Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)
-
KaptMichal
King
Re: Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)
No pokial viem, zuvaci tabak je dobry humac...
Ak sa mylim tak sry, ale toto som odvsadial pocul.
Ak sa mylim tak sry, ale toto som odvsadial pocul.
-
javatar
Hardcore addict
Niekomu chuti, niekomu nie - myslim ze "lepsiu alternativu" som ponukol vo vsetkych moznych pripadoch fajciara klasickych balenych cigariet.
-
KaptMichal
King
Humac som myslel ako sajrajt
ze to tiez nieje bohvieco zdrave, hlavne rakovina jazyka a hrtana sa mi s tym spaja. Ale hovorim, niesom si isty.
-
KaptMichal
King
Cize nemoze to byt pravda ani z 1%ta?
Niesom fajciar ale by som rovno zacal 
-
javatar
Hardcore addict
Cigaretovy dym skutocne vytvara vrstvicku hlienu v plucach ale aj ta je skodliva. Navyse ak je vacsia, uz sa len tazko a pomaly dostava von. Decht nerobi plucam dobre - pluca su totiz na vzduch nie na dym. Osobne neverim tomu ze fajcienie nie je rakovinotvorne. Mozno sa trosku prehana s mierou ale urcite svojim vyznamnym podielom prispieva k rakovine pluc.
Tomu ze ak sa k tebe dostane radioaktivna castica (aj ked pomerne velka (zrnko prachu ci piesku)) tak sa 100% vytvori rakovina tiez neverim:
1. Su pripady z Cernobylu ktore umreli na to ze zjedli radioaktivne zrnko piesku a podobne ale nik z tych co tam pracovali (ked bolo treba zachranovat situaciu) si nemoze byt isty co vsetko zjedol a vdychol, kedy a ako dlho zil
2. jeden priamy ucastnik nehody (chytil peknu davku radioaktivity) zil este dlho po nehode
3. existuje metoda liecby rakoviny kde do nadoru implantujes radiaktivne zrnko
- teda znasanie oziarenia je vysoko individualna vec
Ten hlien moze v indivudalnych pripadoch pomoct, vo vseobecnosti som skor toho nazoru ze zdrava zivotosprava a silny organizmus je lepsou cestou (prevencie aj liecby) proti rakovine ako fajcenie.
Jediny pripad o ktorom viem kedy fajcenie niekomu zachranilo zivot
Tomu ze ak sa k tebe dostane radioaktivna castica (aj ked pomerne velka (zrnko prachu ci piesku)) tak sa 100% vytvori rakovina tiez neverim:
1. Su pripady z Cernobylu ktore umreli na to ze zjedli radioaktivne zrnko piesku a podobne ale nik z tych co tam pracovali (ked bolo treba zachranovat situaciu) si nemoze byt isty co vsetko zjedol a vdychol, kedy a ako dlho zil
2. jeden priamy ucastnik nehody (chytil peknu davku radioaktivity) zil este dlho po nehode
3. existuje metoda liecby rakoviny kde do nadoru implantujes radiaktivne zrnko
- teda znasanie oziarenia je vysoko individualna vec
Ten hlien moze v indivudalnych pripadoch pomoct, vo vseobecnosti som skor toho nazoru ze zdrava zivotosprava a silny organizmus je lepsou cestou (prevencie aj liecby) proti rakovine ako fajcenie.
Jediny pripad o ktorom viem kedy fajcenie niekomu zachranilo zivot
Ako si tak čítam stránku CDC, tak aj ostatné metódy požívania tabaku sú karcinogénne. Len s tým rozdielom, že ak tabak žuješ, tak skôr než rakovinu pľúc dostaneš rakovinu ústnej dutiny a pod.
To s tou radioaktivitou mi príde ako hlúposť, sú tam aj vyložené klamstvá. Je tam tvrdenie, že u myší sa nepodarilo vyvolať rakovinu pľúc, ale tu píšu opak http://jnci.oxfordjournals.org/content/91/14/1194.full
To s tou radioaktivitou mi príde ako hlúposť, sú tam aj vyložené klamstvá. Je tam tvrdenie, že u myší sa nepodarilo vyvolať rakovinu pľúc, ale tu píšu opak http://jnci.oxfordjournals.org/content/91/14/1194.full
-
javatar
Hardcore addict
Vsetko skodi - ide len o mieru skodenia a mieru pozitku (a v tomto pripade aj mieru vstrebaneho nikotinu). Fajcenie klasickych kupnych balenych cigariet ma proste od optimalnej cesty na mile.
A k tomu linku -> preto som napisal ze pre pobavenie. A aj potom v mojej uvahe je napisane, ze cigaretovy dym skodi.
A k tomu linku -> preto som napisal ze pre pobavenie. A aj potom v mojej uvahe je napisane, ze cigaretovy dym skodi.
-
KaptMichal
King
MIRV - ak by bola pravda co pisali v tom clanku o nieco taketo sa opriet nemozes
. Kazdopadne sa to moc nezda ani mne. Hlavne, ze po jednom radioaktivnom zrnku by mal clovek umret na rakovinu. To je urcite prehnane.