GPS navigacia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: GPS navigacia

Príspevok od používateľa silmarill »

je možné že teplota nejak ovplyvňuje funkčnosť GPS chipu? moja navigácia MIO dnes ráno síce fičala v poho, ale potom cca hodinu nemohla chytiť GPS signál. nepomohol ani viacnásobný reset či vypnutie. navigácia bola na dotyk veľmi horúca. nabehla až po asi 30min "oddychu" v odkladacom priestore palubnej dosky (kde sa asi schladila)...

(aj) z tohto dôvodu som sa ju finálne rozhodol nahradiť. rozhodujem sa medzi dvomi modelmi, prosím o radu v tomto topice v sekcii "Nákupná poradňa" :arrow: http://www.hojko.com/post1699897.html#p1699897
vopred díky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

silmarill: Mam podobnu skusenost, ale s mobilom Nokia E51 + gps modul Nokia LD-3W, ktory sa mi pri navigovani napr. po 4 hodinach prehrial. Bezne je clovek zvyknuty, ze pouzivanim mobilu pri hrani, SMS, internte sa mobilu nic nestane, avsak ked bezal par hodin, tak sa prehrial a vypol. Vtedy som to riesil tak, ze som telefon buh hodil do klimatizovanej prehriadky na aute alebo som navigaciu pocas dialnice vypinal, hlavne ked pisala, ze mam ist rovno 300km a pod. Takze si myslim, ze teoreticka mozno vypadku kvoli teplote tam je, aj ked ide o inu skusenost ako som mal ja.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pre pripadnych zaujemcov o Cinske GPS tu mam dvoch najlepsich adeptov.

4,3" http://www.dealextreme.com/p/4-3-touch- ... maps-72910
a
5" http://www.dealextreme.com/p/5-0-touch- ... maps-72695

Su to najvykonnejsie kusky s najlepsim pomerom cena/vykon

Obe GPSka obsahuju najnovsie riesenie SOC od CSR a to SiRF 5. Je to riesenie s dvojjadrovym procesorom s frekvenciou 600MHz (500-600-664MHz), 128MB RAM a 4GB Internou pamatou pre ukladanie map a uzivatelskych dat. 5" riesenie navyse obsahuje "HD" display s rozlisenim 800x480 ... 4,3" riesenie pouziva dnes standardnych 480x272
V pripade 5" riesenia firmware obsahuje dokonca plnohodnotny Win CE 6.0. Predosle GPSka mali Win CE osekany na co najmensie rozmery a kazdy Hard Reset mazal vsetko na systemovej particii.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lukas217 »

Zdravím má niekto skúsenosti s navigáciami z Číny, resp. vlastní niekto nejakú? Chcem sa spýtať či sa to oplatí a keď tam je slovenské menu či aj hlas v navigácií melie po slovensky pri navigovaní. Lebo čínania majú zaujímavú ponuku navigácií tak rozmýšlam, že čo....Ak by sa oplatilo by som aj kúpil. A nijako tie navigácie nezaostávajú za navigáciami od značkových výrobcov? ako pomalosť, mrznutie, straty spojenia atď.. Pozeral som nejakú čo ma 500 Mhz procesor,či je to dosť atď..

Celkom ma zaujala ta navigácia čo se pridal Shark NX http://www.dealextreme.com/p/5-0-touch- ... maps-72695

Odvážil sa ju niekto kúpiť alebo ju má?

Ďakujem
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

skus si precitat tuto temu viac :)

je nas tu takych viac, sposob akym funguje cinske GPS je taky, ze tam je windows CE... a mozes si tam nahrat hociajky SW ktory na to ide....

Ja mam IGO8, slovenske menu, slovensky hlas, mapy som nahraval najnovsie pred par mesiacmi...
co sa tyka kvality, tak mam ho uz cez 2 roky, funguje bez problemov ako ked bol novy.... jedine mozno baterka je trocha slabsia... ked je plna vydrzi tak 1 hodinu... to ale neriesim, bo ho mam stale v prude...

pomalost, mrznutie(ani raz mi nezamrzol) a straty spojenia som nezazil... takze ja odporucam

prejazdil som s tou navigaciou polku europy + floridu a nemozem vytknut jednu jedinu vec, dokonca mam kovove telo, nie umelohmotne ako je vacsina...
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

chlapec10 napísal:skus si precitat tuto temu viac :)

je nas tu takych viac, sposob akym funguje cinske GPS je taky, ze tam je windows CE... a mozes si tam nahrat hociajky SW ktory na to ide....

Ja mam IGO8, slovenske menu, slovensky hlas, mapy som nahraval najnovsie pred par mesiacmi...
co sa tyka kvality, tak mam ho uz cez 2 roky, funguje bez problemov ako ked bol novy.... jedine mozno baterka je trocha slabsia... ked je plna vydrzi tak 1 hodinu... to ale neriesim, bo ho mam stale v prude...

pomalost, mrznutie(ani raz mi nezamrzol) a straty spojenia som nezazil... takze ja odporucam

prejazdil som s tou navigaciou polku europy + floridu a nemozem vytknut jednu jedinu vec, dokonca mam kovove telo, nie umelohmotne ako je vacsina...
Cital sdom celu tuto temu a vsimol som si, ze si jediny kto tu navigaciu obhajuje, mozno dvaja. Jeden sa stazoval na vypalene pixely. Preto som sa pytal ci este niekto ma nejaku skusenost a aj konkretne s tou danou v linku. A nebranim sa cine, ved preco objednaval som odtial uz tiez veci a do mesiaca som to mal doma. A ta pomalsot a mrznutie ma zaujimalo....diky za info :) dam ti K+ ked uz si dral asi 5x klavesnicku kvoli tomu aby si napisal, ze mas celokovove telo :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ps: aj na veci z ciny mavas bezne zaruku... a postovne ak by si to posielal spat je +- 6 eur
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

...vsetko podstatne napisal uz chlapec10, nebudem sa opakovat... mam odskusane dve, uplna spokojnost...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Dnes objednaná navigácia z Číny.

7 palcov,
GPS
DVB-T (podla vsetkeho funguje ok v cechach, slovak zatial nerobil recenziu)
soft.GPS nejaky štandardne čísnko-europsky, no nie je problem nahrat iGo

prehrava vsetky zname video a hudobne formaty (je tam zevraj nejaka moznost to napojit na repro v aute)

cena 120€

Dám vedieť ked príde
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je uz skor tablet s funckciou gps :)
som zvedavy... urcite daj vediet.. ma to android alebo WinCE?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

ma to Win 6.0

a cena je nakoniec este nizsia. stoji 120, ale dolarov :) cca 90€
tak uvidime ci to bude len kus plastu, alebo schopná navigácia :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takze dosla mi navigacia z ChinaVasion
Jedna sa o Navitron 5
Specifikacie su: SiRF-V 5th gen 600MHz A5 CPU, 128MB DDR, 4GB NANDFlash, 5" LCD 800x480, FM Transmitter, Micro SD Slot, 950 alebo 1150mAh baterka.

Navigacia funguje skvelo, vydrz je velmi prijemna (1:50 pri navigacii cez den, 3:00 v noci)
Dosla s iGo8.3 ale preinstaloval som ju na iGo Primo 1.2
Navigovanie je plynule aj pri pouziti TTS hlasu, spustenie a vypocet trasy je velmi rychly.
Proste plne odporucam tuto navigaciu.

Uchytenie ma trochu ine, na spodok sa lepi protismykova folia a navi sa polozi na pristrojovku. Planujem si este pod pristrojovku strelit dva male neodymove magnety aby to vsetko drzalo na mieste.

Naviaciu mam z ChinaVasion za 68€ + 10€ Airmail.
http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvuktr21/

Inac, vnutornosti su identicke ako na tejto navigacii
http://www.dealextreme.com/p/5-0-touch- ... maps-72695
Prílohy
321727_2126852528524_1162236156_32111440_759531334_o.jpg
327778_2126857008636_1162236156_32111442_912926702_o.jpg
174957_2126854448572_1162236156_32111441_1745137724_o.jpg
290208_2126860128714_1162236156_32111446_2125817614_o.jpg
325422_2126863208791_1162236156_32111452_1395655025_o.jpg
2011_9_29__18_41_50.PNG
2011_9_29__18_42_18.PNG
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Este mi povedz, ze s tymto nebudes met problem s policajtmi, ved je to obrovske
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ludia nemaju problem zo 7" navigaciami vo Fabiach ... Takze myslim si ze toto nebude problem.
Len tak pre ilustraciu tu mas porovnanie s ostatnymi navigaciami.

3.5", 4.3" a 5" Navigacia
Prílohy
335236_2140776516615_1162236156_32122218_912189608_o.jpg
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Shark NX napísal:Takze dosla mi navigacia z ChinaVasion
Jedna sa o Navitron 5
Specifikacie su: SiRF-V 5th gen 600MHz A5 CPU, 128MB DDR, 4GB NANDFlash, 5" LCD 800x480, FM Transmitter, Micro SD Slot, 950 alebo 1150mAh baterka.

Navigacia funguje skvelo, vydrz je velmi prijemna (1:50 pri navigacii cez den, 3:00 v noci)
Dosla s iGo8.3 ale preinstaloval som ju na iGo Primo 1.2
Navigovanie je plynule aj pri pouziti TTS hlasu, spustenie a vypocet trasy je velmi rychly.
Proste plne odporucam tuto navigaciu.

Uchytenie ma trochu ine, na spodok sa lepi protismykova folia a navi sa polozi na pristrojovku. Planujem si este pod pristrojovku strelit dva male neodymove magnety aby to vsetko drzalo na mieste.

Naviaciu mam z ChinaVasion za 68€ + 10€ Airmail.
http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvuktr21/

Inac, vnutornosti su identicke ako na tejto navigacii
http://www.dealextreme.com/p/5-0-touch- ... maps-72695
Huraa Shark NX som rad ze si ju zrecenzoval ako tak to som chcel pocut, ze je fajn a funkčna. Inak k tomu uchyteniu skus si pohladat nanopodlozky do auta stoji to par korun a vraj to prichyti vsetko.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

nanopodložka prichytí všetko.. ale len čo na tom leží....tu bude predsa len pôsobiť dosť veľká sila pri akcelerácii alebo brzdení :D ... odporučil by som už skôr sekuňďák :)

inak takto isto vyzerá soft aj v mojej navi čo som objednal.. (veď Čína, všetko na jedno kopyto :D ... hlavne aby to išlo :D)

(keby už pokutovali veľkosť navigačnej, to by rovno museli zrušiť obmedzenia rýchlostí :) .. veď kto má stále kontrolovať či nejdem prirýchlo a mať hlavu sklonenú smerom k tacháču...)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

inac... ked uz citam kto aky sw pouzivate... aky je rozdiel medzi IGO Primo a Igo8.. ja mam igo8 a priznam sa ze neviem si predstavit co sa da este vylepsit... tak ma to zaujma... dik
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Lubenečko napísal:nanopodložka prichytí všetko.. ale len čo na tom leží....tu bude predsa len pôsobiť dosť veľká sila pri akcelerácii alebo brzdení :D ... odporučil by som už skôr sekuňďák :)
No ved ta navigacia bude na tom lezat zvisle ci ako nechapem ako to myslis. Veci to prichyti aj vo vertikalnej polohe vid videohttp://www.youtube.com/watch?v=YbTb1YpBQ1w
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Shark NX napísal:Ludia nemaju problem zo 7" navigaciami vo Fabiach ... Takze myslim si ze toto nebude problem.
Len tak pre ilustraciu tu mas porovnanie s ostatnymi navigaciami.

3.5", 4.3" a 5" Navigacia
No ja osobne by som si to na palubovku nedal, je to proste velke :)
Preto vzdy pouzivam navi v mobile, mobil mam v aktivnom drziaku a ide sa

Este nikdy ma navi v mobile nesklamala, co sa neda povedat o takom garmine ked som bol v USA, ten mal v 1/3 tripov stale nejaky problem...
Prílohy
dsc0002ts[1].jpg
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10: Je tam obrovsky rozdiel v detailoch. Cca do februara som fungoval na tej 3,5" s iGo 8.3 ... Ale strasne ma tahalo vyskusat iGo Amigo (Medzistupen medzi iGo 8 a iGo Primo). S Amigom som sa zoznamil na iPhone a velmi sa mi to lubilo. Lenže aj Amigo aj Primo je prisposobene len na dve zakladne rozlisenia. 480x252 a 800x480 takze az od kupy 4,3" navi som sa mohol bavit skusanim dalsich verzii iGo.

Hlavny rozdiel medzi nimi je v planovani trasy, inteligentnom hladani, nova funkcia Green Routing s vypoctom pribliznej spotreby a ceny benzinu/nafty, navigacia s funkciou IQ Routing ako v TomTome(K mapovym podkladom je dalsi subor s vlastnostami dopravy), pocitadlo realnej spotreby paliva podla tankovania, pripomienkovac servisnych intervalov, hudobny prehravac zo stisovanim pocas navigacnych pokynov atd atd ... Je toho strasne vela.

H@wk: Ja som tiez dlhu dobu pouzival navi na iPhone ale vytacala ma jedna skutocnost. Mal som telefon sparovany s BT v radiu, hrala mi z neho hudba a zenska mi do toho mlela. Ale v momente jak ti niekto zavolal: 1. Zmizla ti navigacia z displaya, 2. Zenska sa ti snazila prekricat navigacnymi pokynmi tvoj hovor a bol z toho neuveritelny zmatok, 3. Obcas aj iPhone 4 nestiha ked naviguje, hra hudbu cez BT a niekto ti zavola. Raz sa mi stalo ze som nemohol nic spravit ... Ani zdvihnut hovor ani odmietnut ... Proste bordel, 4. Neuveritelne otravne SMSky ktore ta vitaju v zahranici ti lietaju pred navigaciu a ty ich musis odklikavat.

V iPhone mam tiez iGo Primo a Sygic a pouzivam ich len pri navigaciach na kratke trasy ... Po meste a pod. Na realne cestovanie mam Navigaciu na to priamo urcenu.

Lukas217: Skus si tu nanopodlozku dat na pristrojovku a poloz na nu napr penazenku a zajazdi si na hraniciach moznosti auta. odleti to mozno aj s podlozkou. Ono ta podlozka je fajn na telefon ktory ma nizko tazisko. A pri soferovani na daleke streky sa ti casto stane nejaka krizova situacia. Rozhodne nechcem sledovat ci navigacia ktora prave leti k celnemu sklu sa rozmlati a kam po odraze doleti ...
Napísať odpoveď