Urcenie farby
Urcenie farby
Zdravim,
chcela by som vediet akym sposobom by som mala urcit farbu pre logo, aby bola rovnaka pre Pantone, RGB a CMYK. Neviem, akym sposobom sa to robi.
Dakujem
chcela by som vediet akym sposobom by som mala urcit farbu pre logo, aby bola rovnaka pre Pantone, RGB a CMYK. Neviem, akym sposobom sa to robi.
Dakujem
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: Urcenie farby
Logotyp sa vždy zásadne navrhuje v CMYK farbách a vo vektore (krivkách - pre prípad rezania daného logotypu do fólie alebo výrobe 3D verzie /myslené rezanie napr. z polystyrénu/). Hodnoty CMYKu sa už v samotnom návrhovom prostredí (napr. Corel Draw) dajú prepísať aj na RGB, ale 100% podobnosť farieb, hlavne na monitore nebude. Pri tlači daného logotypu a celkovo print ako taký sa používajú najčastejšie CMYK tlačiarne. Ak poznáš CMYK a RGB hodnoty nebude problém vytvoriť aj Pantone paletu.
btw: Pantone sa ešte používa?
btw: Pantone sa ešte používa?
Pozerala som logo manualy a takmer vsetky maju pantone, cmyk a rgb. Neviem, ako ale urcuju tieto farby. Ako vravis, ze v napr. v illustratore zvolit CMYK a RGB sa mi vyhodi automaticky, myslis z palety farieb? Napr. jeden logo manual ma CMYK 100, 0, 8, 13. RGB ma 50, 149, 198. Ked som ja zadala tento CMYK do illustratora, vyhodilo mi to RGB 0,154,199, cize upne ine. Ako oni prisli na to rgb a akym sposobom urcili este pantone, ze je 313. Zaujimalo by ma, ako to tieto graficke studia robia v praxi.
aha, cize z pantene do cmyku som si nasla, to mi sedi aj v illustratore tie hodnoty ale ako prisli na RGB 50, 149, 198.. Ked si vsimnes tvoj obrazok ukazuje RGB 0,155,187
-
lekoklatik
VIP
Nemáš inú paletu?
Prosto rob vo vektore v CMYK a všetko bude tak, ako má byť.
Prosto rob vo vektore v CMYK a všetko bude tak, ako má byť.
Treba si uvedomit, ze CMYK, RGB a PANTONE su kazde odlisne zobrazenie farieb. CMYK je tlacove, t.j. (Cyan Magenta Yellow Black) - 4 zakladne tlacove farby ktore sa navzajom zmiesaju a daju vyslednu farbu, potom RGB je farba pre monitory (Red Green Blue). Ako sama vidis uz len zlozenie jednotlivych komponentov farieb je uplne odlisne, tak je problem najst taku farbu ktora by sa verne podobala jedna druhej... No a PANTONE su samostatne farby ktore sa vo velkej miere pouzivaju tam, kde chceme mat stale rovnaky vysledok a nie je mozne ho vyskaldat z CMYK alebo RGB farieb. Ako priklad je zlata, strieborna, metalicke farby alebo svietive-neonove... Povedz radsej aku priblizne farbu si predstavujes a mozno by som ti vedel najst nejaky kompromis... Mam komplet vzorkovkik farieb pre CMYK aj PANTONE + ako sa budu javit farby pri prevode z PANTONE do CMYKu... 
Cize teoreticky by mi mal stacit Pantone vzorkovnik plus CMYK zvorkovnik a podla nich si potom urcit sRGBcko? Co pozeram, tak tych vzorkovnikov je pomerne vela. Nasla som nieco na http://www.pantone.sk .
//autoeditácia príspevku (18 Aug 2011, 15:56)
60,6,58
43,2,42
47,0,46
//autoeditácia príspevku (18 Aug 2011, 15:56)
Potrebovala by som najst tieto farby, v RGB suPalik napísal:Treba si uvedomit, ze CMYK, RGB a PANTONE su kazde odlisne zobrazenie farieb. CMYK je tlacove, t.j. (Cyan Magenta Yellow Black) - 4 zakladne tlacove farby ktore sa navzajom zmiesaju a daju vyslednu farbu, potom RGB je farba pre monitory (Red Green Blue). Ako sama vidis uz len zlozenie jednotlivych komponentov farieb je uplne odlisne, tak je problem najst taku farbu ktora by sa verne podobala jedna druhej... No a PANTONE su samostatne farby ktore sa vo velkej miere pouzivaju tam, kde chceme mat stale rovnaky vysledok a nie je mozne ho vyskaldat z CMYK alebo RGB farieb. Ako priklad je zlata, strieborna, metalicke farby alebo svietive-neonove... Povedz radsej aku priblizne farbu si predstavujes a mozno by som ti vedel najst nejaky kompromis... Mam komplet vzorkovkik farieb pre CMYK aj PANTONE + ako sa budu javit farby pri prevode z PANTONE do CMYKu...
60,6,58
43,2,42
47,0,46
Urcenie farby
Ospravedlnujem sa, ale momentalne stahujeme kancelariu, tak sa nmozem dostat k tym Pantone vzorkovnikom, ale urcite do konca tyzdna to pozriem...