prerabka garaze jej zobytnenie
prerabka garaze jej zobytnenie
Takze potrebujem radu ohladom toho co tam treba spravit .Tvarnice mam ale niesom si isty ci to nebude vlhnut ked to zablendujem .Respektive treba to niako izolovat? Takisto budem robit zateplenie podkrovia to je dalsia otazka kolko cm musi byt to zateplenie? Naprklad polystyrenom .tram ma 10 cm kolko teba hrubka izolacie?Stresne okna,vodu a kurenie dame spravit a ostatne chceme spravit svojpomocne.Za odpovede vopred dakujem.
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: prerabka garaze jej zobytnenie
Podkrovie by som zateplil skôr skleou vatou.
my sme zateplovali s polystyrenom z toho dôvodu, ze sklena vata moze nasiaknut vodou (a ešte k tomu podkrovie) a vytvoria sa huby a plesne..a este sa nam nechcelo s*ať so sklenou vatou 
skús porozmýšľat nad celulózovou izoláciou. Podľa mňa oveľa viac výhod ako u sklennej vaty. My sme tým zateplovali chatu a zatiaľ úplná spokojnosť. Predtým tam bola sklenná vata a tá už vyzerala po 10-tich rokoch hrozne.
//tu som našiel popísaných pár výhod:
•vysoké úspory na vykurovaní pri nízkych nákladoch na zateplenie (návratnosť investície 2 - 3 roky)
•príjemná vnútorná klíma aj počas letných horúčav
•v porovnaní s minerálnou vlnou a sklenou vatou celulózová izolácia po čase neusadá
•jediná izolácia s garantovanou zárukou až 20 rokov
•izolácia bráni šíreniu ohňa a zvyšuje požiarnu bezpečnosť
•odpudzuje hlodavce a hmyz, je prírodná, bez zápachu, zdravotne vyhovujúca a príjemná na dotyk
•aj v prípade zatečenia strechy izolácia rýchlo vyschne a nestratí svoju izolačnú schopnosť
•izolácia je celistvá - bez spojov, cez ktoré by unikalo teplo a dokonale kopíruje všetky dutiny a medzery v strešnej konštrukcii
•nafúkaná izolácia bráni roseniu sadrokartónu z interiérovej strany
•rýchle riešenie (150 m2 /deň) s minimálnymi zásahmi do interiéru
•bezodpadová technológia
//tu som našiel popísaných pár výhod:
•vysoké úspory na vykurovaní pri nízkych nákladoch na zateplenie (návratnosť investície 2 - 3 roky)
•príjemná vnútorná klíma aj počas letných horúčav
•v porovnaní s minerálnou vlnou a sklenou vatou celulózová izolácia po čase neusadá
•jediná izolácia s garantovanou zárukou až 20 rokov
•izolácia bráni šíreniu ohňa a zvyšuje požiarnu bezpečnosť
•odpudzuje hlodavce a hmyz, je prírodná, bez zápachu, zdravotne vyhovujúca a príjemná na dotyk
•aj v prípade zatečenia strechy izolácia rýchlo vyschne a nestratí svoju izolačnú schopnosť
•izolácia je celistvá - bez spojov, cez ktoré by unikalo teplo a dokonale kopíruje všetky dutiny a medzery v strešnej konštrukcii
•nafúkaná izolácia bráni roseniu sadrokartónu z interiérovej strany
•rýchle riešenie (150 m2 /deň) s minimálnymi zásahmi do interiéru
•bezodpadová technológia
OK ale potrebujem vediet hrubku kolko cm sa ma zateplovat a potom ked zacnem pokladat tvarnice ci to netreba tu zem niak izolovat.
Ak to budeš zateplovať polystyrenom, tak hrúbka cca. 10 cm. Myslím si, že aj menej stačí.
-
adr0z
Zablokovaný
Myslím že pod tvárnice sa dávajú takéntie asfaltové či aké sú to.
tvárnice sa pokladajú na natavené asfaltové pásy na základe.
krov sa dá v pohode izolovať aj sklenou vatou, ked sa tam dajú folie (parozábrana dnu a paropriepustná von) alebo sa nechá medzera a odvetráva sa. nie je problém s plesňami
krov sa dá v pohode izolovať aj sklenou vatou, ked sa tam dajú folie (parozábrana dnu a paropriepustná von) alebo sa nechá medzera a odvetráva sa. nie je problém s plesňami
Dakujem ak budete mat niake dalsie rady rad si ich precitam. 
-
Masaker
Medium Professional
ked budes plendovat dieru po vrátach tvárnicami... neboj sa ich "podpíliť" "IPOU"
(asfaltovou lepenkou) a až na to klaď ipor ytong alebo cokolvek ine... nebudu ti piť vodu z podkladu:)
(asfaltovou lepenkou) a až na to klaď ipor ytong alebo cokolvek ine... nebudu ti piť vodu z podkladu:)