Hlučný pes

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Hlučný pes

Príspevok od používateľa Pinhead »

begbee,
to čo píšeš, je jedna z možností.... poznám aj druhú.... ale najprv si treba zodpovedať takú otázku, lebo ono je to o prioritách.... a síce.... "má pre mňa existencia hafana väčšiu dôležitosť ako môj vlastný kľud a pokoj???".... A práve z tejto otázky a dvoch možných odpovedí vychádzajú dve alternatívy.... jedna rieši problém definitívne, druhá zase človeka naučí trpezlivosti....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

a) pôjdeš za susedom a povieš mu o tvojom probléme:
1. sused ťa vysmeje, si za ko*ot a pes šteká ďalej
2. sused niečo zamumle, 2 dni bude pokoj a do týždňa nechá problém vyhniť, rozumej pes šteká ďalej

b) zavoláš políciu:
1) predstavíš sa, policajti upozornia majiteľa aby si psa utíšil, prípadne mu dajú pokutu (čo neverím) ale po čase pes šteká ďalej, policajti predsa nebudú chodiť za každého psa; hádaj čo si?
2) nepredstavíš sa, susedovi aj tak dopne, kto to bol a sme pri b1)

c) skántriš toho psa:
1) sused sa to nedozvie, ďalšieho si psa si nezaopatrí a ty máš pokoj, ak sa s tým niekomu zdôveríš, si za ko*ot
2) sused sa to nedozvie, zaopatrí si ďalšieho psa, ktorý bude štekať ešte viac, si za ko*ot aj sám pred sebou
3) sused sa to dovzie, si za ko*ot a možno ťa udá

Asi by som si zvykol.
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

d) Odsťahuj sa :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hlučný pes

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne tak, naša rodina sa od podobného miláčika psíkov musela odsťahovať lebo to už bolo neznesitelné. A vieš čo na to predtým samospráva a podobné inštitúcie ? No čo už s ním máme robiť?
pesinko2468
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

petardy nemusis ani skusat...po tom ti zacne stekat este viac (lebo sa toho boji, vidim to na nasich psoch na Silvestra ked to bucha v centre mesta) a este si zacnu susedia o tebe myslet.....najlepsie je asi ta striekacka s vodou: tiche, neublizis, pes odide
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Človek by čakal, že dospelí ľudia budú vedieť, ako riešiť takýto triviálny problém. Miesto toho sa tu predbiehate, kto tresne väčšiu hovadinu á la qwerty-xyz.. :roll:
Je to šteňa, štekanie sa dá ľahko odnaučiť. Psisko šteká, pretože má veľa energie, temepramentu a na tom dvore sa očividne nudí.
Odporúčam susedov navštíviť a slušne im dohovoriť, aby si so psom spravili poriadky. Netreba sa hneď vyhrážať, ani sa nechať odbiť výhovorkami typu "on šteká, pretože...". Ak si s tým nevedia rady, nech si pozvú výcvikára. Nie je to žiadná veda.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Môj sused mal psa a rozostavaný dom- je tu iba cez deň max na 3-4 hodinky. Celú noc ten pes štekal, mne to síce nevadilo ale jeho susedovi áno. Tak psovi podal nejakú otravu, proste jed, neviem čo to bolo. Do troch dní bolo po psovi a je pokoj. :D
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Toho suseda by som asi zabil... Keby mi niekto povie, ze mu pes vadi, tak by som to zacal riesit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

kks ludia to ste hadam nemysleli vazne s tymi prispevkami na zaciatku temy...co robit? ty mozes urobit jedine to, ze prides v priatelskom duchu za susedmi a nenapadne zacnes konverzaciu "jee aky pekny psik" a nenapadne sa dopracujes k otazke " a nebudí vas v noci?" zrejme bude nasledovat "nie, preco?" no a ty ich uz mas tam, kde si ich chcel mat, priatelsky im vysvetlis ze kazdu noc brese pod tvojim oknom, ci by sa nedalo aby ho vyskusali na noc zobrat napr. do domu ;)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Jakub140 napísal:Môj sused mal psa a rozostavaný dom- je tu iba cez deň max na 3-4 hodinky. Celú noc ten pes štekal, mne to síce nevadilo ale jeho susedovi áno. Tak psovi podal nejakú otravu, proste jed, neviem čo to bolo. Do troch dní bolo po psovi a je pokoj. :D
By som mu z toho otraveneho psa navarila gulas, nech sa nazerie dobre, naposledy.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Príspevky venované "nenápadnému" zbaveniu sa psa nebudem ani komentovať. Sami máme psa a mačky, čiže zvieratá máme radi, ale všetko má svoje hranice. Tí, čo to beriete ako niečo normálne, "veď je to pes a psy štekajú", tak by som vám doporučil aspoň na jeden deň a noc zažiť takého psa. Neviem ako moc by vám bolo príjemné, keby ste museli mať skoro celý deň zatvorené okno v izbe v takýchto horúčavách a zvlášť, ak by ste mali izbu situovanú na západ (cez deň kvalitne vyhrieva izbu) + aby toho nebolo málo, tak sa pár krát za noc zobudiť na jeho nepríjemné štekanie.

Skúsim to prebrať so susedmi a uvidím.

// Ejha, tak toto bolo trošku trápne, nemyslíš :minus: karmista? Aspoň si sa mohol podpísať, nech viem, kto rozdáva také rady na nezaplatenie.

:minus: : môžeš sa pre psa odsťahovať a potom sa prihlás do Nového bývania k Vladovi Voštinárovi, ten určite ti pomôže :P .....

// zakomplexovaní debilkovia ste akurát vy dvaja úbožiaci, ktorí ste sa radšej ani pod :minus: karmu nepodpísali :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty vole, tu sa to nejak rozbehlo. :shock: :lol:

Asi bude najlepšie, ak sa skúsiš porozprávať so susedmi, aj keď neviem, či by oni vôbec vedeli, prečo ich pes šteká a ako to majú riešiť. Dosť o tom pochybujem.

Pamätám si, že aj náš už nebohý pes mal akési obdobie, že zavíjal v noci a nejakým ľuďom sa to nepáčilo. Avšak netrvalo to dlho - možno to bude aj tento prípad, proste pes je mladý, šteká, prejde nejaký čas a prestane.

K tým otravám a pod. riešeniam - ak by som sa dozvedel, kto mi otrávil psa, tak ten dotyčný by bol radšej keby sa otrávil sám. To by som mu garantoval. Tadeto riešenie určite nevedie.
Elka3no
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Elka3no »

Skus pohladat nieco taketo

Kód: Vybrať všetko

http://www.antistekac.cz/
verim ze ked sa troska pohrabes tak najdes aj nejaku stranku ktora to len zapozicia za nejaky rozumnu cenu ... Vela stastia
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ja sa v tomto prípade musím zastať JOSEho, vôbec ma neprekvapuje, že Pično jeden sprostý Pinčatý pi*iak začal hneď nadávať... Mne pred pár rokmi pes doriadil nohu, kvôli sprostému majiteľovi... Haluz je, že ten pes žije doteraz a šteká na mňa vždy, keď idem okolo. A ako písal JOSE skús sa spýtať takých ľudí, čo s tým majú skúsenosti a nie nejaký debil, čo psa videl na obrázku (pično) tu bude písať, že je to živý tvor etc... Sa pýtam a ? A čo, že je to živý tvor ? Nevadí ti, keď pitbull roztrhá 4 ročné dievčatko ? Ona právo na život nemala ? Ja ti poviem, že je to IBA pes a pes bude vždy len pes. Človek je vyššie ako on preto nevidím dôvod, prečo by sa mu mal podriaďovať a mať zavreté okno, alebo horšie sa odsťahovať ? WTF ? To kvôli psovi sa budem sťahovať ? A aj keď si ďalší majiteľ kúpi psa sa odsťahujem ? WAKE UP Áno, nie je to chyba psa, ale majiteľa... No kto je nebezpečný ? Kto breše ? Pes. Takže tu je problém... Hádam Rados, že tvoje zdravie ti je prednejšie ako život psa.

Je to možno kruté riešenie, ale myslíte, že s tým sused niečo spraví ? Pochybujem, len ho vysmeje a pes bude štekať ďalej... Ak zavolá políciu, tak len poserie susedské vzťahy, pretože (ako písal beardie) mu dôjde, že nevolal niekto iný. A tak z toho vyplynie to, že pes bude naďalej štekať fizli a majiteľ s tým nespraví nič a nokoniec psa vystrie... ZA kým hneď pôjdu ? To už bude jasné, ale keď ho vystrie hneď nikomu nič nedokážu... A buď si kúpia ďalšieho psa, ktorý bude ticho, alebo bude mať osud spečatený. Nie som za také drastické riešenie, ale patrón je drahý a v tomto prípade nemožný - bohužiaľ

Karmujte si ma koľko chcete... U mňa je to len pes a svoje zdravie (alebo zdravie iných Ľudí, keby vybehol) mám radšej ako jeho. Schválne si to skúste a tiež vás to prestane baviť a ak, sused nebude chápavý zneškodnenie psa je tá jediná možnosť
(Nedávam nikomu návod, aby psa zabil a ani nikomu neradím... Píšem len svoj názor, aké má možnosti a ako to skôr, či neskôr bude musieť skončiť, teda pokiaľ si nato nezvykneš)

A teraz ma ukrižujte (a hlavne ty Pinčiak) papa
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Prepáč Janio, že ti tentokrát nebudem nadávať a dokonca ti ani karmu neznížim, ale bavíme sa tu o retrieverovi. Nie je to žiadny trhač. Nikomu neublížil. Možno radosovi a jeho ušným bubienkom. Ja chápem, že to nie je nič príjemné, keď ti pes šteká pod oknom, práve keď sa chceš vyspať, ale kvôli tomu ho zabiť? A zvlášť takým spôsobom, aký tu podhodil Jose? Určite sa začne teraz oháňať, že on to myslel obrazne alebo zo srandy, ale srať na jeho sadistické nápady. Dať mu žiletku do klobásy. Si vieš predstaviť, ako by ten pes trpel, kým by zomrel?! Mne nevadí, ak niekto z nejakého dôvodu utratí psa, ale viem, že je to humánny spôsob, viem, že ten pes pri tom netrpí. Nech kľudne zastrelia psa, ktorý dohrýzol človeka. Takého psa mi ľúto nie je. Ale pes ktorý "len" šteká? Pri tom možno naozaj sa stačí porozprávať s majiteľmi.

To je všetko, čo som ti chcel povedať.

Mimochodom psa mám, takže viem ako také stvorenie vyzerá :wink:
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Pinco nemyslel som nadávanie mne... Ja som si už zvykol, ale to nadávanie vyššie (ktoré si predviedol) To, že nie je trhač, alebo nikomu ešte neublížil, neznamená, že to tak bude vždy... (Samozrejme môže sa stať, ale nemusí) Osobne mám zvieratá rád, a nechcem aby trpeli, ale myslíš, že len tak dá svojho psa majiteľ utratiť ? A ak nepochodí s políciou a dohovorom čo iné ma spraviť ? Má 3 možnosti:

1. Zvyknúť si
2. Eliminovať psa
3. (Čudujem sa, že to nikto ešte nenapísal) Pustiť ho von, nech utečie... (Asi najlepší spôsob) V noci príď a otvor mu bránku nech vybehne najlepšie ešte bude, ak je niekto blízko pole ho odviesť až tam, aby sa nevrátil a majiteľ ho nenašiel

// Edit: JOSE popísal ten spôsob fakt krutý, ale takto sa to robilo dávno pred tým... Ak sa pes nemôže zastreliť, tak sa buď otrávi, alebo takto... Žiaľ, ak iný spôsob nie je...
(Napr. ak myš žerie veci, dá sa jej lepidlo a ona ostane prilepená pokiaľ nezomrie (to je tiež nehumáne) a nikomu to nevadí... Pritom tiež je to živý tvor. Takže sviňa by sa mohla uraziť, ak povieme, že ľudia sú svine, ale je to tak
jankee
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankee »

Alebo proste len pockat za 2 mesiace mas zimu,alebo mozno aj skor..je tu moznost,ze si ho vezmu dnu, ak nie tak za jedno v zime mas okna zavtorene//ak zrovna nevetras a takisto aj psovi bude zima, bude v bude a nebude stekat a uvidis ci na jar bude stale rovnako stekat, pes zvykne z toho vyrast a zlaty retriever je uz v pomerne mladom veku kludnejsej povahy ako ine rasy. Ak to ani dovtedy neprestane , vtedy ist za susedom.

A napadla ma aj moznost, ak mas doma tvrdy suchy rohlik, ale fest tvrdy, ja ho dam mojmu psovi a mam hodinu ci 2 pokoj, alebo chlieb..zhodou okolnosti mam zlateho retrievera doma ) a velmi rad okusuje vselico mozne a zoschnuty rohlik mas asi najlacnejsiu alternativu..skus mu ho hodit co spravi :)
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

Jasné, je to chyba majiteľa, to tu už nemusím opakovať, ale chcel by som navrhnúť ešte jedno riešenie. Ak pes veľmi breše, šteká, atď. Naozaj sa treba porozprávať s majiteľom. Ak vás vysmeje a vy zistíte, že nie je o neho dostatočne postarané, stačí zavolať niektorú z tých organizácií, ktoré sa starajú o to, aby zvieratá neboli tárané, psa mu odoberú a malo by to byť. Určite neodporúčam robiť to na vlastnú päsť (zabiť ho, alebo nechať, nech sa stratí, ako tu napísal Janio, hoci to striekanie na psa je celkom dobrý nápad). Mohli by byť z toho problémy. Vždy existujú riešenia, aj polícia je mu poovinná dať pokutu, pokiaľ sa to opakuje. Prvýkrát, možno aj druhý to budú riešiť dohovorom, ale tretí krát mu dajú na 100-pro pokutu.
P.S. Zlatý retriever, ktorý spĺňa štandart plemna (myslím aj správanie) tak na nikoho nezaútočí. A okrem toho, nikto tu nepísal, že utiekol. Brechanie sa dá odnaučiť veľmi jednoducho. Proste ho naučíme štekať na povel a mal by prestať brechať, keď to nechceme. My sme svojho psa naučili, a breše len vtedy, keď to chceme (dáme mu povel).
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Hwip prosím ťa písal, že dostáva nažrať aj vodu + Nevenčia ho, pretože má dosť veľký výbeh - Takže postarané o neho určite je a dosť dobre. Zbytočne bude robiť halo a volať tam TV... Pochybujem, že budú každú noc fízli utekať kvôli 1 psovi :roll: A vysvetlíš mi, čo je také strašné, že ho nechá ujsť ? Veď ako píšeš, nemal by útočiť a o pár dni by ho chytili a dali do útulku problém vyriešený. Nebude mu štekať pod oknom a nebude ho musieť ani zabiť. A keď ho neučili aby nebrechal do teraz, tak kvôli susedovi ho začnú (uvažuj)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kks keby som si precital len janiov post tak si myslim ze sused ma chovnu stanicov na nejaky novovyslachteny rod supertrhaca...kks janioo, ten pes steka, to psy robia, ludia maju mozog a mozu ist za susedom a povedat mu nech si stym nieco spravi, ale pindat ze by to k nicomu neviedlo je to najlahsie...a ano janio psy hryzu, zatlieskam ti ktomu? to je uloha straznych psov, brania plot a potom stekaju a hryzu tych ktori ho prekrocia a ked sa niekto liepa cez plot nech sa necuduje ze mu moj pes urve pol nohy...a preto, ze niekto si nezvladne pitbulla a su toho tyzden plne vsetky bulvarne media je samozrejme kazdy pes co steka krvilacny vrazdiaci nastroj...oh boze a to som sa cudoval preco mas taku karmu
Napísať odpoveď