Sieť pripojená na sieť ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Sieť pripojená na sieť ?

Príspevok od používateľa skener »

Takže plán znie:

- Máme domácnosť v nej tri počítače
- Domácnosť nemá internet
- Na niektorých miestach v byte sa dá chytiť slabší signál z free sieti

Problém:

- Treba AP aby sa pripojilo cez wifi na tu freesieť a asi fungovalo ako repeater či ako sa to píše že bude len zosilovať a posielať signál ďalej ale tak aby sa zároveň počítače v domácnosti mohli už pripojiť cez wifi na toto ap a net im išiel.

Mám toto zariadenie:
http://www.tp-link.com/uk/products/deta ... TL-WA701ND

Myslíte žeby malo na to stačiť ? Je od mojej obľúbenej značky TP link.

Nemal by som radšej použiť nejaké dvoj anténové zariadenie a dá sa vôbec také zariadenie nastaviť tak že jedna anténa ,trebárs tam by som namontoval výkonnejšiu, by komunikovala so sieťou a druhá by komunikovala s počítačmi ?

A vôbec načo sú na niektorých zariadeniach 2 či 3 antény ?

Poraďte či idem na to správne a či to zariadenie bude v pohode lebo mám ho tu a nemôžem ho akosi rozbehnúť poriadne. Alebo poradte nejaké lepšie riešenie či iné vhodnejšie zariadenie od tplinku.

Díky moc.

Inak aj som vám to nakreslil len tak pre názornosť.
Prílohy
nákres
nákres
net.jpg
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Re: Sieť pripojená na sieť ?

Príspevok od používateľa attiii »

Áno to zariadenie Co mas sa dá použiť na to Co ty chces, stačí to nastaviť na mod wireless repeater. Inak to že ta sieť nieje zaheslovana, neznamená že to je free.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

fascinuje ma ako vedia niektori ludia spekulovat a pritom staci platit 9 euro mesacne u telekomu...
skener
Medium Star
Medium Star

attiii napísal:Áno to zariadenie Co mas sa dá použiť na to Co ty chces, stačí to nastaviť na mod wireless repeater. Inak to že ta sieť nieje zaheslovana, neznamená že to je free.
Len mi tu stále píše nejaký konflikt s adresami keď to použijem. Nechápem čo robím zle keď sa tam vlastne toho ani nedá moc nastaviť.

Len vyberieš mód
dáš sken - nájde siete v dosahu
vyberieš ktorú chceš
dáš potvrdiť a on sa zatvári že to ide ale počítače hlásia konflikt adries a nejde to alebo sa to tvári že to ide a internet nejde a to som to skúšal už aj na svojom internete.

Nevieš v čom môže byť problém ?

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2011, 18:17)
beardie napísal:fascinuje ma ako vedia niektori ludia spekulovat a pritom staci platit 9 euro mesacne u telekomu...
A to je aký internet ak sa môžem spýtať a s koľkoročnou viazanosťou.
Ja mám momentálne za 13e od UPC dvojmegabit neobmedzený bez viazanosti ale nie som spokojný.

A hento zariadenie by som vedel využiť na viacerých miestach. Najprv to potrebujem u známeho nahodiť on má v dosahu viacej slabých signálov na nezaheslované siete a dokonca výhľad aj na krčmu kde je freenet. A na to jeho internetovanie čo je rad keď si google zapne som mu rovno povedal že na čo to bude platiť že ho na nejakú sieť pripojím a hotovo.
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skorec1 »

prve co si spravil chybu je ze si sa prezradil s tym ze si dal do konfliktu IP, ty neze robis nieco zle ale nevies ani zakladne konfiguracie siete ako IP, rozsah IP (maska), brana, DNS...
skus si to postudovat a potom skus nastavit...
...a bavit sa na hacker ze si nabural siet :D
skener
Medium Star
Medium Star

skorec1 napísal:prve co si spravil chybu je ze si sa prezradil s tym ze si dal do konfliktu IP, ty neze robis nieco zle ale nevies ani zakladne konfiguracie siete ako IP, rozsah IP (maska), brana, DNS...
skus si to postudovat a potom skus nastavit...
...a bavit sa na hacker ze si nabural siet :D
No dobre ty chytrák lenže ono sa dá len v základnom menu nastaviť rozsah adries ale v tom mode už nejde nič a skúšal som dávať rozsah aj presne ako je na zdrojovej sieti a aj iný rozsah aj nastaviť to ako "podsieť" teda o úroveň nižšie ale nefunguje to stále sa tým počítačom niečo nezdá.

A ako hovorím ta nezaheslovaná sieť neviem čo je zač ani koho je a či to tak má byť alebo to len niekto zabudol zaheslovať nemám ani ako zistiť.
Ale čo je podstatné skúšal som rozširovať svoju vlastnú a nejde to stále sú tam nejaké konflikty a už som volal aj kamaráta čo študoval it teraz má to zariadenie doma a tiež to akosi nemôže rozchodiť už začínam mať pocit že tam niečo v tom nehrá.

Ten manuál čo je k tomu hovorí jasne a podla toho som to nastavil ale nejde to.
beardie
Redeemer
Redeemer

skener napísal:A to je aký internet ak sa môžem spýtať a s koľkoročnou viazanosťou.
www.tcom.sk
skener
Medium Star
Medium Star

To myslíš vážne platiť za internet kde máš obmedzenie buď 2 giga alebo bez datového obmedzenia ale že ti znížia rýchlosť na zúfalú po prečerpaní ?

Nehovoriac o tom že ešte sa máš aj na 2 roky upísať.

To by som neodporučil ani nepriateľovi veď som mal kedysi na 2 giga obmedzenú mikrovlnku a to by som nikomu neprial.
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Myslím že 2gb denne stačí na bežne surfovanie. Inak som počul že v sobotu večer je skoro nepoužiteľný - preťažený

Inak k tomu signálu, myslím že ten signál sa nezväčší, či ?
beardie
Redeemer
Redeemer

je to len moznost, za 16 euro si daj 30/3 optiku alebo podobnu ponuku od orangu, za jednu piatkovu chlastacku mas na mesac net a mozes cucat do aleluja

cakas snad, ze tie free siete su 100/100 bez limitu? a ak nie su n-kove, tak ti to pojde maximalne par megabitov, a aj to pri dobrej konstelacii hviezd a v zakryte Marsu za Jupiterom
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa attiii »

za 8,99e mas na mesiac 2mbps net na mesiac, s FUPom 240GB na mesiac. mi nehovor ze ti to nestaci
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skorec1 »

skener napísal:
No dobre ty chytrák lenže ono sa dá len v základnom menu nastaviť rozsah adries ale v tom mode už nejde nič a skúšal som dávať rozsah aj presne ako je na zdrojovej sieti a aj iný rozsah aj nastaviť to ako "podsieť" teda o úroveň nižšie ale nefunguje to stále sa tým počítačom niečo nezdá.

A ako hovorím ta nezaheslovaná sieť neviem čo je zač ani koho je a či to tak má byť alebo to len niekto zabudol zaheslovať nemám ani ako zistiť.
Ale čo je podstatné skúšal som rozširovať svoju vlastnú a nejde to stále sú tam nejaké konflikty a už som volal aj kamaráta čo študoval it teraz má to zariadenie doma a tiež to akosi nemôže rozchodiť už začínam mať pocit že tam niečo v tom nehrá.

Ten manuál čo je k tomu hovorí jasne a podla toho som to nastavil ale nejde to.
neviem co si ty nastavoval hluposti ale ja by som to spravil tako:
dajme tomu ze je definovany subnet 192.168.1.0/24 teda MASKA 255.255.255.0
co viem ja tak vacsine DHCP server prideluje IPcky od prveho po posledny pripadne z rozumneho dôvodu budeme stale davat manuvalne prve cisla IP
takze podstatne je aky budes mat wifi router a co dokaze, je toho vela moznosti...
dalsia vec siwt ktora neje zabezpecena este neznamena ze ti nanej pojde internet, zalezi od tvojej sikovnosti...
prve co by som si zistit ci ta siet ma DHCP server ci prideluje IPcky automaticky...
jedna z moznosti by bolo ako to zistit je sa bud chytit na to s notebookm a ci prideli IP, pripadne pouzit nato wifi router... najlespie by bolo keby mal mod router na wifi teda Wireless ISP
samozrejme nastavis dynamic IP na wifi tym zistis nastavenia siete...
ak ti prideli nastavenia siete automaticky pocitam stym ze uz nebude problem rozbehat net... ale potom si to nastav manualne a 10 predposlednu IP aby router nezobrazoval DHCP klientov...

problem moze byt v tom ze ti neprideli IP ale kedze si natrafil na rovnaku IP takze vies aky subnet pouziva a aka je IPcka takze najlepsie je nastavit 10 predposlednu IP toho tvojho routru... a poskenovat siet ake su tam IPcky v sieti ale zariadenie bez nat ak ches skenovat...
dajme tomu ze GW je 192.168.1.1/24 tu tak ty nastavis router takto
192.168.1.244 a maska 255.255.255.0 a GW das 192.168.1.1 DNS pouzi nejake free, treba od uja googla...
ak ti nepojde ping do netu to znamena ze bud neje spravna GW alebo neje povoleny internet na danu IP... takze mas dalsie moznosti ktore ti nebudem radit lebo sam prevadzkujem wifi siet a nebol by som rad keby sa mi niekto donej sprtal...
a este tvoju siet skry za NAT neze mu vycapis doma vsetky kompy bo potom by ti spravil v tom bordel...

ps: najlepsie bude ak vyhlasas nejakeho wifi poskytovatelia, tie maju urcite lepsie ponuky ale treba si davat pozor na FUPko, napr. my mame za 10€ 1/1Mbit/s pre data a 2/1Mbit na surfovanie bez kadejakeho obmedzenia, ale wifi podkytovatelia velmi nemaju radi stahovakov... a nezabudni ze ty ked sa na nekoho pripojis a sposobis mu skodu tak to bude tresny cin, nedaj boze ma orange nazdielany tak... pripadne ked zisti ze vela stahujes zabezpeci si to...
skener
Medium Star
Medium Star

adr0z napísal:Myslím že 2gb denne stačí na bežne surfovanie. Inak som počul že v sobotu večer je skoro nepoužiteľný - preťažený

Inak k tomu signálu, myslím že ten signál sa nezväčší, či ?
ospravedlňujem sa ak je to 2gb denne a nie mesačne tak dajme tomu že to stačí bežnému používateľovi.

A čo sa škody týka beriem to takto:

Vždy keď zistím že niekto má nezaheslovanú sieť tak zvyčajne si nezahesluje ani router.
Skúšam sa vždy naň dostať cez štandardné adresy a defoltne prihlasovacie mená a heslá od výrobcu a obvykle to stačí.
Snažím sa pozrieť aké je to presne zariadenie a odhadnúť kto to asi je a hlavne od koho a aký má ten net podla zariadenia veď orange dáva iné t com iné atd. a ak mám silné podozrenie že ten net je spoko a je nevyužívaný tak ho občas používam keď na mojom ma nechce pustiť k sťahovaniu kvôli už použitej ip alabo tak.
Ak mám podozrenie že to je nejaký biedny net alebo obmedzený tak ho nechám radšej tak.

Aj keď zatiaľ som to používal len minimálne lebo mám svoj net ako som písal ale keď vidím ako tu pribúdajú všade siete len tak a polka chránená wep kľúčom alebo vôbec tak mi stále vŕta v hlave že či by som to moje občasné sťahovanie a len trapné sedenie na internete nemohol realizovať aj cez iný než môj net.

A preto skúšam to zariadenie či by to išlo a ak hej tak či dostatočne dobré. Ale ako hovorím zatiaľ sa mi nepodarilo rozšíriť ani vlastný net nie to ešte nejaký druhý.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Trochu OT:
A to som si myslel že ja sa mám zle keď mám 4Gbps neobmedzený net a pevnú linku za necelých 20 € mesačne :D Samozrejme dedina ;) V meste je za tú sumu Optika 30 Mbps

K tým routrom:
Každý si môže dať vlastný. Aj ja mám vlastný router a nie tie kraviny čo dávajú provideri.

Ak bývaš v okolí tak FERIMEX.sk cennik ;) Máš 2 roky viazanosť (ale aj bez) ale ak si ju predĺžiš tak ti dajú za tú istú cenu 2x taký rýchly net alebo o polovicu menej budeš platiť za ten čo máš ;)
Ak nebývaš v okolí SL tak si vyplň Bydlisko nech nepíšem zbytočne ;)
skener
Medium Star
Medium Star

Bývam aktuálne v Žiline

A inak nechápem tomu APčku už vôbec.

Skusil som mod "Repeater" na jednu sieť a nič.

potom som skúsil mod "Universal Repeater" a hneď to frčí ako švajčiarske hodinky.

Tak som bežal k tomu známemu že to hneď nahodím nech mám pokoj. A tam mi to nešlo ani tak ani tak a skúšal som to na troch sieťach.
Tak som sa vrátil domov skúšam to tu na tej čo mi to išlo a ide mi to a som s toho ch*j že v čom je problém.

Proste na tejto mi to napríklad ide (viď obrázok) ale dám inú a už sa tam niečo poserie a v statuse vidím len niektoré položky napríklad ukazuje prázdne SSID a trafick neprebieha takže tam sú samé nuly a podobne ale niektoré veci vyplní a ukazuje ale to nejde a pritom robím vždy to isté a nechápem prečo to raz nejde a raz áno.
Prílohy
AP.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Michaelo napísal:4Gbps neobmedzený net
teraz to vydel 1000 a potom mozme pokracovat
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ano ja viem ze to je 524 KB/s ;) Ber to tak ze na dedine nic lepsieho nedostanes. Ping mam okolo 5ms takze net je kvalitny ;) A cocat mozesm do haleluje a nespravia ti nic ;) ani ta nespomalia ;)
skener
Medium Star
Medium Star

No záver len toľko že som zistil že ten repeter funguje len ak sa to nastaví uplne presne ale čo je podstatnejšie len ak má človek určitý počet paličiek respektíve silu signálu. Ak je málo tak to nefunguje a nespraví to.

Niekto tvrdil ze 35% je minimum ale ja mam skôr skúsenosti co som to skušal ze aspon 50 treba inak to nefunguje spolahlivo.

OTÁZOCKA NA ZAVER:

Ako by so mto povedal takže:

Je router nan pripojim repeter aby zlepsil signal potom sa pripojim na ten zosilnený signal (samozrejme neviem kde sa pripajam lebo mi ukazuje stale tu istu siet len s lepsim signalom ale predpokladám že ma pripojilo cez repeter na ten router) a čo chcem povedať jeto že keď skontrolujem DHCP tabulku na routri tak tam nevidim pripojeneho seba ani ten repeter co je zaujimave aspon pre mna.

To keby som pouzil na susedovu siet tak on by ani nevidel v dhcp ze tam je niekto nalogovaný. Nieje to divne ? alebo sa to da pozriet niekde inde ako v DHCP tabulke kto tam je ? (Skusal som to na belkin routri)
Napísať odpoveď