instalacia Cosmos C#
-
failExperiment
Expert
instalacia Cosmos C#
takze vyhradil som si particiu, nainstaloval Windows XP Profesional,
nainstaloval Visual studio 2008 Express edition.
pri pokuse naisntalovat Cosmos mi vyhodi hlasku, ze Visual studio nie je nainstalovane.
neviete co s tym?
nainstaloval Visual studio 2008 Express edition.
pri pokuse naisntalovat Cosmos mi vyhodi hlasku, ze Visual studio nie je nainstalovane.
neviete co s tym?
Re: instalacia Cosmos C#
1.ze si si ho odinstaloval ?
2.príp nepodporuje danu verziu, ze si musis nainstalovat starsi Cosomos alebo novsie VS?
3. neviem povedat
2.príp nepodporuje danu verziu, ze si musis nainstalovat starsi Cosomos alebo novsie VS?
3. neviem povedat
failExperiment: Takze si napokon presiel na COSMOS! A.) NA VS express 2008 potrebuješ Milestone4, nie 5, päťka beží už len na VSProffesional.
Ďalej nemá zmysel sa dať na COSMOS, hlavne v tvojom prípade, lebo na to potrebuješ znalosti z X# alebo MSIL, a nie trošku z C, trošku z ASM a dokopy nič.
Ďalej nemá zmysel sa dať na COSMOS, hlavne v tvojom prípade, lebo na to potrebuješ znalosti z X# alebo MSIL, a nie trošku z C, trošku z ASM a dokopy nič.
-
failExperiment
Expert
Dakujem , pomohlo to naistaloval som si Milestone4 .
A mal by som dve dalsie otazky, preco mi vyhodi chybu ked pouzijem Console.ReadKey() ? a co s tmy?
A dalsia ako sa dostanem k VGA modu a k nejakemu timeru, tie z C# nefunguju.
A naco sluzi interrupt30 ?
A mal by som dve dalsie otazky, preco mi vyhodi chybu ked pouzijem Console.ReadKey() ? a co s tmy?
A dalsia ako sa dostanem k VGA modu a k nejakemu timeru, tie z C# nefunguju.
A naco sluzi interrupt30 ?
Človeče pokým sa nenaučíš ASM, IL, C# Poriadne nič ti nepôjde. Kukni sa na int 0x30.
Prečítaj si zopár článkov, kúp si knihu na ASM, MSIL... Viem VGA teraz veľmi nejde, a k tomu, nie všetky motódy sú dostupné aj v COSMOSe. Kukni si dokumentáciu, SourceCode Cosmosu na Codeplex, alebo si len prezeraj knižnice vo VS. Tam si nájdeš metódy a niečo sa naučíš. So slabými vedomosťami v C# sa ďaleko nedostaneš. Ako som povedal, kukni sa na MSIL a uč sa C# ešte zopár rokov, a až po tom choď na C#. VGA je myslim v namespace Cosmos.Hardware .
Kupríkladu System.IO nejde a sľubujú že bude skoro. Majú ho aj v schedule, no kým sa doňho niekto pustí......
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 8:40)
chyby píš na http://cosmos.codeplex.com
Prečítaj si zopár článkov, kúp si knihu na ASM, MSIL... Viem VGA teraz veľmi nejde, a k tomu, nie všetky motódy sú dostupné aj v COSMOSe. Kukni si dokumentáciu, SourceCode Cosmosu na Codeplex, alebo si len prezeraj knižnice vo VS. Tam si nájdeš metódy a niečo sa naučíš. So slabými vedomosťami v C# sa ďaleko nedostaneš. Ako som povedal, kukni sa na MSIL a uč sa C# ešte zopár rokov, a až po tom choď na C#. VGA je myslim v namespace Cosmos.Hardware .
Kupríkladu System.IO nejde a sľubujú že bude skoro. Majú ho aj v schedule, no kým sa doňho niekto pustí......
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 8:40)
chyby píš na http://cosmos.codeplex.com
-
failExperiment
Expert
ja sa C# pomali ucim a IO mam davno zmaknute.
pozeral som na nete tie veci co potrebujem su v namespace Cosmos.Hardware, lenze ja ho tam nemam.
Mozno mam blbe otazky, ale nenasile som nao ziadny tutorial kde by bolo daco viac ako Hello world.
A o Int 0x30 somsa tiez vela nedosvzedel, lebo to moze byt vselico, prerusenie procesora,biosu linuxu
pozeral som na nete tie veci co potrebujem su v namespace Cosmos.Hardware, lenze ja ho tam nemam.
Mozno mam blbe otazky, ale nenasile som nao ziadny tutorial kde by bolo daco viac ako Hello world.
A o Int 0x30 somsa tiez vela nedosvzedel, lebo to moze byt vselico, prerusenie procesora,biosu linuxu
Ak si dobre necital, neni tam file IO, pretoze nebolo vytvorene a vo vlastnom OS predsa nemozes zapisovat pomocou COM componentov. Co tak ist na ich dokumentaciu na codeplex, kuknut issue tracker, discussion, a prezriet si to vsetko. Sorry, ale ked sem pride niekto kto strieda jazyky a technologie tak casto ako ponozky tak mam trosku nervy. Ktomu C# sa ucis asi ozaj pomaly. Ty sa ucis C#, ale akosi vynechavas MSIL. Bez neho sa v COSMOSe velmi nepohnes a si odkazany len na dobrotu ludi co to robia.
-
failExperiment
Expert
Ja mam ciel a idem za nim, a nevadi mi ze sa musim ucit nove veci.
A myslis tuto dokumentaciu http://cosmos.codeplex.com/documentation kde je akurat licencia ?
A myslis tuto dokumentaciu http://cosmos.codeplex.com/documentation kde je akurat licencia ?
No keď už sme pri tom, tak tam máš FAQ a technickú podporu, ale musím sa zasmiať, že nedokážeš googliť. Ty máš cieľ, no ehm, ach, akože..... no....
Ty máš cieľ, a čo je to? urobiť si OS bez akýchkoľvek znalostí z danej veci. A ja ti ručím za to, že nikdy neurobíš poriadny operačný systém, ak sa tomu nebudeš rozumieť poriadne.
Najprv si každému drzo hovoril že C# COSMOS je škaredé, microsofťácke (medzi riadkami hlúpe a nepoužiteľné). Nedal si na radu iných, a nikde si sa nedostal. A teraz COSMOS využívaš a znova robíš to isté. Nepoučíš sa?
//Nehovorím, že som dobrý v slovenčine ale ty z nej máš vedomosti asi tak na tretiaka zš. Vieš, prácu programátora si nikde na slovensku nezoženieš pokým nezmaturuješ zo slovenčiny.
//Ani anglina na tom neni velmi dobre, ale kym sa budes pokusat o tvorbu OS, este sa z nej vela naucis.
Ty máš cieľ, a čo je to? urobiť si OS bez akýchkoľvek znalostí z danej veci. A ja ti ručím za to, že nikdy neurobíš poriadny operačný systém, ak sa tomu nebudeš rozumieť poriadne.
Najprv si každému drzo hovoril že C# COSMOS je škaredé, microsofťácke (medzi riadkami hlúpe a nepoužiteľné). Nedal si na radu iných, a nikde si sa nedostal. A teraz COSMOS využívaš a znova robíš to isté. Nepoučíš sa?
//Nehovorím, že som dobrý v slovenčine ale ty z nej máš vedomosti asi tak na tretiaka zš. Vieš, prácu programátora si nikde na slovensku nezoženieš pokým nezmaturuješ zo slovenčiny.
//Ani anglina na tom neni velmi dobre, ale kym sa budes pokusat o tvorbu OS, este sa z nej vela naucis.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vy dvaja ste sa registrovali den po sebe len aby ste si tu prisli pokecat? Alebo su to multaky?
Ja som tu zavital s googlu, a nad temou ako si urobit OS som musel zareagovat. Nahoda ze sme tu den po sebe. Tiez som v tedy googlil neco ohladom COSMOSu. (VGA mi neslo)
-
failExperiment
Expert
tu vsetci vedia genialne googlit.
tak mi sem aspon hod nejake linky tykajuce sa cosmosu , (len prosim nie stranku projektu) alebo nejake zdojaky ci example
tak mi sem aspon hod nejake linky tykajuce sa cosmosu , (len prosim nie stranku projektu) alebo nejake zdojaky ci example
Pre co nie stranku projektu? Je na nej koopec zdrojakov COSMOSu, vlastne cosmos celý. Je to najgeniálnejší zdroj informácii o cosmose.
-
axxis
Addict
asi taky, ze sa ma naucit programovat v MSIL ako si mu radil? 
No v tom to tam casto je ... Ja si tam pozeram metody.
-
failExperiment
Expert
Tato odpoved ma neprekvapila.
Ale dufal som ze sem das obycajny konkretny link, kde je tutorial, ukazka pouzitia COSMOSU na nieco ine ako Hello world, alebo zdrojaky nejkeho OS vyvnuteho cez Cosmos. Ale ty stale pouzivas svoju unyverzalnu odpoved.
Ale dufal som ze sem das obycajny konkretny link, kde je tutorial, ukazka pouzitia COSMOSU na nieco ine ako Hello world, alebo zdrojaky nejkeho OS vyvnuteho cez Cosmos. Ale ty stale pouzivas svoju unyverzalnu odpoved.
-
axxis
Addict
kompilatory su prezitok! programujte v MSIL este dnes 
dll-ka rovno z hlavy
dll-ka rovno z hlavy
jep 
Tak napríklad klikol si si youtube. Nejaký fanatik si tam robí YOS(youtube os), Ďalší ukazujú vlastné okná a celý operačný systém aj s GUI, a ty tvrdíš, že na nete sa nedá nájsť nič okrem Hello World. A taktiež som ti už povedal, ak chceš metódy, prezeraj si ich v dll-kach čo máš vo referenciach.
Tak napríklad klikol si si youtube. Nejaký fanatik si tam robí YOS(youtube os), Ďalší ukazujú vlastné okná a celý operačný systém aj s GUI, a ty tvrdíš, že na nete sa nedá nájsť nič okrem Hello World. A taktiež som ti už povedal, ak chceš metódy, prezeraj si ich v dll-kach čo máš vo referenciach.
-
failExperiment
Expert
to sa mam akoze naucit z toho ze tam dakto ukaze vlastny OS ?
A ked sa to da tak lahko najst hod sem aspon jeden link.
A ked sa to da tak lahko najst hod sem aspon jeden link.
A kukaj zaradom.
http://www.youtube.com/results?search_q ... osmos&aq=f
Si asi dosť lenivý na vyhľadávanie.
http://www.youtube.com/results?search_q ... osmos&aq=f
Si asi dosť lenivý na vyhľadávanie.