nechutne
Pohyblive jedlo :D
Pohyblive jedlo :D
Odori don je japonska specialita ktora sa serviruje v restikach
nechutne
nechutne
Re: Pohyblive jedlo :D
ale oni ju potom ešte dodatočne tepelne upravia 
-
lekoklatik
VIP
ochrancovia zvierat nič?
Alebo len ja mám pocit že je to viac než kruté?
Alebo len ja mám pocit že je to viac než kruté?
ono je to už mŕtve. Videl som o tom volade článok... aspoň mám taký pocit
//tak som ho našiel:
//tak som ho našiel:
http://tvnoviny.sk/sekcia/pre-muzov/zab ... stole.htmlČo by ste povedali na to, keby ste si objednali jedlo a to by vám po naservírovaní začalo behať po tanieri? V japonskom Hakodate na také niečo môžete natrafiť, ak si objednáte kaviár z lososa. Ten vám totiž ozdobia chobotnicou, ktorá po poliatí sójovou omáčkou začne pohybovať končatinami.
Nemusíte sa však báť – chobotnica je mŕtva. Pohyby – trhanie svalmi – má na svedomí sodík, ktorý sa v sójovej omáčke nachádza.
Ani nie krute, ale skor uchylne. Pripomenulo mi to tu rybu ktora sa zaziva oprazi a na tanieri este dycha a vraj sa tym zlepsi chut masa...no nic pre mna.
Niekto by mal naservírovat tých japoncov
ono je to mŕtve... len tým ako lejú na to sójovú omáčku tak sa aktivujú nejaké nervové zakončenia ešte...
Ako povedal Gothar, skôr úchylné. Ale to s tou rybou je kruté. Ale nie je to tak, že stres pred smrťou zjemňuje mäso?
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
BTW, tie žabacie stehienka by som si dal. Údajne na Slovensku sú 4 reštiky, kde to podávajú...
Som už skúšal všetko možné, pražené cvrčky, chobotnice, práve vylovené škeble, riasy, kenguru mäso etc...
Nie je to tak, že naša euroatlantická civilizácia/kultúra je tá, ktorá odmieta jesť hmyz, ale ako jediná neodmieta bravčovinku?
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
BTW, tie žabacie stehienka by som si dal. Údajne na Slovensku sú 4 reštiky, kde to podávajú...
Som už skúšal všetko možné, pražené cvrčky, chobotnice, práve vylovené škeble, riasy, kenguru mäso etc...
Nie je to tak, že naša euroatlantická civilizácia/kultúra je tá, ktorá odmieta jesť hmyz, ale ako jediná neodmieta bravčovinku?
-
qwerty-xyz
Japonci boli, su aj budu padli na hlavu, zhodili na ne dve atomove bomby a tr*ka im na tu hlavu stale, osobne si myslim ze v buducnosti sikmooki skor ci neskor pozdvihnu sable a budu pri svojom vrieskani a kvakani chciet dobit svet, dufam ze uz im na hlavy spadne tolko bomb ze si ani nevrznu . . .
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
cakam moralizovanie ochranarov a podobnych buzniciek
... su to iba blbe zvierata, ktore us tu pre nas a nasu (s)potrebu ... myslim si ze riesit nieco ako "tyranie ryb" nema v racionalnej rovine zmysel ... su proste rozne speciality, ktore sa pripravuju inak ako podla postupu tesco->truba->tanier ... nevidim problem, proti chuti nebudem protestovat 
no tie stehienka by som si možno dal aj ja, len by som asi nesmel vedieť čo to je
proste keď vieš čo ješ tak možno k tomu začneš pociťovať odpor 
-
qwerty-xyz
nordkapp_pb napísal:cakam moralizovanie ochranarov a podobnych buzniciek... su to iba blbe zvierata, ktore us tu pre nas a nasu (s)potrebu ... myslim si ze riesit nieco ako "tyranie ryb" nema v racionalnej rovine zmysel ... su proste rozne speciality, ktore sa pripravuju inak ako podla postupu tesco->truba->tanier ... nevidim problem, proti chuti nebudem protestovat
proti chuti peprotestuj, ale proti priprave snad ano nie? toto co robia je psychopatizmus, aj s tymi rybami. Aby si si nemyslel tak tu to nasledne vysvetlim norko aby si to pochopil aj ty. kebyze ta chcem zrusit, tak mozem ku tebe prist a strelit ta s 44 mag do hlavy a je okamzite po tebe, alebo mozem prist, priviazat ta o stol a hrat sa s nozom dlheee hodiny a hodiny pri tvojom kraaaaasnom vrieskani a podobne..... tak na zamyslenie, mas o com premyslat
Ty si v zivote v ruke nemal ani striekaciu pistol a nozom si vies akurat tak pokrajat rezen, chod uz oxidovat na ine forum ty naruseny degen.
//pre karmistu: mam pekne auto? wtf?
//pre karmistu: mam pekne auto? wtf?
Je vedecky dokazane, ze 99.99% zivocichov zomiera zaziva.
0.01% je statisticka odchylka
Tiez som proti forme pripravy zaziva, aj zvierata pocituju bolest.
0.01% je statisticka odchylka
Tiez som proti forme pripravy zaziva, aj zvierata pocituju bolest.
-
adr0z
Zablokovaný
Raz som jedol jedno pri ktorom ste si museli dať do úst najprv trochu sójovej omáčky a potom kus chobotnice, všetci sa užgřnali ja som nevedel prečo, potom som to zistil keď sa mi to začalo trepotať v ústach ;D
och, mon dieu, ja by som sa toho bála

Re: Re: Pohyblive jedlo :D
Pokial je to reakcia na qwertyho, tak s nim vynimocne suhlasim, v tomto pripade je uplne jedno, kolko mal pistoli v ruke.Gangy napísal:Ty si v zivote v ruke nemal ani striekaciu pistol a nozom si vies akurat tak pokrajat rezen, chod uz oxidovat na ine forum ty naruseny degen.
-
pryja
Darca
no to by si nebol ty, keby si si neprisiel rypnut.nordkapp_pb napísal:cakam moralizovanie ochranarov a podobnych buzniciek... su to iba blbe zvierata, ktore us tu pre nas a nasu (s)potrebu ... myslim si ze riesit nieco ako "tyranie ryb" nema v racionalnej rovine zmysel ... su proste rozne speciality, ktore sa pripravuju inak ako podla postupu tesco->truba->tanier ... nevidim problem, proti chuti nebudem protestovat
Malo by to byt v kazdom zakone, ze zviera sa pred pripravou na konzumaciu musi co najrychlejsie a najsetrnejsie usmrtit.
A ludia, ktori sa bavia na tom, ako sa im chobotnica tancuje na tanieri a potom si do nej veselo zarezu, mali podla mna zle detstvo, bud boli tyrani alebo zneuzivani. To je jedno, ci je ziva alebo mrtva, ide o princip.
ps: radim sa do prvej skupiny
tak na tomto by som sa ja veru nezabaval.. je to zaujimave, ze sa ta chobotnica hybe, ale pride mi to nechutne.. ako som sa docital z prispevkov, tak zviera je mrtve a su to len nervove trhania svalov, ktore nastavaju v kobinacii so sodikom.. ale aj tak mi to je proti srsti.. urcite by som si to na veceru nedal.