gelid tranquillo rev. 2
gelid tranquillo rev. 2
Zdravím, kupil som si chladic gelid tranquillo rev. 2 na procesor AMD PHENOM II x4 955 black edition rev. 3. Teploty procesora po pretaktovaní z 3200 MHz na 3400MHz dosahujú pri maximálnom vyťažení 59 stupnov, teplota v PC 35 C. Chcem sa opytat ci je teplota procesora v poriadku alebo by mal byt chladic ucinnejsi? Dakujem za odpoved
Re: gelid tranquillo rev. 2
Čo čakáš, keď si kúpiš 125w pekáč? Máš dobre nanesenú teplovodnú pastu? Chladič je dobre upevnený? Aké je napätie na jadre pri záťaži a v lidle ? Ventilátor ide v záťaži na viacej otáčok?
Napatie v zatazi 1,416 V a v idle 1,2 V (42 stupnov), ventilator ma v zatazi 1500 otacok(maximum). Chladic je dobre upevnený a teplovodivu pastu predpokladam ze mam dobre nanesenu, prave preto sa pytam ci dane teploty niesu vysoke na tento typ chladica a procesora.
Tá teplota môže byť aj zvýšeným napätím. Choď do BIOSu a nastav napätie na Normal, nie na Auto. Vtedy by malo byť napätie stabilné.
btw. zas tie teploty nie sú nejak extra zvýšené, možno by som povedal, že na ten procák sú aj normálne (predsalen 125w), alebo len mierne zvýšené. Ešte by som skúsil to napätie prehodiť, možno to trochu schladí ten procák.
btw. zas tie teploty nie sú nejak extra zvýšené, možno by som povedal, že na ten procák sú aj normálne (predsalen 125w), alebo len mierne zvýšené. Ešte by som skúsil to napätie prehodiť, možno to trochu schladí ten procák.
Vdaka za radu.
Co povazujes za max. zatazenie?
Je rozdiel dosiahnut 59C pri hrani hier alebo pri zatazi v Intel Burn Teste, ktory da procesoru skutocne zabrat. V prvom pripade by som sa uz danej teploty obaval, v druhom pripade by som bol spokojny, lebo by slo o maximalnu teplotu, ktoru mozem ocakavat a este stale nepresiahla 60C, co povazujem pri PII za hornu teplotnu hranicu.
S Gelidom si chybu nespravil, v danej cenovej kategorii ide o skvelu volbu. Otestuj cpu Intel Burn Testom (Stress level: Maximum, Times to run: 5) a uved vysledky.
/ s upravami napatia opatrne, znizenie moze ovplynit stabilitu, po kazdej uprave Vcore - odporucam Intel Burn Test (vyssie uvedene nastavenia) a min. 5h otestovat stabilitu v Prime95
Je rozdiel dosiahnut 59C pri hrani hier alebo pri zatazi v Intel Burn Teste, ktory da procesoru skutocne zabrat. V prvom pripade by som sa uz danej teploty obaval, v druhom pripade by som bol spokojny, lebo by slo o maximalnu teplotu, ktoru mozem ocakavat a este stale nepresiahla 60C, co povazujem pri PII za hornu teplotnu hranicu.
S Gelidom si chybu nespravil, v danej cenovej kategorii ide o skvelu volbu. Otestuj cpu Intel Burn Testom (Stress level: Maximum, Times to run: 5) a uved vysledky.
/ s upravami napatia opatrne, znizenie moze ovplynit stabilitu, po kazdej uprave Vcore - odporucam Intel Burn Test (vyssie uvedene nastavenia) a min. 5h otestovat stabilitu v Prime95
Povodne som procesor zatazoval pomocou BOINC konkretne projektom QMC@HOME. Vyskusal som uz aj Intel Burn Test a max teplota bola rovnaká 59C.
Oprava: teplota bola 65C(coretemp). Musi byt zle osadený chladic, pretoze aj pri tejto teplote bol chladic na dotyk chladny. Dam novu pastu viete mi odporucit nejaku kvalitnu za rozumnu cenu?
Oprava: teplota bola 65C(coretemp). Musi byt zle osadený chladic, pretoze aj pri tejto teplote bol chladic na dotyk chladny. Dam novu pastu viete mi odporucit nejaku kvalitnu za rozumnu cenu?
Ja pouzivam tuto, ale podla mna to bude zbytocna investicia. Ak pasiv nestaci odvadzat teplo, tak to pastou uz nezachranis a v tomto pripade teplota este nie je extremne zvysena.