Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
Scorpion90
King
Re: Cestná cyklistika
Velka skoda pana Bakalara. Cyklistiku sledujem len velmi okrajovo, ale prave jeho prejav a komentovanie ma casto prinutili nechat Eurosport zapnuty a pozerat ho. Pre mna to bol najlepsi sportovy komentator vobec
Dnes Sagan okolo Polska prediedol super finis.
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2011, 20:13)
pridavam link:
http://fr.news.yahoo.com/video/iteurosp ... 68323.html
pridavam link:
ja sa byciklujem stale
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2011, 22:12)
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2011, 22:12)
sagan to je frajertuti napísal:Dnes Sagan okolo Polska prediedol super finis.![]()
pridavam link:
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sagan co predvadza posledne sezony, neuveritelne. Vyzera, ze z neho moze byt spurterska superstar ala Chippolini. Bakalar spominal, ze ma fantasticku techniku spurtu a dokaze si najst to spravne miestecko.
-
Sagittarius
Guru
Super, že Sagan vyhral Okolo Poľska, dokonca ešte aj bodovaciu súťaž. Na Vuelte by mohol vyhrať jednu dve etapy a bolo vymaľované. Ale inak bude pracovať na Nibaliho. Som zvedavý ako pôjdu naši na MS.
Peter Velits ide ešte pred MS na preteky do Colorada a na Okolo Veľkej Británie.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:42)
Trasa Giro d'Italia možno povedie aj cez Slovensko
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 23:07)
Na USA Pro Cycling Challenge budú riadne kopce, cez 12 000 stôp (okolo 3 500 m), ale je pravda, že začínajú vo vyššej výške, ale v takých výškach bicyklovať nie je sranda...
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2011, 22:42)
Trasa Giro d'Italia možno povedie aj cez Slovensko
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2011, 23:07)
Na USA Pro Cycling Challenge budú riadne kopce, cez 12 000 stôp (okolo 3 500 m), ale je pravda, že začínajú vo vyššej výške, ale v takých výškach bicyklovať nie je sranda...
-
hojko
Site Admin
Sagittarius: Avsak prave dost cyklistov vyuziva vysoke nadmorske vysky k treningu, nakolko je v takychto lokalitach vzduch s nizsou hustotou, teda je redsi, takze sa dostava do tela menej kysliku. Tym padom sa dokazu pripravit na dlhe zavody pri ktorych sa telo nestiha tak rychlo regenerovat a okyslicovat. Bezne sa tato metoda vyuziva u mnozstva cyklistov, pred rokom nieco podobne absolvoval aj Kreuziger a potvrdil to jeho otec v telefonate s R.Bakalarom pocas Tour de France 2010. Taktiez sa zvyknu vyuzivat rozne kyslikove komory. Preto si nemyslim, ze to bude az taky problem pre cyklistov, pretoze sa s niecim podobnym uz stretli, avsak je to zavod, kde nepojde spicka cyklistickeho sveta.
-
Sagittarius
Guru
hojko: Jasné, ale nemyslím, že by väčšina hlavne európskych cyklistov trénovala vo výške 3 500 m. A tým pádom majú výhodu napr. Kolumbijčania, ktorí žijú aj 2500-metrovej výške. A to, že nie sú kvalitne obsadené nie je celkom pravda, aj keď je tam len 8 Pro Tour tímov, tak je tam prvá trojka z TdF a tiež americká spička a aj iní kvalitní cyklisti.
-
hojko
Site Admin
Schvalne vymenuj par velkych cyklistov z Kolumbie
Mna napada len Botero, ktory uz asi ani nejazdi alebo jazdi len zavody v Juznej Amerike a potom ma napada este meno Soler - tento cyklista utrpel v niektorom v zavodoch v tejto sezone tazke zrazenie a nevedelo sa, ci to vobec prezije.
-
Sagittarius
Guru
Ale tých Kolubijčanov som len myslel, že budú mať výhodu, nie, že sú až tak kvalitní, ale sú tam dva kolumbijské tímy a Kolumbijci sú vo všeobecnosti dobrí vrchári. A máš pravdu, veľa ich tiež nepoznám: Duque (ale to je špintér), Uran (ten neviem, či tam je) a ešte ma napadá Venezuelčan Rujano, ktorý je však podobný typ jazdca.
[flame] kde je váš Cavendish teraz? prvá horská etapa a odstúpi... to isté ako na Gire. opäť to dokazuje že vie niečo vyhrať len keď ho 200metrov pred cieľ dovezú aspoň traja domestici a potom prešprintuje unavených súperov ktorý nemajú taký servis. A to sa teraz nekonalo, pretože žiadna etapa nebola celkom placka (aby vládal dojsť ku cielu v čele). Uznávam, že posledných 200 metrov má možno najlepších zo všetkých terajších cyklistov (aj to len ak je to rovina) ale inak to pre mňa nieje žiadny pán cyklista, ešte aj 21 ročný Sagan ktorý je prvýkrát na Grand Tour ho prebicykluje. [/flame]
-
hojko
Site Admin
Steju: Podla toho co som cital, tak Canvedish odstupil pre horucavy, ktore su v Spanielsku. Nedalo mi to a tak som pozrel aktualne pocasie, ktore bolo v Baze, teda v mieste startu etapy v ktorej odstupil. Podla toho co som nasiel, tak tam bolo 33 stupnov a vlhkost vzduchu 50 percent, co asi nie su najlepsie podmienky na cyklistike.
na štarte tej etapy bolo podľa eurosportu dokonca 38° , lenže tie horúčavy sú pre každého rovnaké, a ešte stále ich 194 ostatných pokračuje 
-
Sagittarius
Guru
Ale ani som tu od nikoho nečítal, že by ospevoval Cavendisha. A Cavedish sa chce sústrediť na MS a bolo viac než jasné, že z Vuelty odstúpi, len sa to nečakalo tak skoro. On sa skôr zúčastnil na Vuelte. preto, že zvýšiť počet víťazstiev na Grand Tour, ale aj tak na Vuelte nie je veľa etáp pre neho, tak sa radšej na to vykašľal. Už bol aj na Gire, z ktorého tiež odstúpil, došiel Tour a teraz bol na Vuelte. Keby došiel všetky tri, tak by bol už ozaj super jazdcom, lebo sa to väčšinou v jednej sezóne nepodarí nikomu, najviac jednému-dvom.
ten tomu dal: ,,nechajte ma na pokoji vsetci dopuju,, 
-
canopus
Addict
dosiel tour?skor vyhral tricko,co sa malokomu podariSagittarius napísal:Ale ani som tu od nikoho nečítal, že by ospevoval Cavendisha. A Cavedish sa chce sústrediť na MS a bolo viac než jasné, že z Vuelty odstúpi, len sa to nečakalo tak skoro. On sa skôr zúčastnil na Vuelte. preto, že zvýšiť počet víťazstiev na Grand Tour, ale aj tak na Vuelte nie je veľa etáp pre neho, tak sa radšej na to vykašľal. Už bol aj na Gire, z ktorého tiež odstúpil, došiel Tour a teraz bol na Vuelte. Keby došiel všetky tri, tak by bol už ozaj super jazdcom, lebo sa to väčšinou v jednej sezóne nepodarí nikomu, najviac jednému-dvom.
"lebo sa to väčšinou v jednej sezóne nepodarí nikomu, najviac jednému-dvom"´ty fetujes,lebo ine perly hadzes tymi vetami
a vsetci boli na TdF,ze?Steju napísal:na štarte tej etapy bolo podľa eurosportu dokonca 38° , lenže tie horúčavy sú pre každého rovnaké, a ešte stále ich 194 ostatných pokračuje
-
Sagittarius
Guru
A koľko cyklistov dôjde podľa teba všetky preteky Grand Tour v jednom roku?canopus napísal:"lebo sa to väčšinou v jednej sezóne nepodarí nikomu, najviac jednému-dvom"´ty fetujes,lebo ine perly hadzes tymi vetami![]()
-
hojko
Site Admin
Skor by som si polozil otazku, ktore velke mena sa zucastnia rocnne na Gire, Tour a Vuelte, pripadne k tomu este aj vo Svajciarsku??? Myslim, ze by ich slo spocitat na jednej ruke.
-
canopus
Addict
podla teba sa to podarilo 1-2...mozes mi prosim Ta napisat komu?Dufam vies,ze je to nemozne nie preto,ze by to nevladali,ale preto,ze podujatia sa kryju medzi sebouSagittarius napísal:
A koľko cyklistov dôjde podľa teba všetky preteky Grand Tour v jednom roku?
//2 alebo 3 jarne ak si dobre spominam...ostatne od leta uz nie...ale nabite je to natesno,rozostup niekedy 2 az 5 dni
Si si istý?
Giro di Italia 7.5. - 29.5.2011
Tour de France 2.7. - 24.7.2011
Vuelta a Espana 20.8. - 11.9.2011
-
canopus
Addict
my piseme o WTour a nie 3 velke etapy...konyk87 napísal:Si si istý?
//edit:aha uz som pochopil,prepac,pisal si iba tychto 3....chnapando uz...idem ceknut supisky kto tam vsetko je na tych 3 v dojazdoch