Šnúra-rozštep

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
juchu
Novice
Novice

Re: Šnúra-rozštep

Príspevok od používateľa juchu »

Ak si nevies poradit s tym ako sa naucit rozstep laebo snuru tak sa s niekym porad o dobrych cvikoch, a ak nie tak si na nete najdi strecingove cvicenia a cvic.Ja som zacal trenovat Taekwon-do a vediet rozstep a snuru je zakladna vec.Ak ti mozem poradit tak treba byt na seba tvrdy a trenovat kazd den aspon 1hod a do 2 tyzdnoch nefalsovaneho treningu to budes vediet ale trenovat musis stale ale jemnejsie

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 18:33)
viem ze je daky ten cas tato tema zaprasena ale tak radsej pokracovat ako zakladat novu... chcem sa tiez naucit rozstep a ako pozeram nie u kazdeho tie cviky zabrali... tak rozmyslam vo filme zakazane kralovstvo ci jak sa volal to robili brutalnejsiou cestou (natahovali mu nohy cez koliky)... ake su rizika??? rozmyslal somze si dam nohy do stupaciek na surfoch a kamos ma zatazi vlastnou vahou az pojdem dole je to mozne??

Je to mozne ale moze to mat zle nasledky a ak si utrhnes sval tak sa to uz nikdy nenaucis!

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 18:34)
viem ze je daky ten cas tato tema zaprasena ale tak radsej pokracovat ako zakladat novu... chcem sa tiez naucit rozstep a ako pozeram nie u kazdeho tie cviky zabrali... tak rozmyslam vo filme zakazane kralovstvo ci jak sa volal to robili brutalnejsiou cestou (natahovali mu nohy cez koliky)... ake su rizika??? rozmyslal somze si dam nohy do stupaciek na surfoch a kamos ma zatazi vlastnou vahou az pojdem dole je to mozne??

Je to mozne ale moze to mat zle nasledky a ak si utrhnes sval tak sa to uz nikdy nenaucis!

hawkman
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hawkman »

Vždy je dobré si prečítat niečo čo chceme robit ,skor ako začneme cvičit niečo nespravne.
Strečing máme-dinamický,statiský a negatívny.
3 základné veci pri strečingu-1-správne držanie tela-to znamená že dany cvik je treba precvičovat napriklad z vystretým chrbtom do menšieho napríklad predklonu,ako z pokrčenym.
2-správne sústredenie na dany cvik
3-spravne dychanie
taktiež musim na začiatok povedat čo tie 3 druhy strečingu znamenajú-
Statický-ten cvičíme ako prvý-je to strečing kde bud v stoji,alebo sede sa pomalým napríklad predklonom snažíme o dosiahnutie čo najvatšieho predklonu.dany cvik opakujeme zhruba 3 až 5 krát.pri každom výdychu sa snažíme íst o dajaký milimetrík nižšie až dosiahneme polohu kde to začína byt pálivé,alebo nepríjemné..dalej nejdeme.Pomaly sa vrátime do začiatočnej polohy.pokíal sme cvičili napríklad predklon v sede z jednou pokrčenou nohou,tak nohy striedame na tých 3 až 5 sérií.Cvikov je vela.v stoji,sede,lahu,za dopomoci partnera atd.
Negatívny strečing-je podobný statickému,akurát v opačnom garde..vysvetlim napriklad-sadnite si na zem,chodidlá k sebe-pokrčené kolena.kolená napriklad tlačime čo najviac dolu.. ked sme v našej max polohe.Partner nám mierne tlači na kolená smerom dolu a my silou kolien vytláčame hore jeho ruky..pravdaže partner musí tlačit dole menšou silou ako vládzeme my.tiež davame viac opakovaní.
Dinamicky strečing-ten cvičíme až na záver,sú to kmitavé cviky,alebo napríklad kopy.Nikdy nezačínajte týmto.. treba zahriat napr-statickym strečingom.Hrozí natrhnutie svalového tkaniva.Treba si uvedomit že šlachy sa vraj nenatahujú.ale predlžujú sa svalové vlákna.Natrhnutie veziva,alebo svalu je zlá vec.Viem to z vlastnej skúsenosi--raz už dávno som chcel kamošovi ukazat znamu Van dameho kopačku z výskoku bez rozcvičenia a potom ma to stalo zhruba skoro pol roka zaostavanie strečingu na druhu nohu o zhruba 10 cm pri šnúre na jednu nohu..
šnúru som cvičil zhruba 9 mesiacov na jednu a 11 mesiacov na druhu,,tú zranenú:)
Rozštep mi trval asi 13 mesiacov..myslim po úplné dosiahnutie zeme..začal som cvičit ked som mal 18 rokov..
Ak máte niekto záujem o podrobný rozpis alebo ukážku cvikov,dajde vediet na moj mail,alebo sem.Rád poradím :)
želám vela úspechov v cvičení a žiadny úraz.:)))

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2010, 11:43)
Ešte som zabudol dodat--dlžka cvičenia strečingu u mna-60 až 90 minút
Zhruba 5 až 6 krat do týždna.
Začal som cvičit ked mi chýbalo do rozštepu 38 cm.
po zhruba rok a pol som dosiahol 7 cm do minusu..tvatu V
doba za ako dlho sa to komu podarí je rôzna.
To znamená že niekto pár dni,iný par mesiacov,alebo rokov..Trošku to záleži aj od športov,,ja som hrával aj futbal a to je potom tažšie rozcvičit.Su aj ludia čo sa im to nepodarí nikdy,,kôli napríklad stavbe klbov alebo dajakému úrazu,,ale každopádne strečing je skvelá prevencia proti úrazom.hlavne v športe.
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa markus »

presne tak ja asi nikdy, robil som rok gymnastiku este ako decko na zakladke a nepriblizil som sa ani nahodou k snure(holt tvrde, kratke svaly)
dominikacool
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dominikacool »

poratte mi ako sa naucit snuru alebo rozstep plss ....dakujem
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

kazdy den poctivo cvicit, nic ine nepomoze, niekomu ani to nie, ja napr mam taku stavbu tela ze to nedam(robil som gymnastiku takze nejake skusenosti mam)
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Mam s tym rovnake skusenosti ako markus, uz dlhsiu dobu rekreacne cvicim + strecingujem pravidelne a na zaciatku som mal svaly riadne stiahnute teraz je to uz lepsie no od snury ci niejakeho toho idealu mojho je to stale na mile zdialene a snazim sa to robit poctivo no ide to strasne pomalicky...proste je to aj geneticke..priatelka nikdy nerobila gymnastiku nijak sa nevonuje extra sportu ale nohy vystrete a hlavu da ku kolenam ako nic a par dni natahovaciek a snura padne tiez lavou zadnou ...a ja mozem pravidelne sa snazit ale asi by mi urvalo niejaky sval keby som sa chcel dosiahnut to co ona kludne trebars po vydatnom obede..hold genetika :D
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

neviete ako sa rozstep - snura povie po anglicky? :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Možno blbá otázka, ale tak spýtam sa :D Má zmysel aby som začal v mojom veku cvičiť ? (Nemyslím klasické cvičenie, ako kliky, brušáky etc. ale strečing) Aj keď viem, že nebudem najlepší, či dokážem zo stoja mostík, šnúru... čiže aspoň tie základné gymnastické veci thx :)

Čo sa týka veku povedzme, že mám už dávno po puberte a skoro celý život presedený za PC :roll:
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Nikdy nieje neskoro.

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 17:28)
Nikdy nieje neskoro.

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 17:28)
Nikdy nieje neskoro.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

To sa iba vraví, či to je pravda je diskutabilné...

Povedal by som, že som už nato starý... Napr. pri šnúre mi chyba tak pol metra (ak nie viac) A preto neviem, či s tým vôbec začať... Viem, že ľahko to nepôjde, ale učiť sa 2 roky len šnúru (čo je asi najľahší cvik) je asi strata času. Preto, ak by napísal niekto kedy ste začali a ako dlho vám to trvalo :)
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Tak ono je to také cvičenie že ráno si 5-10 minút zacvičíš.
erik25
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa erik25 »

Ved snuru zvladnes lahko po nejakom case intenzivneho cvizenia a hlavne tie cviky co tu boli uz spomenute inak kolko mas ?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

jeho vek sa pohybuje od menej ako 15 až do 21.

menej ako 15 je na tom rozumovo a 21 udával kdesi tu na fóre. Aj keď ťažko pochopiteľné, tak pravda je niekde uprostred, čiže 17-18.

A vraj už dávno nie je v puberte, ale je*e mu kvalitne :mnam:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Erik po akom čase ? Pretože po "nejakakom" neviem čo si mám myslieť... Hawkman vyššie písal, že sa to učil 13 mesiacov, tak to asi až také ľahké nebude... Rok hole dole ten nezaváži, takže aj keby som mal 21 rovnaké ako 18, čiže tak :)

Pično môj zlatý. Ja som myslel, že sa po tebe už zem zľahla, keď som ťa tu dlhšie nevidel :) Vieš chýbal si mi... Píšem o rozume a nevieš napísať nič múdre k téme ? Inak podľa čoho si odhadol, že mi je*e ? Že ťa volám Pinčo ? (Omylom som dal "č" a ty si sa hneď urazil, tak prečo nepokračovať, keď ti to robí radosť ?) :D
pinco
Darca
Darca

Podľa čoho som to zistil? Si snáď robíš srandu?! http://www.hojko.com/search.php?author_ ... 4&sr=posts
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Jej pično a to podľa niekoľkých príspevkov vieš zistiť inteligenciu človeka ? :) Asi sa ti začnem klaňať a modliť sa k tebe :roll: Prečo potom žiješ na SR a zarábaš minimálnu mzdu ? Veď sa prihlás k CIA určite ťa zoberú, aj s tou učňovkou, ktorú si ledva spravil... Takých géniov berú vždy. :roll:

A ešte raz ti píšem drž sa témy, alebo nepíš vôbec. Idiot...
pinco
Darca
Darca

dobre Janko. Opäť mám na nejaký čas lepší pocit...
obcanzdavu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa obcanzdavu »

2 mesiace mi trvalo kým som sa dostal k rozštepu prednožmo. Je vela druhov strečinku ktoré možete kombinovat staci si vyhladat trebars strečing v karate ja som sa učil z knihi karate Dojo .. Sprv som robil chybu pretože som skušal všetko možné na klatke a podobne a robyl som to na silu čo bola chyba.. strečing by mal byt viac menej bolestivo prijemný ako prudká bolesť možte poškodit tkanivo na trvalo chce to čas a každý deň a hlavne trpezlivosť. Samozrejme záleži kto ake ma tkanivo nie každý to dokáže upne na doraz a hned .najlepšie je z rozštepom začat v mladom veku ked su šlachy ešte makkšie :) K rozštepu roznožmo som sa nedostal pretože ma šlachy už viac nepustia max 190 stupnový uhol aj to s problémami u každého inak. Trebars ked pozerám TV tak vždy využijem a dám si nohy tak aby si zatial telo zvykalo a teda šlachy pod miernym napatím :) takže žiadne prudké a nasilu naťahovaie ako niektorý vydia vo filmoch je to blbost .treba trpezlivost a den zadnom kusok po kusku a pojdeto :)
hawkman
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hawkman »

no ten vek,síce dajakú roľu v tom zohráva,ale netreba sa toho držať,,ja mám teraz 37 a stále rozštep aj šnúru urobím :)
Teraz je doba lelevízorov a pc a preto si každý myslí že nieje čas cvičiť ..Tak to skúste takto.Sedíte pri telke-zoberte si deku-Na zahriatie urobte napr-30 drepov,alebo v stoji roztiahnite nohy na šírku ramien a urobte podrep do polohy vodorovnych stehien z podlahou..v Tej polohe zotrvajte dokedy vydržíte..je to na začiatok cca-1,2,alebo lepší aj 3 minúty--kolena v tom podrepe tlačte čo najviac od seba--cítite :)áno-dlho sa tak vydržať nedá..neskor to date aj 10 minút..držte pritom aj chrbát pokiaľ možno rovno..Daľší cvik môžte dať rovno z postoja..Uvolnite sa ,nohy pri sebe,-pomaly sa predkláňajte,každým výdychom o kúsok nižšie,,držte chrbát rovno,,dýchajte pomaly,hlbšie a pokial možno brušne..v spodnej polohe sa snažte prstami dotknúť zeme,,alebo v lepšom prípade dlaňami.,v ešte lepšom pripade oprite hruď o stehná..keď vám to neskôr pojde dobre-podložte si pod špičky nôh nejaku podložku a to samé..Pri daľšom cviku si sadnite na tú deku-čo som spomímal na začiatku :)Jednu nohu pokrčíte v bok a druhú vystriete buď na druhú stranu,alebo pred seba-to sú hned 2 cviky-z rovným chrbtom sa za pomoci správneho dýchania pomaly prikláňajte k vystretej nohe.Daľší cvik-Pokrčte obe nohy-chodidlá ku sebe a potlačte chodidlá čo najviac k telu--tu sa dá pomôcť na udržanie rovného chrbta aj tym,že sa opriete chrbtom o stenu.-a pomaly sa začnite predkláňať-Rukami si držte nohy pri sebe a lakťami tlačte na kolená..zase si dajte zo 5 sérií.Daľší cvik môže byť i mostík-ten robte najskôr cez reklamu,,vtedy na telku nevidno dd.Ak máte dajaký molitan,,pri daľšom cviku si ho dajte pod jedno koleno-klumnite si na jedno koleno-druhú nohu vystritev jednom cviku pred seba a v daľšom cviku vedla seba--ten prvý bude zoztahovať spodnú stranu stehien-to je cvik na šnúru a ten druhý vnútornú stranu stehien-ten je na rozštep.Potom si zoberte 2 zhruba 30 cm vysoké stolčeky,hrnce,alebo iné pomôcky a tieto dva cviky urobte zo stoja..rukami sa pridržajte stolčekov-najskôr šnúra,potom rozštep...samozrejme nie až na zem,,ale až do takej polohy,v ktorej to ešte nieje bolestivé,na ulahčenie si pod obe nohy dajte dajaké šmiklave podložky,ktoré idú lepšie po koberci-ja mám na to vyrobené podložky -ktoré sú z plechu,,o rozmere 20 krát 30 cm-na plechu je jedna vrstva koberca a na koberci mäkšia guma--je to hrubé 3 cm.Noha sa na tom neklže ale po koberci sa ten plech klže krásne-kto má drevenú podlahu nech si nalepí iba obdlžnik koberca a tú gumu..Aby ste videli že robíte pokroky..naukladajte si do polohy do ktorej sa dostanete najnižšie knihy na seba.Pri daľších opakovaniach uberiete snáď aj knižku :)Verte-tých kníh na sebe bude stále menej-tak na dnes stačilo..čo ste dosiahli-sítite unavené a ponatahované nohy,ale príjemný pocit z nejakej inej volnosti a ohybnosti-a čo je hlavné-nezmeškali ste ani film alebo telenovelu,ktorú ste sledovali v telke:)takže ak ešte budete chcieť,popíšem aj iné cviky,,ale hlavne verím,že zopár z vás,čo to cvičenie bude cvičievať sa dostane do pozície,že už nebude na zemi ani jedna knižka a šnúra alebo rozštep-bude:)Vela zdaru-všetky cviky cvičte opatrne,,žiadne kmity-je to statický strečing.
Napísať odpoveď