Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa hughito »

Choď to spraviť ty vymetenec a nevypisuj o tom na fóre.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

no to by som cchel vidiet typ hlavice RPG ktora na jednu supu zhodi panelak, tak ti maximalne prerazi jednu nosnu stenu a uvolni si tlak do priestoru za nou, kde sa aj roztrtka kumulativny luc, dokonca aj pri tandeme, ...

:wink: z hufnice skor, .... ale pri RPG neni sanca . . .
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito napísal:Samozrejme. :roll: Ja to skôr vidím na trápne reči na fóre.
Trapne je skor otázka.... "Na co ti to bude".... Toto je ten typický komunistický pristup k veci.... Na co mám komu zdovodnovat účel vyuzitia vlastneho majetku? To je moja osobna vec a basta.... Ale to sa netyka len zbraní, ale aj veci vo vseobecnosti...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

suhlasim s pinheadom ... v dnesnej dobe ked kazdy hlasa toleranciu a pdobne bludy, by sa mohli chapat aj ludia , ktorí obdivujú povedzme... zbrane. v usa zije chlap , ktorý má hangáry plné tankov , scud a hufnic:) a su mu NA HOVO... ale má ich a teší sa z toho:))
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

na tie baraky na L9 by s ich statikou stacila aj zabavna pyrotechnika...
hughito
Redeemer
Redeemer

No skús tam nahádzať pár megatreskov, možno to všetko popadá. :)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

hughito napísal:A načo by ti bola húfnica a RPG ? :roll:
Keby si môžeš vystreliť s RPG povedal by si nie ? Možno 1% mužov by povedalo, nie ďakujem, ale väčšina by skrátka po tom skočila hneď.
hughito
Redeemer
Redeemer

Povedal by som nie, lebo zrovna RPG ma moc neláka teda. Ale je úplne niečo iné si vystreliť, ako mať debilné reči alá qwerty: chcel by som mať doma RPG, tank a stíhačku a strieľať na tom.

Samozrejme, militarista Pinhead si musel zastať súkmeňovca, pokiaľ sa jedná o mačoistické reči ohľadne zbraní, pričom zase odniekiaľ zo vzduchu berie reč o akýchsi komunistoch.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hughito aj som tu mal nieco napisane, .... ale reku zmazem to lebo ty si taky antitalnet zbranovy zeby si to nepochopil....
joshuagasner
Novice
Novice

Príspevok od používateľa joshuagasner »

Dobry den,

rad by som vas poziadal o pomoc.

Som podnikatel a mam zaujem ziskat zbrojny preukaz kedze obcas mam u seba vyssiu hotovost, neviem ci sa to nejako deli na kategorie ale potrebujem mat taky typ kedy mozem nosit pri sebe zbran maleho kalibru s ostrymi nabojmi. Ak je to mozne ak niekto vie ako postupovat a bol by ochotny mi poradit som vopred vdacny.

Hladal som v tejto teme podobnu otazku len bohuzial som nenasiel, vidim ze posledne obdobie sa tu striela RPGčkom do barakov tak je to trochu neprehladne :) ....

diky

J
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak nosiť pri sebe sa môže zrejme iba Áčko, ale možno sa mýlim. Tu je info: http://www.minv.sk/?vydanie-zbrojneho-preukazu

A áno, je tu plno balastu skrz mierne vyšinutých jedincov, resp. jedinca. (húfnice, tanky, erpégéčká na dvore a v byte).
joshuagasner
Novice
Novice

Príspevok od používateľa joshuagasner »

hughito napísal:Tak nosiť pri sebe sa môže zrejme iba Áčko, ale možno sa mýlim. Tu je info: http://www.minv.sk/?vydanie-zbrojneho-preukazu

A áno, je tu plno balastu skrz mierne vyšinutých jedincov, resp. jedinca. (húfnice, tanky, erpégéčká na dvore a v byte).
diky pozrem to : ) toto som hladal ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

joshuagasner (snáď som neskomolil nick :) ) - nosiť pri sebe nabitú zbraň ti umožňuje zbroják typu A. Do žiadosti, resp. zdôvodnenia udaj práve fakt, že sa často pohybuješ s vyššou hotovosťou (tržba..) a si podnikateľ. Tak máš celkom vysokú šancu daný typ zbrojáku dostať. A vrelo na takéto a iné otázky o zbraniach a strelive (či je rozumné nosiť zbraň malého kalibru..) odporúčam fórum: www.webforum.sk (toto nie je reklama). Tam sa dozvieš viac.
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak o ZP vážne začínam uvažovať aj ja. Áčko nepotrebujem, ani naň nemám žiadny dôvod, ale ktovie čo prinesie budúcnosť a človek nikdy nevie. Môže sa to hodiť.
Pinhead
King
King

Radšej mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať.... Ale v každom prípade je to osobná voľba každého, ako sa zariadi.... Ale ZP je len jedna časť skladačky.... ďalšie časti sú samoštúdium venované balistike, teórii obrany, prvej pomoci.... a rovnako aj praktický výcvik v použití....

edit....
trochu sa pochválim svojím najnovším prírastkom....
Malorážka Beretta 71.... pôvodne pochádzajúca z výzbroje izraelského Mossadu, kde tento typ používali operatívci na "zvláštne úlohy".... Malá, ľahučká, skladná, a s ohľadom na krátku hlaveň veľmi presná, proste radosť ju nosiť.... A 100% spoľahlivá.... Z mojej strany to bola love at first sight.... Krabička streliva stojí približne ako jedny cigarety,takže paráda....

//autoeditácia príspevku (02 Nov 2011, 3:50)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... -polosero/
celkom zaujímavý publicistický program súvisiaci s témou.... Ak by som bol veriaci, tak sa asi vyjadrím "vďaka Bohu", za naše slovenské zákony týkajúce sa problematiky....
Prílohy
IMAG0042.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

btw. uz si bol na tom psychoteste ?
Pinhead
King
King

Do mája či júna 2012 ešte času dosť :).... Už tu bude iná vláda.... možno to zrušia, a keď nie, tak si to absolvujem....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj keby Ficko absolutne fandil drzitelom zbrani, tak legislativny proces trva nejaku dobu a garantujem ti, ze tak skoro to nezrusia aj keby extremne chceli...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

A pre koho sú vlastne teraz psychotesty povinné? Pre všetkých držiteľov strelných zbraní okrem skup. D alebo ako? Sa mi marí, že poľovníci majú výnimku a podobne - ako to je?
Pinhead
King
King

Takto - povinné sú pre každého držiteľa ZP.... až nad poľovníkov nad 60 rokov... tých už to trápiť nemusí.... Ostatní si ich musia absolvovať pri žiadosti o prvý ZP.... ZP skupín A a C... ich musia absolvovať raz za 10 rokov (ako im končí ZP a požiadajú si o nový)....
No a držitelia samonabíjacích pušiek odvodených od automatických pušiek to majú zvládnuť do mája či júna 2012....

Ale práve kvôli tým prestarnutým poľovníkom, ktorí nič absolvovať nemusia to pôjde (alebo už to tam aj je) teraz na Ústavný súd, ktorý pokiaľ rozhodne o protiústavnosti (v zmysle diskriminácie ostatných voči obstarožným poľovníkom), tak celá táto novela poputuje na smetisko dejín.... Takže ephramko, aj toto je jedna z možností.... Preto zatiaľ z mojej strany tá vyčkávacia taktika ;)....
Napísať odpoveď