Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilnovanie
To video som len preklikal, ale však týpci to podľa mňa robia dobre. Dôležité je aj to, že činku treba vždy položiť a znova zdvihnúť, inak to nie je "mŕtvy" ťah. Ja som dosť dlho robil zle, že som ju nepokladal - čo je zlé aj skrz techniku, človek si tam rôzne pomáha atď. Oveľa ľahšie je proste začať vo východzej pozícii a v nej aj skončiť - a ísť zase.
ja to robím by som povedal totožne ku koncu keď mám 10 opakovaní posledné 2 možno nie najsprávnejšie no tréner stále pindá že činku zle dávam na zem, že pri nej drepujem...
nemusis polozit cinku, to je blud. ja mrvujem rumunsky a nehrozi aby si pri nom polozil cinku az na zem ak nemas dobre natiahnute slachy na nohach.
dolezita je spravnost cviku.
dolezita je spravnost cviku.
lol ale rumunský je na harmstringy a to je v úplne iný cvik, úplne iné svalové zameranie a úplne iné technické prevedenie.
je to mrtvy je. ani pri normalnom nemusis polozit na zem, to je na tebe.
normalny mrtvy tah sa poklada na zem. bodka. mozes si tu cinku zavesit aj na usi a tvarit sa a hovorit, ze robis mrtvy tah je to na tebe a predsa to nebude mrtvola
blud, sam vies, ze to nieje pravidlom a kazdy minimalne trener III.triedy ti povie, ze to nieje nutne, kedze svaly mas stale v napnutom stave. akonahle pustis a zase dvihnes uvolni a napanes. presne ako ked robis biceps, hore mu nedas vydychnut a drzis ho stale v permanentnej napati akonahle das uplny pritah az k ramene uvolnis tym 100% pnutie.
je to pravidlom spravnej mrtvoly, pri negativnej faze obzvlast tak narocneho cviku ako je mrtvola, ti hrozi ze si pekne strhnes chrbat a presne kvoli tomu pnutiu ktore neustale posobi a s kazdym opakovanim zhorsuje tvoj postoj ti hrozi to ze si ten chrbat naozaj riadne strhnes, proste mrtvola sa ma pustat, ked nie pustat tak minimalne co najkontrolovanejsi nech padnut v rukach, upravit postoj a znova dvyhnut
Sleduj ako robia MT najväčší borci.
http://videoalbumy.azet.sk/ronnie-colem ... mvxmKaNyM/
MT sa musí položiť na zem, aby si zdvíhal jednoducho mŕtvu váhu, je to ťažšie. Samozrejme, nejde o to spustiť činku z výšky na zem a využiť nejaké jej spätné odrazenie - ten pohyb musí byť kontrolovaný.
Rumunský MT sa tak síce volá, ale je to len odvodenina. Tam tú činku nepoložíš, pokiaľ to chceš robiť technicky správne a nie si nejaký artista alebo čo.
http://videoalbumy.azet.sk/ronnie-colem ... mvxmKaNyM/
MT sa musí položiť na zem, aby si zdvíhal jednoducho mŕtvu váhu, je to ťažšie. Samozrejme, nejde o to spustiť činku z výšky na zem a využiť nejaké jej spätné odrazenie - ten pohyb musí byť kontrolovaný.
Rumunský MT sa tak síce volá, ale je to len odvodenina. Tam tú činku nepoložíš, pokiaľ to chceš robiť technicky správne a nie si nejaký artista alebo čo.
ventilare chcel by som ta vidiet tahat 250kg a nepokladat to na zem 
yeaaah buudyyy
yeaaah buudyyy
Tvoj trener sa zrejme prd do toho vyzna, lebo mrtvola je jednoducho taky polodrep. Lenze kulturisti si myslia a chu si mysliet (neviem preco) ze tento cvik je na chrbat a preto uz aj tu im zajeba**** a chcu tento cvik izolovat a vylucit tam cinnost noh a snazia sa to tahat vyslovene chrbtom.Filipito napísal:ja to robím by som povedal totožne ku koncu keď mám 10 opakovaní posledné 2 možno nie najsprávnejšie no tréner stále pindá že činku zle dávam na zem, že pri nej drepujem...
Takze teraz poviem nieco co sa beznemu kulturistovy a zastancovy weiderovych metod asi nebude moc pacit. Mrtvola je komplexny cvik na nohy, glutaeli, hamstringy, spodny chrbat z mensej casti predlaktie, biceps, vrch chrbta. Je to cvik na celkove spevnenie stredu tela, bodka. Ziadny len chrbat, a uz vobec nie ziadne latisimi.
V tom videou mas rozne variacie mrtvol, vsetky su spravne, ale kazda je prisposobena na roznu konstelaciu tela ktora je u kazdeho ina.
K nazoru ze ci pokladat cinku na zem pri mrtvole asi len tolkoto, mala by sa cinka dotknut zeme, ci aj uvolnit uchop zalezi u kazdeho individualne alebo od typu treningu, podla mna ale nie, lebo uchop bude casom slabsi, preto odporucam magneziovy prasok a cinku stale pevne drzat v rukach, neuvolnovat.
Nie neni to mrtvy tah, je to rumunsky mrtvy tah. Neni mozne aby si tam tahal take vahy ako pri klasickom alebo sumo style. Tie cviky sa nelisia v tych nazvoch len tak pre srandu.ventilare napísal:je to mrtvy je. ani pri normalnom nemusis polozit na zem, to je na tebe.
Celkvoo k mrtvole ci mozte viac precitat tu: http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=4450
moji zlati, poucanie mi netreba, niesom ziadny zaciatocnik.
a mrtvty iste nerobim s 250kg ani nemam v plane, pouzivam haky.
jee baadyy, poznam
jee baadyy, poznam
pouzivas haky? lol, to si asi profik ne?
Háky sa treba snažiť obmedzovať, aj keď, keď sa už nedá, tak sa nedá, ale zase, pokiaľ si to bude človek uľahčovať, tak tú úchopovú silu nikdy nenaberie.
Ja si pamätám, že som bol v tomto slabý, potom som používal háky, ale časom som sa zase pokúsil bez nich a časom som nabral už solídnu silu.
Robím to aj tak, že aspoň jednu sériu dám bez nich a keď to už nejde, tak si dám - ale už nie háky, ale trhačky. Trhačky sú lepšie, háky úplne vynulujú akýkoľvek úchop.
Pomohlo mi tuším aj to, že keď som si zlomil lakeť a následne regeneroval ruku, tak som si kúpil také kliešte, čo sa stláčajú, akože na zápästie. To som každý deň drtil ako šialenec a zrejme som aj nabral nejakú tú úchopovú silu.
Najnovšie som prestal používať akékoľvek rukavice, cvičím s holými rukami, ale to nemá žiadny zmysel, to len na imidž.

Ja si pamätám, že som bol v tomto slabý, potom som používal háky, ale časom som sa zase pokúsil bez nich a časom som nabral už solídnu silu.
Robím to aj tak, že aspoň jednu sériu dám bez nich a keď to už nejde, tak si dám - ale už nie háky, ale trhačky. Trhačky sú lepšie, háky úplne vynulujú akýkoľvek úchop.
Pomohlo mi tuším aj to, že keď som si zlomil lakeť a následne regeneroval ruku, tak som si kúpil také kliešte, čo sa stláčajú, akože na zápästie. To som každý deň drtil ako šialenec a zrejme som aj nabral nejakú tú úchopovú silu.
Najnovšie som prestal používať akékoľvek rukavice, cvičím s holými rukami, ale to nemá žiadny zmysel, to len na imidž.
rukavice treba, uz len z hygienickeho dovodu a min. koli otlakom na ruke, smykaniu, poteniu... 
obmedzujem haky, uz len ked potrebujem mat vahu, ktoru neudrzim na zapastie. trhacky som mal tak naposledy pred 5 6 rokmi.
obmedzujem haky, uz len ked potrebujem mat vahu, ktoru neudrzim na zapastie. trhacky som mal tak naposledy pred 5 6 rokmi.
Hygienický dôvod ?
Otlaky sú po prvej fázy, ak to prejdeš, tak ti ruka stvrdne a otlaky nehrozia - môj prípad.
Ak je ruka suchá, tak sa nešmýka.
Otlaky sú po prvej fázy, ak to prejdeš, tak ti ruka stvrdne a otlaky nehrozia - môj prípad.
Ak je ruka suchá, tak sa nešmýka.
ventilare napísal:moji zlati, poucanie mi netreba, niesom ziadny zaciatocnik.
jee baadyy, poznam
mega lol.ventilare napísal:rukavice treba, uz len z hygienickeho dovodu a min. koli otlakom na ruke, smykaniu, poteniu...
Ked niekto potiahne na mrtvolu aj 400 kilo s hakmy trhackami a inym teploskym vybavenim, tak ziadnu mrtvolu nepotiahol.
Original mrtvola sa robi s holymi rukami, ziadne rukavice, ziadne trhacky a uz vobec nie ziadne haky. Komu vadia mozole, otlaky nech netaha mrtvoli alebo rovno nech zavre dvere od posilovni z vonka a uz tam viac ani nechodi.
Proti smykaniu mame magneziovy prasok, kto to neudrzi v rukach ani tak, tak je proste slaby.
Zdravim pani .. celkom dobre motivacne video ak sa vam do treningu nechce
...ja mam take chvile ale pozriem a hned idem na to
..Ale chcel som sa skor opytat nepocitujete obcas ze v priebehu treningu pride unava, alebo skor strata energie, ze aj by to slo ale niejak sa Vam z nicoho nic nechce ... samozrejme nie po chvili ci pol hodke ..ale ked cvicim hodinku a este ma cosi caka tak sa niekedy musim premahat..................pomohlo by nieco "energeticke" pred treningom ?.pripadne je to len v mojej hlave ?
...ja mam take chvile ale pozriem a hned idem na to
..Ale chcel som sa skor opytat nepocitujete obcas ze v priebehu treningu pride unava, alebo skor strata energie, ze aj by to slo ale niejak sa Vam z nicoho nic nechce ... samozrejme nie po chvili ci pol hodke ..ale ked cvicim hodinku a este ma cosi caka tak sa niekedy musim premahat..................pomohlo by nieco "energeticke" pred treningom ?.pripadne je to len v mojej hlave ?
dosť dlhe tréningy máš nie? ja čo som mal najdlhší tak neak hodinku a 5 minút so sparingom...
a nie vôbec nepociťujem únavu
a nie vôbec nepociťujem únavu
Tak samozrejme, že únava alebo nechuť niekedy prísť môže. Najlepšie si je to utriediť v hlave, ak máš prachy, tak si kúp no-epxlode a nič podobné sa ti nestane, ba naopak.