Linux - naroky

Všetko ohľadom Linuxu...
0908
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Linux - naroky

Príspevok od používateľa 0908 »

ktory linux pre zaciatocnika vysoke naroky na pc a je aj lahko instalovatelny

lebo co mam druhy komp to je 133 tak ci by som tam daky rozbehal a ak aj taky je co ma sk prostredie
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

Minimalne poziadavky na linux su CPU 386 + 4MB ram, takze na tej 133 ti linux pojde, len otazne je GUI ake tam das, KDE a GNOME myslim ze mozes vylucit, ja by som ti odporucil IceWM alebo Fluxbox, na IceWm som aj ja zacinal. A mozno by ti to utiahlo aj XFCE -> na tom bezim teraz, neni to moc narocne a da sa pekne prisposobit. Taketo stare masiny su najlepsie na prechod na linux, lebo mozes sa na nich ucit a nic nepokazis.
A ak mozes ten pc pripojit na net, tak by som ti odporucil sietovu instalaciu debiana, nic zlozite a das si tam len to, co naozaj potrebujes, takze napr. na 1GB disk toho natrepes dost.
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

okejna net ho dostanem ale ja yb som radsej cez cd rom ho instaloval alebo ymlsis cez siet tak ze tak ze bi som sa na nom pripojil na na net a potom instaloval alebo ako a k mas aj link na daky z nich posli mi ho a ktore maju sklovenske prostredie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ja by som ti doporucil nieco zo starsich verzii, naprd Debian, FreebSD a k tomu nahodit ako Xserver napr Blackbox, to ti urcite pobezi. S tou jednoduchostou pre zaciatocnika to uz bude o trosku horsie. Necakaj ale ze ti kazdy povie kde a kedy kliknut, zozen si ebooky alebo hladaj tutorialy na webe. Male doporucenie: ak si v zivote linux (unix) videl iba na obrazku, tj. s nim nerobil, tak ti v ziadnom pripade nedoporucujem to tam vobec instalovat...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ja som na podobnej masine bezal turbolinux, samozrejme riadne okresany, a v kazdom pripade nie urceny na desktop ale fungoval ako router...

ak chces ZISTIT co linux dokaze, ako pekne vyzera, potrebujes novu dobru masinu...

ja som sa do linuxu a jeho vizualov zamiloval az ked som si to praskol na AMD64 3000+, FX5700 + 1GB ram ;)

ta masina co mas je dobra tak akurat na router a popripade NAT-ko ale vobec nie ako "pracovna stanica" ;)
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ja som si spomenul ze vs kole bol na linuxe server tak preto lebo v nom som skusal troska robit a bolo to fajn a co to slovenske prostredie ktory ma aky jazyk

Edit// a nahodu aj linky na to nemate pls ja som pocul aj o knopixe co nan vravite
w@ter
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa w@ter »

no ja som zacinal na linuxe na jednu disketku - nabootujes a slapes -

Kód: Vybrať všetko

http://www.toms.net/rb/
celkom sa s tym da vyhrat. potom som sa dostal k brutalware - 3 diskety. odskusany mam aj knoppix ktory je zalozeny na debiane. pekne vyladeny s dobrou detekciou hardwaru. s tym jazykom je to tak ako vsade v IT. anglictina je preferovana. aj ked budes mat nejaku tu slovensku lokalizaciu, vzdy bude soft ktory bude len v EN. a aj nejake tie systemove hlasky budu len v EN. takze asi tak. btw na co to xces ?
ak potrebujes GUI a hrat as s window softom tak knoppix je asi narychlejsie a najlepsie riesenie. inak nejaky ten debianik a install via internet[/code]
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no ja sa chcem trsoak viac utvrdit v linuxe a zaroven robit dake veci v tom popopzerat prostredie naucit v tom brata a tak a daky co je na cd a musi sa istalovat ale je lahko instalovatelny viem ze knopix sa neinstaluje
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Na staru masinu by som doporucil nejaku starsiu veziu Manrake, Debian, alebo aj Red Hat, i ked aj nove s tym nebudu mat ziadny problem. A mozno by pre teba bola dobra fakt nejaka livecd verzia tuxu, nieco ako knoppix. tam nemas co pokazit, bo vsetko je to v ramke.
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

okej ked uz mi radite ten knopix teda ja ho aj mam doma lenze mejde mi mohli by ste mi dat link na knopix alebo daky iny program teda linux co nieje tiez az tak tazky
Snowmannn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snowmannn »

podla mna ta 133 je ako stvorena na prvy kontakt s linuxom, nic nepokazis. ja som prvy linux instaloval na Pentium 200 MMX -> najlepsie ked ti nejaky kamos obcas poradi, lebo zo zaciatku su pre zariteho windozaka niektore veci nelogicke.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

0908 napísal:okej ked uz mi radite ten knopix teda ja ho aj mam doma lenze mejde mi mohli by ste mi dat link na knopix alebo daky iny program teda linux co nieje tiez az tak tazky

http://spirit.bentel.sk/knoppix/KNOPPIX_V3.9-2005-05-27-EN.iso
http://spirit.bentel.sk/knoppix/KNOPPIX_V3.9-2005-05-27-EN.iso.md5
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

SUSE Linux je produkt, jenž poskytuje uživatelům a technickým nadšencům poslední vymoženosti technologie otevřeného zdrojového kódu. Tato jeho nová verze nabízí kontakt s nejnovějšími linuxovými funkcemi. Uvedený produkt, obsahuje instalační média, dokumentaci a podporu instalace, umožňuje snadný přechod z jiných operačních systémů i těm uživatelům, kteří do světa Linuxu teprve přicházejí.

a čo vravíte na tento linux
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

parada rozbehal som knopix co si mi dal link je to uoplna pecka spon premna
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Knoppix je robeny tak, aby bol co najviac user-friendly ako sa len da. A aj ked o linuxe moc nevies, tak ho dorvat nemozes. Ked si ho otukas, tak si potom mozes instalit na disk nejake distro (aj knoppix).
SUSE - co o nom viem, tak je dost user-friendly a prespikovany softom, kedze sa dodava na viacerych CD (tusim 7).
w@ter
Light Expert
Light Expert

k tomu knoppixu

Príspevok od používateľa w@ter »

mne sa ten knoppix javi ako celkom dobre riesenie pre zaciatocnika. ja som uz o line co to vedel a mal nacitane, ale poriadne som sa s nim nikdy nehral. dostal som sa k nemu blizsie via knoppix. najskor ako live - nemusel som skoro nic installit - softy ktore som akorat potreboval na pracu tam boli. boli sem tam nejake problemiky s hardwarom, ale to bolo preto ze som mal novsi notebook, ale teraz to uz slape. neskor som ho mal dokonca nainstalovany a bol som s nim dlho spokojny. odporucam ti ako novacikovi mrknut tuto vecicku do konzoly napis bb a odentruj ;)
0908
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ked tam chcem daco naistalovat teda icq tak mi napise ze potrebujem daky paswor co s tym

Edit// a ako v mojom pripade nainstalujem knoppix na disk aby mi dalo ponuiku ci chcem linux alebo win teda aby mi to zobrazilo a ja si moholo vybrat

mamm knopix 3.9 verziu
Napísať odpoveď