Hlučný pes
Hlučný pes
Ahojte
Susedia majú psa, zlatého retrívera, neviem koľko presne má teraz, ale v zime bude mať rok. V čom je problém? Ak tento ich pes čokoľvek začuje, začne štekať a zavýjať. Na tom by nebolo nič divné, keby ale neštekal 20 minút v kuse. Toto sa opakuje niekoľko krát za deň alebo lepšie povedané, je to každú chvíľu. To isté v noci. Ak náhodou o 2 v noci štekne nejaký iný pes, tak on sa postaví k plotu a šteká pokojne aj pol hodinu, kým ho to neprestane baviť...
Bývame v rodinnom dome a najhoršie na tom je, že ja mám izbu/okno rovno pri ich záhrade. Takže keď sa ten debilný čokel postaví k plotu a začne štekať, tak je to rovno pod mojím oknom a tá intenzita štekania je taká silná, že by ste mali pocit, že šteká v mojej izbe...
O psa sa starajú asi tak, že mu dajú nažrať a vodu, to je asi tak všetko. Nevenčia ho, keďže má dostatočne veľký výbeh, ale z ich strany tam nebola žiadna snaha nejako toho psa vycvičiť a im to štekanie zjavne neprekáža. Ja musím mať kvôli nemu 3/4 dňa zatvorené okno v izbe a v noci to isté, pretože sa to štekanie nedá vydržať. Susedom nič nebudem hovoriť, aby s ním niečo robili, nepotrebujem sa s nimi hádať.
Čo by ste mi doporučili teda spraviť? Aké mám v takomto prípade ja právo a oni povinnosti?
Susedia majú psa, zlatého retrívera, neviem koľko presne má teraz, ale v zime bude mať rok. V čom je problém? Ak tento ich pes čokoľvek začuje, začne štekať a zavýjať. Na tom by nebolo nič divné, keby ale neštekal 20 minút v kuse. Toto sa opakuje niekoľko krát za deň alebo lepšie povedané, je to každú chvíľu. To isté v noci. Ak náhodou o 2 v noci štekne nejaký iný pes, tak on sa postaví k plotu a šteká pokojne aj pol hodinu, kým ho to neprestane baviť...
Bývame v rodinnom dome a najhoršie na tom je, že ja mám izbu/okno rovno pri ich záhrade. Takže keď sa ten debilný čokel postaví k plotu a začne štekať, tak je to rovno pod mojím oknom a tá intenzita štekania je taká silná, že by ste mali pocit, že šteká v mojej izbe...
O psa sa starajú asi tak, že mu dajú nažrať a vodu, to je asi tak všetko. Nevenčia ho, keďže má dostatočne veľký výbeh, ale z ich strany tam nebola žiadna snaha nejako toho psa vycvičiť a im to štekanie zjavne neprekáža. Ja musím mať kvôli nemu 3/4 dňa zatvorené okno v izbe a v noci to isté, pretože sa to štekanie nedá vydržať. Susedom nič nebudem hovoriť, aby s ním niečo robili, nepotrebujem sa s nimi hádať.
Čo by ste mi doporučili teda spraviť? Aké mám v takomto prípade ja právo a oni povinnosti?
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hlučný pes
včera bolo v TN že po 22 hodine možeš zavolať políciu a oni možu majitelom udeliť pokutu do 33€ za rušenie nočného kludu.
Alebo ho nenápadne pošli do večných lovíšť.
//Ale no ták nemyslel som to vážne
//Ale no ták nemyslel som to vážne
-
jankee
Medium Expert
hehe presne som mal podobny problem, vyriesila to injekcna striekacka, dostatocne velka a striekam z okna na susedovho psa )) nemoze mu to nijak uskodit a vzdy stichne...
-
jankee
Medium Expert
Kokos ludia sa uvedomte trosku, ten pes (to steniatko) za to nemoze, ze nanho a na celu vychovu majitelia "ludia" kaslu. By som chcel vidiet teba jose keby Ti niekto zahrdusil psa ktoreho pravdepodobne nemas ako pozorujem, pretoze by si nieco podobne asi v zivote nenapisal. Pes brese, nema vychovu, za co v podstate moze majitel a v ramci susedskych sporov nepojdem za majitelom ale dam mu ziletku do masa ? Sa zobud. To iste Merco... 
Pre Boha veď je to živý tvor. Vám skutočne je*e, keď ho chcete zabiť? Je to pre psa prirodzené, že šteká. Keby si uvedomoval, že ti to vadí, tak s tým prestane. Žiletka v klobáske! To je naozaj super nápad. To skutočne môže napadnúť len je*** človeka. To mám teraz začať strieľať po vyspevujúcich ožranoch vracajúcich sa v sobotu nad ránom z baru, pretože ma budia?
Možno by stačilo povedať to susedom, nech si ho zatvárajú v dome, alebo nech mu zaviažu hubu niečim. Ak nepomôže toto, tak zavolám políciu.
Možno by stačilo povedať to susedom, nech si ho zatvárajú v dome, alebo nech mu zaviažu hubu niečim. Ak nepomôže toto, tak zavolám políciu.
My máme doma tiež psa, ktorý neustále šteká po všetkom možnom a v noci nedá spávať susedom ani mne. Vyriešilo sa to tak, že ho na noc zatvárame do garáže, kde nemá po čom štekať, tak len spokojne a ticho prečká do rána. Normálne choď za susedom a vysvetli mu problém. Políciou len všetko zhoršíš, zabitím psa duplom.
Pinco, Jankee - viete čítať ? .....nevyjadril som sa vari, že má právo zavolať fízlov aj keď nie je 22. hod ??? vyjadril....na to sa predsa pýtal....tak si tie kecy o ochrane psov nechajte pre starenky v kostole.....pes je údajne najlepší priateľ človeka...samozrejme, ak nemáte v ríši ľudí nikoho kto sa s Vami baví, tak ríša zvierat je to ideálneČo by ste mi doporučili teda spraviť? Aké mám v takomto prípade ja právo a oni povinnosti?
Pinco....nadávať je tu údajne zakázané, neviem prečo si si dovolil urážať mňa (začal si prvý)...ja som reagoval a budem reagovať s pridanou hodnotou...siláckych rečí sa nezľaknem...koľko ľudí sa už mne vyhrážalo a stále si nikto netrúfol na mňa.......ale od PC je hrdina každý, to Ti uznávam......tak preto sa odhodláš k siláckym rečiam...inak vyhrážanie sa je trestný čin pokiaľ si si nevšimol !!!!!!!
......5-ročný chlapec je väčší drsňák než TY
trestný čin, celý sa klepem. Si na smiech! Škoda, že ťa ten pes vtedy neposlal do "večných lovíšť"...
Keď som videl ten názov témy, hneď som sa smial. Taktiež sa smejem z niektorých primitívov, čo tu píšu.
Čo keby si to konzultoval najprv so susedmi??? Ten pes za to nemôže.
Veď ako sa hovorí: ,,Kto nemá cit a úctu k zvieratám, nemá ani k človeku."
//Ktorý anonymný hrdina mi dal K-? Nech sa aspoň podpíše nabudúce...a to čo mi napísal ako dôvod zníženia, je úplný primitivizmus, pretože to som tu vôbec nenapísal. Vidím, že tvoje IQ je veľmi ale veľmi nízko.
Čo keby si to konzultoval najprv so susedmi??? Ten pes za to nemôže.
Veď ako sa hovorí: ,,Kto nemá cit a úctu k zvieratám, nemá ani k človeku."
//Ktorý anonymný hrdina mi dal K-? Nech sa aspoň podpíše nabudúce...a to čo mi napísal ako dôvod zníženia, je úplný primitivizmus, pretože to som tu vôbec nenapísal. Vidím, že tvoje IQ je veľmi ale veľmi nízko.
Pes je hrozba, lebo šteká na vlastnom dvore?
Nevedel som, že spôsobovanie hluku je hrozba. Ani ja psov nemám v láske a skutočne mi je proti srsti stretávať po uliciach či lesoch voľne sa pohybujúcich psov, ale plne rešpektujem, keď je pes na vlastnom území (majiteľ ho má na svojom dvore).
-
jankee
Medium Expert
Ten polrocny zlaty retriever je velka hrozba pre cele okolie, nie len pre ludi! Ale no tak SRSLYJ.O.S.E napísal:nejakého psa, ktorého výchovu evidentne nezvládli majitelia psa a nie tí majitelia sú hrozbou ľudi ale ten pes
Nemyslel som to vážne
jemne to naznač susedom nech s tým niečo robia alebo petardy pomáhajú ( do vlastného dvora ,nie susedovi)
-
adr0z
Zablokovaný
Snáď len sranduješ btw policajtov môže zavolať anonymne.J.O.S.E napísal:Pamätám sa, že podobná téma tu už bola, tiež sa tam písalo to, čo Ti odporúčajú v tejto téme....
Nám na občianskom práve vysvetľovali, že nie je pravda, že len po 22. hod. môžeš volať fízlov...., ale sused je povinný zdržať sa všetkého čím by obmedzoval Teba ako suseda...ide o susedské vzťahy, keď sa nemýlim....a tiež si nemyslím, že keď zavoláš pár krát políciu, že sa tým niečo vyrieši.....akurát sa dostaneš do sporu, z ktorého už len tak ľahko nevycúvaš a susedia ťa ešte poohovárajú a neviem čo všetko...
....takže tiež sa prikláňam k možnosti, aby si toho psa nenápadným spôsobom poslal do "večných lovíšť"....napr. žiletka v chutnej klobáske.....alebo mu hoď zopár petard pod nohy...
btw. známy má podobný problém s jedným dunčom, šteká neustále, keď len prejde okolo neho človek...majiteľovi to nevadí a tiež nevie to razantnejšie riešiť...
/karmista, policajt nieje povinny povedať susedom že kto ich zavolal ..
....hlavne že si rozumiete, ako tak čítam tému
....
no ale k veci.... čo tak návšteva pána suseda.... a následne priateľské, milé, ale kur*a jasné oznámenie.... "pokiaľ toho psa a jeho hlasové prejavy nebudete riešiť vy, tak ich budem riešiť ja, a Vám z toho potom, milý sused veselo nebude".... Koniec debaty.... problém bol vysvetlený, zodpovednosť za ďalšie dianie nesie výhradne majiteľ psa....
no ale k veci.... čo tak návšteva pána suseda.... a následne priateľské, milé, ale kur*a jasné oznámenie.... "pokiaľ toho psa a jeho hlasové prejavy nebudete riešiť vy, tak ich budem riešiť ja, a Vám z toho potom, milý sused veselo nebude".... Koniec debaty.... problém bol vysvetlený, zodpovednosť za ďalšie dianie nesie výhradne majiteľ psa....
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
V prvom rade navštív susedov. Ak nepomôže, podnikneš ďalšie kroky.
O.i. policajt nesmie, resp. nemal by povedať, kto bol oznamovateľom.
O.i. policajt nesmie, resp. nemal by povedať, kto bol oznamovateľom.
No lebo keď policajti prídu a začnú riešiť, že šteká pes, tak sused si bude myslieť, že volali z Afganistanu asi...
-
adr0z
Zablokovaný
Väčšinou susedia bývajú dvaja, a ak sa im doteraz nikto nesťažoval tak nemajú dôvod obvynovat práve jeho že zavolal políciu
No to nemajú, to máš pravdu..
Chlapče, ja ti to poviem na rovinu: jediná tvoja možnosť je, že buď si zvykneš alebo si zvykneš.
Chlapče, ja ti to poviem na rovinu: jediná tvoja možnosť je, že buď si zvykneš alebo si zvykneš.