Spustenie MsDos-u
-
Cath554
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Spustenie MsDos-u
Ahoj potrebujem poradit. Mam stari PC (Pentium 120, 32MB RAM, 2,5GB + 10 GB HDD a asi 2MB grafika) na ktorom bezi Win 98 a si pamätam ze niekedy ked som chcel spustit DOS tak som don strcil disketu taku a on sa mi po starte pc spustil ale teraz uz tu disketu nwm najst a ani na nikde na nete nic take nemozem najst tak ak viete niekto ako sa to da tak pls poradte.
Re: Spustenie MsDos-u
Kód: Vybrať všetko
http://support.microsoft.com/kb/187632-
Cath554
Amateur
toto je navod ako to rozbehat pod windowsom ale ja chcem tak aby mi to bezalo bez windowsu cisto len dos ze windows sa ani nespusti
toto je navod na vytvorenie startup diskety.Cath554 napísal:toto je navod ako to rozbehat pod windowsom ale ja chcem tak aby mi to bezalo bez windowsu cisto len dos ze windows sa ani nespusti
takze vytvoris si tu disketu a das z nej bootovat.
pokiaľ máš system disk ntfs, tak to nenabootuješ.
to si ku comu napisal?lokkju napísal:pokiaľ máš system disk ntfs, tak to nenabootuješ.
ten disk neuvidi
pokial chce plny msdos, musi mat nejaku partition fat/32
pokial to bootne len z w9x install floppy, ma k dispozicii len command.com , co je dost orezany dos
pokial to bootne len z w9x install floppy, ma k dispozicii len command.com , co je dost orezany dos
aky disk? spominal tu dakto disk?lokkju napísal:ten disk neuvidi
on pisal ze tam ma Win98 a Win98 nebezi na Ntfs takze tak... a btw neviem co ma spolocne file system na disku so startovacou disketou Win98
to w98 som prehliadol
-
javatar
Hardcore addict
nemal nahodou win98 pri vypinani moznost "restartovat PC v rezime MS-DOS" ? lebo takto by si sa dostal do dosu aj bez diskety
//edit: aha - rychloi citam - tusim pokial si pri bootovani sltacil F4 tak ta hodilo do DOS-u
//edit: aha - rychloi citam - tusim pokial si pri bootovani sltacil F4 tak ta hodilo do DOS-u
-
Cath554
Amateur
javatar napísal:nemal nahodou win98 pri vypinani moznost "restartovat PC v rezime MS-DOS" ? lebo takto by si sa dostal do dosu aj bez diskety
Ano mas parvadu uz som na to prisiel a aj v moznostiach systemu pri nastaveni je moznost vytvorenie systemoej diskety a vtedy mi vytvori disketu ktora mi spusta Dos.
Dakujem za pomoc chlapci.