Pestovanie chilli
Re: semena chilli
Zdravim, zhanam semienka habanero papriciek no nechcem vyhadzovat peniaze do e-shopov, nema niekto na predaj? najlepsie viac druhov - potrebujem toho hodne.
Re: semena chilli
Poslal som ti SS
.
Re: Pestovanie chilli
prave som dal naklicit zopar semien habanero red, habanero orange..som v tomto total zaciatocnik a viem ze je neskoro, ale chcem pestovat doma v kvetinaci, tak skusam ci z nich daco este na zimu vyrastie..keby ste mali dake rady pre zaciatocnika, uvitam.
a celkom ma zaujalo to hnojenie bananom. Ako casto to treba prilievat do kvetinaca? A treba okrem toho pouzivat aj nejake ine hnojivo?
a celkom ma zaujalo to hnojenie bananom. Ako casto to treba prilievat do kvetinaca? A treba okrem toho pouzivat aj nejake ine hnojivo?
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja som banánom nehnojil a pozri sa na výsledok
dokonca precestovali v aute cestu z TT do BA a niektoré sa polámali, schopili sa a žijú, včera som si kúpil nejaké hnojivo za pár € v kauflande ...to zatiaľ bude stačiť
polovicu chilli čo mám majú v kvetináči hlinu na pestovanie muškátov a to veľké habanero tiež
dokonca precestovali v aute cestu z TT do BA a niektoré sa polámali, schopili sa a žijú, včera som si kúpil nejaké hnojivo za pár € v kauflande ...to zatiaľ bude stačiť
polovicu chilli čo mám majú v kvetináči hlinu na pestovanie muškátov a to veľké habanero tiež
tak to mas pekne
..ja som nasadil, zopar rastliniek uz aj vyslo zo zeme, tak som zvedavy, ci z nich nieco bude takto mimo sezony..ak mas dake tipy, rad privitam
..a inak ja som ich tiez nasadil len do nejakeho substratu na kvety alebo tak nieco..
-
blitzkrieg
Professional
teraz ma žiadne rady nenapadajú, skôr by som potreboval poradiť ja ..keď som opeľoval chilli tak v pohode ..odpadlo pár kvetov a podobne ..ale prečo keď opeľujem to habanero mu odpadli každé kvety ? 
Ja by som ich dal tam, kde je najviac slnka a trosku prihnojil tekutym hnojivom a potom uz len normalna starostlivost. Viac sa asi urobit neda, teda ak nechces investovat do umeleho osvetlenia a regulacie ovzdusiainsector napísal:tak to mas pekne..ja som nasadil, zopar rastliniek uz aj vyslo zo zeme, tak som zvedavy, ci z nich nieco bude takto mimo sezony..ak mas dake tipy, rad privitam
..a inak ja som ich tiez nasadil len do nejakeho substratu na kvety alebo tak nieco..
-
blitzkrieg
Professional
nemôže to byť aj tým že má tých kvetov, respektíve mala okolo 40 ? že ich bolo veľa a potrebovala ich dať dolu a ostane ich len pár ? hnojivo tekuté mám, hnojil som a slnka majú tak že ich musím aj dva krát denne polievať čo je zem stále suchá
-
Francek
Star
K tym opadajucim kvetom:
Kolko litrovy mas kvetinac ?
Nemas na nich nahodou vosky ?
Aky pomer NPK ma Tebou pouzivane hnojivo ?
Ked mas papricky vonku, netreba opelovat, ked za oknom, tak treba.
Vacsinou kvety opadavaju preto, lebo:
1. Malo zivin
2. Mala rastlina, nepripravena vytvorit plody
3. Malo zeme tj. maly kvetinac (malo zivin)
K zalievke: Zem nemusis udrziavat vzdy vlhku. Ked to budes robit, mozu ti zacat hnit korene. Treba nechat kusok preschnut a potom zaliat. Na to prides postupom casu co je najlepsie.
Kolko litrovy mas kvetinac ?
Nemas na nich nahodou vosky ?
Aky pomer NPK ma Tebou pouzivane hnojivo ?
Ked mas papricky vonku, netreba opelovat, ked za oknom, tak treba.
Vacsinou kvety opadavaju preto, lebo:
1. Malo zivin
2. Mala rastlina, nepripravena vytvorit plody
3. Malo zeme tj. maly kvetinac (malo zivin)
K zalievke: Zem nemusis udrziavat vzdy vlhku. Ked to budes robit, mozu ti zacat hnit korene. Treba nechat kusok preschnut a potom zaliat. Na to prides postupom casu co je najlepsie.
-
blitzkrieg
Professional
kvetináč by som ťa klamal koľko má l, ale odhadom asi tak 5 - 6 l , vošky som ešte na papričkách nemal a hnojivo som skontroloval, všetko je v poriadku a opeľujem ručne lebo sú v izbe
no ale dnes som to nejako sledoval a asi z 20 padnutých kvetov sa chytili 3 plody ...asi to bude tým že tých kvetov má fakt veľa a nestíhala by to živiť
//autoeditácia príspevku (24 Aug 2011, 10:51)
tu je fotka tých krpcov
no ale dnes som to nejako sledoval a asi z 20 padnutých kvetov sa chytili 3 plody ...asi to bude tým že tých kvetov má fakt veľa a nestíhala by to živiť
//autoeditácia príspevku (24 Aug 2011, 10:51)
tu je fotka tých krpcov
-
Francek
Star
Este pozri pomer N-P-K hnojiva, ktore pouzivas.
Opadavaju preto, lebo mas male kvetinace (v 5litrovom kvetinaci nikdy nebude poriadna uroda), a to znamena malo korenoveho systemu a malo zivin.
Ked som pestoval chilli indoor tak som mal 10-15 litrove kvetinace. Z jednej urody bolo aj kilo habaner. Sirka rastliny bola cca 1.2 metra, vyska mozno 80cm.
Opadavaju preto, lebo mas male kvetinace (v 5litrovom kvetinaci nikdy nebude poriadna uroda), a to znamena malo korenoveho systemu a malo zivin.
Ked som pestoval chilli indoor tak som mal 10-15 litrove kvetinace. Z jednej urody bolo aj kilo habaner. Sirka rastliny bola cca 1.2 metra, vyska mozno 80cm.
-
blitzkrieg
Professional
na 10 poschodí veľa možností teda nemám, budúci rok pokúsim kúpiť väčšie kvetináče uvidíme čo z toho bude, díky za radu 
toto je to hnojivo ktoré používam
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2011, 22:39)
už sa to tam hemží plodmi
som spokojný potom hodím foto ak budete chcieť
toto je to hnojivo ktoré používam
Kód: Vybrať všetko
http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Hosticke-hnojivo-na-rajcata-a-papriky-s-guanemuž sa to tam hemží plodmi
-
blitzkrieg
Professional
čo to je za druh ?:)
Tak to ti nepoviem, lebo to žiaľ sám neviem. 
-
blitzkrieg
Professional
Tato tema ma normalne tak zaujala, ze som asi pol dna stravil studovanim stranok o chilli
. Urcite sa do toho chystam pustit, ale asi az po zime kedy som cital ze to je najvhodnejsie. A chcel by som sa spytat, ze ci pouzivate pri indoor pestovani aj to umele osvetlenie? A este ze ako sa umelo opeluje lebo som sa o tom nikde nejako nedocital?
-
Francek
Star
Zoberies maly stetec na kreslenie a prejdes vsetky kvety na rastline.
-
blitzkrieg
Professional
presne tak, zoberieš malý štetec a prechádzaš po kvetoch aj viac krát za deň aby si mal istotu 
Vdaka za odpovede. A je teda nutne mat aj tie lampy alebo tie chilli dorastu vo vnutri v dome v pohode aj bez nich?