Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
vsak jasne, ked sa auto rozbehne tak pustim spojku, ked sa bude davat dvojka tak chvilku sa podrzi spojka v zabere a prida sa na plyne. Chapem tomu spravne?
ano, preco si sa vlastne chcel rozbiehat z miesta na dvojke? 
// ak ta krizovatka nie je na svahu
// ak ta krizovatka nie je na svahu
vsak z miesta nie ale pocas jazdy v krizovatke by sa zaradila dvojka
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
CheZteR: skor mysli to, ze sa blizi ku krizovatke na trojke, pomalicky sa blizi - spomali, hodi 2ku a pokracuje ..
hej jasne, ja som si predstavil ze dava prednost
vtedy hej a ved to je predcasne si to teraz zistovat, na toto je autoskola alebo pred autoskolou otec/kamarat s kym budes jazdit 
ja robim tak, ze pred krizovatkou si pripravim dvojku/trojku a podla situacie ak vidim, ze mozem ist bez zastavenia spojku pustim a pokracujem v jazde, ak musim dat prednost bud pustim spojku a dobrzdim spolu s motorom, alebo drzim spojku a zastanem, ked budes jazdit, rychlo si na to zvyknes
-
Hellboy248
Guru wannabe
Syfon: nie je pohodlnejsie hodit neutral a len dobrzdit ako podradovat?
mozno je, neviem, fakt zalezi od situacie a navykov 
-
RATZINGER666
Darca
pri normalnej jazde tiez pred krizovatkou vyhodim a cakam, co sa bude diat, ci mi preskoci zelena, prip. cervena, ci budem musiet davat prednost, ci nevybehnu ludia na prechod apod., pride mi to take najvyhodnejsie bez zbytocneho saltrovania a stlacania spojky...
-
Grim
Darca
...ja radšej zaradím podľa toho, čo predpokladám, že sa bude diať...a keď sa prepočítam, tak radím to čo treba...jazda je tak svižnejšia, lebo keď sa neprepočítam a premávka ide tak ako som myslel že pôjde tak nemusím zbytočne zastavovať a pribrzďovať aby som si stihol hodiť rýchlosť...
-
RATZINGER666
Darca
ved na to nepotrebujes zastavovat ci pribrzdovat... alebo to asi zle chapem...Grim napísal:nemusím zbytočne zastavovať a pribrzďovať aby som si stihol hodiť rýchlosť...
-
Grim
Darca
...no keď sa valíš do križovatky, tak vo chvíli keď začínam točiť volantom už potrebujem mať hodený kvalt, lebo v takom aute aké mám sa musím oboma rukami držať volantu aby ma z dverí nevykotilo...a všetko to umocňuje aj fakt, že do zákrut (či už na križovatke alebo mimo mesta) chodím dosť rýchlo...
//...takže radšej idem do križovatky už prichystaný s hodenou rýchlosťou, ako by som sa mal s neutralom obzerať až v križovatke na všetky smery, že aká je situácia a čo si tam mám hodiť...keď sa situácia zmení, nieje oproblém pribrzdiť alebo zastaviť a prehodiť si rýchlosť...
//...takže radšej idem do križovatky už prichystaný s hodenou rýchlosťou, ako by som sa mal s neutralom obzerať až v križovatke na všetky smery, že aká je situácia a čo si tam mám hodiť...keď sa situácia zmení, nieje oproblém pribrzdiť alebo zastaviť a prehodiť si rýchlosť...
-
RATZINGER666
Darca
no ved tesne pred tocenim volantom si tam ten kvalt hodis a tocit mozes kludne oboma rukami...
no ved tu situaciu na krizovatke musis sledovat vzdy, ci uz tam kvalt mas alebo nie, akurat v Tvojom pripade pri inej ako ocakavanej situacii musis uz predtym zo stvorky zaradit ten predvidany napr. 2. (napr. do zakruty) alebo 3. kvalt (pri spomalovani a naslednej jazde priamym smerom), potom si ho situaciou nuteny vyhodit a nasledne napr. prvy kvalt zaradit, zatial co v mojom pripade staci pred krizovatkou vyhodit zo stvorky a zaradit az tesne pred krizovatkou, kedy bude jasne, na akej rychlosti budem pokracovat... dufam, ze sa chapeme
no ved tu situaciu na krizovatke musis sledovat vzdy, ci uz tam kvalt mas alebo nie, akurat v Tvojom pripade pri inej ako ocakavanej situacii musis uz predtym zo stvorky zaradit ten predvidany napr. 2. (napr. do zakruty) alebo 3. kvalt (pri spomalovani a naslednej jazde priamym smerom), potom si ho situaciou nuteny vyhodit a nasledne napr. prvy kvalt zaradit, zatial co v mojom pripade staci pred krizovatkou vyhodit zo stvorky a zaradit az tesne pred krizovatkou, kedy bude jasne, na akej rychlosti budem pokracovat... dufam, ze sa chapeme
-
Grim
Darca
...samozrejme...ale mne je to pohodlnejšie takto...šetrílkovia budú namietať, že opotrebovávam spojku a prevodovku...no bóže...zase aby si si nemyslel, že 500m pred križovatkou si radím to čo budem potrebovať na križovatke...radím asi tak 50m pred...kým tam ten kvalt hodím tak som na križovatke v podstate...čiže to nieje až tak popredu ako to mohlo vyznieť...
-
Thassarian
Light Expert
Instruktor mi hovoril ze neutral sa nema davat ked sa este hybes a dobrzdujes, a ze ked to podradovanie nevyuzijes, cize ked nebudes davat do zaberu a nespomali ta to, tak radsej dojst do krizovatky hoc aj na stvorke a potom neutral/podradit.Hellboy248 napísal:Syfon: nie je pohodlnejsie hodit neutral a len dobrzdit ako podradovat?
-
RATZINGER666
Darca
Thassarian: ...aj nejaky argument okrem toho "instruktor mi hovoril"?
-
Thassarian
Light Expert
Ziadny profesionalny, lebo sa do toho nevyznam. Napisal som sem co mi povedal instruktor, lebo je instruktor a ten by sa do toho snad mal vyznat nie?RATZINGER666 napísal:Thassarian: ...aj nejaky argument okrem toho "instruktor mi hovoril"?
A to co som napisal samozrejme plati na mieste, kde je jasne, ze budem stat.
-
RATZINGER666
Darca
to som si aj ja kedysi o instruktoroch myslel... tak sa ho na to, prosim Ta, spytaj, fakt by ma to zaujimalo, co na to povie...Thassarian napísal:
Ziadny profesionalny, lebo sa do toho nevyznam. Napisal som sem co mi povedal instruktor, lebo je instruktor a ten by sa do toho snad mal vyznat nie?
-
Thassarian
Light Expert
Na ktore? Na ten neutral?
-
RATZINGER666
Darca
no a o com inom sa bavime?