Odislo servo riadenia ?
-
ultimate222
Light Star
Odislo servo riadenia ?
Mam Golf 4, 1999, 1.4
Dnes cestou domov som zacal pozorovat, ze nejake divne zvuky pocujem ked tocim volantom, potom zrazu nejak tazsie ide volant, stale tazsie a tazsie, ked som dosiel domov ledva som vedel vytocit zakrutu aby som odbocil na moju ulicu. A cele to sprevadzane nejakym hucanim, skripanim.
Asi to bude servo riadenia, ze ?
Je nejaka sanca, ze sa to bude dat opravit ? Alebo bude treba kupit nove servo ? (kde sa da zohnat nejake lacne, ale zas nie nejake zle ? )
Diky
Dnes cestou domov som zacal pozorovat, ze nejake divne zvuky pocujem ked tocim volantom, potom zrazu nejak tazsie ide volant, stale tazsie a tazsie, ked som dosiel domov ledva som vedel vytocit zakrutu aby som odbocil na moju ulicu. A cele to sprevadzane nejakym hucanim, skripanim.
Asi to bude servo riadenia, ze ?
Je nejaka sanca, ze sa to bude dat opravit ? Alebo bude treba kupit nove servo ? (kde sa da zohnat nejake lacne, ale zas nie nejake zle ? )
Diky
Re: Odislo servo riadenia ?
servo to podla mna nebude, skor to vidim na čapy, tyčky riadenia, ložiská...rozobrať - uvidíš
olej v serve máš?
olej v serve máš?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
podla mna to servo bude... nesvieti Ti tam nahodou nejaka podozriva kontrolka, ktoru si si nevsimol? skus porovnat motanie volantom na mieste s nenastartovanym a nastartovanych autom, pripadne toc volantom a nech Ti spolujazdec nastartuje auto, mal by si poznat zmenu... olej asi nie, to by nebolo tak nahle, jedine ze by cosi ruplo a vytiekol nahle...
da sa repasovat, da sa kupit nove a da sa kupit aj repasovane, prip. nejake zanovne z buracky, co by bolo v pripade golfa najidealnejsie, vzhladom na to, ze ide o 12 rocne auto...
da sa repasovat, da sa kupit nove a da sa kupit aj repasovane, prip. nejake zanovne z buracky, co by bolo v pripade golfa najidealnejsie, vzhladom na to, ze ide o 12 rocne auto...
-
Suffel
Guru
jop servo toto iste sa stalo asi pred tyzdnom jednemu znamenu na vectre.. taktiez sa mu nieco zacalo skripat a postupne mu tuhol volant.. hej hej najednoduchsi sposob ako to vyskusat je tocit volantom bez nastartovania a nasledne nastartovat a hned zistis ci nastala nejaka zmena tak ako pisal Ratzi 
-
ultimate222
Light Star
nemam toto auto dlho, ale je mozne ze sa volantom tocit neda kym sa nenastartuje? sa mi zda, ze brat dnes skusal tocit volantom bez nastartovania, len som pootocil klucom kym zasvietia kontrolky a nejak mu nealo tocit volantom, islo az potom ako nastartoval .. no skusim este zajtra. A kontrolka asi nesvieti ziadna, to by som zbadal.
hej, zamkol si volant, ale ked tam mas klucik v prvej polohe tak sa nezamkne
// ked uz ho ma zamknuty moze tocit kolko chce a cim chce
// ked uz ho ma zamknuty moze tocit kolko chce a cim chce
-
RATZINGER666
Darca
no ved pise, ze kluc otocil... tak ale malo by to ist aspon trochu...
-
Suffel
Guru
staci dat klucik do I. polohy a volant musi potocit aj bez nastartovania.. jedine zeby si mal koleso oprete o obrubnik alebo nieco podobne co by nebolo mozne odtlacit.. inak musis potocit aj ked tazsko ale potocis..
-
ultimate222
Light Star
a co tym teda zistim ked nim nejak tazko potocim bez nastartovaneho motora? potom nastartujem a tiez budem skusat tocit a uvidim ci bude nejaky rozdiel ... a co ked bude a co ked nie?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hmm ci je to servo je na povazenie, ked pises, ze si ZA JAZDY ledva vytocil zakrutu domov - za jazdy ide riadenie lahko aj autu bez posilovaca, lebo valivy odpor kolies je nizsi, ako odpor ked stojis ...
videl by som to na nejaku chybicku v skrini riadenia - nieco v prevode ruplo a mohlo sa spriecit koleso trebars a tak teraz neprenasa silu na hreben priamo, ale pod uhlom a ide to tazko
... pripadne sa razom vysypali trebars loziska v tlmicovych domcoch ... pricin moze byt viac, ale myslim si ze pricina to bude havarijneho charakteru - vinou postupneho opotrebovania, by sa to prejavovalo postupne, nie razom 
videl by som to na nejaku chybicku v skrini riadenia - nieco v prevode ruplo a mohlo sa spriecit koleso trebars a tak teraz neprenasa silu na hreben priamo, ale pod uhlom a ide to tazko
-
ultimate222
Light Star
no ano, aj za jazdy to islo dost tazko ... a na mieste alebo za pomalej jazdy strasne tazko ... ovela tazsie ako na favorite bez posilovaca, mal som predtym favorit tak som sa tiez cudoval, ze kebyze odisiel posilovac riadenia tak preco to ide az tak tazko. Ale ked tocim tym volantom tak to nejde tak plynule ako na aute bez posilovaca, ide to tak divne, neviem ako to opisat, akoby sa to suchalo o nieco co nedovoli volantu vytocit sa a ten volant proste nejde hladko ale s vibraciami 
-
RATZINGER666
Darca
nord: ak je zvyknuty na servoriadenie, riadenie bez serva bude pre neho velmi tazke... dalej si treba uvedomit, ze nejde o ziadny favorit, feldu alebo punto so 145kami gumami, ktore nema servo od vyroby, ale mozno o 20 centimetrovu gumu, mensi priemer volantu, odpor nefunkcneho serva naviac apod... dalej pise, ze "nemohol odbocit k baraku", to mi uz evokuje rychlosti nizsie...
skrina riadenie je druha moznost, mozno tam zaseklo nejaku manzetu alebo tak, ale jednoduchsie bude zacat tym posilnovacom... potom byt som sa az trapil axialnymi loziskami, hnacim remenom, ramenami apod...
ultimate: na aute s vadnym servom ide riadenie tazie ako na autach seriovo bez serva... k tomu toceniu, opri sa do volantu, ako keby si isiel tocit, a do toho nastartuj...
skrina riadenie je druha moznost, mozno tam zaseklo nejaku manzetu alebo tak, ale jednoduchsie bude zacat tym posilnovacom... potom byt som sa az trapil axialnymi loziskami, hnacim remenom, ramenami apod...
ultimate: na aute s vadnym servom ide riadenie tazie ako na autach seriovo bez serva... k tomu toceniu, opri sa do volantu, ako keby si isiel tocit, a do toho nastartuj...
-
ultimate222
Light Star
tak som skusil tocit volantom, bez nastartovania to ide strasne tazko ... po nastartovani to ide lahsie, ale stale pri tom pocut kadejake zvuky, skripanie ... este aj ked vypnem uz motor, tak asi 3 sekundy este pocut nejake zvuky
-
Suffel
Guru
tie zvuky pocujes aj ked sa nedrzis volantu ze? teda myslim ked s nim nehybes.. ak hej tak to moze byt jedine servo lebo to je pohanane remenom a teda stale pod zatazou.. ak by to bola skrina riadenia tak by si mohol pocut tie zvuky len pri toceni volantu a pocul by si ich aj pri nenastartovanom motore..
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, ak to robi hurhaj aj mimo operovania s volantom, moze to byt jedine servo alebo jeho remen... v ostatnych pripadoch je ten nezdravy zvuk podmieneny tocenim volantu...
-
ultimate222
Light Star
s tymi zvukmi: ked uz pohnem volantom pri nastartovanom motore tak hned to pocut a potom aj ked necham uz volant tak, ze sa ho nedotykam tak tiez to pocut
-
Suffel
Guru
tak to bude na 99% servo.. skus to dat nejakemu mechanikovi nech ti to pozrie teda zhodi dolu servo a uvidite co dalej..
-
ultimate222
Light Star
inak kebyze to odnesiem do servisu, nech sa nato pozru tak uz si musim nechat od nich aby kupili to servo a namontovali, alebo da sa to aj tak riesit, ze ked potvrdia, ze je to servo tak zozeniem nejake cez net a donesiem im ho a to namontuju ? Myslite, ze sa da tak dohodnut v nejakom servise ?
-
RATZINGER666
Darca
jasne, da sa to aj tak dohodnut, len nechod do autorizaku...
-
Suffel
Guru
vsetko zalezi od servisu a od dohody.. ale myslim ze vymena serva by nemala robit problem ani nejakemu "garazmajstrovi" ale ak chces servis tak moze byt aj ten aj ked robota bude urcite drahsia.. normalne pridi tam povec co sa ti stalo a ze by si potreboval aby ho vymontovali a ze ty si prinesies vlastne a iba ho namontuju s5.. teda budes platit len za robotu nie za material.. ale nie vsetky servisi takto robia takze sa treba spytat..