ASUS N55SF

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: ASUS N55SF

Príspevok od používateľa schw33k »

Koci prečo neodporúčaš Msi ? Pýtam sa preto, lebo na webe som našiel rôzne názory a ten typ, ktorý som Ti uviedol má myslím dosť bezkonkurenčnú výbavu vzhľadom k cene.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ako by som ti to.
Francuzske auta maju na svoju cenu tiez fajn vybavu, ale ked sa pokazi (a ono sa pokazi) tak ti je naprd.
Francuzske auto vsak ma oproti MSI tu vyhodu, ze nebudes mat problem so servisom. U MSI je servis maximalne nestaly, pravdupovediac ani neviem, kto ho robi teraz. Istu dobu ho robil SWISS, no momentalne na ich webe nenajdes ani zmienku. Momentalne je na MSI stranke pisane servisne stredisko pre slovensko v polsku, takze evidentne za teba riesi servis predajca (ale len v ramci zarucnej lehoty) a za to dam ruku do ohna, ze si pockas.

Vybava u notebooku zdaleka nie je priorita.

Prosim ludi, ktorym sa ich francuzske auto, ci MSI notebook este nepokazili, aby ma nekamenovali a dockali casu :)
Dajko2233
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dajko2233 »

Prosím vás neviem si vybrať medzi http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-no ... -bt-noos-2 alebo http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-po ... w-b-noos-7
ktorý by ste my poradili?. Ak hlavnou podmienkou je hranie *HIER* obidva sú modeli N čí že najlepší zvuk :) ale ja len na hranie najmodernejších hier... ja si myslím že ten N55SV na Notebookcheck má na FPS viac ako GT540M ale kamarát my hovorí že je výkonovo slabšia ako 540M ? tak my Prosím poradte :) Ďakujem :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

kamarát trepe. GT555M je o dosť lepšia ako GT540. Ber ten s GT555M.
schw33k
Guru
Guru

...dnes ráno som si išiel pre N55SF, dizajnovo nevidím žiadny problém, som zvedavý na kvalitu hudby s prídavným sub. , klávesnica ok, klasický "daktyloskopický" povrch NB :) sťahujem ešte W7(64bit) tak večer uvidíme a dopíšem
MATWiX
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MATWiX »

schweek parada...Potom napíš mi aj súkromnú správu o tom noťase pls.

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2011, 11:58)
schw33k nechceš už niečo napísať o tom noťase ? :D
Suit
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suit »

Dnes mi prisiel tento book, a musim povedat, ze je to nad moje ocakavania, je to super stroj :) mozem len odporucit :)
MATWiX
Light Star
Light Star

k*rva....Mohol by už niekto o tom notebooku napísať niečo viac ako "Mám a je to super notebook" !?!?
Suit
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No co ti na to napisat?

Displej je dost velky, rozlisenie dostatocne, jedina vec co mi vadi je to, ze je leskly (musim si na to zvyknut). Cez den vidim odrazy skoro vsetkeho co sa da.
Klavesnica dostatocne velka, dobre rozlozenie, hlucnost je prijatelna (pocul som aj tichsie), a zase tu je vec co mi vadi. Neda sa zapnut numlock (prehladal som celu klavesnicu niekolko krat a nenasiel som ho), cize numericka klavesnica funguje len pri drzani shiftu.
Touchpad je dostatocne velky, dobre reaguje a ma milion nastaveni na sprijemnenie ovladania.
Zvuk je super, externy subwoofer tomu velmi pomaha. Ale aj bez neho je zvuk lepsi ako na vacsine ntb co som pocul.
Celkova konstrukcia ntb je v celku pevna, povrch pri klavesnici a okoli je prijemny na dotyk, posobi na mna ako pogumovany. Vrcha cast notebooku je leskla, cize staci sa len dotknut a uz je tam odtlacok.

Procesor je uplne dostacujuci. I5-2410m. Graficka karta v nom je zapnuta pri prace vo windowse. Pri hrani hier sa prepina automaticky na Nvidiu GT555m.

Zatial som testoval len Starcraft 2 a mozem povedat, ze som necakal aky vykon to dosiahne.
Nastavenia grafiky v Starcrafte 2 som dal na maximum ako sa dalo, nativne rozlisenie displeja a skusal som nahravat cez fraps. Drzalo si to 30 fps stale. Takze maximalna spokojnost.

Teploty su uz na inom cisle. Mal som spusteny popri hrani hwmonitor tak max. teplota procaku bola 89 stupnov a grafika bola na 80 stupnoch.

No dalej uz neviem, tak sa pytaj co chces vediet.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

na tvojom mieste by som spravil nejake "podrobnejsie" zatazove testy...ak ti budu teploty stupat az na 90°C, zacal by som vazne rozmyslat nad kvalitnejsou chladiacou podlozkou :wink: nehovorim ze +- 90°C je nejake tragicke cislo, no uz len kvoli tomu aby komponenty netrpeli by som tu podlozku poriesil...
Milan_K
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Milan_K »

Suit napísal:.
Klavesnica dostatocne velka, dobre rozlozenie, hlucnost je prijatelna (pocul som aj tichsie), a zase tu je vec co mi vadi. Neda sa zapnut numlock (prehladal som celu klavesnicu niekolko krat a nenasiel som ho), cize numericka klavesnica funguje len pri drzani shiftu.
.
Problem s NumLock vyrieseny - potrebny update biosu. Na novsiu, aktualnejsiu verziu. Potom budem Numericka klavesnica slapat od spustenie automaticky.

update BIOSU stiahnes tu: http://bayfiles.com/file/Yzj/JLB4W1/N55SFAS.206.zip

a navod update (flashu) cez winflash tu:
http://89.29.51.254/index.php?section=notebook&id=39

v pripade otazok poslite spravu.
Dajko2233
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dajko2233 »

Už ho aj ja mám a pre tích čo si myslia že im nejde sobwoofer tak on lepší zvuk reproduktoru v NB a ten sub. nehrá !!! kkti
skola
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skola »

ahoj Milan_K,
Môžem sa ťa opýtať kde si našiel bios verziu 206?? pretože na ofic. strankach asus.com sa viem dostat iba k verzii 203.
A určite to pri hrani hier prepne samo na graf. kartu nVidiu? pretoze napr. v trackmanii united mi pri zapinani hry vyskoci ze graf. driver sa nevie najst ( skusal som uz aj preinstalovat driver),,, a v takom okienku na nastavenie parametrov(rozlisenia, bla bla bla) mi svieti graf. karta intel.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Čaute neviete ktorú verziu GT555M má ASUS N55SF? Existujú 4:
144 cores 709MHz (GF106), 128Bit GDDR5 z.B. (MSI GX780)
144 cores 590MHz (GF106), 192Bit DDR3 z.B. (Dell XPS 17, Alienware M14x)
144 cores 590MHz (GF106), 128Bit DDR3 z.B. (Schenker XMG A501 / A701 (Clevo W150HRM / W170HN))
96 cores 753MHz (GF108), 128Bit GDDR5 z.B. ( Lenovo Y570p / Y560p)
Suit
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Ani jednu z nich, ma 144 core 128bit GDDR3 ale 650mhz
Milan_K
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Milan_K »

novy update BIOSU č. 207 - zo 7.9.2011

opravuje nasledovne: 1.Fixed that Numeric Key region function Fail when change Keyin Mode
2.Fixed that the USB Device attached USB3.0 Ports can't work after resume from Deep S3

stahuj:
http://bayfiles.com/file/13ij/MlLp2e/N55SFAS207.zip
MATWiX
Light Star
Light Star

No tak takto :D Dnes mi konečne kurier doniesol tento notebook.
Hneď som tam hodil win. 7 64bit a urobil som update biosu.
Stihol som nainštalovať Gta IV a všetko šlo parádne na high detajloch.
K zvuku môžem dodať len že je to asi najlepší zvuk aký som na notebooku počul, proste krása.
Problémy som ešte nepostrehol žiadne, zatial len chválim.
A ako všade písali že tá horná časť notebooku, že budú na nej odtlačky tak zatial sa drží celkom v pohode, a to už prešiel rukami celej rodiny :D
Jediné čo mi vadí že keď som vyšiel na terasu tak sa ukázala "výhoda" lesklého displeja.
Takže ja tento notebook odporúčam.
Moje hodnotenia zatial na 90%-----> Takto vyzerám :shock:
Extrémne ma prekvapil tento notebook !!! ( v dobrom )
Ak sa niečo chcete opýtať tak SS. :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Odkial si bral? Kedze je vsade vypredany a caka sa na dalsie zasielky :)
MATWiX
Light Star
Light Star

Cez Smart. Oni ho mali pre mňa odložený ešte z prvej várky, pretože som čakal na peniaze :)
schw33k
Guru
Guru

po 7 dňoch mi na predmetnom NB odišla grafická karta :D našťastie som dostal nový kus, s ktorým momentálne nemám žiadne problémy...ani ja som nevedel spojazdniť subwoofer, avšak nakoniec sa vec vyriešila tak, že na konektor treba použiť väčšiu silu na zatlačenie a ide...
Napísať odpoveď