Black/White list zamestnavatelov, firiem, brigad

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Black/White list zamestnavatelov, firiem, brigad

Príspevok od používateľa SRneC »

Kedze sa blizi leto a nejake brigady, uz som sa minuly rok okaslal a mam podozrenie na dalsie klamstvo.
Ide o brigadu: promoter/hosteska avsak na konkretnu otazku o naplni prace resp. firmy pre ktore sa akcie a prezentacie konaju mi neprisli, vraj na osobnom pohovore (to iste co minuly rok), konatelka je akasi pani z Polska (tak ako minuly rok) a firma ma ledva 2 roky, teda ta slovenska cast kde figuruju tiez nejake panie. Myslim si, ze ide presne o to co minuly rok len ide o inych klamarov, kedy slo o predaj prezentaciu, vtieranie a klamanie o znackovych vonavkach (citaj bezcennych smradlavych vodickach) za zlavy pri hromadnej kupe, resp. nieco podobne. Plus bonus, pani zo sekretariatu mi pisala z mailu [email protected] :?

Spolocnost sa vola
V.I.Progress s. r. o. ak mate nejake info o tejto, resp. o nejakej inej spolocnosti dobrej/zlej prispejte, snad tu nic podobne nie je :-)
Dik
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Black/White list zamestnavatelov, firiem, brigad

Príspevok od používateľa test »

Pridam malu skusenost s agenturou Eunica, ktora ma sidlo alebo pobocku v Ziline. Kamaratka bola oslovena s moznostou brigady v jednom obchodnom retazci, tak obvolala kamaratov a kamaratky, isli tam na brigadu na par dni. Klasicke vykladanie zeleniny, doplnanie tovaru, proste to co sa v super a hypermarketoch robi. Ako denne, tak aj nocne sluzby. Presiel mesiac a penoiaze nechodili, tak telefonovali do agentury Eunica, ze co sa deje, udajne by to malo najblizsie dni prist. Presiel tyzden, volali opat, ze uz to odislo. Vypadlu dostala len jedna osoba z tejto skupiny piatich ludi, zvysok nedostal. O par dni tam volal jeden z nich, potom na dalsi den zavolala druha, stale rovnaka odpoved - peniaze boli odoslane. Ked sa tam jedna z nich zastavila v Ziline, povedali jej, ze peniaze jej davno odisli a problem bude u nej. Zaujimave, ze rovnaky problem maju stria ludia. Ked poziadali o doklad o tom, ze im boli peniaze uhradene, boli odbite tym, ze peniaze odosiela uctovnicka, ktora nesedi priamo v kancelarii ich firmy a je momentalne mimo. Takze je to nieco okolo mesiaca a pol, avsak peniaze za brigadu nemaju.

Tolko skusenost s agenturou Eunica.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

tu si prestuduj. Ja mam tiez par negativnych skusenosti z minulosti, ale nazvy agentur si nepamatam. Aj tak kazdu chvilu vystupuju pod inym menom. :)
http://www.komunita.exil.sk/pracovne-agentury/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa týka tejto témy, tak toto sem určite patrí.

Ak sa stanete obeťou nejakého problému týkajúceho sa agentúry, či máte nejaké problém v škole alebo na pracovisku so zamestnávateľom, kontaktuje Priamu akciu, ktorá podobne problémy rieši a zaujíma sa o ne. Je členkou Medzinárodnej asociácie pracujúcich (MAP), ktorá združuje členskou základňou riadené odborové zväzy a iniciatívy zo 16 krajín sveta. Majú pomerne dobré výsledky. :arrow: http://www.priamaakcia.sk/
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

http://www.aphit.sk a ja mám otázku či je white alebo black!! ..nejaké skúsenosti ?..kľudne aj SS ale môžte sa podeliť aj s ostatnými ..
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

presne tak, s ag, Aphit mam zlu skusenost.zaplatili sme 3. ludia po 15 euro, ze balic tenisiek do Viedne, pod tym bolo pisane, ze nieje potrebny nemecky jazyk, tak sme naleteli, no, predtym som tam aj volala, bolo tam aj telefonne cislo.. ze tento poplatok 15 euro, je za preklad zivotopisu do nemciny, a ze poplatok za sprostredkovanie prace sa plati az z prvej vyplaty !! takze synovi a neveste som poslala,a svoj zivotopis som si poslala v nemcine na uvedenu adresu, napisala som tam ze zijem uz 10 rokov vo Vien, nemcina na vysokej urovni, ako hovorovo, tak aj pisat, citat.. doplnila som este ze hovorim dalsimi 5 jazykmi..hm, ale zahadou mi dosiel e mail, ze som nebola prijata, z dovodu neovladania cudzej reci !!! a synovi a neveste poslali taku istu odpoved.. takze nenalette im, su to podvodnici. tie e maily posiela asi pocitac sam. alebo inak si to nedokazem vysvetlit.. poslem zivotopis v nemcine, napisem ze tu zijem ( vtedy som este zila vo Vien ) bolo to v roku 2010 januar. a takato odpoved?
dizajn, len zmenené farby. Agentúra JOB RENT SERVICES s.r.o. zrejme vyberá za preklady CV alebo iných dokumentov podobnú sumu ako agentúra Aphit.sk cca 16€ + 24€. Toho času sa presťahovali do BA podla orsr.sk V auguste 2010 Profesia.sk neumožnila podávať inzeráty od Aphitu, a zrazu vznikla agentúra Jobrent, takisto v auguste. Aphit je zrejme to isté ako Viva. Ak si otvorite stranku pracujvonku.eu a podrzite sipku mysi na 4U vyskoci Vam tam Aphit, ale to si už opravili.

Agentúra Pro personal, tá síce funguje od r. 2007, ale sprostredkováva prácu len od 2.10.2010 toho času zmazali celý web a aj referencie klientov a takisto neinzerujú ani nedvíhajú telefony a tak isto reagovala na fore prace na Profesii.sk na 100% ako agentúra Jobexpress tá vznikla 30.12.2009 a ma na všetkých podstránkach to isté /toho času neinzeruje/
jednasa o agenturu APHIT SK ,poslal sm im peniaze za sprostredkovanie prace nebol som sa aj kamarati...jadna sa asi o 15 eur ale ide o to ze mi napisli a im tak tiez ze nevihovujeme podmienkam,pritom na tu pracu nevyzadovali ziaden jazyk ani nic podobe bol to len zber tak akym podmienkam...a ty buze**** chcu za kazdu pracu ten sprostredkovatelsky poplatok aj ked nic nezozenu...su to peniaze ze vraj za preklad do nemciny no v celej tej agenture figuruje nejaky bu*erant Štiavnicky...ale pochybujem ze to je jeho skutocne meno... ide o to ze ked to urobi 20 ludom za den tak ma z toho krasne kese
Mas doma google? Ak ano, tak skus sam pohladat a ak najdes jediny pozitivny ohlas na Aphit, tak sem hod link. GL
ocpipuci
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ocpipuci »

SRneC napísal:Kedze sa blizi leto a nejake brigady, uz som sa minuly rok okaslal a mam podozrenie na dalsie klamstvo.
Ide o brigadu: promoter/hosteska avsak na konkretnu otazku o naplni prace resp. firmy pre ktore sa akcie a prezentacie konaju mi neprisli, vraj na osobnom pohovore (to iste co minuly rok), konatelka je akasi pani z Polska (tak ako minuly rok) a firma ma ledva 2 roky, teda ta slovenska cast kde figuruju tiez nejake panie. Myslim si, ze ide presne o to co minuly rok len ide o inych klamarov, kedy slo o predaj prezentaciu, vtieranie a klamanie o znackovych vonavkach (citaj bezcennych smradlavych vodickach) za zlavy pri hromadnej kupe, resp. nieco podobne. Plus bonus, pani zo sekretariatu mi pisala z mailu [email protected] :?

Spolocnost sa vola
V.I.Progress s. r. o. ak mate nejake info o tejto, resp. o nejakej inej spolocnosti dobrej/zlej prispejte, snad tu nic podobne nie je :-)
Dik
priatelka bola vcera u nich na "brigade", predavala parfemy niekde za Dunajskou Stredou, kde jej ani nerozumeli. samozrejme nic nepredala, pretoze nema na to povahu, oblbovat ludi. predtym jej nakukali, ze bude promoterka/hosteska, vysperkovali to este aj tym, ze presla 2. vyberovym kolom.

tak isto bola aj na brigade v Club restaurant na Lazaretskej 21 (Bratislava), kde nahodou mali 2 svadby a este nejaku akciu. po skonceni veduca povedala casnicke, ze: "mlada by uz aj mohla ist" a poslali ju prec, samozrejme bez toho aby jej zaplatili. len ju vyuzili na to aby im zadarmo vypomohla.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

ocpipuci: Vsak ale priatelka ma usta a rozum nie? Ked niekam idem coilen na brigadu, tak vzdy som mal papier predtym, ako som nastupil v ruke podpisany. Cize firmy len vyuzivaju ludsku hlupost, ako v tomto pripade Club Restaurant.

Skoda, ze ma nenapadne nazov, ale sestra kedysi isla do nejakej spolocnosti, ktora upratuje chatky nedaleko Nitry ak sa nemylim. Cize ak by ste na nieco take natrafili, tak radsej sa tomu vyhybajte. Zena tam meni ludi ako na beziacom pase a tym nesmelejsim ani nevyplati odrobene. To iste sa stalo sestre, ktorej nechceli vyplatit cca 300eur. Vtedy musela zauradovat mama a pekne sa zene povyhrazat. Ak najdem nazov tej "firmy", tak ho sem dopisem.
ocpipuci
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ocpipuci »

Soviet napísal:ocpipuci: Vsak ale priatelka ma usta a rozum nie? Ked niekam idem coilen na brigadu, tak vzdy som mal papier predtym, ako som nastupil v ruke podpisany. Cize firmy len vyuzivaju ludsku hlupost, ako v tomto pripade Club Restaurant.
ano, usta ma, lenze teraz to na teba nahraju, ze na skusku a az potom ti daju zmluvu. ona necakala, ze tam pojde len na vypomoc. v tom V.I. progress to je tak isto, tiez na skusku a az potom dohoda.

- bol som na vela brigadach a nic take sa mi nestalo, priznam sa, ze tiez by som necakal, ze ma len vyuziju. Ako vidiet tak je to uz dnes bezna prax, pricom si tam iba tocia novych ludi, ktori nevedia.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ocipuci: Musia ti zaplatit aj hodiny kedy si na "Skusku", mal si tam ist s nou a troska zdvihnut hlas nech ju vyplatia.
sindri
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sindri »

Tiež som bol na pohovore vo V I progress. Konateľkou bola taktiež nejaká poľská pani. Udivene pozerala na môj životopis (a to mi v maili písali, že na pohovor ma pozvú až po jeho dôkladnom preštudovaní...)a keď videla,že mám za sebou nejaké brigády v oblasti marketingu tak mi povedala, aby som sa jej asistentke budúci týždeň ozval a budem pozvaný do druhého kola pohovoru. Vraj by šlo o prezentovanie nekozmetických produktov, hlavne kozmetiky(takže najskôr asi tie parfémové šmejdy). Keďže som ten další týždeň nemal čas, tak som sa im neozval, lebo som dostal ponuku na lepši brigádu a podľa toho, čo tu od Vás čítam, tak myslím, že som aj dobre urobil. Jej asistentky aj poľská pani vyzerali celkom v pohode,ale aj tak sa mi na nich niečo nezdalo, napríklad:
-ich sídlo je trochu od ruky
-ich sídlo je zvonku v dosť hroznom stave, fasáda domu a celkovo aj ten vnútrajšok kde sme čakali na pohovor, dali tam len tri stoličky a ostatní sme buď museli sedieť na studených schodoch alebo stáť vonku
-stále hľadajú nových brigádnikov, každú chvíľu vidím od nich inzerát a stále máte písať na iný mail
-na poistonom mali pred prázdninami dlh 800€, teraz je 400€(dobre, v dnešnej dobe krízy je celkom normálne, že firmy majú dlhy, ale marketingové firmy nemávajú takéto problémy, teda aspoň si myslím...)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

SINDRI - tieto "parfémové" agentúry ani len nerieš. Ja som bol na pohovore v dvoch agentúrach, ktoré nakoniec boli nejake sesterské spoločnosti a venovali sa predaju týchto parfémov. Prišiel som na pohovor, pozvali ma do druhého kola, kde som mal ísť už do terénu a potom večer napísať nejaký test, na základe ktorého by ma prijali.
Na druhom kole pohovoru sme sa trepali z PP niekam do Bardejova ponúkať parfémy (čo som zistil až na mieste). Chalan, čo bol so mnou mi nadiktoval PRESNÝ POSTUP - čo mám hovoriť, ako mám stáť, ako gestikulovať, ako ponúkať a vlastne odrbať ľudí. Z jedného predaného parfému majú 2€. Takže predáš denne 20 ks - zarobíš 40€. A môžeš byť rád, že si zbohatol na tvojich "predajných" zručnostiach a ľudskej hlúposti.

BTW:

Skúste malý test : Keď uvidíte niekde v obchodnom dome, alebo aj na ulici predávať týchto parfemistov, tak sa nechajte osloviť a počúvajte, čo Vám bude KAŽDÝ JEDEN "predajca" hovoriť :
1, otvárame novú parfumériu v (nejaký miestny obchoďák) a tak sa vás chcem opýtať, či nás prídete navštíviť
2, predstaví Vám produkt
3, dá Vám nejakú otázku - väčšinou ako dlho je ich spoločnosť na trhu
4, dá Vám ultra mega zľavu - parfém, ktorý sa predáva v Francúzsku za 80 € môžte kúpiť priamo teraz za 10 €
5, uzavriete obchod a dovidenia.
6, neuzavriete obchod tak dostanete 2 parfémy + 1 zdarma za 20€
7, a tak :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

V BA tych parfumerakov je nehorazne vela. ked vidim v kosielkach ci dievcata v suknickach ako to ponukaju a kazdy radsej ide prec, tak si pomyslim svoje..A Ak denne predaju 20 parfumov, tak to sa im musi velmi dobre darit. To by som teda nedokazal robit..
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

obcas je s nimi sranda, minule mi dala 3 parfemy do ruky ze 2 zadarmo a jeden za 90€ ja som jej jeden vratil ze nemam peniaze a otocil som sa na odchod ste mali vidiet jej vyraz. Ale nezavidim, je to dost na prd robota
Zarka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zarka »

aaaach, skoda ze som Vás našla až teraz. Tiež som bola na pohovore vo V.I.Progress a zajtra mám ísť na školenie na celý deň a potom písať dajaký test. Taktiež čudné pocity som mala aj ohľadom životopisu a priestorov spoločnosti....každopádne keď tam zajtra prídem a povedia mi že ideme dakam predávať parfémy tak im poďakujem a otočím sa na podpätku....Najlepšie je že mi tvrdila že spolupracujú s Disney company atd, ale o parfúmoch nič nevravela. No zajtra dám vedieť, ale ak to bude takto tak viem čo mám spraviť....

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2011, 9:22)
tak nedalo mi to a rano som tam telefonovala, ked som sa spýtala na to v som spociva skolenie povedala mi ze si musia preverit moje predajne zrucnosti, a ked som sa spytala ze co by som mala ponukat tak ona na to ze nevie, podla toho s kym maju uzavretu zmluvu......Tak su tam dve a ona nevie aku maju kampat, uz to nasvedcuje to a ako...tak som povedala ze nemam zaujem,.....:D
Napísať odpoveď