Zmenšenie veľkosti videa

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Nexus1903
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Zmenšenie veľkosti videa

Príspevok od používateľa Nexus1903 »

V PC mám veľa AVI súborov [epizódy seriálov, dokopy cca 650 súborov] a rád by som tieto súbory previedol na nejaký iný formát, ide mi o úsporu miesta a o čo najmenšie zhoršenie kvality.

Potreboval by som poradiť s dvomi vecami: ako najlepšie vybrať audio a video kodek [aby sa zmenšila veľkosť a nie kvalita] a aký kontajner [žeby MKV?]
do tohoto sa vôbec nevyznám a nemám to ani odkiaľ naštudovať.

Druhá vec: aký program, najlepšie freeware by som mal použiť? Podotýkam že mám MacOS X. Ide mi o dávkové spracovanie, teda pridať súbory do fronty, plánujem to kódovať v noci. Ďalej by som potreboval odstrániť jednu zvukovú stopu z AVI súboru, keďže angličtinu nepotrebujem [asi 18 súborov]!
Skúšal som iSquint, iSkySoft, Adapter, Smart Converter, AviDemux2, HandBrake, Episode Pro, Kigo Video Converter, WinX HD Video Converter, software od ImToo, software od Xilisoftu ale ani jeden nevedel to čo potrebujem [vždy chýbalo aspoň niečo, napr. dávkové spracovanie, niekedy funkčný crack :) , týmto nikoho nenabádam ani nežiadam o warez!]

Ešte dodám že rozlíšenie, bitrate, a použité video a audio kodeky tých súborov sú rôzne.

Ďakujem!
vladenko007
VIP
VIP

Re: Zmenšenie veľkosti videa

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Na tvojom mieste to nerobím.
1. Keď budeš grabovať 650 filmov tak počítaj z niekoľko dňovou ale skôr niekoľko týždňovou robotou.
(záleží od vykonu PC) nerobil by som to.
2. riešil by som to kúpou dalšieho HDD. ak maš notebok a nezmestí sa ti ešte jeden tak si kúp externý 2,5. 640GB stojí okolo 50-60€ :)
Nexus1903
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Nexus1903 »

No jeden súbor som už [pokusne] previedol, trvalo to 5 minút, krát 650 súborov je 3250 minút, to je 2.25 dňa, noc má 8 hodín, teda 7 dní, to ešte ujde. O externom HDD som už tiež rozmýšľal, momentálne ale nie sú eurá na kúpu.

Moja otázka teda stále platí!
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Ja keď potrebujem zmenšiť video tak ho prekonvertujem do MP4, používam program HandBrake, súbory dáš do fronty a necháš cez noc pustené
Napísať odpoveď