Vodné fajky
Re: Vodne fajky
ešte je otázka, či chceš fajku len tak, alebo nech aj niečo vydrží... či už nárazy, zlé zaobchádzanie, alebo roky rokúce... teda ak myslíme telo... predsa len doplnky zvyknú odchádzať (šlauch, váza, korunka) ... ja by som odporučil tú faju čo mám ja... Top Mark Heavy 30" - http://www.vodnidymky.cz/vodni-dymka-to ... -281-c-74/ - mám ju rok a pol... fičí geniálne... opotrebenie žiadne... vďaka svojej váhe ešte neutrpela ani úraz pádom... známy má takisto mosadz fajku - má ju už 6 rokov a stále je to jedna z najlepších vodníc v mojom okolí a mladšie plecháče sa na ňu nechytajú...
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
wladas & Risko: Ohľadne tohoto som už predajcovi písal - odpísal, že samozrejme. Shipping som zjednal free.
Peter_Retep: Vezmi si niečo zo sortimentu Khalil Mamoon. Osobne sa mi najviac pozdáva Quadmetall Isar. Keby sme vyberali z oslovenských shopov, tak by som bral túto Kaya Syrian. Obidve čo som sem hodil sú konštrukčne na veľmi vysokej úrovni a od špičkových výrobcov.
S fajkami typu TopMark Heavy nemám dobré skúsenosti - na mojej sa mi po dvoch rokoch začali ničiť závity na spojoch (vplyv vlhkosti) a teraz som jeden tiel už musel odstrániť. Je možné, že sa to líši kus od kusu - kvalitou výbrusu.
//autoeditácia príspevku (11 Aug 2011, 20:37)
Dobrý večer prajem páni,
takže máme tu termín na deadline. je to 19.08.2011 do 12:00. Dovtedy potrebujem od každého mať kompletnú objednávku a poeniaze na účt ev SĽSP. Konkrétne čiastky koľko má kto zaplatiť a číslo účtu Vám zašlem do SS individuálne. Všetko by sa malo stihnúť do konca mesiaca, nakoľko 31.08 odchádzam na dovolenku. Ako to bolo aj pri prvej objednávke shipping sa neplatí a tovar si preberiete buď osobne, alebo Vám ho zašlem bezplatne kuriérom. Toto budem konzultovať s každým osobitne po odoslaní objednávky.
Príjemné bafkanie prajem
Peter_Retep: Vezmi si niečo zo sortimentu Khalil Mamoon. Osobne sa mi najviac pozdáva Quadmetall Isar. Keby sme vyberali z oslovenských shopov, tak by som bral túto Kaya Syrian. Obidve čo som sem hodil sú konštrukčne na veľmi vysokej úrovni a od špičkových výrobcov.
S fajkami typu TopMark Heavy nemám dobré skúsenosti - na mojej sa mi po dvoch rokoch začali ničiť závity na spojoch (vplyv vlhkosti) a teraz som jeden tiel už musel odstrániť. Je možné, že sa to líši kus od kusu - kvalitou výbrusu.
//autoeditácia príspevku (11 Aug 2011, 20:37)
Dobrý večer prajem páni,
takže máme tu termín na deadline. je to 19.08.2011 do 12:00. Dovtedy potrebujem od každého mať kompletnú objednávku a poeniaze na účt ev SĽSP. Konkrétne čiastky koľko má kto zaplatiť a číslo účtu Vám zašlem do SS individuálne. Všetko by sa malo stihnúť do konca mesiaca, nakoľko 31.08 odchádzam na dovolenku. Ako to bolo aj pri prvej objednávke shipping sa neplatí a tovar si preberiete buď osobne, alebo Vám ho zašlem bezplatne kuriérom. Toto budem konzultovať s každým osobitne po odoslaní objednávky.
Príjemné bafkanie prajem
miesal uz niekto Elements Ready aj Extra Dry?
zaujima ma rozdiel tychto dvoch tabakou po zmiesani s melasou (na prichuti nezalezi)
Ready je vyrazne mokrejsi nez Extra Dry?
doteraz som bol v tom, ze kupovat Ready je len luxus, lebo je drahsi len koli premytiu (vacsiu vahu ma ta voda)
lenze ked umyjem Extra Dry a vysusim ho na povodnu vlhkost tak uz nema 20g ale len 17g az 17,5g
Ready ma ale 35g a tolko vody zas nemoze obsahovat
takze mi to prijde, ze Ready je jednoznacne lepsi lebo umyvat urcite treba (test bez umytia dopadol velice zle), vysledok je viac tabaku za menej €
myslim si teda, ze ked zmiesam dva tabaky s melasou, teda Ready a umyty Extra Dry a potom by som ich porovnal, tak Ready bude vyrazne menej mokrejsi (melasovy) kedze tabakovych listov bude viac
zaujima ma rozdiel tychto dvoch tabakou po zmiesani s melasou (na prichuti nezalezi)
Ready je vyrazne mokrejsi nez Extra Dry?
doteraz som bol v tom, ze kupovat Ready je len luxus, lebo je drahsi len koli premytiu (vacsiu vahu ma ta voda)
lenze ked umyjem Extra Dry a vysusim ho na povodnu vlhkost tak uz nema 20g ale len 17g az 17,5g
Ready ma ale 35g a tolko vody zas nemoze obsahovat
takze mi to prijde, ze Ready je jednoznacne lepsi lebo umyvat urcite treba (test bez umytia dopadol velice zle), vysledok je viac tabaku za menej €
myslim si teda, ze ked zmiesam dva tabaky s melasou, teda Ready a umyty Extra Dry a potom by som ich porovnal, tak Ready bude vyrazne menej mokrejsi (melasovy) kedze tabakovych listov bude viac
No tak ja som to pochopil tak že extra dry je len suchy tabak 20 g a ready je to iste len zvlhčený vodou ktora mu prida na vahe 15 g kedže ma tuším 35 g.... ja ked som robil prvy krat elements bral som ready aby som s tym nemal robotu
a nepremil som vobec ... len zalial melasou .. vysledkom bol takmer nefajčitelny tabak ... hrozne silny a neraz som sa z neho dogrcal
ked som bral znova elements bol som už poučeny a s kludnym srdcom som zobral extra dry preplachol pre istotu 4 krat(2 krat tepla 2krat studena) vysusil na servitkach a pod lampou priblizne na vlhkost ready NIE UPLNE a zalial melasou ... tabačik bol nad očakávania dobrý... a stale si myslim že aj ready by bol rovnako dobrý keby som ho ja blbec vtedy premil ... Podla mna v množstve tabaku nie je nejaký badatelný rozdiel ... tu vahu podla mna robí čisto vlhkosť...
tak to si asi moc fajnovy 
vela reportov som cital ze Ready netreba premyvat a je v pohode
4x premyty tabak je extrem
ja som premyl raz a zda sa mi troska slaby
vela reportov som cital ze Ready netreba premyvat a je v pohode
4x premyty tabak je extrem
ja som premyl raz a zda sa mi troska slaby
no tak ako cigarety som nikdy nefajčil a mne ten nikotín vo vodnej vobec nechýba aj ked je slabučká ... skor si potrpím na riadne dymy a chuť ... 
Inak ja som medzi 1 a 2x premytím nevidel rozdiel
som chcel aby to bolo silnejšie ale nič žiadne točáky.
-
javatar
Hardcore addict
ja som premyval len raz... vyrazna chut musi byt...
a tomuto hovorim vyuzitie znacky http://www.smoking-shisha.de/de/Shisha- ... eherazade/
a tomuto hovorim vyuzitie znacky http://www.smoking-shisha.de/de/Shisha- ... eherazade/
-
vrabciak94
Amateur
zdravim, budem teraz brat nejaky ten Jeffs 7 element extra dry 20g a chcem sa spytat na pripravu. Cital som niekde volaco o glycerine ze sa dava okrem melasy 7 elements. Neviem ci som to zle pochopil alebo co ale hodilo by sa keyze niekto skuseny sem hodi navod ako to vari on
A kolkokrat to treba premyt, ja mam rad ked sa aj hlava potoci ale moc silny tabak nemusim, cigarety nefajcim. Dik 
-
javatar
Hardcore addict
navod bez glycerinu:
do hlbokeho taniera nasypes tabak
zalejes ho vlaznou vodou
poponaras suchy tabak na vrchu
nechas na minutku vyluhovat
precedis
vyzmykas
das do nadoby
zalejes melasou
pomiesas
zatvoris
nechas aspon 2 tyzdne
do hlbokeho taniera nasypes tabak
zalejes ho vlaznou vodou
poponaras suchy tabak na vrchu
nechas na minutku vyluhovat
precedis
vyzmykas
das do nadoby
zalejes melasou
pomiesas
zatvoris
nechas aspon 2 tyzdne
-
Silmer
Darca
Este dodam , ze cim dlhsie ho nechas odstat tym lepsie, ale tabak je fajcitelny uz po 1dni ale nevydrzi ti tak dlho ako po 1tyzdni+
A lepsie je ho dat do chladnicky aby bol v chlade. A dobre je ho aj z casu na cas premiesat.
a o tom glycerine pocujem prvy krat nieco
A lepsie je ho dat do chladnicky aby bol v chlade. A dobre je ho aj z casu na cas premiesat.
a o tom glycerine pocujem prvy krat nieco
Ja som este 7elements nikdy nemal ale co citam na nemeckych forkach aj an amickych niektory tam pridavaju este aj cisty glycerin co je mozne kupit kdekolvek v lekarni. Ale to je iba na lepsi dym
Pridáš glycerín ->vačší dym,menej chuti... logicky
inak prečo sa má dávať do chladničky? ovplyvní to nejako ten tabak?Ja keď to zarobím to nechávam v šuflíku...
Niektory to davaju do chladnicky niektory to nechavaju normalne pri izbovej teplote. Ja co som mal osobne 2 tabaky takej istej znacky iba ina prichut. Tak jeden som dal do chladnicky a druhy do suflika. A nespozoroval som ziaden velky rozdiel 
-
jin
VIP
Sheherezade je špeciálna edícia klasickej nakhly so zvláštnymi príchuťami. Napr - je to jediná edícia, vďaka ktorej som zohnal kardamónový tabak - v dávnejších dobách moju srdcovku. Viem, že túto príchuť robí ešte aj AF, ale nemal som ho. Čo sa týka kvality tabaku, klasická unwashed Nakhla.javatar napísal:ja som premyval len raz... vyrazna chut musi byt...
Čo sa týka glycerínu - len pôjde viac dymu a menej chute. Zbytočnosť.
Čo sa týka odstátia J7E - prvú várku som nechal v chlade, druhú na kuchynskej linke. Žiaden rozdiel, tak ich teraz nechávam vonku všetky. Dôležitejšie je skôr nechať J7E v správnych nádobách. Naj sú široké a nižšie. Pri prvej várke som spravil tú chybu, že som to dal do vyšších dóz a časť tabaku bola mimo melasy. Hold, človek sa stále učí.
-
vrabciak94
Amateur
Dik za rady
Tiez sa mi zdal ten glycerin ako zbytocnost, myslim si ze zo 100 ml melasy musi byt dymu az az.
Do 20g asi ani netreba celú melasu ,ale ja to tam vždy drbnem celé
šak načo by mi bola zvyšná melasa...
-
vrabciak94
Amateur
Ta zvysna melasa moze byt dobra na ozivenie tabaku, ak by dlho stal a nefajcil sa. Ja som si napriklad kupil k mojim prvym tabakom Nakhla Molamix limetku. Ta nakhla je sucha ako seno
A este väcsi humus co som fajcil bol volaky Paladin no to bol grc. Momentalne mam doma Al Waha Guava 250g a ta je celkom chutna. Som zvedavy na Starbuzz Blue Mist a ku tomu 7 elements som objednal melasy blue breeze a sweet cherry.
Blbost na entu, glycerin je len cislo len na ozivenie tabaku ak je suchy a elements plave uplne najviac takze...vrabciak94 napísal:Cital som niekde volaco o glycerine ze sa dava okrem melasy 7 elements.
Ako aj napisal Jin, je to aj na zlepsenie dymovosti s vedlajsim efektom maleho poklesu chute (ako ked do malinovky pridas vodu)
Premyl som ho len raz v teplej vode z vodovodu, par minut luhovania a aj tak sa mi zda ze je velice slaby...mam rad silne tabaky ako nakhla (niesom fajciar)vrabciak94 napísal: A kolkokrat to treba premyt, ja mam rad ked sa aj hlava potoci ale moc silny tabak nemusim, cigarety nefajcim. Dik
zabudol si na vysusenie tabaku, netreba samozrejme vela ale aspon trocha aby mal lepsiu silu nasat melasujavatar napísal:navod bez glycerinu:
tyzden staci...uz som si dalej nevsimol rozdiel pri dlhom odstatijavatar napísal:nechas aspon 2 tyzdne
zbytocnost...skor si myslim ze je to horsie v chladnicke lebo melasa je menej riedsia a tazsie sa vpije ale to je len domnienkaSilmer napísal:A lepsie je ho dat do chladnicky aby bol v chlade.
aj ked mam nejaku prichut prvykrat na ochutnavku a pravdepodobne uz ju nebudem objednavat tak urcite nevylievam celu flasku...pride mi to ako uplne zbytocne vlhke...dokonca to je podla mna zle ked je to premelasovaneMerco_ napísal:Do 20g asi ani netreba celú melasu ,ale ja to tam vždy drbnem celéšak načo by mi bola zvyšná melasa...
ale proti gustu...aspon setrim
-
Silmer
Darca
jj je to len tvoja domnienkazbytocnost...skor si myslim ze je to horsie v chladnicke lebo melasa je menej riedsia a tazsie sa vpije ale to je len domnienka