by som radu.....
rád by som kúpil nejaký profesionálnejší gramofón ( len na počúvanie ) a k tomu dobré reproduktory, ale aby sa dali zároveň napojiť aj na pc...
poprosím vás o radu... predpokladaný rozpočet do 1 000 eur ( reproduktory + gramofón)
vopred vďaka :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: repraky a gramofon

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Gramo je dosť rozsiahla problematika. Automat, manual? S predzosilom, alebo predzosil zvlašť?

Repro asi aktivne kedže to chceš aj k PC. Takže to vidim na nejake študiove monitory. Za nejakych cca 500€+ to už bude hrať veľmi, veľmi slušne.

V ramci gramo pozeraj po značke Pro Ject. To su vyborne kusky, vyraba ich Tesla. Pripadne priamo nejaka staršia Tesla by tiež nebola od veci. To boli špičkove stroje.
zibrik
Novice
Novice

aky by bol rozdiel v automate/manuale? s/bez predzosilovaca?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Automaticke ovladanie - autom. zdvihnutie ramienka po prehrati LP, samonastavenie ramienka do dražky pri spusteni, repeat.
Manual - všetko robiš ručne.
"Poloautomat" - ten vie iba dvihnuť rameno po prehrati platne.
Avšak si myslim, že kuzlo gramofonu je prave v tom manualnom ovladani. Aj tak musiš (aj pri automate) platňu otočiť ručne, takže vstať k tomu tak či tak musiš.

Predzosil je nutnosť, otazka je či "predychaš" ďalšiu škatuľu navyše, alebo radšej nech je zabudovany. Pri tej druhej možnosti sa však vyber gramcov dosť vyrazne zuži.

Ešte som zabudol na značku Technics a celkom ok je ešte Lenco.
zibrik
Novice
Novice

vedel by si mi aj priamo nieco poradit? manula/ automat to mi je jedno ....s/bez predzolivaca.... podla toho, co je lepsie...krabica naviac nieje nejak velky problem ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pro-Ject ma veľa modelov, možnosti je veľke množstvo.

So zabudovanym predzosilom napr. Pro-Ject Debut III Phono USB, Debut III Phono alebo Pro-Ject Debut III Phono SB (neviem či ho u nas dostať). Rozdiel je v tom, že model USB ma USB vystup, môžeš si ho pripojiť k PC a nahrať platne do PC. Model SB nema USB, ma navyše automaticku regulaciu otačok. Phono ma len predzosil. Všetky su už aj s prenoskou, ale len zakladnou (Ortofon OM 5E). Tieto stoja cca 300€. Alebo s predzosilom lacnejši Project Essential.

Bez predzosilovača napr. rovnaky model Pro-Ject Debut III s rovnakou prenoskou (cca 200€) + predzosilovač (napr. Project Phono Box, tych verzii je tiež viacero, cena v zavislosti od verzie do 150€) uplne však imho stači ak ti netreba USB, Project Phono Box II cca 80€.

Lepši model Project RPM 1.3 Genie s lepšou prenoskou 2M Red (cca 290€) + predzosil atd., atd.

Všetko je vec toho, koľko chceš maximalne investovať do gramofonu a koľko do repro. Možnosti je fakt veľmi veľa.

Tu maš celu modelovu radu Pro-Jectu: http://www.ketos.eu/index.php/component ... /uzol,312/. V ramci každeho modelu maš ešte rôzne verzie, meniš si ich vyberom v roletke. Su tam aj orientačne ceny.
Tu su predzosilňovače: http://www.ketos.eu/index.php/component ... /uzol,200/.
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

Ak si z BA alebo niekde z okolia, tak v Ketose ti nejaky Pro-Ject do toho rozpoctu poradia + ak sa objednas dopredu nachystaju ti gramo+repro na posluch a mozes si rovno prist vyskusat. Naslepo by som to urcite nekupoval, nie je to az taka mala suma.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To že by si to mal vyskušať je hadam jasne.
Neviem či v Ketose maj nejake aktivne repro. Podľa toho čo pozeram ich stranku tak ani nie. A tie su podmienkou, kedže to ma byť aj k PC. V opačnom pripade su to ďalšie investicie nad rozpočet za zosilovač, pripadne aj DAC. Inak ešte by sa hodil nejaky DAC aby to hralo slušne aj z PC. Čo tam maš za zvukovku?
lucas
Expert
Expert

To ti nepoviem zrovna teraz co maju na sklade z aktivnych bedni, ale kedze su autorizovanym distributorom Dynaudia, ktory vyraba aktivne bedne tak by nieco snad mohli mat na prezentovanie. Ked som tam bol naposledy pred cca. mesiacom tak som pozeral len na Consequence :smt007
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najnižši aktivny model od Dynaudia stoji cca 400€. Ostatne su podstatne drahšie. To už sa do rozpočtu nezmesti. Čiže nejaky vyber tam nebude.
lucas
Expert
Expert

Takze ma kupit bedne za 300 a gramo za 700? :P
zibrik
Novice
Novice

no páni, som z Prešova, čiže asi bude ešte väčší problém s výberom... viem o jednom obchodíku v KE s platňami, ale neinformoval som sa, či vedia pozhánať aj gramofón, inak tu je len klasický výber typu nay elektrodom a podobne....
Ryan Giggs
VIP
VIP

lucas napísal:Takze ma kupit bedne za 300 a gramo za 700? :P
Nie opačne. Len vravim, že konkretne u Dynaudia ten vyber aktivnych repro tak aby sa vošiel do rozpočtu aj s gramom veľky nie je.

V KE je viacero takychto obchodov. Kohutaudio (predava Pro-Jecty), Bisaudio... A aj v Prešove sa najdu napr. Avaco, Edgar, niečo sa možno najde aj v Radioamaterovi. Všetci maju stranky na webe.

U Kohuta ti pozapaja čo chceš. A aj nejake repro ti odporuči. Urob si vylet, do KE to maš na skok.
zibrik
Novice
Novice

vďaka za rady, ja sa ešte ozvem tesne pred kúpou :)
Napísať odpoveď