Co by mal obsahovat e-shop?
Co by mal obsahovat e-shop?
Ako napoveda nazov temy, chcel by som od Vas pocut nazory na moderny e-shop. Ake funkcie alebo ake prvky e-shopu su pre Vas neodmyslitelne, vhodne a potrebne. Co Vas dokaze potesit ak e-shop ma a co naopak odradit. Tiez by som rad pocul rady tych z Vas, ktori e-shop maju alebo mali ake prvotne problemy ste s tym zazili alebo co bol najlepsi krok, ktory ste urobili...Za kazdy nazor Vam dakujem...
Hruba predstava o jeho podobe existuje...mozete tiez pridat nazory co by ste na e-shop dali v priapade ze by ste boli jeho spravcom...
Hruba predstava o jeho podobe existuje...mozete tiez pridat nazory co by ste na e-shop dali v priapade ze by ste boli jeho spravcom...
Re: Co by mal obsahovat e-shop?
Možnosť vyhľadávania medzi tovarom, filtrovanie tovaru podľa rôznych kritérií (názov, výrobca, použitie).. viď usporiadanie produktov v alze. Na to, aká je alza predražená, má takmer dokonalú štruktúru tovaru.. osobne, keď chcem kúpiť nejaké elektro, vždy si v alze vyberiem konkrétny produkt a ten potom kúpim v lacnejšom obchode.

historia cien produktu
-
jankee
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
moznost platby kartou
//nizke ceny
//nizke ceny
-
seth82
Darca
A keď sme pri možnostiach platby kartou, tak minimálne nejaký bezpečnostný certifikát, nejaký secure payment system, ako world pay, sage pay a podobne, možnosť platby cez PayPal, konkrétne a presné informácie ohľadom času dodania, plus informácia o službe, ktorá bude dodávku vybavovať (FedEx, UPS, DHL, etc.), podporu pre zákazníkov on-line (ale to je už skôr pre väčšie firmy, ktoré si to môžu dovoliť), filtre podľa daných kategórií, napríklad nie iba usporiadanie podľa ceny a popularity, ale napríklad ak je to shop s PC, tak v kategórii laptopov možnosť vybrať kategórie podľa veľkosti displaya, procesoru, v diskoch podľa S-ATAII, S-ATAIII, external, internal a podobne. A samozrejme informačný e-mailový systém, ktorý by zákazníka pravidelne upozorňoval na vybavovanie objednávky, od jej potvrdenia, cez zbalenie, po hodenie do dodávky a v tom poslednom kroku by mal byť samozrejmosťou tracking code, aby som videl, že kde môj nákup je (ale neviem, či toto funguje aj v SR).
jednoznacne je to:
- prepracovany search: dakedy neviem ani co hladam, a preto skusam klucove slova
- prehladnost
(napr toto je uplne naprd:
http://www.amishop.sk/zbozi/pevne-disky ... 164:2043:9 )
- detailne informacie o vyrobku (napr ked spominame alzu, kupoval som chladic na PC a musel som hladat na stranke vyrobcu ci bude pasovat na dany socket, kedze podla alzy pasovat nebude, a nakoniec pasoval), sposob reklamacie, a dopravy, a prehladny design.
a este jednu vyhradu mam k registracii a pod, podla mna je to kravina sa registrovat ked robis 1 nakup za polroka.
- prepracovany search: dakedy neviem ani co hladam, a preto skusam klucove slova
- prehladnost
(napr toto je uplne naprd:
http://www.amishop.sk/zbozi/pevne-disky ... 164:2043:9 )
- detailne informacie o vyrobku (napr ked spominame alzu, kupoval som chladic na PC a musel som hladat na stranke vyrobcu ci bude pasovat na dany socket, kedze podla alzy pasovat nebude, a nakoniec pasoval), sposob reklamacie, a dopravy, a prehladny design.
a este jednu vyhradu mam k registracii a pod, podla mna je to kravina sa registrovat ked robis 1 nakup za polroka.
-
jin
VIP
Fulltextové vyhľadávanie poskytujúce relevantné výsledky, prehľadné filtrovanie kategórií, pekne graficky spracované rozhranie, možnosť osobného odberu, minimálne certifikát SAEC, široké možnosti platby - dobierka, prevod, hotovosť pri osob.odb. CardPay, PayPall atď, vernostný program, minimum reklám, detailne spracovaný popis výrobku bez gramatických chýb, možnosť určiť si frekvenciu doručovania newslettrov, pravidelné informácie o objednávke (dostupnosť, expedícia vrátane čísla prepravy), hotline, prípadne on-line poradenstvo, prelinky na recenzie pri produktoch (ak existujú).
-
maciatko99
Medium Star
Spomeniem už asi všetko čo tu bolo popísané: príjemný vzhľad, prehľadnosť, intuitívné ovládanie a navigácia, podrobné vyhľadávanie, dobrá podpora cez telefón a mail, platby platobnými kartami, možnosť voľby spôsobu prepravy (pošta, kuriér, osobne) a veľmi obľúbená vec pre mňa je možnosť sledovania vybavenia objednávky (napríklad sa uvádza, že tovar je skladom, o pár hodín naskoči info o odosielaní, potom info o odoslaní a na ďalší deň príde tovar ku mne). Tiež mnohokrát poteší aj spomenutá história cien, najmä pri elektronike a potešiť zvykne aj alternatívny produkt v podobnej kategórii. Vyvarovanie sa gramatickým chybám považujem za samozrejmosť. Nezabúdam ani na najnižšie ceny 
ak to tu už bolo spomenuté tak prepáčte ale hlavne rozmanitost tovaru,aby bolo z čoho vyberat 
Ked mas specificky obchod s urcitym tovarom, tak aky rozmanity tovar chces ponukat? Trebars shop s kondomami.
no napr. možu byt kondomi aj červené,modré,zelené,čierne,s príchutou banánu, atd. 
Ale skor som to myslel tak že keby to bol e-shop orientovaný na elektroniku tak viac druhov od viacerých výrobcov a tak.
Ale skor som to myslel tak že keby to bol e-shop orientovaný na elektroniku tak viac druhov od viacerých výrobcov a tak.
Určite PayPal, zlavove kupony, prehladne kategorie a sub-kategorie.
-
adr0z
Zablokovaný
A 5%zľavu pre všetkých členov Hojka ´:D
Z toho co tu nebolo spomeniem este uzivatelske diskusie k produktom a k tomu spolahlivy tim administratorov, ktori priamo odpovedaju na otazky a mazu spam + pridavanie uzivatelskych obrazkov, videi a recenzii.
V tomto smere u mna vyhrava CzechComputer, diskusie tam sledujem vzdy ked vyberam nejaku elektroniku.
V tomto smere u mna vyhrava CzechComputer, diskusie tam sledujem vzdy ked vyberam nejaku elektroniku.